11.5.2024 | Svátek má Svatava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 14.7.2006 16:58

Re: Re: Volební dvojblok KSČM-ČSSD

Víte, pane Bárta, on si frantík myslí, že slovo realistický je sprosté. On vám v podstatě chtěl nadávat.

Mard 14.7.2006 19:47

Re: Re: Re: Volební dvojblok KSČM-ČSSD

V podstatě chtěl naznačit, že bychom měli, dle jeho skromného názoru, začít komunisty opět milovat :-(

Tom 14.7.2006 13:19

Souhlasím

Pane Bárta, plně souhlasím s hodnocením, jak jen to ale vysvětlit skupině voličů, kteří nedokáží docenit dosah svého jednání, když volí ČSSD nebo KSČM. Jsou jich dva hlavní typy: jedni chtějí kapitalisticky žít a socialisticky pracovat (takže nepracovat) a druzí truchlící nad zrtátou  bolševických výsad ( bývalí kádři ).  Ty první to už nenaučíme a ti druzí musí vymřít. Škoda, že  už se toho nedožiju (.

Tom (41) 

Jaroslav 14.7.2006 14:40

Re: Souhlasím

Nemyslím si vůbec, že by se  za socialismu nepracovalo. Prožil jsem v Husákově a Biĺakově normalizačním období dvacet let tvrdé a náročné práce v kotelnách. Znám se na Karvinsku s lidmi, kteří v podzemí obětovali při těžké práci zdraví. Problém byl tedy jinde. Kdo z plodů  těžce pracujících měl užitek a prospěch. Vytváření iluze, že se za socialismu jenom lenošilo je nejenom nepravdivé, ale nespravedlivé ke generaci, která vytvořila nesmírné hodnoty, které byly rozděleny a bohužel někdy i vytunelovány v devadesátých letech při obou vlnách tzv. kuponové privatizace. Tento názor vytváří a podporuje nedůvěru ke generaci dnešních seniorů.

Ladislav N. 14.7.2006 16:38

Re: v podzemí obětovali při těžké práci zdraví...

Oni to ale dělali s plným vědomím a za (na tehdejší dobu) hodně peněz, výhod, přednostního zásobování hornických měst...

jirka.s. 14.7.2006 17:29

Re: Re: v podzemí obětovali při těžké práci zdraví...

No, Ládíku, pravda je, že jsem se v životě také hodně nadřel, ale v gumárnách jsme žádné výhody ani hodně peněz neměli.Jarouš se nám ale mýlí v jednom kardinálním bodě. Domnívá se totiž, že při kuponové privatizaci bylo rozkradeno jakési bohatství. Ale to bohatství, jak on se domnívá, ve formě spousty fabrik, továren a výroben čehokoliv bylo pouze virtuální. Má jarda vůbec představu, co  se tam vyrábělo a hlavně pro koho? 60-70% celé československé výroby bylo pro armády varšavské smlouvy, 98% výroby bot  do ruska, uhlí, železo, téměř vše do ruska, nákladní automobily do ruska (zeptejte se některého starého garážmistra, jak dlouho musel škemrat o nový vůz, za to v rudém právu se dočítal, o kolik % jsme překročili jejich výrobu.) No, prostě v podstatě všechno věci na ho*no, jenom se takovou výrobou plundroval stát. Za to když jste chtěl plínky, punčocháče pro děti, prášek na praní, hajzpapír, slušnou knížku, prostě věci nutné k normálnímu prostému životu, musel jste vystát úděsnou nedůstojnou frontu. Tak na co nám bylo to údajně rozkradené bohatství? Co by se mne týkalo, mohli si ho komouši zabalit do ranečku a odtáhnout s ním daleko na východ. Ty jmenované věci, na které jsme stáli fronty, jsme se totiž teprve museli naučit vyrábět a pokud jsme to snad už uměli, tak v dostatečném množství.

Ale to prostě zabedněncům nevysvětlíte.

Marcel 14.7.2006 20:31

Re: Re: Re: v podzemí obětovali při těžké práci zdraví...

Tak to je po dlouhé době, co sleduji tyto názorové internetové "třenice", NÁZOR hodný této debaty. Konečně inteligentní a jasně zhrnující slova, vyjadřující onu podstatu.

