12.5.2024 | Svátek má Pankrác


Diskuse k článku

POLITIKA: Pavel Rychetský nám tak trochu zalhal

Pavel Rychetský je kritizován za to, že jako předseda Ústavního soudu podpořil zrušení části volebního zákona, který jako místopředseda vlády před lety prosazoval. Brání se tvrzením, že už tenkrát byl proti. Není to však pravda.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 21.2.2021 9:48

R^

Š. Hašek 21.2.2021 9:48

R^

Š. Hašek 21.2.2021 9:48

Veřejnoprávní masmédium (ČT09, naše) je státem ve státě. Je ověřeno, že je třeba si najít největší drzouny. Ty chytré a normální hodit přes palubu. A občanům přikázat platit.

Rychetský je kovaný komunista s lidskou tváří, který se plynule transformoval do "demokrata" štrasbruselského. Plus to stáří. To je vidět! Popřít sám sebe! Já jsem popřel sám sebe několikrát, ale bylo to v pubertě.

Klidně řekl (mj.), že podřízenost bruseli není v rozporu s Ústavou ČR. A kecá do "politiky obyčejné". Politik, křivák.

Š. Hašek 21.2.2021 9:40

Mně nevadí, že každý je tak nějak jiný.

Vadí mi, že meistream stále říká, že "okolí Václava Havla" (tedy i Rychetský, Pithart, Sokol, .......) jsou bez chyby a stále zachraňovali republiku ze spárů všelikých lumpů.

Ostatně ten Rychetský se tímto posledním pasoval do "šíbra politického se ztrátou paměti, co kdy prohlásil a řekl".

Jak ho vyhodit?

Jest mnoho zemí, které nemají ani ústavní soud, ani kraje, ani senát! Ani stovky podivných neziskovek. A "fackují" si to tam lépe, či stejně. Ale nějaké peníze ušetří, na ty klotové rukávy. A na mlaďoše, kteří rozdávají Cikánům papírové utěrky. A lezou učitelům do škol.

Vypadá to tak, že v našem SVJ bychom Rychetského nechali tak jen kontrolovat účtenky za kancelářské sponky.

P. Götze 20.2.2021 19:02

Rychetskemu, byvalemu kovanemu komunistovi, bych demagogii a lzi nezazlival, je to jeho podstata. Co je ale nepochopitelne, kdyz verejnopravni media nechaji tyto lzi vesle Rychetskeho vykladat aniz by mu realne pustili pred ocima divaku, coze to rikikal kdysi a co rika ted.

V. Novák 20.2.2021 18:00

Dokážete pochopit, že se budou konat další volby? A že pravidla platí pro všechny stejně?

V. Novák 20.2.2021 17:58

On taky přepočet dle D'Hondta jaxi nemá smysl u volby jedné osoby na jednu pozici...

A. Renjascu 20.2.2021 17:32

Trochu jste to popletl, protože Zeman o Babišovi vůbec nemluvil, ale pouze prohlásil, že sestavením vlády pověří nejsilnější stranu a nikoliv koalici, což má určitou logiku. Pokud sledujete trochu politické dění, tak si můžete všimnout, že potenciál ANO se pomalu vyčerpává a je otázkou, zda se mu podaří aspoň ještě jednou zvítězit ve volbách. Čili to co jsem uvedl o vládě jedné strany je nesmysl, který neplatí ani dnes, natož pak v budoucnu. Nebezpečí vidím spíše v tom, že politické subjekty si již delší dobu začínají být podobné a to jak programy, tak i jednáním, což už vládou jediného správného názoru silně zavání.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/sestavenim-vlady-poverim-viteze-voleb-rekl-zeman-nejsilnejsi-subjekt-nemel-byt_1706121258_pj

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vitezem-voleb-je-u-me-nejsilnejsi-strana-ne-koalice-vzkazal-zeman-opozici-138738

P. Milan 20.2.2021 17:28

Oposmlouva byla klasická menšinová vláda, podobná třeba naší současné, dánské, švédské ....

