29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Plácá nesmysly...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jan 17.10.2008 17:52

Volte Pravý Blok Petra Cibulky = ODVOLATELNOST politiků!!!!!

Volte Pravý Blok Petra Cibulky - stranu za snadnou a rychlou ODVOLATELNOST politiků a státních úředníků přímo občany, za NÍZKÉ daně, VYROVNANÝ rozpočet, MINIMALIZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU a NEZKORUMPOVANOU policii a justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii, kandidující s nejlepším protikriminálním programem PŘÍMÉ demokracie VY NEVĚŘÍTE POLITIKŮM A JEJICH NOVINÁŘŮM? NO KONEČNĚ! VĚŘME SAMI SOBĚ!!! - ale i s mnoha dalšími DŮVODY, proč bychom měli jít tentokrát VŠICHNI k volbám, ale - pokud nechceme být ZNOVU obelháni, podvedeni a okradeni - NEVOLIT žádnou parlamentní stranu vládnoucí (post) komunistické kriminální fízlokracie!!! – jenž žádá o volební podporu všechny české občany a daňové poplatníky, kteří chtějí změnit dnešní kriminální poměry, jejichž jsme všichni obětí, v jejich pravý opak! V BOJI MEZI DOBREM A ZLEM, PRAVDOU A LŽÍ, NELZE BÝT NEUTRÁLNÍ A PŘESTO ZŮSTAT SLUŠNÝ!!! Proto děkujeme za Vaši podporu!!!

Ivan 15.10.2008 21:33

Re: Koho vlastně zhrzená brněnská ODS kritizuje?

Tam by spíše patřil ten šéf brněnské ODS, co ho chytli ožralého, jak jede na Malátové jednosměrkou v protisměru a pak vyhrožuje policii poslaneckou imunitou a lhal. Po několika dnech musel přiznat, že tedy pil. Pak se ukázalo, že byl taky členem sekty svatého grálu (to je ta krycí rouška pro natáčení sadistické a pedofilní  pornografie) a měl by figurovat ve vyšetřování "případu Škrlová".  Pro ODS je ovšem "náboženská víra" soukromou záležitostí a přece nebude diskriminovat svého poslance za jeho "víru". Tak toho si ODSsáci zvolili do svého čela.

Ivan 15.10.2008 21:28

Re: ad: "Ivan"

Opět jeden, co argumentuje v duchu propagandistů na psu.

Ivan 15.10.2008 21:27

Re: Koho vlastně zhrzená brněnská ODS kritizuje?

To je jistě argumetace hodná propagandistů na psu.

Ivan 15.10.2008 21:25

Re: Koho vlastně zhrzená brněnská ODS kritizuje?

Mám za to, že jste úrazovku neviděl. Jeví se jako modernější, než jsou Bohunice. Je ovšem pravda, že náklady na nemocnice žádnou hranici nemají a dají se vyšroubovat libovolně vysoko.

Ivan 15.10.2008 21:20

Re: Koho vlastně zhrzená brněnská ODS kritizuje?

Cesta do stávající úrazové nemocnice trvá např. z Řečkovic asi 25 minut tramvají bez přestupu, do Bohunic trvá asi hodinu a je nutno přestupovat. Z větší části středu Brna se do nemocnice dostanete pěšky za 10 až 15 minut. Z  Bystrce se ke stávající úrazovce dostanete tramvají za 50 minut, do Bohunic taky tak, protože leží na stejné straně města. Ovšem např. z Ořešína se k úrazovce dostanete za 50 minut a do Bohunic za půldruhé hodiny. Atd..  Argumentace o možnosti jízdy autem není na místě, rozhodující má být vždy přístupnost veřejnou dopravou.

Monstrozní nemocnice typu Bohunice v Brně by se vůbec neměly stavět z principu.  Více pacientů se tam nakazí běžnými infekcemi, než se jich tam uzdraví (možná o to Julínkovi taky jde).

Voříšek 15.10.2008 21:10

Re: Kampaň ODS

Proč dálnice Hitlerovi? Hitler snad už žádnou dálnici nepotřebuje!

Ivan 15.10.2008 21:09

Re: Koho vlastně zhrzená brněnská ODS kritizuje?

K návaznosti úrazové nemocnice se vícekrát vyjadřovali odborníci lékaři, skuteční odborníci, ne Julínkovi poskoci a podržtašky z ministerstva. To, že nemocnice patří pod ministerstvo je faktem a ten jsem nezpochybňoval.  To, že její přesun je barbarským činem v lékařských kruzích taky není zpochybňováno.  Julínek systematicky vyhazoval z funkcí všechny oponenty přesunu úrazovky a místa obsazoval svými poskoky.