Jak jste Jirko napsal, bylo ono bohatství virtuální. Tak jako svoboda, možnost si koupit cokoli z oné tak nádherné socialistické výroby ( přece tak kvalitní proti té kapitalistické ) nebo taky nekoupit - popř. vystát si frontu, virtuální byla snad i naše existence. Každopádně je fakt, že normální život teprve začal až když oni skončili. Ale skončoli opravdu. A to těm zabedněncům opravdu nevysvětlíte jak jste napsal.

moebius 14.7.2006 12:56

v Čechách chybí sociální demokracie

V Čechách už žádná sociální demokracie neexistuje, hlavně proto, že tu nejsou žádní sociální demokraté. Tomu, co proběhlo v ČSSD, se říká bolševizace, čili ti s většinovým názorem "zmasakrují" ty s menšinovým. Tohle udělal Lenin, ale není to jen úchylka levicových stran, po roce 1997 byla bolševickou i ODS. Ale naštěstí už není, menševici z ODS nebyli popravováni. Ani v ČSSD se ještě nepopravuje, takže stále zbývá jistá naděje.

Sociální demokracii považuju za legitimní politický směr, (i když s ním nesouhlasím), proto se smutné, že v Čechách nejsou žádní sociální demokraté. Byli nadobro vyhubeni páně Paroubkem? Stali se z nich poslušní přitakávači a podržtaškové, kteří musí držet hubu, krok a stranickou linii? Minulý týden se dva europoslanci podivili nad Paroubkovou reakcí na jednání evropských socialistů o Ficově vládě, že prý je nekonzultoval. Ano, takto to v ČSSD chodí, názory členů jsou naprosto irelevantní, jediným hlasem ČSSD je Paroubek.

Je opravdu ČSSD jen tupé stádo, které půjde tam, kam ho pasák Paroubek vede?

CSSD 14.7.2006 13:44

Re: sociální demokracie

Pojdme vsichni spolem, za tim prvnim ....

miroslvb 15.7.2006 11:19

Re: v Čechách chybí sociální demokracie

ano, velmi dobre: tupe stado, nechapajici, kam je paroubek (narodni socialista za sovetske okupace) dostal. ano, je to bolsevizace soc. dem. skoda. az do roku 1983 - opakuji 1983 - jsem jim drzel palce - v roce 1983 jsem poznal, ze soc. dem. v emigraci proziva proces bolsevizace. to bylo moje zivotni zklamani, ktere pretrvalo do nynejska. od te doby volim male, zatim neuspesne strany. ods mne bohuzel v osobach jejich vudcu (cermak, macek, tlusty, stransky, kocarnik atd)nikdy nemohla presvedcit. protievropsky cestny predseda mne jen utvrdil. skoda, rad bych je volil, kdyby se demokraticky ocistili.

pooh 14.7.2006 12:50

Dokonalé,

já žasnu, jak to, že tomuto ZÁKLADNÍMU problému dneška se věnuje tak málo komentářů a ještě se dokonce uvažuje o většinovém systému, aby - v případě, že by třeba volby vyhrál - měl ten kretén cestu do pekel dokonale umetenou. Díky za článek.

MILAN007 14.7.2006 12:05

karlíčku

Nenadávej na zrcadlo, když máš křivou hubu . Chápete co je tím příslovím myšleno ??

Jogurt 14.7.2006 11:37

další bla bla PR agentury modrý ptáček.

vanilka 14.7.2006 11:41

Re: další bla bla PR agentury modrý ptáček.

no a Vy se též podívejte, zda již nemáte dávno prošlou svou záruční lhůtu Rv

MILAN007 14.7.2006 12:28

Re: další bla bla PR agentury modrý ptáček.

Nebudete Vy náhodou příznivec SD. Už víte kde vzal Standa G peníze na byt ?? Považujete Kočku za hodného a milého provozovatele kolotočů ??

jirka.s. 14.7.2006 17:41

Re: Re: další bla bla PR agentury modrý ptáček.

Ale no tak, nebuďte tak inpertinentní. Tak se trošku snažte sám. On je frantík stejně jako profesor Horák.

karel 14.7.2006 11:34

pane bárta,že jste lhář,manipulátor a překrucovač faktů jsem věděl,že jste ke všemu ještě duševní ubožák-to dokreslují vaše duševní výplody na těchto stránkách-pro vás je charakteristické,že vaše úvahy jsou tak omezené,že je škoda a ztráta času je čí

vanilka 14.7.2006 11:39

Re: pane bárta,že jste lhář,manipulátor a překrucovač faktů jsem věděl,že jste ke všemu ještě duševní ubožák-to dokreslují vaše duševní výplody na těchto stránkách-pro vás je charakteristické,že vaše úvahy jsou tak omezené,že je škoda a ztráta času j

nedostává-li se argumentací, co jiného Vám také jiného, než agrese zbývá ...že ? Rv

jirka.s. 14.7.2006 11:54

Re: pane bárta,že jste lhář,manipulátor a překrucovač faktů jsem věděl,že jste ke všemu ještě duševní ubožák-to dokreslují vaše duševní výplody na těchto stránkách-pro vás je charakteristické,že vaše úvahy jsou tak omezené,že je škoda a ztráta času j

Á, karlíček se nám probudil! Má prázdniny, reparátu z češtiny ve čtvrté třídě unikl, střílečky už ho přestaly bavit , tak se připletl mezi dospělé s pravopisnou invencí sobě vlastní.

pooh 14.7.2006 12:52

Karlovi: Takhle to vypadá, když někdo nemá mozek, ale má klávesnici -

vyloženě tragická kombinace!!!

