6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Peloton prezidentských adeptů je v cílové rovince

Krátce před prvním kolem první přímé volby českého prezidenta se nám kandidáti pozoruhodně vybarvují. Tomio Okamura, jemuž vystavil červenou kartu Nejvyšší správní soud, se hlasitě vzteká nad neochotou Ústavního soudu odložit kvůli jeho podání termín volby. Snaží se před občany snést a selsky vysvětlit důvody, proč se domnívá, že byl poškozen na svých právech.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Farda 9.1.2013 18:25

Peleton v cílové rovince .....

Tedy, dle poslední informace si u mne p. Dlouhý po dlouhé době konečně šplhnul. Konečně chápu, proč se jako (byvší karierní) komunista kdysi zařadil do ODA. Takže pro mne je teď už jen jediný přijatelný uchazeč - a proto kníže (dědek) na Hrad! Tečka.

E. Dadák 9.1.2013 7:55

Nevolit exkomunisty !

R. Langer 9.1.2013 13:24

Re: Nevolit exkomunisty !

Tak tak!

I. Fencl 9.1.2013 6:52

Myslím, že požadovat i po prezidentovi program jako po politické straně, není třeba

A koho tedy volit?

Mám docela rád monarchisty a vážím si šlechty. Pokud bychom byli královstvím (byť ne královstvím u moře jako v Zimní pohádce v Shakespearovi), a pokud by se na Karla S. dostalo přirozenou cestou (ano, já vím, vlastně by se dostalo na jistého Zvonimíra), tak bych držel krok a neřekl ani obuvník, ale volíme prezidenta, tak proč bych měl, dejme tomu, volit muže, který do politiky pronikl hlavně díky svému rodokmenu, o který se nijak nezasloužil?

Hraběte uznávám jako gentlemana, jako spoluhráče při golfu, dejme tomu, ale stejně jako Václav Klaus ho těžko mohu chápat jako životem otlučeného politika. To, že „je nejbohatší, takže nekorumpovatelný", není fér argument. Ať Kníže spravuje své zámky a četné pozemky, ať si jen uchová onu „dobrou náladu“, kterou by prý dal za úkol v prvním prezidentském projevu, ale měl by si raději uvědomit, že normální lidé nemají žádné výhody rodu a krve a pocit bezpečí si někteří možná zvládnou vsugerovat, to je pravda, ale létat nestačí. Na rozdíl od knížete Karla stojíme ve většině na zemi, a to denně, a je mi docela sympatický, ale...

Ale budu samozřejmě volit Miloše Zemana a Katku.

J. Kanioková 9.1.2013 2:40

Nevolit Eurohujery !

J. Huml 9.1.2013 5:18

Re: Nevolit Eurohujery !

budete rozcarovana, pani Kaniokova, vetsina volicu stoji jinde..

J. Vyhnalík 9.1.2013 14:47

Re: Nevolit Eurohujery !

Pokud máte pravdu, tak jednou budeme rozčarovaní všichni.