1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Láníček 9.3.2010 13:25

Konečně zas nějaká dobrá zpráva !

Opět nám stoupla průměrná mzda. To bude určitě ještě důsledek vládnutí Mirka Topolánka. Ale prý to je jen díky tomu, že se hodně propouštělo. Takže tato potěšující zpráva  určitě nejvíc potěší ty propuštěné. Těm asi stoupne akorát adrenalin v krvi. Jen se divím, proč tolik lidí začalo nadávat, když si přečetlo tuto výbornou zprávu. Někteří dokonce vykřikují cosi o tom, že by nechali ředitele toho statistického úřadu zavřít. Nevím co se jim pořád nelíbí, když se podle statistického úřadu mají čím dál lépe. Asi tu statistiku nedokáží správně vyhodnotit, nebo jsou tím narůstajícím blahobytem už tak zdegenerovaní, že to neustálé zlepšování ani neregistrují. Tady na Moravě mají lidé dotaz, kde tu mzdu počítali. Prý to museli počítat v nějaké fabrice, kde na zimu propustili většinu zaměstnanců a zůstalo tam víc manažerů než zaměstnanců. Ale určitě to prý nebylo v Praze. Představte si to, takové hovadiny se začnou lidem honit hlavou, když se v médiích objeví jedna pozitivní zpráva. Ty lidi se snad ani nechtějí mít lépe, či co !

R. Janoš 9.3.2010 13:48

Re: Konečně zas nějaká dobrá zpráva !

soudruhu Ing. Láníčku, propouštělo se dle mého názoru velice málo. Mně by se velice zamlouvalo, kdyby u Českých drah skončilo tak  20-30% "posunovačů vlaků", velice by se mi zamlouvalo, kdyby se propustilo tak 30-40% státních úředníků, velice by se mi zamlouvalo, kdyby se sebrala podpora v nezaměstnanosti tak 50% registrovaných (protože 50% všech nezaměstnaných né, že nemůže najít práci, ale oni pracovat nechtějí). Je to na Vás moc pravicové?

J. Láníček 9.3.2010 14:14

Podobně dobrý nápad má ODS,

při svém boji proti úplatkářství a neplatičům daní. Propustili by polovinu těch státních byrokratů (kteří by to měli odhalovat) - na propouštění státních úředníků lidé dobře slyší - a hned by nám úplatkářství a šizení na daních pokleslo. Protože by se pak odhalila třeba jen polovina případů. Dobrý nápad, volební hlas od podvodníků všeho druhu mají jistý. A jinak jste velkomožný pane narazil na toho pravého, co se těch nezaměstnaných dotýče - dělal jsem 8 roků vedoucího odboru na jednom okresním úřadu práce, takže o této problematice vám můžu mnohé povědět, budete-li mít zájem. A jinak mně by se zas třeba velice zamlouvalo, kdyby fabrikanti platili daně, tak jak mají. Sám Janota prohlásil, že tady nám ročně uniká cca 10 miliard korun. Takže by se nemusel Kalousek svíjet nad rozpočtovou katastrofou, která nás čeká, pokud by se nedanily vyšší částkou zaměstnanecké benefity. A co jiného než takový benefit je kupříkladu zvýhodněný nákup luxusních aut pro ty, kteří si to mohou dovolit. Toto jaksi Kalouska netrápí. A podobných příkladů by se našlo daleko víc.

R. Janoš 9.3.2010 16:17

Re: Podobně dobrý nápad má ODS,

Jestli si myslíte, že více úředníků se rovná méně korupce, tak pak jste řekl vtip roku. Já tvrdím, že korupce je velká právě proto, že je hodně úředníků, kteří si chtějí líznout..... Kdyby např. na stavebním úředě byl oficiální ceník, kde bude napsáno: chcete stavební povolení do týdne, tak zaplatíte 50tis za expres, chcete SPZ s pěkným číslem, tak musíte zaplatit 10tis., chcete mít kyčelní kloub do týdne, tak zaplatíte 50tis atd. atd. Pokud se na vše udělá oficiální ceník, tak pak bude korupce poloviční......... A budu soudruhu Leníčku velice rád, když mi povíte o zkušenosti z úřadu práce, protože mně stačil rozhovor se starostou Prahy 6, který říkal, že když byla sněhová kalamita, tak vybrali 30 lidí z úřadu práce na odklízení sněhu a dostavili se jenom 2 a zbytek přinesl potvrzení od doktora, že mají ¨ kašlík¨ Závěr? sebrat podpory a zavřít doktora, který vystavil potvrzení......... Ale proč by se pracovalo že?, když je podle Paroubka všechno zadarmo..............