Jistě, referendum podle zákona bylo neplatné pro účast voličů menší než 50% (takový zákon si prosadilo ODS a je to typický přístup ODS k referendům).  Radnice v režii ODS se také postarala o to, aby termín referenda byl "vhodně" stanoven. Přesto se ale referenda zůčastnilo více občanů, než třeba krajských voleb a proti přeložení nádraží se vjádřilo více občanů než bylo voličů brněnských zastupitelů (to ODS nevadí).  Mimo to, přeložení nádraží by poškodilo převážně dojíždějící občany a těch se v referendu nikdo neptal.

Co se týče dálnice, varianta přes Mikulov nebo varianta přes Břeclav je pro mně stejně dobrá, spokojil bych se i s Bratislavou, když teď na hranicích není třeba formalit, nesnáším jen, když čtu článek napsaný úmyslně tak, aby vyvolával mylné představy.

Se zelenými nemám nic společného a jsou mně z duše protivní, zejména pro odpor k jaderné energetice. Mou matematiku posuzovali  oponenti v těch nejznámějších časopisech teoretické fyziky a neměli námitky. Z toho, že děláte závěry, které z textu neplynou, usuzoval bych spíše na problémy na Vaší straně. 

Raff 15.10.2008 19:59

Re: Brno dálnice do Vídně má už dvě

Lepší je přes Regensburg.

ladik53 15.10.2008 18:26

Re: Dotaz

Z Brna do Gerony? To jste už vedle!

janci 15.10.2008 18:17

Ptam se:

Na co potrebuje Brno spojeni dalnici s Vidni? Neni dulezitejsi trasa smerem na sever udolim Moravy - tak jak vede jiz zeleznicni trat? Brno prece neni pupek sveta, ktery potrebuje prime dalnicni spojeni s Vidni.... A pres Breclav to neni zas tak daleko.

Drx 15.10.2008 16:07

Re: Pane Blaha, malá chybka

Já jsem pražská náplava - z Prahy 6, t.j. směr k letišti, původem z JMK. Ty paralely železnice a metro na letiště Ruzyně nejsou tak blbý, jak se to může zdát. Rychlodráha (začleněná do systému MHD, podobně jako v Berlíně S-bahn) pojede víceméně (s několika zastávkami) direkt na letiště, a má snad jet až na Kladno, což je taková pražská Líšeň. Kladenským by to sakra pomohlo. Metro má mít sice konečnou na letišti, ale přitom obsluhuje ještě asi 3 sídliště, motolskou nemocnici atd. Společným "výchozím bodem", kde se budete moci rozhodnout čím ne letiště pojedete, je stanice Hradčanská/Dejvické nádraží. Jak říkám, letiště je sice důležitá stanice, ale přece jen ne jediná, kolem které se to točí. Jinak situaci kolem dálnice Bo-W moc neznám, ale obecně, kdykoliv kdekoliv něco propagují zelení, stejně jako komunisté, tak je to důvod být proti (i v té Praze mnohý příklad máme)... Co se týče brněnského nádraží (v Brně jsem studoval VŠ a prožil tam 7 krásných let, narodila se mi tam dcera), tak myslím, že je ideálně položené, s vynikající návazností jak na MHD, tak pěší Masaryčkou do centra, taky na autobusy (pokud je aut.nádraží pořád proti Grandu), že nechápu, co vede k úvahám na přesun někam do p... Zase: nevím, zda stačí kapacitou atd., ale jestli ano, pak není opravdu logický důvod přesunovat ho za nějakou tu miliardu, zejména, když to lidi budou mít dál.

Pavla B. 15.10.2008 14:58

Re: Škoda že jste nenapsal podrobněji

Problematiku přehrady sleduju dost podrobně, takže co se stalo vím, zajímá mě, co hodlá ODS na krajské úrovni dělat dál. Pokud možno bych se to ráda dozvěděla od kandidáta do KZ.... (ale i tak díky za odpověď)

Ano, zajímá mě trasa R43. Zda ODS stále prosazuje variantu přes Bystrc nebo jinou. Například bývalý primátor Svoboda svého času uznal, že v Bystrci taky bydlí lidi a jakmile se stal senátorem, zase od tohoto názoru upusitl, neboť Bystrc není jeho senátním obvodem;-) Také jsem slyšela, že na trasu vedoucí přes sídliště EU nedá žádné dotace, údajně takovéto trasování odporuje pravidlům EU na vlastnosti obchvatu města. Takže jak by se R43 v tomto případě financovala apod.

Mirek 15.10.2008 14:39

Re: Koho vlastně zhrzená brněnská ODS kritizuje?

