4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Po dobrém to nepůjde

"Nešlo to po dobrém, teď to půjde po zlém," pravil můj otec v situaci, kdy jsem po ně­kolikátém vážném varování neuposlechl tátova příkazu a šel jsem například jezdit (a tím i hlučet) na vozíku "ložisáku" na asfalt do Lidnerovy ulice v Praze Libni, kde byla naše zá­kladní škola s odpoledním vyučováním, které jsem touto svou adrenalinovou sportovní aktivitou rušil.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Bílý 4.11.2011 19:05

Mám dotaz.

Jak se při propagované selekci těch lumpů od nás dobrých poznají ti lumpové? Já s tím mám smutné zkušenosti z let 1945, 1948, 1958. Ne že bych pro selekci nebyl, ale ulice asi není to pravé. On ten Václavák nezafungoval dobře ani v osmdesátémdevátém.

J. Muller 4.11.2011 22:08

Re: Mám dotaz.

Ti lumpové dokáží selekci nasměrovat vždy na jinou kolej. Od pálení čarodějnic- nejčastěji bohatých vdov,  likvidaci bohatých židů 1942, krutých kapitalistů 1948, komunistů kteří dokázali udržet prosperující podnik. Kdo bude obětí při dalším přerozdělování vytvořených hodnot ještě není zřejmé.  Ale slušného člověka od lumpa nelze rozlišit podle profese,  stranické legitimace, etnika, nebo rodného města. Je to asi idea a hodně bolestivá, ale to dělení by mělo začít už v rodině, na pracovišti, v místě bydliště. Ale v zájmu klidu a pohodlí se řekne: To se ti povedlo!  Namísto: Tak to se nedělá a nelíbí se mi to.

  To, že by něco zmohlo pár zoufalců v parlamentu moc nevěřím. Připadá mi, že místo přehození výhybky, chtějí zatočit s lokomotivou někam, kam nevedou koleje.

M. Bílý 4.11.2011 22:32

Máte pravdu, pane Müllere (22:08) slušného člověka od lumpa nelze rozlišit podle profese, stranické legitimace, etnika, nebo rodného města, dělení by mělo začít už v rodině, na pracovišti, v místě bydliště.

Jenže je tam ten kondicionál.

F. Janíček 4.11.2011 17:35

Už hodně dlouho

už jsem ho napsal a VY JSTE MI TO SMAZALI.

J. Urban 4.11.2011 11:35

No, on ten konec asi idylický nebude, a čím později

přijde, tím bude horší. Ona ta naše 1. republika byla podobná ("ostrov demokracie") a otevřely se tím dveře fírerovi.

J. Gutvirth 4.11.2011 9:52

Drři

Jak je to v matičce 100 věžaté nevím, ale jinak bych to s úplatky pro mladé doktory, kteří svou šikovností a skutečně na nervy silně zatěžující prací odvádějí vyléčené opět do prac proc nebo občany zatím ještě netušící do čeho až naberou rozum půjdou, do života, neviděl tak systémově dramaticky aby se o ně musel každý otírat. Myslím, že si vyvzdorovali jen to co skutečně zaslouží (a potřebují k životu). SALVE!

P. Schuh 4.11.2011 9:59

Re: Drři

Co se týká systémových úplatků od farmaceutických firem nevím, ale v našem městě je místní nemocnici superzkorumpovaná. Co tady bylo úplatkářských kauz s doktory u soudu ( i medializované) - nepočítaně. A stejně to nikdo nezastavil. 

Rada - vyhněte se naší nemocnici, pokud nemáte na "spropitné" 

P. Schuh 4.11.2011 9:30

Dobrý článek

Problém je, že naši politici se vůbec ničeho nebojí. Nebojí se policie, vlastních občanů, posledního soudu....

Jsme jim vlastně s našimi názory o právu, zodpovědnosti a svědomí k smíchu.

K. Janyška 4.11.2011 9:24

Autore, musíte být i Vy za blázna ? Cožpak je politik jako politik ? Je snad občan jako občan ? Dzp.

J. Honců 4.11.2011 15:18

Nikoliv, pane Janyško,

není občan jako občan. Jen u vrcholných politiků můžeme říct, že jsou všichni stejní. Stejní v tom, že kradou ze státního. Jestli si myslíte, že se mýlím, jmenujte, prosím, tři slušné a poctivé ministry za posledních dvacet let.

R. Houška 4.11.2011 17:06

Re: Nikoliv, pane Janyško,

Lidi, to je na emigraci, ani Janyška si na nikoho nevzpomněl, dokonce ani hradního pána nevelebí..., kam to všechno povede?