J. Láníček 9.3.2010 17:25

Tak vám řeknu pro příklad dvě zkušenosti -

- když se máme bavit třeba o příkladných pracantech. V jednom okresním městě jsou dva z největších podnikatelů, kteří také s oblibou vedou řeči o tom, že by žádnému flákači nic nedali a ať každý jde pěkně makat (nejlépe k nim  za minimální mzdu a pokud možno aspoň 12 hodin denně). Nevím jestli by jich ale tolik zaměstnali, když na jedno volné místo je 30 uchazečů o práci v okrese. Oba byli velcí makáči už za komunistů. Jeden byl šéfem hotelu a známým vexslákem a podvodníkem, druhý byl zašitý na zvláštních úkolech v jedné okresní firmě. To byla zašívárna nejvyššího stupně a ani za korunu užitečná práce. Začátkem 90. let byli oba tito pánové registrovaní na úřadu práce jako nezaměstnaní, ač jsme věděli, že si rozjíštějí soukromé firmy. Když jsme jim nabídli práci, okamžitě doložili potvrzení, že jsou téměř na smrt nemocní. Obzvlášť ten hoteliér byl přeborník - nesměl dělat dlouho vestoje, v předklonu, záklonu, podřepu, v suchu ani vlhku, trpěl závratěmi, měl migrény atd. Na každou nabídku si donesl speciální lékařské vysvědčení. Teď je z něj jeden z největších podnikatelů ve městě a těší se dobrému zdraví. Asi jej peníze vyléčily. Ten druhý sice poprvé zbankrotoval, dodnes má dluhy i vůči úřadu práce za dodace, pak se ale zmátořil, když dluhy nechal na staré firmě a na jméno své nové družky založil firmu jinou, které se teď už daří. Tak jsme si na jeho působení v roli nezaměstnatelného nedávno vzpomněli, když nám jeden zaměstnanec líčil, jak k nim při nějaké příležitosti pan továrník promlouval. Prý vyžaduje pracovníky kreativní a flexibilní a takové ty podobné pindy, ale hlavně prý očekává pracovní výkony ne na 100, ale minimálně na 150 procent. Na vyžádání dodám příběhy další, mám jich bezpočet.

R. Janoš 9.3.2010 17:47

Re: Tak vám řeknu pro příklad dvě zkušenosti -

ale to se přeci nepopírá s tím, co jsem psal. Že jsou mezi podnikateli grázlové, tak to je prostě fakt. Na druhou stranu, pokud jsem na úřadě práce a dostanu nabídku práce, tak jí musím vzít, i když se mi to nelíbí. Pokud práci nechci, tak nemam co dělat na úřadě. Že mi úřad práce nenabídne práci za 60tis měsíčně, tak to snad pochopí i malé dítě. Ale já Vám řeknu bezpočet případů z okresu Bruntál, kde Vám lidé řeknou do očí: snad nemyslíte vážně, že budu u Vás makat za 12hrubého (cca 9čistého za práci, ke které nepotřebujete ani jazyk, ani maturitu), když na podpoře s příspěvky na bydlení mam 6tis a k tomu udělám pár melouchů měsičně, nemusím vstávat v 6 ráno a každý den jsem na zahrádce, kde si pokecám se sousedy atd. atd. Tohle má plnit úřad práce??? A pak tam příjde matka samoživitelka, která chce opravdu pracovat, ale jako matku od dítěte ji nikdo nevezme. Taková osoba má dostat pořádnou pomoc z úřadu a né 35letej krypl, který si radši sedne každý den na lavičku s pivem před barákem. Jeďte do okresu Bruntál, ale obavám se, že to samé bude v ústí, v mostě, v ostravě atd...................

