21.6.2024 | Svátek má Alois


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vera 12.4.2007 10:11

Daňové úlevy pro cizí investory

Souhlasím s tím, že bez daňových úlev by se Hunday u nás nepostavila. Souhlasím i s tím, že by nebyla zaměstnána řada lidí, kteří daňové úlevy pochopitelně nemají. Musím však říci, že Hunday dostala kromě daňových úlev i dotaci na každé nově zřízené pracovní místo, takže nejen, že nemusí platit daně ze zisku (a stát tudíž nic nedostane), ale ještě jsme ze státního rozpočtu dodali takovou částku, že odvody zaměstnanců ji nepokryjí. Jo, a s těmi rentiéry pana Paroubka má pan Páral pravdu, pokud jde o význam toho slova.

Lidi, představte si, že byl nám náš stát dal daňové prázdniny na 10 let, když si založíme firmu a vytvoříme nová pracovní místa! Dokonce by dotlačil na tato místa dotaci!!Nemyslíte, že by začalo podnikat daleko víc našich lidí, kteří by se starali o sebe a své zaměstnance a tudíž by se nazaměstnanost prudce snížila?:-D Jenže by jaksi chyběly penízky ve státní kase:-/

huhu 12.4.2007 10:10

Re: Ach ta hloupost, kde se jenom bere?

lepší nula nežli minus...;-) Pokud by socani nedusili místní investory tím, že jim odeberou peníze ve prospěch cizích soukromých firem a vlastních šibalů, tak by ta pracovní místa byla taky. A místa vzniklá přirozeně, na svobodném trhu, tedy efektivní a navíc s českými vlastníky, kteří mají k této zemi jiný vztah než jen jako k levné montovně. . Když mluvíte o tupcích tak se zamyslete nad sebou.

jamo 12.4.2007 10:07

Re: Párale

Ta reforma je nezbytná, protože socialisti během osmi let zadlužili zem na desítky let dopředu (MACHŘI!!). Nevím, proč si teď všichni myslí, že při snaze obrátit trend to nikoho nebude bolet? Jsem sice přívržencem Tlustého refomy, ale to by v téhle zemi nesmělo být tolik nemakačenků a vyžírků (voličů KSČSSD).

jamo 12.4.2007 9:58

Re: Kdyby autor neměl pana Paroubka měl by o čem psát? Pane není to z vaší strany již fobie?

.. i měl, bohužel takových v o l ů je v oranžové straně NEPŘEBERNĚ

Vasekpasek 12.4.2007 9:45

Re: Párale

Pokud jsem dobře registroval, socdem nekřičí, že to dopadne na bedra střední třídy, už několikrát jsem viděl v TV Paroubka i s ocáskem Sobotkou, jak řvali, že na to doplatí ti nejchudší. A takhle zatím u nás střední třídu nenazýváme

Vasekpasek 12.4.2007 9:42

Re: Ach ta hloupost, kde se jenom bere?

No jo, Ivane, ale je spocitano, ze jedno pracovni misto v te automobilce vyslo stat na nekolik mega (tusim, ze na vic nez tri). Pak je ovsem na miste otazka, jestli by tem lidem neslo sehnat praci levneji, protoze i kdyby zustali na pracaku, tak by tolik penez nesezrali... Takze nez zacnete o hlouposti, zkuste nejdriv sam premyslet

Ivan 12.4.2007 9:39

Ach ta hloupost, kde se jenom bere?

Bez nabídnutých daňových úlev  by se továrna Hyundai nestavěla vůbec. Nebyly by tedy vůbec žádné příjmy z daní, tedy vlastně "absolutní daňové úlevy". Samozřejmě, nebyla by ani zaměstnanost, mzdy, odvody z mezd, sociální a zdravotní pojištění a pracovní místa v návaznosti na továrnu. Snad jen úplný tupec se může v takových souvislostech pozastavovat nad daňovými úlevami.  

tatina 12.4.2007 9:08

Re: Paroubek má někdy problém s cizímim slovy

R^R^R^

čtenář zdrojů 12.4.2007 8:59

Párale

majitelé Hyundayi nejsou rentiéři, ale akcionáři. Zdá se mi, že máte problém s chápáním slov stejný jako Paroubek. Jinak pokud jde o reformu, tak vám Párale možná uniklo, že Paroubek má pravdu. Daňově se tahle reforma vyplatí jen těm, kteří berou od 50 tisíc víc (dle levicových analytiků) nebo až 80 tisíc a víc (dle pravicových analytiků a Tlustého). Rozdíl  v částce je způsoben jiným výpočtem. Pravicoví analytici totiž započítali i daňové odpisy hypotečních úverů, které chce Kalousek výrazně omezit. A právě vysoké hypotéky jsou běžné u dobře vydělávajících manažerů. Všichni, včetně Paroubka a Tlustého, upozorňují, že tato vládní reforma padne na bedra střední třídy, což je společenský průser jako hrom. Je vy Párale pindáte o Paroubkovi, zatímco Tlustého připomínky, které jsou skoro totožné s Paroubkovými, vás nechávají klidným.

Vojta 12.4.2007 8:55

Re: Re: Paroubek má někdy problém s cizímim slovy

No tak, jestli to vzdělání vyjde z AHA, tak nás potěš Pánbůh. A to jsem ateista!

zdeněk 12.4.2007 8:53

Re: Re: získala jedenapadesát procent hlasů?

když jsem psal o čechách, myslel jsem tím čechy, moravu a slezsko. Moraváci prominou ;-)

Jinak mně není jasné jestli bylo možno volit za plentou(v roce 1948) bez postihu. Budu se muset na to babičky zeptat ... není mě totiž jasné jak se získávaly  seznamy těch co nevolili NF.

gerontusinza 12.4.2007 8:47

Kdyby autor neměl pana Paroubka měl by o čem psát? Pane není to z vaší strany již fobie?

