19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

POLITIKA: Petříčkova tragická (ne)politika

Tomáš Petříček předvedl neuvěřitelný kotrmelec před sjezdem ČSSD. Pod heslem „Již nikdy s ANO“ se mu podařilo ČSSD jen více rozklížit a byl posléze po právu odvolán z vlády.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Jánský 15.4.2021 16:42

Bartoň je namyšlený blb

kterému se Petříček znelíbil.. a Neff publikováním podobných hloupostí dělá z NP bulvár nejhoršího zrna..

P. Hatina 15.4.2021 14:54

Jen tak letem světem vzpomínek z médií, nebylo to náhodou úplně naopak? O odvolání Petříčka z funkce ministra zahraničí už se přece už mluvilo dávno, v souvislosti s očekávaným a dojednávaným odvoláním ministra Blatného, a následnou "rotací" dalších ministrů.

A že Petříčka dočasně zachránila právě jeho nominace na funkci předsedy ČSSD - protože pokud by tu funkci vyhrál, těžko by pak Babiš ustál, že ho předtím vyhodil z vlády..

Leč nevyhrál, takže se splnilo jen to co předtím naplánováno bylo. On zase Hamáček takovej karakter nejni aby nyní Petříčka bránil proti Babišovi a Zemanovi..

L. Beneš 15.4.2021 13:55

Dost možná je za jednáním Vojtíška ze mlejna jen msta jeho loutkovodiče, kterému se nepodařilo dosáhnout toho, co doufal dosáhnout alespoň prostřednictvím právě ex-ministra.

D. Polanský 15.4.2021 12:54

Prostě na domácího politika se nehodí. Šup s ním do Bruselu, tam se dobře uživí kdekdo.

D. Černá 15.4.2021 13:47

To je pravda. U nás by musel být větší proruská špína.

J. Vaněček 15.4.2021 14:26

R^

I. Dvořák 15.4.2021 12:33

V zásadě v ČSSD existují dvě křídla. Zemanovo pročínské a proruské a to druhé prozápadní. Zeman umně využil té "rozklíženosti" jak píše autor socanské otěže uchopil a třímá je dosud. Je to on, kdo rozhoduje kdo bude tu či onu funkci vykonávat. Stejně tak mává s ČTZ, i s dostavbou Dukovan. Ještě potřebuje dostat BISku na kolena.

P. Černý 15.4.2021 13:17

Kdyby se české partaje odlišovaly pouze tím, jak moc jsou jejich členové prozápadní, nepotřebovali bychom jich tolik. Možná by stačila jen jedna. Nanejvýš dvě.

A. Renjascu 15.4.2021 15:04

Podle čeho se pozná, že je Zeman proruský a pročínský? Podle toho, že si myslí - podobě jako většina odborníků - že stavbu JE umí nejlépe Rostatom? A nebo podle toho, že usiloval o čínské investice podobě jako většina západních zemí? Nebo proto, že usiluje o zjištění Sputniku v době, kdy je vakcín nedostatek a Rakousko jich objednalo milión a Německo s Itálií usilují o jeho výrobu? To jsou dost slabé argumenty pro zemi, kde 33% exportu směřuje do Německa a celkem 85% exportu směřuje do EU. Zeman vždy byl a stále je fanatický, levicový eurofederalista, který by ČR nejraději v EU rozpustil, což deklaroval v mnoha rozhovorech a který si jen shodou okolností nerozumí se současným vedením EU. Není to tím, že by byl méně probruselský, ale tím, že současné vedení EU je progresivně neomarxistické, zatímco Zeman je konzervativně levicový. Stejné cíle, jen trochu jiná cesta...

T. Hraj 15.4.2021 15:47

Hodně slov, ale také obsahu. Podepisuji je všechny.

P. Milan 15.4.2021 16:08

Když si to všechno dáte dohromady, okořeníte notnou dávkou servility, tak ta proruskost a pročínskost nezbytně vyleze.

I ta EUrofederativnost už Zemana pustila, protože EU na něj ... kaká.

Nic na tom nemění to, že EU skutečně je zeleně neomarxistická.

F. Navrátil 15.4.2021 16:33

V sociální demokracii skutečně existují dvě křídla, pouze bych je nazval jinak. Jedno křídlo je liberální bruselské a to druhé je křídlo lidí práce, tradičních voličů. První křídlo v současné době vládne, ale jeho příznivci volí TOP 09 nebo Piráty. To druhé nesouhlasí se zničující politikou současnosti, jeho příznivci volí Babiše a jsou ochotni se vrátit z vandru domů, pokud se strana opět stane sociální demokracií a bude prosazovat zájmy lidí práce. Zeman je principál loutkového divadla, kde má na jednom špagátě krále Babiše a na druhém kacafírka Hamáčka. Čertík s dredama a huhňavý anděl se toho představení zúčastňují z vlastní vůle.

V. Cejpek 15.4.2021 12:26

Pan P. se propustil sam , dal v podstate vypoved z ministerskeho mista.

P. Černý 15.4.2021 12:08

Pamatuji doby, kdy politici po volbách obvykle neplnili předvolební sliby.

Doba už ale pokročila. Dnes se u nás ke slovu derou politici, které naprosto a vůbec nezajímá, kdo jsou jejich voliči. Jaké mají názory a zájmy. Tito noví politici závazky ke svým voličům neodmítají. On je vůbec neberou na vědomí.

Možná to byla od pana Petříčka snaha ČSSD vytunelovat a zničit. Nebo projev úplného odtržení od reality. Ale v každém případě je jasné, že drtivá většina těch, kteří by ČSSD za určitých okolností volili, by nikdy nikam nezvolila pana Petříčka.

