3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Plukovníci

Plukovníci jsou zvláštní kasta lidí. Jsou sice řazeni mezi „vyšší důstojníky“, ale pořád jsou plni nepokoje, protože nejsou generály.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Lenc 11.6.2016 9:25

Cui bono?

Ve včerejšíČT24 po 22hod. Šlachta přiznal, že o reorganizaci věděl od náměstka policejního prezidenta již 14-15 května.To jenom o jeho "neinformovanosti".Naprosto souhlasím s článkem, jenom dodám, že se Sobotka dostal do situace, kdy má dvě možnosti.Buď ustoupí Babišovi a obětuje policejního prezidenta a Chovance a potom si Babiš namaže socialisty na koblihu, nebo neustoupí a potom jsou pravděpodobné předčasné volby.A o to Babišovi jde, dokud má dost preferencí.Nebude je mít věčně a on to dobře ví.Nejsem žádný příznivec konspiračních teorií, ale mediální provázanost kolem celé kauzy ukazuje na to, že akce byla dobře připravená a jenom se čekalo na "případ".Před drahnou dobou jsem psal, že náramný potlesk ČSSD prokurátorům a Šlachtově partě zakuklenců, kteří zlikvidovali Nečasovu vládu, se může snadno obrátit proti samotné ČSSD.A socialisti se dostali do pasti, za kterou si mohou sami.Kdo čte moje příspěvky, tak si na mé varování možná vzpomene.

F. Netopil 11.6.2016 9:12

Už asi jo

"Zastavit převrat vyvolaný Ištvánem, Šlachtou a Bradáčovou se snad ještě povede."

Bohužel zastavit skutečný převrat vyvolaný komunistickými pohrobky ve spolupráci s ódeesáckou a jinou mafií se asi už nepovede. Policejním prezidentem je Íčkův muž a jeho náměstkem bývalý estébák, slušní policajti odcházejí nebo jsou potichu odejiti. Vláda dělá jako že o nic nejde, že se jí to vlastně netýká. Silně to připomíná situaci v roce 1948. Teď už, soudruzi, jen přejmenovat policii na Veřejnou bezpečnost. Ale ne hned, tak asi až po půl roce, aby to tak nebilo do očí.

V. Kříž 11.6.2016 9:19

shrnuto:

už nám nevládne odéesácká mafie, ale socanští mafiánští ignoranti. to je opravdu výhra a skvělá budoucnost.

J. Laták 11.6.2016 10:05

Re: shrnuto:

Jeden za 18 a druhý za (20-2), včetně otců zakladatelů, kteří se tak dlouho hledali, až se našli pod jednou střechou Oposmlouvy a ukázalo se, že ona ta naše komunisty vyrychtovaná demokracie se jmény Václava Klause a Miloše Zemana byla pod patronací KGB vygenerována dávno před listopadem 89.

P. Lenc 11.6.2016 9:28

Re: Už asi jo

Ještě že mátu tu ODS, ta dle takových jako vy může i za poslední krupobití.Bylo by dobře popsat ti mafiánské praktiky ODS.Nebo je kabelkový Ištvan vaší inspirací?

J. Kulheim 11.6.2016 9:30

Re: Už asi jo

Víte vy, pane Františku Netopile, co se v roce 1948 stalo?

P. Lenc 11.6.2016 9:45

Re: Už asi jo

To všechny ty Netopily vůbec nezajímá, proč taky, když koblihy jsou momentálně zadarmo.

J. Laták 11.6.2016 10:22

Re: Už asi jo

Pane Kulheime .., a sebe jste se už ptal?

J. Kulheim 11.6.2016 12:51

Re: Už asi jo

Já se nemusím nikoho ptát. Já jsem tu dobu prožil.

J. Laták 11.6.2016 16:56

Re: Už asi jo

No právě. Prožil, ale buď jako uvědomělý svazák, nebo bystrý pionýr, který vždycky věděl, co se po něm chce. Takových se všude prezentuje hafo. Nestřádal také jste korunku, ke korunce na hedvábný rudý šátek, jako Váš vzor, a vzorný pionýr, Vašíček Klausů?

M. Prokop 11.6.2016 17:55

Re: Už asi jo

To jsou vaše zkušenosti, s tím střádáním?

J. Laták 12.6.2016 10:46

Re: Už asi jo

Pane Prokope, je to škoda, že vás poslední dobou napadají samé pitominy, mnohem větší, než jsem si (zvlášť ve Vašem případě) dovedl vůbec představit .. :-)))

J. Kulheim 11.6.2016 18:59

Re: Už asi jo

Pane Latáku Jaroslave, neznám vás. Mohu soudit jenom podle toho co jste napsal. Myslím, že jste nevychovaný hlupák, který není schopen se věcně vyjádřit k obsahu článku. Agresivní typ člověka, který se uchyluje k neomalenému vyjadřování k pisateli příspěvku, ne obsahu příspěvku samotnému.

W. Libl 11.6.2016 8:48

plukovnici

Bejvavalo ze se rikalo "Nojo, co Cech to major". Plukovnici? To je holt inflace.

I. Veselý 11.6.2016 9:18

Re: plukovnici

Aby také ne, když zákon o služebním poměru příslušníků bezpečnostních složek udělá z každého vedoucího odboru nástupem plukovníka a jinak to nejde. Pokud ve funkci skončí a dostane nižší spadne i jeho hodnost na tu předepsanou pro novou funkci.Dnešní plukovníci již nemohou nikam výše pokud se nezavděčí prezidentovi republiky a nejmenuje je do hodnosti generálské, kterou už neztratí i pokud by šli šlapat chodník.