P. Kozelský 4.11.2011 5:10

Souhlas a nic než souhlas

I podnikatelé se v této zemi již bojí. Bojí se z opakování února 1948. A za tím vším je neskutečná korupční atmosféra všude v této rozkradené zemi, kde tyto ztráty jsou kryty půjčkami státu.

Leč podobrém to nejde a než pravicovou nacionální hnědou cestu tak to už raději zpět k té levici, která sice taky není bez poskvrny, ale pronásledovala ty, kteří opravdu ve velkém kradou. A to je skutečný problém této země po 22 letech "budování demokracie".

P. Maleček 4.11.2011 6:12

Re: Souhlas a nic než souhlas

No jo, ale koho místo nich. Veverky, odboráře, komunisty, Vandase, ctihodné profesory, z nichž každý druhý kšeftuje s vysokoškolskými tituly? Nebo snad dělnické kádry jako v padesátých letech? Mám obavy, že z toho už se nevyhrabem. Nezbývá než počkat zda nezabere májský či aztécký konec světa v prosinci 2012. To už je za rok. Když né, tak se nám o to do 20 let postarají islamisté. To pak budeme mít jiné starosti a na dnešní zkorumpované politiky budeme s láskou vzpomínat.

M. Trhlík 4.11.2011 10:06

Re: Souhlas a nic než souhlas

Pane Malečku i jdyž máte částečně pravdu,ale jak chcete dnes nabírat dšlnické kádry?To už víc souhlasím s tím kšeftováním s vysokoškolskými tituly.A když má někdo trochu jiný názor,proč ti neuřvanější na něj hned vyrukují s bolševikem? Já si myslím,že ti největší "aktivisté" pro pravici by byli zase na čele kohokoliv,kdo by tady chtěl vládnout.Já pevně věřím,že takové hrůzostrašné scénáře jsou zbytečné.Chce to jen důsledně stíhat a vyšetřovat ty,kteří mají na svědomí spousty průšvihů a vesměs se dí dál na významných místech.Přece v dnešní době by nemělo být normální,aby oddaný straník,byl ušetřen jakéhokoliv postihu.Jen si všimněte kolik neschopných politiků,ministrů a jiných se v pohodě roztahuje ve funkcích.Ti ostatní v klidu vyklidilipople,či se ztratili za hranicemi a nikomu to nevadí.To si jen tady na diskusích vyměňují lidé názory,které nejsou k ničemu.A je úplně jedno,jestli se někdo odvolává na fakta či lže.Případ MS v lyžování v Liberci,kdy chybělo p.Neumannové a spol sto milionů je stále vyšetřován a všichni zainteresovaní jsou pomalu v nedohlednu.Tak by měli odpovědní lidé urychleně zatočit se zkorumpovanými politiky a nebude ani nač vzpomínat.Co je nám platný "vzorný prezident",když nemá právo o ničem rozhodovat,jen plnit pokyny polititiků při jmenování vlád,či kritizovat EU,která si dělá stejně co chce.To není útok na Klause,ale na neschopnost všech kolem něho.Jen si všimněte jak jsou obsazovány posty ministrů a jejich "pomocníků".

R. Houška 4.11.2011 17:12

Re: Souhlas a nic než souhlas

Vážený pane Trhlíku, "vzorný prezident" nekrade při návštěvách v cizině protokolární pera, vzornému prezidentu takové pero jeho protějšek mile rád věnuje, to jen tak na okraj. A k tématu: Kdo by měl podle vás ty profesory prodávající tituly stíhat? Ti soudci, kteří si je koupili? Nebo ti poručíci, bakaláři či magistři, kteří nakupovali tamtéž? Kulatý čtverec prostě neexistuje...

J. Charvát 4.11.2011 11:01

Re: Souhlas a nic než souhlas

Co máte na mysli pod hnědou cestou? Nacismus? Myslím, že v dobře vedené diktatuře by se zdaleka nekradlo tak, jako za socialistů, které vzýváte. Předpokládám, že máte na mysli ty současné, jejichž podíl na rozkradení státu by se obtížně odděloval od kořisti druhé strany. Jestli máte na mysli komunisty, že jako pronásledovali ty co kradou, tak jejich zásluha byla snad jen v tom, že stát tak zhuntovali, že nebylo co krást. Nechtěl bych mít Vaše sny, spal bych fakt špatně.

J. Honců 4.11.2011 15:32

Zhuntovali že nebylo co krást?

A ještě tu "O Sněhurce" ta je taky hezká...

Takže se tady privatizovalo co? Privatizační podvody se dělaly proto, aby se dotyčný stal majitelem zhuntované firmy?

Jistě, komouši si nevedli nijak zdatně, ale současní mocipáni si vedou víc než tragicky. Státní dluh (tvořený jak levicí, tak pravicí) hovoří za vše. A co je nejhorší, to nejsou projedené peníze, to jsou peníze rozkradené.