J. Láníček 9.3.2010 20:10

Jo pane, když ono to chodí tak -

že 10 % lidí je opravdu notorických nemakačenků, anebo už nezaměstnatelných z důvodu dlouhodobé nezaměstnanosti, když takové lidi už z principu zaměstnavatelé nechtějí. Pokud si má zaměstnavatel někoho vybrat, tak si vybere někoho kvalifikovaného, nebo nezaměstnaného jen chvíli, k těm ostatním už není jaksi důvěra. A vy si myslíte, že těch zbývajících 90 % jsou všechno nezodpovědní nefachčenkové, že nemá nikdo z nich rodiny a potřebu platit nájmy, aby je nevypakovali na ulic, živit děti na školách a učilištích ap. ? Žít z podpor v nezaměstnanosti asi pro drtivou většinu  žádný med nebude. Ti co věci nerozumí by vždycky všechno vyřešili  jednoduše. Jsou vidět nějací nezaměstnaní povaleči po hospodách - znovelizujeme zákon o zaměstnanosti a osolíme to všem !  A nejvíc sedí ty řeči o flákačích a prožíračích budoucnosti od těch zaměstnavatelů, kteří pošlou na zimu zaměstnance na pracáky s tím, aby tam vyřídili, ať je nikam neposílají, že oni si je tam zas na jaře vyzvednou. Je zbytečné to všechno popisovat, to by bylo na román. Akorát bych k tomu dodal, že "nejlepší" recepty na řešení problémů mají vždycky ti, kteří o problematice mnoho neví, nebo tomu přímo nerozumí ! A můžu vás ubezpečit, že pokud se na pracáku zjistí (a to se zjistí velice rychle), že je někdo opravdu flákač a o práci mu ve skutečnosti nejde, velice rychle skončí. Bohužel to ale odnese i jeho rodina, pokud ji má !

E. Kůrka 9.3.2010 14:20

Re: Konečně zas nějaká dobrá zpráva !

Souhlas s R.Janošem. Nejhorší ale je, že s takovým mozkem, jako má soudruh Láníček, je u nás většina. Takže se po volbách máme na co těšit.

J. Láníček 9.3.2010 10:24

Když jste mnozí tak šokovaní a znepokojení,

tak by mě zajímalo, jestli jste byli aspoň trošku znepokojeni už tehdy, co před nějakým časem předváděl Íčko Langer s bezpečnostním expertem ODS Vidímem, nebo to na vás přišlo až teď ? Třeba to předvolební divadlo s Kubicem, nebo to jak drželi pod krkem Wolfa a Snítilého a donutili je volit jak potřebovali ! Aspoň s tím Klausem je za to Bůh potrestal. No a ještě k tomu Kubicemu třeba. Že se tenkrát ten pan Kubice, maje takový strach z prorůstání kdečeho kdekam, nezmínil aspoň krátce o těch pasážích s Íčkem a Téčkem. Že by se mu čistě náhodou slepily dva listy k sobě a on to tam tehdy nenašel ? A co se těch estébáckých praktik týče, zjistěte si něco o tom, jak to chodí u našich velkých vzorů v USA. Tam se ani nahlas nenadechnete, aniž by to nebylo zaznamenané v nějakém registru. Akorát  že tam to zdůvodňují bojem proti terorismu. A co se toho focení na mítincích týče - ne svém mítinku ať si každý fotí co chce - možná se to hodí, až bude lítat něco většího a pak by náhodou nebyl při žádosti o prošetření  k dispozici "dostačující" průkazní materiál ! Něco takového, jak to bylo při tom útoku na Topolánka, tam bylo fotodokumentace dostatek !

M. Šejna 9.3.2010 10:41

pane Láníčku

to ale musíte umět rozlišovat.

Přece víte, že existuje něco jako ideologická dialektika. A tak zatímco podle modrých komsomolců Paroubek estébácky fotí své odpurce, tak Topolánek nechává na svých mítincích dělat pouze fotodokumentaci jako prevenci případného trestného činu. Musíte přece vědět, že na Topolánkovývh mítincích může dojít k trestnému činu ze strany jeho odpůrců a proto ODS dělá jen pomocnou fotodokumentaci pro policejní vyšetřování. Naproti tomu Paroubek na svých mítincím své odpůrce sprostě špehuje přesto, že je známé, že na Paroubka nikdy nikdo nezaútočil, a to ani vajíčky. Takže případná fotodokomentace je sprostým narušením demokratických práv Paroubkových odpůrců, zatímco na Topolánkových mítincích se dělá jen fotodokumentace narušitelů veřejného pořadku a práva Topolánka na hladký průběh mítinku.