P. Milan 20.2.2021 17:26

Zeman byl zvolen v klasické většinové volbě, žádným přepočtem dle d ́Hondta.

J. Jurax 20.2.2021 14:16

Ale houby dopad ... jev i jeho dopad existovaly od počátku zavedení zmíněného systému, jen na ně bylo jinak pohlíženo. Prostě těm rozhodujícím, mezi něž patřil i pan Rychetský kopající tehdy za socany, tehdy vyhovoval. No a dnes se cynicky řečeno změnila společenská objednávka, mj. socani jsou stranou, již hrozí pád mimo sněmovnu a taky je třeba zničit Babiše, takže je na čase neoslyšet hlasy kritiků této části volebního zakona po celou dobu upozaďované a konečně konat. Samozřejmě ve jménu spravedlnosti a ústavy, jak také jinak.

Ostatně podnět k Ústavnímu soudu je tři roky starý; a ctihodný soud se rozhoupal k činu až třičtvrtě roku před volbami. Vzhledem k načasování opravdu nelze si nepoložit onu klasickou otázku Cui prodest ...

P. Král 20.2.2021 14:07

Od politiků se lhaní nebo minimálně subjektivně zabarvené vyjadřování očekává. A Rychetský je politik, i když t.č. pod pláštíkem soudce. Námezdní politický hráč bez příslušnosti, vlivné libero.

J. Ptáček 20.2.2021 13:34

Drobný problém je v tom, že Jeho Veličenstvo prohlásilo, že sestavením vlády pověří Andreje Babiše, bez ohledu na výsledek voleb. Je to neobvyklé, ale právo na to má. A to i opakovaně. Pak vámi správně citovaný pojem "nesmysl" přestane nesmyslem být. Jestli se to nestane, po volbách se vám velice rád omluvím, na což se opravdu těším.

A. Renjascu 20.2.2021 12:31

Vláda jedné strany, tak tím už strašili socani, když hrozilo vítězství ODS. Vůbec nechápu, jak na takový nesmysl ve společnosti, kde stále existují svobodné volby může někdo skočit. Přeci i když nějaká strana výrazně zvítězí, tak je to jen do příštích voleb, kde to může dopadnout zase úplně jinak.

J. Ptáček 20.2.2021 11:12

Obecně máte pravdu, ale všech 55 zemí si komunistickou "kúrou" neprošlo. U těch, které si bolševizmem prošli, máte bezvýhradně pravdu. Já jsem tuto éru absolvoval úplně celou, o "socialistický ráj" opravdu nestojím ani kdysi, ani teď. Tak si můžu jako osmdesátník, který nebyl nikdy v žádné partaji ani vteřinu, aspoň trochu pustit hubu na špacír. Aspoň to mně dopřejte!

M. Rohovský 20.2.2021 10:52

Pane Ptáčku, pokud by byla výsledkem d ́Hondtové metody přepočtu vláda tandemu Zeman - Babiš, museli by tito dva pánové vládnout v asi 55 zemích světa, což se evidentně neděje.

J. Ptáček 20.2.2021 10:24

Výsledkem d ́Hondtova výpočtu získání poslaneckých křesel z odevzdaných hlasů je v konečné podobě vláda tandemu Zeman-Babiš. Proč vládu tohoto tandemu nechci? Nejraději by zrušili Ústavní soud a Senát, které jim brání v zisku absolutní moci. Zavést vládu jedné (předp..rané ) strany, nebo si tam dosadit své loutky a stát řídit jako firmu. Tomu si přeji zamezit i za cenu ošklivého faulu na červenou. Jak však vidím vládní zoufalství a naprostou neprofesionalitu při řešení prvního opravdu velkého průšvihu = koronaviru, mám pocit, že se tandem odrovná vlastním přičiněním, bez potřeby červené karty.

