4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
klasik 27.9.2009 10:15

Ale chudá hlavo

Ale chudá hlavo na upravené myšlenky. Čím si vysvětluješ, že má vysokou podporu. Apropo, proto vadí takovým pravicovým fanatikům, jako jsi ty. Bohužel jich i v novinách sedí hodně. Tam hledej důvod.!

... 27.9.2009 20:07

Re: Ale chudá hlavo

Vysokou podporu má protože 90% lidstva jsou totální idioti a v našem státě to nejspíš bude ještě o kousek horší než na západě.

Enigma 25.9.2009 23:48

Co když je to konspirační hra.

Jedna věc je, že paroubek bezohledně populisticky rozhazuje státní peníze mezi své voliče tou měrou, že na skutečný chod státu, nedej bože na vratné investice nezbývá mnoho. Mluvíme o chorobné mocichtivosti. MOŽNÁ. VYPADÁ TO TAK. ALE JE TO JENOM TO? Já jsem vyslovil obavu, že druhá motivace paroubka s Filipem, zadlužovat tento stát, je plíživá cesta k opětovnému zestátnění. Zvyšující se státní dluh nás žene do bankrotu. Nejprve státního, ale zároveň zbankrotují  firmy a převezme je stát v rámci zachování pracovních míst.  Zůstanou pouze ty, které jsou v držení komunistických papalášů z doby „Transformace“ a Babišovy monopoly. Ovládnou nás  "zahraniční investoři" a noví majitelé dluhopisů. Ví někdo kompetentní, kteří to jsou? Je vůbec možné, to nějak ovlivňovat? Paroubek, Schroeder, Babiš, Putin, Gazprom! Co bude s Unipetrolem? Sežere ho Babišův Agrofert? Vás ty monopoly nechávají v klidu? Síla Jiřího Paroubka je v tom, že ty největší podrazy dělá zcela veřejně a my mu lezeme jako hypnotizované žáby do té jeho hadí tlamy. Ta drzá, stupňovaná agresivita, kterou dává celému národu najevo, že bez něho si nikdo neumeje ani ruce, dává tušt, že je si jist svým vítězstvím. Přátelé, tady nejde dávno o porodné, hrkotky pro kojence a palčáky důchodcům. To je jenom vějička.

brána 25.9.2009 23:23

Paroubek ničí

 morálku a demokratický diskurs a znesnadňuje nastolení poltické elity, odpovídající úrovni naší vyspělé etiky.

Ibalgin 25.9.2009 18:45

Paroubek zkouší, co všechno národ vydrží...

Mně se to jeví tak, že Paroubek zkouší, co všechno národ vydrží. Jako by vyhledával smrt. Lesk v jeho očích je napováženou. Napoleon měl také takové období. Socani jsou stádem, kde všichni musí držet klapačky. Že pane Śkromachu? Možná to nenásilně vyřídí Zeman.A bude opoziční smlouva ODS, TOP, Zeman. Možná by bylo dobře, kdyby i Fišer založil stranu. Ten by vyhral volby. Kalousku, přetáhni ho do TOPU.8-o    

historik 25.9.2009 21:46

Re: Paroubek zkouší, co všechno národ vydrží...

stejný lesk jsem viděl v očích pilotů kamikadze. Už aby někam dopadl, nejlépe na nějakou betonovou zeď.

runner 25.9.2009 18:42

Existuje jeden pádný důvod, proč Paroubka volit,

Langer jako vedoucí volebního štábu ODS prohlásil, že když ODS prohraje volby tak odejde z politiky a to už je pořádná motivace. proč si myslíte že má ČSSD tak silnou podporu právě v Olomouci odkud Langer pochází? Jestli to Langer myslí vážně tak Paroubek má už dopředu hlas můj a celé naší familly. Zdar modráci, klidně se rozčilulujte a třeba se potrhejte. Kdo co zasívá, to také sklízí. 

aliB 25.9.2009 21:54

Re: Existuje jeden pádný důvod, proč Paroubka volit,

tohle uvazovani nas necha preslapovat na miste- at vyhraje mensi darebak nad vetsim... spravne rozhodnuti musi byt- at vyhraje slusny clovek. Slusny v ramci moznosti, polytika sama o sobe se slusnosti nemuze byt slusna podle obecnych pravidel, to by na svete museli byt jen slusni lide- ale Langer nebo Paroubek- to neni zadny vyber, sorry.

:) 25.9.2009 15:59

ja jen nechapu

cleny CSSD. PAroubkovi motivy by clovek pochopit mohl, ale proc mu podporu poskytuje clenska zakladna CSSD, poslanecky klub...to mi hlava nebere. Ani v CSSD nejsou jen lide hloupi, nebo nevzdelani. NAopak, Socialni demokracie je tradicni evropsky politicky smer, ale clovek nemusi byt genius aby videl, ze pod Paroubkem neni CSSD socialni demokracie.

