10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

POLITIKA: Plánování nemyslitelného

Autoři mi snad odpustí, ale jako název tohoto příspěvku jsem použil název publikace, která vyšla před lety a věnovala se plánům tehdejší armády od padesátých let, do konce let osmdesátých.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Pakosta 26.2.2021 20:47

"skutečně schopných" - nebo spíše všehoschopných?

J. Moravec 26.2.2021 13:21

Kdyby nebylo před nejdůležitějšími volbami. Kdyby opozice nebyla dlouhodobě vyhladovělá, tak by stávající možnosti stavu nouze postačovaly. Problém by byl tak jak tak s tím, že to trvá velmi, velmi dlouho. Opozice může pandemický zákon vydávat za svoje dílčí vítězství vynucené zamítnutím dalšího nouzového stavu. Nicméně věcně nepřináší nic nového, samozřejmě poté, co si jej sama opraví, protože je chybný. Cílem bylo svázat vládě ruce k boji s covidem, aby bylo hůř. Skutečné řešení je až ve vakcínách a na ty celý svět musel prostě čekat. Bylo to o tom, dočkat se vakcín s co nejmenšími ztrátami. Jenom nechápu proč stojíme dost vzadu ve frontě na vakcíny a odevzdali jsme finance a naděje pouze jedné straně - EU. Tohle ideologické dělení světa přinese oběti navíc, bohužel.

J. Kindl 26.2.2021 12:36

Pane kecáte o věcech, kterým nerozumíte. Krizový zákon jehož je součástí Pandemický plán hovoří o pandemii bez ohledu o jakou se jedná.Říká po jednotlivých krocích, co dělat v případě pandemie Byl novelizován v roce 2000 a osvědčil se jak Kizový zákon tak i pandemický plán při povodních a při všech epidemií. Od obcí, přes kraje až do vlády jsou krizová oddělení, kde je ředitel a kolem sedm úředníků. Ti jsou školeni a cvičeni, co dělat v případě jakékoliv krize, epidemie. Při cvičení jsou dlaďovány úkoly IZS. Nevím a nechápu, proč tohle nebylo použito.

B. Rameš 26.2.2021 9:31

Ano, taky jsem to (částečně) četl a byl z toho hodně špatný (epidemický plán).

Na druhou stranu: mějme na paměti známý vojenský bonmot "Žádný plán nepřežije první styk s nepřítelem". Pak vyhrává ten lépe připravený, odhodlanější a chytřejší. Asi proto prohráváme.

P. Dvořák 26.2.2021 7:41

Co myslíte, že by asi tak dnes zaznělo z jakékoliv tribuny?

Herci, zpěváci, nedoštudovaný kněz, nějaký svazák z padesátých a nějaký vyhozený v sedmdesátých . . .

TEDY: Co asi sakra může podle nich fungovat?

P. Hatina 26.2.2021 7:25

To je ale divné, že zrovna v Čechách nemají plány. Když přece už Karel Čapek stejně jako v jiném díle popsal roboty. v díle Bílá nemoc to řešení popsal.

Prostě nějaký geniální lékař vynalezne zázračný lék (což už je dnes splněno, ty vakcíny existují), načež pak vyleze na tribunu, a oznámí že všechny chudé lidi bude očkovat zadarmo. A "pouze u těch mocných" si vyžádá slib, že ukončí války..

Tak jak to, že to sakra dneska nefunguje??;-D;-D

T. Kohout 26.2.2021 5:42

"úzký tým několika skutečně schopných lidí" - to bude jeden z problémů. Každý si může představit něco jiného. Určitě si něco jiného představí Pirát, a něco jiného kdokoli jiný.