R. Tesařík 11.6.2016 8:17

Asi tak

pěkně popsáno.

P. Čulík 11.6.2016 8:08

Netuším, proč autor přisuzuje Ataturkovi genocidu.

Za tu genocidu mohou jiní, nikde jsem nenašel zmínku o jeho přímé účasti na genocidě.

R. Tesařík 11.6.2016 8:48

Re: Netuším, proč autor přisuzuje Ataturkovi genocidu.

Je to naprosto nepodstatné a zavádí to řeč jinam... Tedy , váš příspěvek.

S. Rehulka 11.6.2016 8:06

Kéž by procitnul....

....v Turecku generál Mustafa Kemal, zvaný Ataturk (otec Turků), který tam odtrhnul muslimskou víru od vedení státu !

Kéž by se objevilo v Jižní Americe (a nejenom tam) několik generálů Pinochetů ! A ani Austrálii by neškodila výměna generality, která nikdy NEBOJOVALA ve Vietnamu, Iraku či Afghanistanu, jenom dříve počítala patrony a maskáče ve skladech. Ti válečníci tam budto padli, nebo znechuceně odešli do penze a ti plukovníci a generálové kteří ted vedou ADF (Australian Defence Forces) se starají o to, aby bylo v jednotkách dostatečné procento muslimů, homosexuálů a žen. Tedy - rozhodně nemám nic proti ženám v ADF, moje dcera sloužila léta v RAAF, sexuelní orientace by měla být soukromou záležitostí, nikoliv procenty, ale muslimy do ADF, považuji za sebevraždu Austrálie !

J. Lepka 11.6.2016 9:56

Re: Kéž by procitnul....

Zařazení homosexuální menšiny do ozbrojených sborů je neuvážený krok. Ještě tak u žen s lesbickou orientací lze předpokládat dostatek agresivity, ne už tak fyzické síly. Navíc v době, kdy se kvapem blíží civilizační střet se středověkou ideologií a jejím pohrdáním jak ženami, tak sexuální menšinou.

S. Ševeček 11.6.2016 7:55

Převrat

... už několikátý od roku 1997.

J. Kanioková 11.6.2016 23:53

:))))))))

P. Maleček 11.6.2016 1:06

Zemanovi generálové a Vlkovo demaskování

Ano, právě proto Zeman, vyškolený v KGBáckém Prognosťáku, své věrné v policii jmenoval generály. I proto mu nevadilo, že jeden z nich je protřelý STBák. To je ten, co tzv. reorganizací z policie vypudil Šlachtu.

A i Vlk STBákům v generálských funkcích tleská. Inu i on občas zapomene maskovat svou skutečnou orientaci.

Myšleno politickou, tou sexuální se už u něj netřeba zabývat.

J. Mrázek 11.6.2016 6:42

Své příjmení máte zaslouženě...

Dost smutné konstatování, vím ...

J. Lepka 11.6.2016 9:57

Re: Zemanovi generálové a Vlkovo demaskování

Hm, takže bojují STBáci proti sobě ?

M. Prokop 11.6.2016 0:26

Keců spousta,

ale genocida Arménů byla ještě před Mustafou Kemalem, řečtí černí plukovníci byli poslední, kteří nezadlužovali, o "amerických soudruzích" nemluvě.

Z. Čábelka 11.6.2016 0:55

Re: Keců spousta,

Pane Prokope, Zemana nesnáším, Putina nesnáším. Nesnáším socialisty všech druhů. Nesnáším posledních osm let, ale hrozně, Obamu a jeho Demokraty. Oslovení této pohromy Ameriky soudruhy je mi naprosto výstižné, bohužel. Přiznávám, že už zkoumám každého výraznějšího politika z EU, Ruska i z USA, který se teď nově objeví. A slibuji si stále, že budu velmi kritický a opatrný v kladných závěrech.

P. Sulc 11.6.2016 3:05

Re: Keců spousta,

Obamovi demokrati vam lezi v zaludku? Me vsichni, a nejen Obamova parta. Carter byl take pekny zmetek, o neco mene uz Clinton, ale v podstate demokrati, t.zv. ''liberalove,'' veru nevim proc se jim tak rika, Ameriku pekne za tech 48 let, co zde jsem, pekne zrujnovali. Proste levicaci. A diky prilivu lidi za zami tretiho sveta, kteri radi slysi ze se nekomu vezme a jim da,i diky levicackym studentum s americkych universit ta budoucnost nevypada nadejne.

J. Chaloupka 11.6.2016 9:25

Teď máte poslední šanci s Trumpem, jinak skončíte

jako kolonie "Mexika". A je jedno, že nechá Evropu Evropou. Jestli se USA zvetí, tak bude mít kdo přijít na pomoc Evropě, až bude volat ve smrtelné křeči. Pokud budou vládnout "mexičané" tak se na Evropu vy ..... víte co.

P. Sulc 11.6.2016 11:06

Re: Teď máte poslední šanci s Trumpem, jinak skončíte

Mexiko, no nevim. Ale jestli to DT projede, pruser to bude, to jo. Ta pitoma slepice bude pokracovat tam, kde BO prestal, Amerika pujde do kytek A Putin pujde nahoru. Ale Cinane budou cekat. Nastesti uz na me hrobnici mavaji lopatou, kdyz jedu okolo krchova, takze by mi to melo byt jedno. Melo, ale neni.