:-))

J. Adler 9.3.2010 22:13

Re: pane Láníčku

Tedy jestli vam neco neunika? Ja tedy nevim, zda pan Topolanek fotil, ci ne, a fotil li, proc to delal, ale sam rikate, ze pan Topolanek fotil na svych schuzich (pardon, mitincich), zatimco pan Paroubek fotil na schuzich svych odpurcu. Vam to nepripada jako podstatny rozdil? Mne tedy ano (i kdyz nadale nevim, zda pan Topolanek fotil a fotil li, proc to delal)

M. Vondráček 9.3.2010 10:47

milí socánci

Takže když je Topolánek lump , může být Jirka klidně také .  Úzasná logika milí socánci ....

J. Láníček 9.3.2010 13:01

Pane Vondráčku, začínáte ztrácet nervy -

- a souvislosti ! To bude nejspíš z toho růstu modrých preferencí. Ale logiku v tom radši nehledejte, mohlo by vás též napadnout něco úžasného !

R. Sedláček 9.3.2010 12:14

Re: Když jste mnozí tak šokovaní a znepokojení,

 Víte o čem píšete? Jste si jist? Wolf i Snítilý byli členy ČSSD, průčvih udělali za vlády této strany a tato strana o nich věděla a držela je v šachu. Když přeběhli ( možná díky podobnému tlaku z druhé strany( tak bylo Snítilému vyhrožováno likvidací a musel dostat ochranku a na Wolfa se použil osvědčený Bártek, který si ostruhy získal na objednávku KSČM v případu Hučín. Kubiceho zpráva byla oficiální zpráva legálních bezpečnostních složek, která unikla z bezpečnostního výboru. Prý Severovi z KDU ČSL. V každém případě na ní vydělala jediná strana. ČSSD a to hned 3x.

1.) Bylo na co svédst prohru ve volbách

2.) Bylo na ni podáno v té době 17 trestních oznámení. Ze žalujících byl vybrán jeden, náhodou J. Paroubek, který měl jako jediný přístup k odposlechům a to i svých politických konkurentů, včetně prezidenta republiky. Zbraň těžkého kalibru v období voleb. Paroubek ji hned použil, aby soupeřům dal najevo, že on ví... a myslím, že informace z ní používá doposud.

3.) 4.roky ji s úspěchem (i díky vám) prezentuje jako důkaz nečistého boje pravice.

Pokud si najdete dostetek času, tak si prosím přečtěte tohle:Kubice v čase

R. Janoš 9.3.2010 13:49

Re: Když jste mnozí tak šokovaní a znepokojení,

tleskám!!!! není co dodat...........................

M. Prokop 9.3.2010 12:20

Re: Když jste mnozí tak šokovaní a znepokojení,

Vzpomeňte Goebbelsíčku na Grossovo řádění a speciální politické teamy ze Zemana, Špidlovu zálibu ve svodkách BIS, propojení ČSSD s galérkou, Bublanovo zametání stop, Kadlece v NBÚ,  .....

a nemusíte si dělat hlavu z prkotin.

R. Janoš 9.3.2010 13:44

Re: Když jste mnozí tak šokovaní a znepokojení,

Soudruhu ing.  Láníčku. Můžete mi prosím říci, kde Kubice lhal? Zgarba, Gross, Péťa, Doležal, kakaový Escobar Krauss, Tvrdík,  nájemný vrah Srba atd. atd. Pokud tohle všechno neznamená prorůstání organizovaného zločinu do státní správy, tak pak už nevím co chcete více............

L. Kubeš 9.3.2010 13:54

Re: Když jste mnozí tak šokovaní a znepokojení,

Vážený pane inženýre, vy budete asi opravdu nepostradatelný odborník,když každý den trousíte ty svoje komunistické bláboly řadu hodin v pracovní době. Mě se z nich jako penzistovi, který poznal ten váš komunistický ráj,tak akorát zvedá žaludek.

A nebo vás platí Jyrka ??

M. Prokop 9.3.2010 16:23

Re: Když jste mnozí tak šokovaní a znepokojení,

Jaroušek Goebbelsíček.

