19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Po volbách v zemanokracii

Zařekl jsem se: do doby konání voleb se k nim nebudu na svém blogu vyjadřovat. Ne že bych nejednou neměl nutkání, ale odolal jsem. Hlasování jsem se samozřejmě zúčastnil, takříkajíc politikům navzdory. Řídím se totiž jedním osobním pořekadlem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 2.11.2013 18:38

Zemanokracie

Vzhledem k tomu, že prožíváme cizí zájmy hájící mediokracii, komunistické darebáky chránící, demokracii sloužící občany nespravedlivě odsuzující (Lízner, Hučín..) soudcokracii, bezprecedentně protistátní policejně soudní-zástupcokracii, musím autorovi jeho starost o navzdory všem předchozím *kraciím a současnému parlamentu v budoucnu prosazenou "Zemanokracii" závidět.

I já skoro pláču nad krutým osudem podvodné privatizace pro kamarádíčky realizujícího a pak ale cizímu kapitálu věrně sloužícího (např. za 1 Kč miliardu našich Kč "své" ČSOB nabízejícího), pana Sobotky. Nad ministrem financí jemuž naprostá ekonomická nevzdělanost(!!!) posloužila jako alibi pro zcela bezpříkladné neekonomické prasárny (zadlužování v době prosperity, sabotáž důchodové reformy,..) a později pro populistické rušení nezbytných poplatků, zelený a sociální parazitismus... Protože čím více budeme mít Sobotků, tím spíš je slušní občané prokouknou.

Pokud někdo neví, že pan Sobotka platí i za to, že provedl v ČSSD zbabělý protizemanovský EU-puč v němž ČSSD zradila vlastního prezidentského kandidáta, měl by místo politiky pěstovat zelí (to má na politiku lepší hlavu).

J. Vyhnalík 31.10.2013 22:41

Analogie jsou od ďábla a věci zatemňují a ne naopak

Usain Bolt běhá sám za sebe. Sobotka reprezentuje celou ČSSD a sám si direktivně vynutil formu kampaně, která ČSSD připravila o více než 3/8 preferencí.

Svým způsobem může být Haškovi vděčen, že svým zpackaným pučem odvedl pozornost od Sobotkova selhání a přinesl mu novou vlnu popularity.

Ovšem upřímně řečeno, hlavní zásluhu na tom má president Zeman, který svým sloním způsobem likviduje své stoupence ve snaze pomstít se minulým nepřátelům.

P. Papež 31.10.2013 17:15

Re: Shodně

Sedm let ve věkovém rozdílu není moc. Navíc prezident má notorickou virózu, těžkou cukrovku, neustále nějaké problémy s padáním. Myslím, že vámi nenáviděný Schwarzenberg je na tom daleko lépe zdravotně, než prezident. Alespoň podle oficiálních prohlášení.

E. Sevrát 31.10.2013 15:31

Re: Shodně

Většina voličů TOPky nevolila TOPku,ale Karla Recykláta.Až, a zřejmě již brzy skončí z důvodu věku apod. tak TOPka skončí jako ODSka.

M. Prokop 31.10.2013 14:47

Re: pane Schwarzi

Co už si také má Šejna vymyslet ........

J. Kopp 31.10.2013 13:41

Shodně

Taky jsem pane Stejskale volil TOP 09. :-)

P. Kmoníček 31.10.2013 13:09

Re: S panem autorem tentokrát nesouhlasím

Pane Brzáku,je dobré přečíst,zapřemýšlet,zhodnotit a odpovědět.Vy jste pouze přečetl(rychle)a odpověděl.Zkuste to ještě jednou a popořádku.

R. Brzák 31.10.2013 9:32

S panem autorem tentokrát nesouhlasím

ČSSD utrpěla další pyrhovo vítězství. Po několika obdobích neslavných "pravicových" vlád v čele s démonizovaným (a nadmíru arogantním) Kalouskem pokračovala ve své zavedené volební agendě, se stejnými populistickými žvásty vzdálenými ekonomické realitě, se svými kecy o funkčním - jedině tedy silném - státě - a tápání pravice jí přihrávalo procenta elektorátu (tedy té jeho části, která volí toho, kdo jí naslibuje více "jistot") - a přesto jen o fous zvítězila nad uskupením, jež je tak nečitelné, že se z něj může vylíhnout cokoliv...

Těch jejích nějakých dvacet procent je z větší části dílem setrvačnosti a dílem nespokojenosti s tzv. pravicí. Voličstvo ČSSD prostě stále upadá - já si troufám říci, že jak stárneme, nabýváme rozumu a proto se nám levicové koncepty nutně musí zdát příliš zatížené emocemi - tedy nerozumné.

Proto by měl Sobotka (ale nejenom on, celá ta jejich parta ve vedení, neschopná opustit zavedená ve skutečnosti nefunkční schémata) nejenom odstoupit, ale také začít jít pracovat, aby se s realitou seznámil jediným správným způsobem.

Pro demokracii není Sobotky třeba. Levicové koncepty ostatně prosazují další strany, bohužel často samy sebe zvoucí pravicové.

Zeman je kašpárek na hradě, jehož moc a hodnotu přeceňuje nejenom on sám. Jeho hlavní chybou je styl, jakým jedná a komunikuje se svými názorovými oponenty a novináři - díky čemuž se celá země utápí v kampani, kterou si na sebe přivolává - díky čemuž jen málokdo přemýšlí o skutečných problémech. Je to sice náš prezident, ale nějak to nepochopil - to slůvko náš. Pokud je ČSSD skutečně tak vachrlatá, že se rozkymácí, když si její část pozve na kobereček právě taková troska - pak patří do propadliště dějin - a za to nese její předseda odpovědnost nejvyšší.

P. Lenc 31.10.2013 8:57

Re: pane Schwarzi

Chudáci, až by je jeden litoval.Takže sedum roků nenávistné opozice, slibování zářných zítřků, a nakonec je porazí čtyři fauly?Zvláštní.

M. Šejna 31.10.2013 8:46

pane Schwarzi

těžko se dá zaběhnout světový rekord, pokud:

- fouká protivítr = nová politická hnutí

- rozhodčí Vám nepřeje = prezident Zeman

- máte k nohám přidělaná ocelová závaží = Hašek a spol.

P. Maleček 31.10.2013 8:09

Spíš chlastokracie

Spíš než zemanokracie chlastokracie. Protože takhle blbě by to Zeman, v dobách, kdy ještě neměl chlastem rozvrácený mozek, určitě neudělal. Vždyť třeba opoziční smlouva to byl jiný majstrštyk. Zeman vládl, s pomocí té smlouvy společně s Klausem (přes své kmotry)ve velkém rozkrádali stát a ještě za to byli okrádaným lidem oslavováni a milováni.

Až teprve slavná Klausova novoroční amnestie a teď Zemanova Hašliáda mnohým otevřela oči. Ale je tu jistá naděje. Klaus do čtvrt roku po té své slavné amnestii skončil. Že by i .....

I. Schlägel 31.10.2013 7:36

Re: Kdyby ovšem onen Usain Bolt

Berte všechny silácké řeči před volbami jako součást volební kampaně. Sobotka v tom poplácávání vlastního ramene jistě nebyl sám.

K. Frauknecht 31.10.2013 7:19

:-)

J. Schwarz 31.10.2013 6:06

Kdyby ovšem onen Usain Bolt

před závodem vykřikoval že běží za celé Lidstvo, že předběhne i geparda, že ho osvítil Bůh a za tím světlem za ním poběží celé Lidstvo stovku za 6.6s a pak doběhl za 11s, pak, i kdyby doběhl nakrásně první by byl za vola.