16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jrika.s. 22.2.2008 15:45

Re: Vláda deprivantů /Britské listy /

Pan Wagner zaspal? :-/

PROKOP BUBEN 22.2.2008 10:54

NO ANO

Syčáku....

jirka.s. 22.2.2008 17:05

Re: NO ANO

Velmi přínosné! Jen aby si to vzal ten tvůj Velký kormidelník k srdci! ;-D

Von 22.2.2008 9:53

Houdo - Houdo -

Vaše - komunisté stáli bohužel na straně poražených - to bychom si měli zapamatovat!

jakovy 22.2.2008 11:35

Tedy ne, že byk komoušům fandil, vyhodili mě ze školy, Re: Houdo - Houdo -

ale věta začínala " Bohužel pro ně ....", a to dává, voni jeden, úplně jiný smysl.

jakovy 22.2.2008 11:36

Re: Tedy ne, že byk komoušům fandil, vyhodili mě ze školy, Re: Houdo - Houdo -

vidím, že koktám. i na klábosnici.

mirek 22.2.2008 9:35

Jiný pohled

Na každém komentátorovi je znát jeho orientace a podle toho tak dopadají fakta, uváděná v komentáři. Já vidím, že jak ČSSD, tak Zelení mají problém ve vedení strany, u ČSSD se ozvala nejprve nesmělá kritika na špatnou práci s kádry a tedy na špatnou přípravu volby a pak se všichni odmlčeli a řve jen Paroubek,, u Zelených se projevila rozhádanost vedení a opozice proti Bursíkovi. Oběma vyhovovala veřejná volba nejvíce. KDU-ČSL si nedala žádná usnesení se závazkem a každý mohl volit, jak chtěl.ODS a KSČM jsou jednotni a nemají problém s tajnou volbou. Potud k způsobu volby. Po volbách se ukázalo. že KSČM se nedala zatáhnout do ideově odlišného seskupení, které se ihned rozpadlo, čehož důkazem je i dnešní Švejnarův návrat do ČSOB. Paroubek ztratil spojence, a zůstal trčet uprostřed sám, ostatní členové vedení ČSSD dál mlčí. KSČM dokázala svým voličům, že své zásady ctí a i přes jekot Paroubka o tom hovoří fakta. Nejsem příznivcem KSČM, ale musí se jim nechat, že splnili do puntíku to, co dlouho avizovali, co Paroubek velkomyslně přehlížel a o čem si myslel, že zlomí. Jenže byl to on, kdo své dosavadní spojence hodil přes palubu a přistoupil na kandidáta a spojence s programem, pro KSČM nepřijatelné. Takže z mého pohledu je největším poraženým Paroubek, jenže s podporou novinářů na to veřejnost zatím nepřišla, protože novináři opakují Paroubkovy verze a pomluvy.

AJ 22.2.2008 10:29

Re: Jiný pohled

Přesné zhodnocení.R^R^R^

emersonskej 22.2.2008 10:32

Re: Jiný pohled

R^R^R^ souhlas

Malý Aston 22.2.2008 11:39

Re: Re: Jiný pohled

Naprostý souhlas.R^

xxx Kubeš 22.2.2008 12:00

Re: Souhlas

R^

Zelený raul 22.2.2008 17:17

Re: Re: Souhlas

R^

Milda 22.2.2008 14:35

Re: Jiný pohled

Ano ano. Druhý  vítěz to zase pros..al. A teď je jako kůl v plotě.

Zelený raul 22.2.2008 17:16

Re: Jiný pohled

Paroubek, kůl v plotě

JJ 22.2.2008 9:16

Aha, jak objektivne chcete prokazat, ze ODS hajila

tajnou volbu jenom proto, ze se jim to hodilo do kramu? Vzdyt hajila to, co tady vzdy bylo a Ustava ostatne ani s jinym zpusobem vyberu z vice kandidatu nepocitala (zpusob, ktery zvolili poslanci pro verejnou volbu umoznoval zvoleni 2 prezidentu, skrutatorky asi netreba komentovat).

Co se tyce nerizenych strel, tak jednak je to tak v Ustave CR a potom take pro poslance z jedne strany je prirozene, nutne a vyhodne spolu spolupracovat. Nicmene parlament je do jiste miry reprezentativni vzorek lidi CR a tak ma vyznam, aby pro urcita hlasovani meli urcitou volnost. U vecech etickych, volbe prezidenta ci u vecech tykajici se bezpecnostnich otazek. Uzky okruh par clenu stranickeho vedeni reprezentativni jiz neni. Senatori navic maji diky vetsinovemu systemu hlasovani silnejsi mandat a vazani stranou se moc citit z principu nemusi.

Myslim si, ze pristup ODS nehrozi prechodem k diktature (byt "demokraticke", jako vidime v Rusku ci az specificke jako v Cine). Pristup CSSD k tomu primo vede.

symODS 22.2.2008 9:09

Neřízené střely

Trošku jsem se zarazil, když ve Vašem trefném příspěvku tvrdíte, že ODS by nejraději chtěla mít všechny poslance jako neřízené střely, hlasující podle okamžitého stavu věci. Myslím si, že ze strany ČSSD atd. je zde opravdu snaha: hlas sekretariátu je roven přísnému příkazu poslancům. Kromě jasné kolize s ústavou atd. vzhledem ke složitostem života je logické, že v normálním spektru poslanců obecně, zde budou vždy poslanci, kteří budou názorově mezi svou stranou a stranou "sousední" v politickím spektru. Normální jsou i frakce. Toto uspořádání hodnotím výše, než manifestační hlasování podle předsedy strany a jeho podržtašek.