To je takovej humus. VErim, ze ani Topolanek by nebyl takova ikona sprostactvi, kdyby se dejinou nahodou nepotkal v politicie s protivnikem, jakym je Paroubek. Ale verim, ze kdokoliv by se s PAroubkem v politice stretl, hulvatem by se stal

Dědek 25.9.2009 15:44

Jsem založením sociální demokrat.

Ale pokud v této straně bude vládnout růžový panděr tak budu volit kohokoliv kromě komančů aby nedostali můj hlas!!

dědek 25.9.2009 17:53

Re: Jsem založením sociální demokrat. asi...

Pokud se demokratická politika přetransformovala do mediální výlky a "prodání v boji" pak samozřejmě "obal prodává". Pokud je někdo založením demokrat a navíc sociální tak nechápu jak může zkousnout dlouhou přeměnu česka na ráj hazardu, beztresného okrádání, zašlapávání lidí co pracují, podporu šibalů a ochranu nakradených kuliček hnoje. Pokud lze zkousnout  jachty a "všimné" pro pana Béma za vyhandlování bytu atp. pak je to asi o jiné demokracii. Mě se z toho dělá nevolno víc než z Paroubka. Jemu podobný taťky najdu v každé pražské hospodě, jenže jen tlachaj a Paroubek když něco dělá tak si to vyžere.  Ne že by byl můj ideál, ale ohořelý lampasák Topolánek nebo degen Svancenberk taky ne.

BLACK 25.9.2009 18:28

Re: Jsem založením sociální demokrat. asi...

Vy jste opravdu starý a hloupý dědek. Nazdar

Dědek 26.9.2009 16:55

Re: Jsem založením sociální demokrat. asi...

Starej jsem ale zatím nejsem blbej a stále si dobře pamatuju slovník pánů ,pardon soudruhů". Slovník tohoto vypráskaného pikolíka se vůbec neliší!;-(

runner 25.9.2009 18:29

Re: Jsem založením sociální demokrat. asi...

Souhlasím s vámi, v normálních poměrech by lidé Paroubka nevolil, ale stačí jeden pohled na Langera a spol. a věci se hned jeví v jiném světle.

Dědek 27.9.2009 13:43

Re: Jsem založením sociální demokrat. asi...

Jo to je taky pěknej lotras.:-/

... 27.9.2009 20:06

Re: Jsem založením sociální demokrat. asi...

Jo tak takhle to je - my máme jen dvě strany! Na co jsou ale ty obálky s volebními lístky vždycky tak tlusté?

Dědek 28.9.2009 14:38

Re: Jsem založením sociální demokrat. asi...

Zkusme tedy ještě jinou. Třeba dostane dost hlasů na to aby si ty dvě největší nemohli moc vyskakovat. Já vím že je to nejisté ale co kdyby to vyšlo.:-P

Ludva 25.9.2009 14:29

Proč novináři neřeknou prostě,

že se bojí vyššího zdanění, které jim sebere penízky seslané Topolánkem. Přitom civilizované země mají vysoké zdanění příjmů. Na rozdíl od banánových republik. Místo toho stovky článku o kazisvětovi Paroubkovi. Včera to bylo typické - podle tisku on porušil nějakou dohodu. Nakonec se ukázalo, že žádná nebyla. To už ale novináře nezajímá. Nejsem jeho fanda, ale co je moc, to je příliš.

H.K. 25.9.2009 15:57

Re: Proč novináři neřeknou prostě,

...které jim sebere penízky seslané Topolánkem.

M.T. dal někomu peníze?

Nakonec se ukázalo, že žádná nebyla.

Kdo Vám ukázal, že nebyla žádná dohoda? Vy jste tam byl?

Ludva 25.9.2009 17:50

Re: Proč novináři neřeknou prostě,

Asi myslíte, že si je vydělali sami. Někteří určitě, ale třeba zrovna M.T.  těch uváděných 200 táců za rok navíc dostal od daňových poplatníků. A zdaleka není sám. A že dohoda žádná nebyla jsem slyšel na tiskové konferenci ČSSD. Včetně citace Topolánka, že se nedohodli.

