23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

POLITIKA: Peníze na silnice nejsou...

Vláda schválila minulý týden koncepci, na jejímž základě navrhuje do roku 2020 investovat 17,5 miliardy korun do tzv. inteligentních systémů také v silniční dopravě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Hudzieczek 26.4.2015 16:44

Tak zase "odborník"

Kdybych neznal slepou ideologii "absolutní svobody" Strany svobodných občanů, jejímž členem je autor, zřejmě bych příspěvek p. Polaneckého zahrnul do kategorie "novinářský žvanil". Protože ne bezpečnost silničního provozu, ale jejich sledování je tou příslovečnou třískou v oku, která SSO vadí. Páně Polaneckého argumenty ovšem zavánějí manipulací na sto honů.

Nevím, zda v ČR připadá tolik policistů na jednoho občana, ale na silnicích určitě nejsou. Na trase Třinec-Brno, kde jezdívám cca 2x měsíčně, jsem za posledních 8 měsíců neviděl jedinou hlídku. Jedu-li na Slovensko, tak na trase Třinec-Poprad potkávám pokaždé asi 6 až 7 hlídek, a to na obou stranách komunikace. Srovnání ČR s Austrálií je úsměvné, protože země s rozlohou větší než je celková výměra zemí EU, má co do počtu 1/20 obyvatel EU. Tvrzení o srovnatelnosti ČR a Německa, co se páteřních komunikací týče, může vyslovit jen někdo, kdo buď v autě doposud neseděl, nebo jezdí jenom z Prahy do Dobřichovic.

Nejezdím už tak často jako dřív, ale předepsanou rychlost nedodržuje cca 90% řidičů, bezpečnou vzdálenost mezi vozidly pak minimálně 50%. V tomto ohledu odkaz na "svobodu" je naprosto lichý. Jde totiž o životy, zdraví a majetek a tam je represe zcela na místě. To sděluji panu Polaneckému jako příznivec SSO.

J. Kalíšek 26.4.2015 19:15

Re: Tak zase "odborník"

Máte i nemáte pravdu. Tolik policistů u nás skutečně je a máte pravdu v tom, že nejsou vidět. Co tedy vlastně dělají? Nejdůležitější totiž není represe, ale ZŘETELNÁ PREVENCE!!!!! Kdyby něco dělali a byli viditelní, bezpečnost by se zvýšila razantně. Represe a v tomto případě navíc neviditelná represe je totiž z pohledu bezpečnosti provozu naprosto neúčinná. Je to stejně pitomé řešení, jako trest smrti - na hrdelní zločiny prakticky nemá dopad. Na první pohled skvělá věc je tedy absolutní pitomostí.

Proč to tedy naše policie chce? Kšeftíky, moc, lenost, neschopnost... to vše hraje roli. O naši bezpečnost jim vůbec nejde.

M. Prokop 26.4.2015 23:00

Re: Tak zase "odborník"

Blbá represe (což je to, co dělají přemnožení policajti), nadělá víc škody, než užitku.