Hariet2 22.2.2008 10:39

Re: Neřízené střely

Po příštích volbách to asi nebude třeba.  "Díky" nepromyšleným reformám ODS prohraje  - a to  velkým rozdílem,  a pak potencionálních přeběhlíků nebude třeba. Ovšem ti dnešní tři se mezitím, za ty dva a půl roku, pěkně napakují. U nás se najde vždy dost těch, co loví v kalných vodách. Viďte, Melčáku, Pohanko, Snítilý - a jejich modří verbíři....(Y)

lucina !pes) 22.2.2008 11:17

Re: Re: Neřízené střely

Vy si myslíte, že reformy po osmiletém rozhazování a kupování voličů Čssd nejsou nutné? V tom se od EU dost lišíte, a pokud ODS reformy neprovede a prohraje volby, nezbyde ČSSD,než k nim přistoupit daleko razantněji. Kdyby se Pohankovi a Melčákovi jejich přeběhlictví nějak vyplatilo, myslíte, že by o tom socani nevěděli?A hned to neroztroubili pomocí spřátelených (skoro všech) medií, zejména ČT)? Máloco je tak ostře sledováno, jako majetkové poměry vámi zmíněných. Jestli tohle všechno nevíte, tak se napřed o věci poučte, než budete ...no, dejme tomu..psát. Jinak ty kalné vody pasují na vás a vám volbou spřízněné.

emil 22.2.2008 15:02

Re: Re: Neřízené střely

Hloupější reakci jsem nečetl. Že Paroubek nenávidí ty, kteří z jeho "strany jedné tváře a jednoho rozumu" odešli, to je logické stejně jako že miluje ty, kteří přišli z druhé strany jako Dráth a ožrala Kott (to pak Paroubek nenazývá přeběhlíkem, ale čestným člověkem). A to je ten paradox.

Zelený raul 22.2.2008 17:20

Re: Re: Re: Neřízené střely

Souhlas R^Paroubek si myslí, že jsme bez paměti jeho tupé stádo

emil 22.2.2008 15:04

Re: Re: Neřízené střely

A ČSSD mělo něco promyšleného ? Akorát tak rozdávání ze státního /(a tím z našeho) k populistickému vládnutí s případným ukradením do vlastní kapsy. To je reforma do budoucnosti. Jste směšný.

DS 22.2.2008 8:11

blábol

Zelení se kvůli Zubové hádají jako koně.Ale to pan Houda nevidí.Jeho podlézání Zeleným je tarapné.A bude hůř.Blíží se další volby a tito rádoby nezávislí novináři a politologové se budou snažit ovlivňovat masy.Hlavně proti ODS.Němci,kterým patří naše noviny potřebují strany,které jim ve všem přitakají a nebudou mít svůj vlastní názor.Při volbe prezidenta to ve studiuČT předvedl německý novinář v plném lesku.A němci mají hlavní a rozhodující hlas v EU.

f.k. 22.2.2008 8:06

Zelení?

Zadupat je do země! V německu je odstavili brzy po tom, co prosli do zemského sněmu a zaneřádili ho.

emersonskej 22.2.2008 10:29

Re: Zelení?

Tak to by mě potom zajímalo, proč tam ještě stále blázní s vrtulema, biopalivy a proč ještě stále odmítají Atom ???

f.k. 22.2.2008 8:02

zelení?

Zadupat je do zeme! V Nemecku jejich politiku prokoukli a tak se jich zbavili brzy po tom, co vznikli.

xyz 22.2.2008 6:56

Pan Houda je zvlášť vykutálený politolog

melounovitého ražení.

pozorovatel123 22.2.2008 5:16

Dobrý rozbor situace.

R^

Vesničan 22.2.2008 10:29

Re: Dobrý rozbor situace.

Ne, špatný. Zjednodušuje, v parlamentu je více stran. A ty všechny mají svůj podíl.

emersonskej 22.2.2008 0:46

Dobrý článek, ale...

Tak tento článek se mi jako jeden z mála (jež jsem měl po prezidenstké volbě možnost číst) jeví jako opravdu nestranný. Neomlouvá ani Socanské, Občansko demokratické, ani žádné jiné křivárny, či podrazy,  jež jsme při nedávné volbě mohli vidět, či si alespoň domýšlet. Ovšem s jedním zde uvedeným názorem lze myslím docela polemizovat. A to o komunistech coby poražených. Oni přece při prezidentské volbě nic neriskovali a také nic neztratili - spíš právě naopak. Jejich hlavní konkurent - Sociální demokraté opět utržili další ponižující porážku a z volby si odnesli pár hlubokých vnitropolitických šrámů, což lze z pohledu komunistů jistě považovat za plus. ( jsou to jejich hlavní konkurenti v boji o levicové voliče )

lookas 22.2.2008 2:05

Re: Dobrý článek, ale...

Komuniste rozhodne porazeni nebyli - nebyl pro ne dobry ani Svejnar, ani Klaus, tak se chovali zcela korektne a transparentne a nehlasovali ani pro jednoho. Navic ukazali Paroubkovi, ze si bez nich ani ruce neumeje (viz rozdil hlasu ve druhem a tretim kole - cca 136:111).

A ze zeleni neztratili tvar? No pan autor zrejme zapomel na ucelovou zmenu nazoru tykajici se tajne volby par dni pred prvni volbou ...

(i kdyz je fakt, ze zeleni tvar neztratili, nebot zadnou nemeli) ...