25.5.2024 | Svátek má Viola


Diskuse k článku

POLITIKA: Patálie s Etnikem

Asi jsem nedovtipný, ale pořád ne a ne pochopit, proč má být takový řvoucí a hajlující nácek pravicovým extremistou, a proč, na rozdíl od něj, člen nějakých Rudých brigád extremistou levicovým.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
E. Heusinger 6.1.2014 11:47

Re: Jednoduché řešení:

Vy jste opravdu jednoduchý.

E. Heusinger 6.1.2014 11:47

Jaksi Vám nedocvaklo.

že pracující zpravidla, žádné dávky nepotřebují.

Jak vyřešíte problém když počet žadalelů o práci převyšuje počet pracovních míst, chytrolíne?

P. Vaňura 6.1.2014 11:19

Dobře, takže provozovatel sběrny bude vlastním majetkem

ručit za to, že nevykoupí kradené zboží. Ke každému výkupu bude mít zapsánu občanku dotyčného, i jeho podpis, vždyť se totéž dělá i u jiných transakcí.

A dále, snížit hodnotu lupu, od kdy se krádež považuje za trestnou činnost z 5000 Kč na 100 Kč a krádež věcí, které významně poškodí veřejné služby či bezpečnost soudit jako sabotáž či veřejné ohrožení se sazbami 5 let natvrdo a výše.

P. Vaňura 6.1.2014 11:13

No, potřebovali bychom soudruha Naftalie Aronoviče Frenkela,

který by uměl zařídit krimiály tak, aby si vězňové na sebe nejen vydělalli, ale ještě přinesli ekonomii zisk. Dnes se na kriminálníky v lochu doplácí.

L. David 6.1.2014 11:12

Jednoduché řešení:

Žádné sociální dávky těm, kteří nepracují! Aby neumřeli hladem - darovat denně misku polévky a dva krajíce chleba. Toť vše.

P. Moravčík 6.1.2014 11:08

Re: Proč řešit to, co tak sype?

Máte stopercentnú pravdu, popísali ste veľmi dôležitú druhú stranu problému, ktorú pán Frýbort opomenul. Každá minca má dve strany a môžeme len mudrovať, čo má v súčasnosti väčší vplyv na tento problém.

P. Vaňura 6.1.2014 11:08

Představte si, že by diktátor D pověřil vysokého generála

G likvidací problému s trestnou činností etnika E. A generál G by etniku E dal nekompromisně najevo, že rozkaz diktátora D hodlá splnit bez ohledu na to, kolik příslušníků etnika E bude muset pro kriminální trestnou činnost postavit ke zdi. Troufám si říci, že do půl roku by bylo po problému, skončil by, jakmile by etnikum E pochopilo, že rozkaz diktátora D hodlá generál G opravdu splnit bez ohledu na nějaká "lidská práva" kriminálníků.

Připomínám, že ve středověku nikoho ani nenapadlo, že kriminální zločinec nějaká práva má. Naopak, věděli, že čím dříve skončí na šibenici, tím méně toho stačí napáchat, "mladý viselec k stáru nepokrade," říkali.

P. Boublíková 6.1.2014 11:04

Re: Všem diskutujícím doporučuji, aby si přečetli

Jenom aby to nedopadlo jak píše pan Maleček.

Totiž myslím si, že když máme tolik vysokých škol produkujících příslušné odborníky (jak jsem psala - sociology, sociální antropoly, speciální pedagogy a bůhví co ještě), tak by se na problémech Etnika daly dělat diplomky a disertačky bez toho, že by se tím někdo speciálně živil. Ovšem musela by se odhodit ta lidskoprávní politická hyperkorektivita a zkoumat problém zcela upřímně, což si nejsem jistá, jestli by prošlo.

Při těchto úvahách se mně vybavila moje paní (tehdy soudružka) učitelka z první třídy a moje tehdejší romská spolužačka. Paní učitelka občas vzala tužku a zcela bez okolků prohrábla dívence vlasy a pečlivě je prohlédla, aby vyloučila přítomnost vší. Obávám se, že dnes by za to šla sedět :-)

M. Prokop 6.1.2014 10:56

To zas budou levičáci ječet .....

Jinak souhlas, našlo by se pár technických vylepšení, jako platit na děti v jakémkoliv počtu slevami na dani (pokud už se vůbec na děti něco platit má), nebo sběrny nezavírat, zavřít pár provozovatelů, u nichž se najdou ty kanály či dráty, oni by se ostatní umravnili.

J. Klement 6.1.2014 10:39

Re: Proste:menecenna rasa,

Toto je opravdu sprostý příspěvek. A pravděpodobně také postižitelný podle trestního zákona.