H.K. 14.7.2006 17:20

Re: pane bárta,že jste lhář,manipulátor a překrucovač faktů jsem věděl,že jste ke všemu ještě duševní ubožák-to dokreslují vaše duševní výplody na těchto stránkách-pro vás je charakteristické,že vaše úvahy jsou tak omezené,že je škoda a ztráta času j

Pane Karle uveďte a rozeberte fakta. Zatím jste neřekl nic.

jirka.s. 14.7.2006 17:36

Naivo!

Mard 14.7.2006 19:54

Re: Re: pane bárta,že jste lhář,manipulátor a překrucovač faktů jsem věděl,že jste ke všemu ještě duševní ubožák-to dokreslují vaše duševní výplody na těchto stránkách-pro vás je charakteristické,že vaše úvahy jsou tak omezené,že je škoda a ztráta ča

Pisatel s nickem Karel je typickým příkladem tý horší části voličů levice, tudíž vámi požadovaného není bohužel naprosto duševně schopen.

janoryna 14.7.2006 11:32

ale, ale

současná patová situace nevyřeší ČCSDKSČM ale  ODSKSČM pd vedením pana prezidenta. vždyť se to již osvědčilo. a socani budou vedle jak jedle. ODS je proti socanům a KSČM je k ničemu nepotřebuje. a nezapomeňte na razantní antisocanské vystupování V. Tlustého, který by se jako prostředník tohoto úkolu mohl ujmout.

vanilka 14.7.2006 11:56

Re: ale, ale

možná...zvláštní je, proč ČSSD  a KSČM koalici dosud nevytvořila, přičemž od první chvíle hřímá o společných 100 křeslech, jistě...takové manželství na psí knížku je velmi ohebné ;-)

alfa27 14.7.2006 11:12

brilantně napsáno

Pro mne osobně jsou největším zklamánímsociální demokraté,kteří neprošli KSČ.od paroubka jsem něco podobného čekal,je to člověk pražící po moci nebezpečná bytost a kdyby měl možnost být předsedou ODS aby se dostal k moci,klidně by ji využil.V ČSSD bohužel nabyli vrchu bývalí soudruzi,kteří mu jdou na ruku.Od Škromach Krause a jim podobných se nedá nic jiného čekat.Na blití mi je ale z Sobotky a jeho totálního vlezdoprdelismu,Myslím že i dnes řadoví členové, kteří v minulosti více používali mozek jako Rusnok,Mertlík apod.by měli aspoň n náznaku svůj názor vyjádřit.Doufám optimisticky,že se s Paroubkem neztotožňují.Bohužel u nás stranu sociálnědemokratického typu nemáme.ČSSD je stranou všehoschopných kariéristů typu Parobka a Ratha a pak narůžovo přelakovaných komunistů.Je to smutný konec pokusu vytvořit u nás moderní levicovou stranu typu labour party.

vanilka 14.7.2006 11:36

Re: brilantně napsáno

pokud jste zklamaný,  zřejmě jste příliš očekával, no možná si příště dáte větší pozor, potýkat  se namísto zdravé demokratické levice, s takovýmito hokynářskými manipulátory, ješitnými a ctižádostivými narcisty a zloději, kteří hodnotí sebe sama vysoko nad jiné, nezávidím žádné pravici, jsou to téměř nepřekročitelné hradby 

Jogurt 14.7.2006 11:44

Re: brilantně napsáno

Zatímco Váš panm p. Kl.. je člověk s čistým srdcem obrovským intelektem a po moci nebažící. Máte to pěkně rozdělené.

Jaroslav 14.7.2006 14:45

Re: brilantně napsáno

Buť tak laskav a uveď jméno, alespoň jediného českého politika, který neusiluje o moc. O moc usilují všichni. U některých je to vidět a někteří se s tím příliš nechlubí. Aby měli moc, proto šli do politiky.

MILAN007 14.7.2006 11:07

?

Ono to tak ale v Čechách tak opravdu vypadá. Nebo mi chcete tvrdit, že Paroubek a Filip jsou demokrati ??