Ne - helioport skutečně nebyl Karlo jediným důvodem proč by se měl trauma tým stěhovat.  Tím hlavním bylo to, že pan ředitel  Janeček chtěl ještě za Ratha investice za 1 mld., aby se provedla v úrazovce alespoň základní modernizace.

I ministru Rathovi bylo zřejmé, že je lepší investovat tu případnou miliardu do Bohunic - s návazností na další odborná oddělení, než to flikovat ve stávajícím baráku.  

Mirek 15.10.2008 14:27

Re: Kampaň ODS

"ale varianta přes Bratislavu je nyní skutečně alternativa" - záleží na tom kam jedete. Já na letiště do Schwechat také zásadně jezdím přes Blavu. V okamžiku kdy bude hotová dálnice na Mikulov a pojedete do centra Vídně, tak přes Blavu asi nepojedete, že ne?  :-)))

Nevím jak autor, ale já jsem letos jel do Vídně, nebo přes Vídeň (do Grazu) pracovně asi 20x.  Mimo prázdniny tak 2 x, 3 x do měsíce.  Rychlostka na Svitavy je myslím podobný problém jako R52 s tím jediným rozdílem, že proti nám nejdou žádní Rakušáci, přes které by se to dalo tlačit. Zelení blokují výstavbu stejným způsobem jako u R42. Variantní trasa je opět zcela nesmyslná. 

Mirek 15.10.2008 14:05

Re: Dotaz

Velké letiště - tak jak je někteří chtěli v Brně zbudovat mělo být především Cargo letiště.   Venclík se toho nechytl (nebo přesněji už jej ta myšlenka nedrží :-)) Nová letištní budova,  kterou JMK nechal zbudovat je tak velká, (respektive tak malá:-)), že nikdo nemůže ani Venclíka, ani Adama, ani Juránka, ani Božka (všichni hlasovali pro - až na zelené) podezřívat, že by měli nějaké megalomanské nápady s brněnským letištěm.

Jde o to, aby se do Brna podařilo dostat více nízkonákladových leteckých dopravců - linky do Francie, Říma, Ruska případně jinam, by určitě pomohly nastartovat nejen turistiku, ale i obchod.

Mirek 15.10.2008 13:55

Re: Dotaz

"Opravdu by mě zajímalo, jak prospěje zprovoznění dálnice do Vídně třeba brněnskému letišti".

No ten dotaz je milý pane zcela mimo mísu - je to asi stejné, jakobyste se ptal, jak prospěla dálnice z Prahy na Plzeň ruzyňskému letišti.  Co je prosím na Venclíkově tvrzení nesmyslného? Zkuste se mrknout na web na letový řád a třeba se vám podaři dohledat údaj o tom jak dlouho letí letadlo z Brna do Londýna, nebo z Brna do Girony, nebo z Brna do Moskvy.  A proč by si měl nějaký lídr odporovat tím, že podporuje jak dálnice tak letiště? Silnice do Mikulova - bingo! Nikdo nechce stavět novou silnici. Jen tu co před 12 lety zamrzla u Pohořelic prodloužit až do Mikulova :-))) 

pravicový volič 15.10.2008 13:52

Kampaň ODS

Asi jste měl napsat rovnou, že na psovi máte článek v rámci volební kampaně ODS, kde všichni,až na Venclíka dělají věci špatně. Rv Jinak jako Brňák bych byl rád, kdybych byl ve Vídni co nejdříve, ale varianta přes Bratislavu je nyní skutečně alternativa! Rozdíl je +/- max. 15 minut, dle špičky před Vídní ve směru z Mikulova. Zkoušel jste to vůbec někdy projet??? Já poslední zimu 5x.! Zkuste radši agitovat za rychlostku na Svitavy s využitím Hitlerovi dálnice, uděláte lépe!

Vaněk 15.10.2008 13:47

Brno dálnice do Vídně má už dvě

Ta druhá je přes Norimberk.

serz 15.10.2008 13:45

Re: Dotaz

Pradvu díš, už cca rok jezdíme z Pardubic kousek pod Vídeň přes Blavu, časově to vyjde nastejno, menší provoz ... a co se spotřeby týče, tak těch pár km navíc pokryje zvýšená spotřeba při popojíždění v kolonách.

Mirek 15.10.2008 13:41

Re: Škoda že jste nenapsal podrobněji

Vyčištění přehrady jë bohužel velmi drahý a zdlouhavý proces.  Žádné populistické (a velmi drahé) "práškování", pardon vápnění, které v letošním roce předvedla městská koalice bohužel nepomůže - viz sinice, které asi nečtou tiskové zprávy náměstka Andera. Vyhozené miliony, ale uznávám v televizi a v novinách se to mohlo jevit jako úspěšný krok který radnice pro občany dělá.