P. Kmoníček 6.1.2014 10:19

Re: Všem diskutujícím doporučuji, aby si přečetli

Paní Boublíková,co založit Výzkumný ústav o problémech Etnika?

P. Kmoníček 6.1.2014 10:15

Re: Pan Frýbort promine

A urny nechává na hřbitově.

P. Kmoníček 6.1.2014 10:14

Re: Etnikum je velmi přizpůsobivé

Prosím,nečtěte doslova,ale přemýšlejte o obsahu.

E. Heusinger 6.1.2014 10:13

Co bude dělat etnikum

s Vámi darovaným  železným šrotem když jej nikdo nekoupí?

J. Hlubek 6.1.2014 10:07

Re: Pan Frýbort promine

Petky a staré reklamy nejsou totéž co železný šrot. Staré železo zdarma do sběrného dvora, proč? Raději jej dám zdarma bezdomovci nebo zmíněnému etniku. Řešení je prosté, klasifikovat byť jeden ukradený kanálový poklop jako veřejné ohrožení a ne krádež. Kdyby policajti chtěli, snadno pachatele dopadnou. Další věc, výrazně snížit dávky a uzákonit práci na jeden den s penězi okamžitě na ruku. Před komunismem to bylo běžné. Mentalita nejmenovatelných je taková, že by jí to maximálně vyhovovalo.

J. Schwarz 6.1.2014 9:49

Recept pana Frýborta by fungoval,

ale znamenalo by to zrušit sociální stát. Cikánů je tu sice asi jen 5% a z nich si chodí pro dávky 95%, z majority si pro ně chodí sice jen 5% ale i tak jde o srovnatelná čísla. Takže to neprojde hlavně u levicově laděné majority. I když - proč by nemohlo projít omezení přídavků na děti na pouze tři potomky, rodiny podporovat daňovými úlevami... Pak by nebylo třeba vymýšlet extra státy pro Romy ani stěhování do Indie, odstěhovali by se sami. Když by kradli, pak do lochu s nima. Nikde není psáno, že kriminál musí vypadat jako ozdravovna ROH... takže i zlodějině by šlo odnaučit nebo zloděje přimět zvednout kotvy. Problém je,  že i tato panem Frýbortem doporučovaná řešení jsou schopni realizovat jen takoví Sládkové či Kotlebové...

F. Svoboda 6.1.2014 9:16

Re: Souhlasím s obsahem článku

Nejlépe by fungovala   "Záporná daň dle Miltona Friedmana ". Co vy na to milí diskutéři ?

F. Kodera 6.1.2014 9:12

Etnikum je velmi přizpůsobivé

Problémy s Cikány nedokázal už od středověku vyřešit nikdo, počínaje krutým přístupem a konče dnešním bezradným přešlapováním, stačí se podívat na to, co se děje ve Francii či Itálii. Využít jejich schopností (podle rady p. Frýborta) je opět jen další z hraběcích rad. Hudba a tanec může uživit nepatrné procento, koně - nevím zda by šéf hřebčína přijal Cikána do služby, a kováři a kotláři musí denně ráno vstávat a jít do tvrdé práce... No a hádání z ruky, to myslíte vážně, pane Frýborte ? Oni se velmi dobře adaptovali v krádežích všeho druhu, drogách, prostituci apod. Nejsou v tom ale sami a odkoukali to (přizpůsobili se) části většiny.

P. Lenc 6.1.2014 8:41

Netřeba dlouhého příspěvku.

Díky pane Frýborte, opravdu není co dodat.

B. Michal 6.1.2014 8:37

Re: Souhlasím s obsahem článku

Nahradit přídavky na děti daňovým bonusem je ovšem ďábelský nápad toho zlořečeného Kalouska :-)

Snížení daňového základu ne - tím totiž podpoříte lépe situované, ale nízkopříjmové ne - tím myslím rodiče, co se příjmem pohybují do dvojnásobku minimální mzdy.

Daňový bonus má řadu výhod: 1) není na to potřeba úřad, 2) přispěje na děti těm, kdo se živí prací, i když třeba málo placenou, ale legální 3) skutečně pomůže těm, kdo to potřebují (děti jsou dost drahé) 4) regulace, aby děti nebyly živiteli rodiny, jsou u daňového bonusu už dnes - slevu na dani (nikoli základu!) dostanete na libovolný počet dětí, ale negativní daň (bonus) je omezena.

Berte to tak, že daňový bonus je příspěvek rodičům na výchovu nového daňového poplatníka.

J. Hlubek 6.1.2014 8:33

Re: Sběrné dvory a zdarma.

Tento stát chce za všechno, byť by to mělo být hrazeno z daní, poplatek. Proč bych měl já jemu dávat něco zdarma?