Honza 25.9.2009 17:57

Re: Proč novináři neřeknou prostě,

Dnes odpoledne premier Fischer v CT24 oznamil, ze privital schvaleni Janotova balicku v podobe, v jake  BYLO DOHODNUTO VCERA.

phd 25.9.2009 19:57

Re: Proč novináři neřeknou prostě,

MF čtvrtek 24.9: Ekonomika - rozhovor z Topolánkem : Na čem jste se tedy v Kramářově vile vlastně dohodli ? Teď není dohodnuto nic. /sešit B/ :-)

moebius 25.9.2009 13:57

v hospodě

nejhorší je, že to JYrkovi obrovské množství lidí žere, běžte do hospody, tak mu často fanděj a libují si, jak to nám inťošům zaváří

krize 1929 25.9.2009 14:17

Re: v hospodě

V Evropě se krize nejdříve projevila v Německu a Rakousku, které byly závislé na americkém kapitálu. Došlo ke zhroucení velkého množství německých i rakouských bank.

Krize se postupně projevovala i v řadě dalších evropských zemí, například ve Velké Británii došlo k devalvaci libry. Začaly se hroutit i ostatní měnové systémy, navázané na libru, marku nebo americký dolar.Na Francii dolehla krize až koncem roku 1931 především díky tomu, že nebyla tolik závislá na anglosaských trzích.Prudce stoupala nezaměstnanost, v roce 1932 bylo např. v Německu sedm milionů lidí bez práce, nezaměstnanost činila 30 procent. Ve Velké Británii byla nezaměstnanost nejvyšší též v roce 1932 (22 procent) a v Rakousku se v roce 1933 vyšplhala až k 29 procentům.

Krize se pochopitelně projevila i v zemědělství, kde prudce poklesly ceny zemědělských produktů, též v zahraničním obchodě, kde bujel boj o nová odbytiště. Bylo nutné uzavřít velké množství mezinárodních kartelových dohod.

Vzhledem k tomu, že došlo ke zhroucení hospodářství velké většiny zemí, kromě Sovětského svazu, panoval mezi lidmi názor, že kapitalismus je u konce, že krizi přivodil demokratický systém. Tento názor se velmi hodil fašistům, kteří se postupně dostávali k moci a slibovali nastolení nových pořádků.

Lze konstatovat, že velká hospodářská krize je považována za jednu z hlavních příčin 2. světové války.

Vidlák 25.9.2009 15:15

Re: v hospodě

Na II.světovou válku bylo zaděláno hned po první sv.válce, kdy francouzi prosadili likvidační válečné reparace Německu. Výsledkem byla hyperinflace v Německu a pocit křivdy němců.

Jeden z nejvýznamějších volebních bodů Adolfa Hitlera, bylo "roztrhání Versailesské smouvy".

dědek 25.9.2009 18:03

Re: v hospodě

V hospodě často lidi říkají to co si myslí. To je rozdíl od našich" jsournalistů", kteří si názory cucají z palce.

Ryba 25.9.2009 13:45

Autor je ještě "větší" než jsme mysleli

Takovou insinuaci a slátaninu  může napsat jen paranoiní člověk, anebo, kdo pracuje na objednávku.

Hašek 25.9.2009 14:19

Re: Autor je ještě "větší" než jsme mysleli

Jest to věcí názoru (ale i holých faktů).

Článek má, myslím, hlavu a patu.

Paroubek již dlouho loví voliče mezi fašisto-bolševiky. Viz volební hesla "pro lidi". Nic pro občany.

:) 25.9.2009 16:01

to co si napsal

muze napsat jen paranoidni clovek. anebo si brigadnik z lidoveho domu placeny za datlovani nemsmyslu pod clanky a blogy, ktere drbou hlavu Jirimu. Pokud to tak je, ver mi, ze mas dlouhodobou brigadu. Dokud on bude v politice, budou mu drbat hlavu vsichni slusni a moudri lide.

F.Vízek 88.100.57 25.9.2009 12:39

Zato pan Kalousek - to je třída ! O něm pište ódu !

Lidé by neměli zapomenout, že tento bývalý správce státní kasy se při odhadu růstu ekonomiky nespletl v čísle, ale pouze ve znaménku. Přiměl sněmovní pravicovou většinu plus přeběhlíky k tomu, aby polovině prosince přijali ZÁKON o státní rozpočtu s předpokládaným růstem 4,8% HDP.  

Lidé by si měli pamatovat, že když panu ministru financí Kalouskovi už tehdy v září opozice nabízela měsíční odklad k přehodnocení návrhu onoho ZÁKONA,  protože si  už i vrabci cvrlikali o krizi, pan odborník Kalousek postupně upravoval  svoji písničku:  krize se nás nedotkne,  nešiřte poplašné zprávy, růst bude 3%...,  2%....,  kladná nula....

Nyní je tento odborník - novou nadějí v nové straně a má nové nápady!  Má být tudíž novou nadějí na české politické scéně. 

Probůh, někdejší lidovče, sním či bdím?  Věřit ale nemohu…