J. Urban 20.2.2021 10:15

Pan rychetsky je konzistentni - socan. Kdyz to tehdy mohlo cssd prospet, byl pro tu oposmluvni pra§arnu, kdyz to ted mohlo cssd prospet, zaridil zruseni te oposmluvni pra§arny. Cui bono?

M. Husovice 20.2.2021 10:03

Rada Evropy: Změna volebního zákona méně než rok před volbami je manipulace v politickém zájmu

Pro volební zákony je zásadní stabilita. Když se volební zákon změní, má platit až v dalších volbách, pokud se ty příští konají do roka. Uvádí to Kodex volební praxe Benátské komise Rady Evropy, který tvoří základ debaty o všeobecných volbách. S volbami se zachází mimořádně, protože jsou evropským dědictvím.

V. Pavelka 20.2.2021 9:26

Omlouváte ho , ale i Brusel konstatoval že přestřelil . Co vy na to..Jirkovský?EU

V. Pavelka 20.2.2021 9:23

Jednání Rychetského je politicky účelové ,,on sám přece v TV řekl ! Že některé strany nemají podle něho v parlamentu co dělat I Brusel potvrdil že jeho ústavní kotrmelec je neférový !! To je neuvěřitelné ..Demisi !!

M. Husovice 20.2.2021 9:10

....a nehraje v tom roli i ta troška averze mezi dvčma póly státu prezident versus předseda ÚS ?? Podle mého "chabého" úsudku by měl být předseda ÚS apolitcký - a je skutečně ?? ;-D;-€:-/

R. Meišner 20.2.2021 9:07

jednání Rychetského je účelové od A až do Z. to je jediná konstanta, kterou známe. celé ty tři roky mu dalo nejvíce času přemýšlení, jak to šikovně zabalit, a kdy přesně to spustit, aby to mělo ten správný dopad. vše ostatní okolo jsou jen řeči,řeči,řeči. je to soudce-aktivista. a ten jeho slavný senát ÚS vždy udělá jen to, co si jeho guru přeje. našli se pouze čtyři stateční.8-o

P. Jirkovský 20.2.2021 8:46

Dost hloupá manipulace, třeba tady:

„Až na základě toho, jaký dopad měla uzavírací klauzule ve spojení s těmi nestejně velkými obvody v poslední době.“

To přece znamená, že ten dopad přišel "až v poslední době". Když chce paní autorka někomu vynadat, měla by se vís snažit o definici toho, co mu má za zlé, takhle vypadá jako někdo, kdo je, mírně řečeno, víc zaujatej, než pravdivej.

R. Tichý 20.2.2021 8:35

Kazdy prece vi, ze 1a1 je 11.

R. Tichý 20.2.2021 8:35

Perfektni prace a zasah Rychetskeho do komory!

Tyto informace prosadit do medii s vetsim impaktem.

Pomohu aspon tim, ze tento clanek budu sirit...

J. Nevrkla 20.2.2021 8:19

Rychetský už ztratil důvěryhodnost, s ním bohužel i Ústavní soud. Není to jeho jediný podivný rozsudek.

P. Dvořák 20.2.2021 8:10

" jak mohl pan Rychetský v roce 2000 „vyslovovat pochybnosti“, ke kterým „dospěl až v poslední době“

Docela jednoduše. Sděluje nám, že již tehdy vlastně vyslovoval "NE" tomu, čeho byl spoluautorem, tomu co poté sám prosazoval a čemu při hlasování dával "ANO".

Nelze než zkonstatovat, že jeho mozková dysfukce (poruchy pozornosti, poruchy vnímání, vývojové vady řeči) není záležitostí poslední doby.

R. Langer 20.2.2021 7:50

Musíte číst dál, ne jenom kam vás to baví, abyste si potvrdil své zcela mylné předpoklady, demagogu... ;-D

R. Langer 20.2.2021 7:48

Inu, bolševici lžou tak nějak přirozeně, z principu. A co je horší, že často věří tomu, že je to dokonce pravda. Syndrom notorického lháře. :-/