J. Láníček 9.3.2010 20:22

Když uvidím to hejno modrých ptáků,

tak mě to tady vždycky začne bavit, i když bych měl i důležitější věci na práci. Není ale nad to s někým inteligentním a rozumným (takoví jsou prý všichni voliči ODS - aspoň to před nějakým časem říkal Zahradil) hodit řeč. Kde jinde se taková příležitost namane, než na NP. Normálně na ulici a jinde narazíte jen na samé pitomce. Možná by stálo za úvahu, abyste po venku nosili na ošacení nějaké modré stužky, aby vás bylo poznat, protože mnohdy někdo vypadá jako dement, při tom to může být ten inteligentní volič ODS !

P. Šleder 9.3.2010 9:56

Hezky jste to popsal pane Wagnere

Pouze vám možná uniklo, že tyto praktiky fotografování a následného šikanování protestujících občanů u nás nejsou nic nového.  Na politickou objednávku to dělá BIS, nebo policie, případně různé neoficiální oraganizace, už hezkou řádku let.

Já sice souhlasím, že to není správné, jenomže vy se snažíte vytvářet dojem, jako by Paroubek byl první papaláš, co tady zavádí takovéto praktiky. Až budete příště na nějaké demošce, nezapomeňte se dobře dívat kolem sebe. Možná budete překvapen.

M. Prokop 9.3.2010 12:21

Re: Hezky jste to popsal pane Wagnere

První ne, Bašta, Zeman, Špidla, Gross, Bublan......

byli mnohem dříve.

M. Pivoda 9.3.2010 9:55

Transparentnost i pro občany

Samozřejmě, že jakákoliv informace lze využít i zneužít pro politické účely. Vyhlídky do budoucna na osobní utajování jsou ale velmi chmurné. Technologie se trvale zlepšuje a tento trend bude určitě pokračovat.

Pokud by snad někdo chtěl identifikovat osoby dle fotografických či videozáznamů, pak bych doporučoval provést to (dle záznamů ČT1) především u poslanců a senátorů, kteří zvolili Václava Klause prezidentem republiky. Jak víme, volební lístky byly ihned po volbě zkartovány a občané demokratického státu dnes neví, kdo zvolil jejich prezidenta (a člověka který v loňském roce "držel pod krkem" celou EU).

M. Prokop 9.3.2010 12:22

Re: Transparentnost i pro občany

Veřejné hlasování je vám málo veřejné?

Co na to Chocholoušek?

M. Pivoda 9.3.2010 14:55

Nepřipomínejte Chocholouška, prostudujte si raději Občanskou nauku

Dočasná transparentnost (na cca dvě minuty) v záběru televizní kamery mi jako občanovi nestačí. V demokratické společnosti potřebujeme transparentnost trvalou.

Například článek o fotovoltaice (o uzákoněném ekonomickém tunelu), který se opírá o písemně zdokumentované hlasování ve sněmovně v roce 2005, je dnes velmi užitečné připomenutí. Viz: http://neviditelnypes.lidovky.cz/ekonomika-vykupni-cena-fotovoltaicke-elektriny-fum-/p_ekonomika.asp?c=A100305_184630_p_ekonomika_wag

M. Šejna 9.3.2010 9:26

pane Wagnere

focení odpůrců není nic nebezpečného. Něco jiného by bylo, kdyby je Paroubek nechal legitimovat a zapsal by si jejich adresu.

Je dost legrační, když Vy coby administrátor Psa kritizujete Paroubka za neškodnou fotodokumentaci a přitom jste na Psu zavedl povinnou registraci diskutujících. Všichni místní diskutéři Vám museli povinně uvést jméno a adresu, jinak by zde nesměli diskutovat.

J. Petrovický 9.3.2010 9:55

Re: pane Wagnere

napsal bych po pravdě co si o celé věci myslím,ale vzhledem k tomu, že máte k dispizici celou mojí adresu ,nebudu se raději vyjadřovat , aby se to neodrazilo negativně na mojí rodině  a dětech. Tak se vám to líbí?

M. Šejna 9.3.2010 10:42

pane Petrovický

já Vaši adresu k dispozici nemám. Napište mi prosím, odkud bych ji měl mít.

J. Petrovický 9.3.2010 11:40

Re: pane Petrovický

Využil jsem nadpisu jako oslovení adresáta.Tak, že to patřilo autorovi ,jako pokračování Vašeho příspěvku.

J. Bořický 9.3.2010 9:58

Re: pane Wagnere

K čemu myslíte,že Paroubek potřebuje " neškodnou fotodokumentaci"?