J. Mrázek 6.1.2014 8:29

Sběrné dvory a zdarma.

Co se Vám na tom nelíbí? Nebo jste jen líný ?

P. Boublíková 6.1.2014 8:09

Re: Pan Frýbort promine

Vy si na zahradě shromaďujete PET flašky a staré noviny? Normální člověk to dává do kontejnerů na tříděný odpad.

I. Schlägel 6.1.2014 8:00

Re: Všem diskutujícím doporučuji, aby si přečetli

Souhlas.

J. Hlubek 6.1.2014 7:59

Pan Frýbort promine

Dočetl jsem jen k rušení sběren šrotu, zástaváren a bazarů, došel jsem k závěru, že nic lepšího není jest možno očekávati.

Myslí si pan Frýbort, že kvůli Etniku si na zahradě budu shromažďovat kovový odpad a zhotovím si tím šrotiště vlastní? Nemluvě o čistě komunistickém zásahu do svobody podnikání. Pokud pan Frýbort nemá smysluplnější návrhy, nechť si ty svoje nechá pro sebe.

P. Boublíková 6.1.2014 7:20

Re: Všem diskutujícím doporučuji, aby si přečetli

Za málo. Myslím si však, že senátor Kubera nemá ve všem pravdu. Totiž většina lidí si nechodí pro dávky, přestože takový bezpracný zisk je lákavý. Evidentně pracující majorita má jiný žebříček hodnot než je veget a bezpracný zisk. A v tom žebříčku hodnot je zakopaný pes.

Co na to žvaniví lidskoprávníci? http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/ondrej-liska.php?itemid=21732

Přišli přímo hlavou na to, že příčinou neúspěchu Romů na trhu práce je jejch nevzdělanost. Ovšem zatajují, že na praktické školy posílají malé Romy jejich rodiče - násilím je tam nikdo nenutí. Dále, kolik z těch cca 70 % romských dětí, které absolvují běžnou základní školu, pokračuje ve studiu dále? Naprosté minimum. A za to může kdo? Takže tady je první chyba - zákaz popsat celou situaci, polopravdy až lhaní si do kapsy - typická politická korektnost.

A druhá chyba je, že ani ten pravdivý popis situace ještě pořád nejde na kořen problémů. Kořenem problémů je totiž ten odlišný žebřícček hodnot. Pro nepřizpůsobivé Romy není vzdělání hodnota.

Co s tím? Jak jsem psala kdesi vzadu - pokusit se zjistit, proč se menšině integrovaných Romů změnil jejich žebříček hodnot. Pak by se možná dalo něco podnikat. Jinak je to střílení slepými patronami do luftu.

P. Maleček 6.1.2014 7:08

Proč řešit to, co tak sype?

Před tímto dílkem páně Frýbortovým smeknouti nutno. Leč jeho úsilí stav popisovati a příčiny, natož řešení hledati marnost nad marnost.

To přesto, že je to tak jednoduché. Stačí si jako vždy položit otázku - v čí prospěch? Ono totiž tam nahoře sedí moc pánů, kterým současný stav "cikánského etnika" zatraceně vyhovuje protože plní jejich kapsy. Od politiků, kterým sypou majitelé výkupen kovů aby to co Slováci do zákonů nevložili, nebo ti kteří provozují hazard z valné části krmený sociálními dávkami, aby hazard neomezovali (že p. Kalousku), nebo ti co luxusně živí státní dávky na bydlení pro klienty jejich ubytoven až po distributory drog, lichváře a majitele vymahačských firem. A nesmí se zapomenout na státem placené lidskoprávníky, kteří nebýt tohoto problému neměli by se čím živit.

Tady je totiž příčina toho, proč ten "cikánský problém" ne a ne vyřešit. Proč řešit něco, co politikům, pánům na radnicích, nechutnému byznysu i těm ve státní správě tak pěkně sype?!

E. Vašátko 6.1.2014 6:52

Re: Všem diskutujícím doporučuji, aby si přečetli

Děkuji.

P. Boublíková 6.1.2014 6:41

Re: Všem diskutujícím doporučuji, aby si přečetli

http://www.parlamentnilisty.cz/parlament/politici-volicum/Kubera-Meli-bychom-omezit-vyrobu-deti-za-ucelem-zisku-294960

E. Vašátko 6.1.2014 6:24

Všem diskutujícím doporučuji, aby si přečetli

listopadový projev senátora Kubery v senátu na téma "Měli bychom omezit výrobu dětí za účelem zisku". Bohužel odkaz nemám, ale text projevu mám, ovšem je dost dlouhý a sem by se nevešel. Kdyby měl někdo zájem...