Pokud bude chtít někdo někdy čistou přehradu, musí začít s odstraněním všech zdrojů znečištění po celé délce přítoku. To je krok nutný nikoliv však dostačující. A až bude do přehrady téci čistá voda, může nastat teprve fáze druhá - mnohamiliardové čištění dna přehrady.

Takže pravdu máte oba - jak Ladislav N., tak Vy Pavlo - opravdu je to proces týkající se minimálně dvou krajů - spíše se přikláním k tomu, že by měl pomoci i stát. Ovšem podobně jako s R52 se do odborné debaty zanášejí prostoduchá řešení zelených nadšenců, kteří mají na všechno jednoduché (a nefungující) recepty.

S tou silnicí jste měla patrně na mysli R43 - na Svitavy?

Vaněk 15.10.2008 13:40

Dubská vzorově ilustruje intelektuální úroveň zelených.

Kuřim má přímo u nové výstavby dvě nákupní centra a cca 2 km pak hypercentrum. Takže je tato zelená inteligentka skutečně zcela mimo.

A hořekovat nad ornou půdou, když se zemědělcům platí z našich daní za to, aby ji neobdělávali je další pi....na této "odbornice".

Pavla B. 15.10.2008 13:25

Re: Dotaz

letiště + dálnice = dvojité jištění:-D

Mirek 15.10.2008 13:24

Re: Zelená trasa není asi správně namalovaná

Tak aspoň 50% úspěšnost - ano jmenuje se Šeich, ale z Brna není :-)

Pavla B. 15.10.2008 13:23

Re: Škoda že jste nenapsal podrobněji

Nevím, právě proto se ptám:-) Vyčištění přehrady je evidentně záležitost kraje, dokonce dvou krajů.... jenom chataři z okolí tam tolik výkalů spláchnout nemohli, to není v jejich silách:-)

Mirek 15.10.2008 13:20

Re: Koho vlastně zhrzená brněnská ODS kritizuje?

Jeden z důvodů pro (už Rathem) plánovaný přesun trauma týmu do Bohunic je samozřejmě i daleko lepší dopravní obslužnost v bohunické nemocnici. Jak pro auta, tak pro vrtulníky.

Trauma tým totiž obsluhuje nejen Brno, ale celý kraj.

jirka.s. 15.10.2008 13:16

Re: A to já zase žádám, aby splnil své předvolební sliby Bufo bufo

DESET ZÁVAZKŮ OBČANŮM ČESKÉ REPUBLIKY (z volebních slibů soudruha Bufa bufa):

2. Naším cílem je zvyšování životní úrovně pro všechny. Průměrná mzda dosáhne úrovně nejméně 26 500 korun.  6. Nadále budeme snižovat tempo zadlužování a udržovat nízký podíl veřejného dluhu k HDP.  8. Výrazně zvýšíme vymahatelnost práva, zkrátíme délku soudních řízení. Prosazením nových zákonů do praxe, včetně zavedení testu integrity ve veřejné správě, majetkových přiznání a institutu korunního svědka, výrazně snížíme korupci.  9. Zlepšíme životní prostředí. Zajistíme stabilní tempo poklesu jednotkové energetické náročnosti hospodářství nejméně o 3,5 % ročně a stabilizujeme spotřebu primárních zdrojů energie na úrovni roku 2005. Podíl využití obnovitelných zdrojů energie zvýšíme nad 5 %.

No a pamlsek na závěr: 10. Větším zapojením do evropského integračního procesu a rozvíjením transatlantických vazeb zásadním způsobem upevníme mezinárodní postavení a bezpečnost České republiky. A podobných lahůdek je zde ( http://volby.glosy.info/volebni-program/cssd/ ) mnohem více!

ladik53 15.10.2008 13:13

Re: Koho vlastně zhrzená brněnská ODS kritizuje?

No vidíte! A když je to tak u voleb, třeba senátních, tak platí!!!

ladik53 15.10.2008 13:07

Re: Dotaz

Slušnou dálnici na Vídeň máme opravdu přes Bratislavu, zvláště po zprovoznění tunelů v Bratislavě. Co je Vám platné, když dojedete do Vídně o 10 minut dřív než přes Blavu a pak to prostojíte v koloně ve Florisdorfu.

Ladislav N 15.10.2008 13:03

Re: Škoda že jste nenapsal podrobněji

No a co byste s těmi metry vrstev částečně rozložených výkalů na dně přehrady chtěla dělat? Vybagrovat za mnoho miliard a odvézt?8-o