D. Černá 15.4.2021 12:16

Zcela logicky, protože naše ČSSD je strana pro komunisty, kteří se za to slovo trochu stydí. Bylo by proti logice, kdyby tihle rudí fans volili Petříčka, který se chtěl chovat jako klasický sociální demokrat a ne proruské koště. je jasné, že takovéto ,,stalinistické" křídlo v ČSSD Petříčka nesnášelo.

P. Černý 15.4.2021 12:58

Stalinistické křídlo v ČSSD... Vás komentovat netřeba. Vy se okomentujete sám.

L. Beneš 15.4.2021 13:58

Bože, jak chudý slovník někteří lidé mají. I v případě, že třeba dosáhli vyššího vzdělání.

T. Hraj 15.4.2021 15:52

V podstatě se to tak dá vykládat. Tedy pokud eufemismus "klasický sociální demokrat" čteme správně, tj. "eurofederalistický, woke progresivista".

P. Milan 15.4.2021 16:10

V koaličních vládách, vynucených poměrným volebním systémem, je plnění předvolebních slibů obtížné, až skoro nemožné.

P. Černý 15.4.2021 16:24

Píšu o politicích naší postfakticke doby. Ti staří se realitu aspoň pokoušeli nějak upravit či pokřivit. Ti noví ji už v podstatě jenom ignorují.

D. Černá 15.4.2021 12:07

Takže ve vládě už se formuje kolaborantská parta ruské onuce z Lán. Kolderové, Indrové, Jakešové, Biľakové a další české špíny začínají slavit. Mstivý, polochcípající kolaborant z Lánské eldénky prožívá poslední orgasmus svého ubohého života a těší se na telefonát z Kremlu a ruka již se mu chvěje na sluchátkem, jež postrádá, jako zbytečnost-mikrofon.

Kobyla kolem sebe ještě kope, sic v tažení posledním, o to více bez zábran, bez svědomí, beze studu.

L. Beneš 15.4.2021 14:00

Už se příliš opakujete. Holt už nejste schopna vyplodit ze svého degenerujícího mozku nic nového.

J. Krásenský 15.4.2021 10:42

Petříček měl na ministerstvu skončit nejpozději ve chvíli, kdyjeho roli převzal řeporyjský starosta a pražský primátor.

J. Pankovic 15.4.2021 11:25

R^R^R^

P. Černý 15.4.2021 11:55

Přesné

J. Urban 15.4.2021 10:12

Petricek nebyl zadny ranar, tlak z Hradu ale ustal skvele. Tedy chapu, ze Barton jasa, ze je konecne odvolan. To odvolani si ale "zaslouzil" svou kandidaturou na precedu, ne svym neklanenim se Vychodu, to je asi vsem srozumitelne (ze si tim Hamajda vcelku nepomohl, jen koupil trochu casu, je vec jina). U toho Blatneho je to takove zvlastni. Pokud byl odvolan, tak nejspis opravdu jen proto, ze neudelal nic pro Sputnik, tedy Hrad ukazal palec dolu a sel. Jenze to asi Babisovi fakt neudela do budoucna dobre, tedy chapu, ze to Bartone trochu rozladilo. No, musi autor Babisovi vcas a lip radit!;-D;-D

M. Šejna 15.4.2021 9:22

Jako tradiční volič ČSSD mám mnohem větší přehled o tom, co se v ČSSD událo, narozdíl od místních rádců, kteří nikdy ČSSD nevolili, ale zato přesně vědí, jak je Petříček skvělým politikem a ministrem zahraničí.

Já jsem přestal volit ČSSD ve chvíli, kdy premiér Sobotka veřejně vyhlásil válku koaličnímu ministrovi financí, tedy Babišovi.

Na jaře 2017 měla ČSSD ješte 22% preferencí. Jakmile ale Sobotka vyhlásil Babišovi válku, klesla během půl roku podpora ČSSD na pouhých podzimních 7 procent.

Ale socani se nepoučili a vedli proti Babišovi válku dál i v době, kdy s ním znovu šli do koalice. Takže už jsou dnes jen na 3 procentech.

Z tohoto pohledu je vyhazov Petříčka z vlády správným krokem a pokud takto budou socani dál vyhazovat okopávače koaličních kotníků, tak budu na podzim socany znovu volit.

D. Černá 15.4.2021 12:00

To je zase levičácká debilita. Bureš jen začal slibovat líným kůžím víc, než slibovali oranžády, takže pologramotní voliči zlodějské party kolem komunisty Škromacha, podvodníka Haška, gaunera Paroubka a podobných lůzrů se sebrali a mazali tamn, kde se jim do krmítka bude sypat víc.

Kam by jinak zmizeli ty darmožrouti?

D. Černá 15.4.2021 13:49

...ti darmožrouti...

P. Černý 15.4.2021 12:28

Ten záchvat morálky, kdy po třech letech společného vládnutí premiér Sobotka z čista jasna objevil nepřijatelné vlastnosti svého koaličního partnera, s velkou pravděpodobností přišel v souvislosti s projevy zájmu pana Babiše o projekt rozdělení polostátního ČEZ. Tento záchvat pak potopil ne jen vládu, ale i ČSSD, která byla ráda, že se dostala do sněmovny. Mimo jiné proto, že se sama zřekla výsledků relativně úspěšného koaličního vládnutí a zachovala se jako parta podrazaků.

Není divu, že lidé nemají žaludek volit podobné morálně beztvaré politiky.