7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Piráti chtějí zlikvidovat byznys Agrofertu

Návrh Pirátů, aby byl uzákoněn zákaz přimíchávat do nafty biosložku, která se získává z řepkového oleje, je krásným příkladem účelovosti zákonných norem. Tato má za cíl zlikvidovat byznys Babišovu Agrofertu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Krčmář 10.4.2019 10:56

Dostat ten žlutej hnus z polí,přestat ničit motory našich aut a zlikvidovat Burešovi ten megabyznys by bylo to nejlepší,co by se pirátům a spol. mohlo povést,bohužel na to nemají hlasy.

Když chce pan Bartoň útočit na piráty ,nechť si najde lepší důvod.

J. Hajský 10.4.2019 10:54

Re: OMEZENÁ SUVERENITA

U té nafty by to bylo opravdu jednoduché. Ale jak to zařídit, kdybych nechtěl dražší elektřinu, do jejíž ceny je započítána vyšší výkupní cena ze slunečníků a větrníků, ale jen levnější z ostatních zdrojů.

Podotýkám, že ty krabičky, které si před více jak deseti léty dávali Rakušané mezi zásuvku a zástrčku, aby jim odfiltrovaly elektřinu z jádra byla slepá ulička. :-)

T. Hraj 10.4.2019 10:48

opakovaný vtip

Před pár lety přesně stejným způsobem (jako dnes Piráti) argumentoval Kalousek. Kalouska rád nemám (kvůli jeho bezpodmínečnému eurohujerství), ale v tomto měl naprostou pravdu a pregnantně ji tehdy formuloval (v tom je dobrý, to mu nelze upřít). Nebylo mu (potažmo nám) to samozřejmě nic platné. Nikdo jeho logickou argumentaci neposlouchal, ...protože Kalousek.

J. Lepka 10.4.2019 10:37

Re: OMEZENÁ SUVERENITA

Přesně tak. V dobách, kdy byla bionafta daňově zvýhodněná jsem ji občas do nádrže nalil, většinou v době průvanu v peněžence. Ovšem v té době nám vymývali hlavu, že se metylester dělá jen z vyjetého fritovacího oleje a nikdy nehrozí zaplevelení české krajiny žlutým morem.

Jo,jo, máme to odpovědnou vládu. I s věrnou převodovou pákou s. Bartoněm.

T. Hraj 10.4.2019 10:36

Re: Čekal bych, že podle toho, jak se

Nápadu pan Bartoň tleskal dávno před tím, než s ním objevně přišli Piráti. Je o tom skoro celý článek. Kterou část jste četl, že jste si toho nevšiml?

V. Kain 10.4.2019 10:34

Re: pokračování

Zatím má Babiš zajištěné preference rozdáváním.Jakákoliv kritika na jeho hlavu a hned se šikují jeho příznivci kteří na kriticích nenechají nit suchou.Obzvláště jsou sprostě aktivní když se mezi kritiky vyskytují jména jako např.Knížák,Václav Klaus jr.Václav Klaus profesor a další.Některé sprostoty od těchto primitivů jsou už za hranou.Až to tady vysaje ten jejich buditel,tak zmizí stejně rychle jako se objevil.To potom budou čumět.

J. Lepka 10.4.2019 10:33

Pokud si vzpomínám, tak v době vzniku ANO,

se jeden z mých kolegů stručně a jasně vyjádřil, že jde jen o biosložky v PH. Vývoj dokázal, že zcela bez okolků.

J. Lepka 10.4.2019 10:31

Re: Pitomý článek

Zkuste si položit klasickou otázku : Cui bono? (Nevíte li oč jde, doporučuji wikipedii). A ať se dopracujete k jakýmkoliv odpovědím, realita je taková, že snaha Pirátů je sice pouze politická, ale s kladným dopadem na celou naši společnost a kapsu jednoho každého z nás, pouze mimo Babiše. Kapišto?

O. Prokop 10.4.2019 9:27

pokračování

posloupnost: řepka s postřikem Rundupem tolik v benzínu nevadí. U lidí vyvolává zhoršení reprodukce ... a proto Babiš vlastní reprodukční kliniky.... má to Bureš perfektně vymyšlené...

B. Rameš 10.4.2019 9:22

Re: OMEZENÁ SUVERENITA

Jak je to jednoduchá! A to myslím bez ironie, trefil jste hřebíček na hlavičku.

K. Janyška 10.4.2019 8:49

Agrofert je pro mne a podle mne zločineckou organizací

a Piráti naprdění neomarxisté od herních konzolí. To je všeobecné nadělení, z toho by se jeden podělal... Dzp.

K. Keinkopf 10.4.2019 8:18

Re: Čekal bych, že podle toho, jak se

Tak Piráty, Babiše a tak nemůže mít rád nikdo soudnej...

D. Stirský 10.4.2019 7:52

Čekal bych, že podle toho, jak se

zde Bartoň projevuje, bude nápadu Pirátů tleskat. Vždyť byznys AGROFERTu je postaven na dotacích neomarxistické, zlé a kdoví jak špatné EU. A každá dotace je přece zlo, jež je třeba ničit ihned v zárodku. Nebo to pro Babiše najednou neplatí? No, Bartoň hlavně nemá rád Piráty.

Z. Rychlý 10.4.2019 7:24

Re: Pitomý článek

Já jsem z toho vyčetl něco jiného.

Piráti jsou děvky, které jdou s každým Eurozáměrem. Na pořadu EU je souzení Babiše - děvky nastupují. Dokud MEŘO nevadilo, děvky sloužily. Kdyby Babiš EU vyhovoval, děvky by se dál tvářily jako nic.

P. Kremla 10.4.2019 6:32

+1

V. Kolman 10.4.2019 0:46

OMEZENÁ SUVERENITA

Chci si sám rozhodovat o tom, co tankuji do nádrže svého automobilu!!! Nepotřebuji "moudrého" dobrokakala, který mě nutí k něčemu násilím.

Představuji si to tak, že u "pumpy" bude stojan s čistou naftou a vedle stojan s bionaftou (MERO). A jenom JÁ! bych si rozhodl o tom, co budu tankovat. Povinné přimíchávání biosložky bez možnosti koupě čisté nafty je pro mne jako občana ponižující a nesouhlasím s ním!

L. Novák 10.4.2019 0:32

Pitomý článek

Ačkoliv je zřejmé, že povinnost přidávání MEŘO a lihu do paliv je nesmysl a Piráti chtějí tento nesmysl zrušit, je to vlastně špatně, protože by to poškodilo Babišův byznys s řepkou a jejím zpracováním...

Tak jo, abychom Babišovi nezničili jeden z jeho špinavých kšeftů podpořeného dotacemi z našich kapes, budeme vystupovat proti zákazu povinného přidávání "biopaliv" do benzínu a nafty...

https://www.novinky.cz/domaci/502019-vlada-nechce-zrusit-povinne-primichavani-biopaliv-do-benzinu.html