:-/8-o(Y)

L 12.4.2007 8:29

Zastavat se delniku

Dulezite je zastavat se delnicke tridy a vselidovych mas pracujiciho lidu. Vsichni ostatni jsou rentieri.

tony 12.4.2007 8:18

Re: Bývalý redaktor Rudého práva

To ale nic nemění na Paroubkově nevzdělanosti.

VladaPing 12.4.2007 8:13

Od Paroubka je to jedině rozumné, neb dobře ví, že závist lidská

v Česku velmi rozšířena jest, zvláštěpak mezi voliči ČSSD (a ještě více mezi voliči KSČM). Nejlepší jest naprostá rovnost nejen mezi pohlavími, ale též v oblasti příjmů. Toho lze dosáhnout nejlépe tak, že prostě zdaníme (sebereme) cokoliv, co ten druhý má více, většího, lepšího, přerozdělíme, dáme potřebným (rozuměj nám) a zavládne věk zlatý, kdy všichni budou mít stejně (rozuměj stejný exkrement). Co přerozdělovat po dosažení tohoto cíle ovšem toť otázka. Asi ten exkrement......

pepa 12.4.2007 8:10

Re: Paroubek má někdy problém s cizímim slovy

oba by to doplňování moooc potřebovali

Jan 12.4.2007 8:08

Re: získala jedenapadesát procent hlasů?

V Cechach, pane Zdenku, mela KSC v roce 1946 skoro 45% hlasu. Lide na Morave a ve Slezsku, kteri maji vetsi hrdost dali komunistum "jen" 34%, treba v Brne komuniste na rozdil od Prahy volby nevyhrali.

V roce 1948 to dopadlo podobne, nejmene bilych listku (mene nez 10%) bylo v Praze, nejvice na jizni a kupodivu i severni Morave. Pro nepametniky a nehistoriky - bily listek znamenal nesouhlas s "jednotnou kandidatkou NF".

Dnes zcela v intencich vyse uvedeneho, lide v Cechach a zejmena v Praze podporuji dalsi totalitni stranu fungujici na leninskych principech, a to ODS. Tak jako podporovali a umoznili nastup komunistu po 1945.

Karel 22 12.4.2007 7:59

KSČSSD = skupina poslaneckých rentiérů

Výnosy ovšem nemají z majetku, ale z našich daní. Majetek jim teprve vzniká.

JE 12.4.2007 7:59

Re: Vyborne, pane Parale ! Male historicke pochybeni vidim jako neprilis podstatne ...

take souhlasim, ale jake je to pochybeni, prosim?

Joska 12.4.2007 7:32

Paroubek má někdy problém s cizímim slovy

Co kdyby mu Krampol,jeho příznivec občas půjčil noviny AHA,kterými lze doplňovat základní vzdělání.

dvd 12.4.2007 7:32

Dotaz

A četl jste vůbec ten článek? A pokud četl, myslíte, že jste mu porozumněl?

Petr B. 12.4.2007 7:25

Re: získala jedenapadesát procent hlasů?

Tak to se Paroubek a Rath zasmějí, jaký "znalec" je uráží. To jsou znalosti opravdu hodné Rudého práva.

Petr B. 12.4.2007 7:21

Bývalý redaktor Rudého práva

má ještě tu odvahu urážkami hájit zdanění nad kterým zůstává rozum stát i některým liberálním ekonomům a mnohým voličům ODS. Nechutnou demagogií, podlézáním politickým špičkám ODS se Páral dopracoval z Rudého práva, přes Metro do Mladé Fronty.

trp 12.4.2007 4:40

V osobě Paroubka jste napadl celou levici...

...a to vám rozhodně levice nezapomene. Při znárodňování budete na řadě určitě mezi prvními. Máte-li zahrádku - budete kulak, máte-li dům - budete milionářský lotr, máte-li auto - dopravce vysávající pasažéry. Vše vám bude znárodněno ve prospěch nepracujícího lidu, který jste tak hrubě urazil kritikou Paroubka!

 Máte jedinou šanci autore. Odevzdat všechen svůj majetek na konto ČSSD a snížit tak jejich nezaviněný dluh u Altnera!;-D

Sauerova 12.4.2007 4:40

Vyborne, pane Parale ! Male historicke pochybeni vidim jako neprilis podstatne ...

R^

Stanislav 12.4.2007 1:16

Re: Re: Rána

Mocně podporován Bílým domem, Westminsterem, Západním Berlínem a vůbec vším odporným na této planetě ... :-)

Stanislav 12.4.2007 1:14

Re: Re: získala jedenapadesát procent hlasů?

V 0:34 se stává i v lepších rodinách ... :-) Ale díky za historické upřesnění.

Bubik 12.4.2007 1:10

Dyť jo, pane Párale, rentiér, to je ten

 manager, co je v Pentagonu schovaný a předstírá práci, co má auto služební, vysoký platy smluvený, a nemá problém žít jako dělník  škodovky za almužnu přes 20 tisíc měsíčně   (http://ekonomika.idnes.cz/odborari-vytahli-proti-skode-auto-pisnicku-fej-/ekonomika.asp?c=A070405_173048_ekonomika_spi).

Moc bych se divil , kdyby Paroubek pominul využít ve svůj propěch tuhle odborářskou ptákovinu jak z doby rozbíjení strojů.........

Nika 12.4.2007 0:47

A safra

pane Párale. vz si koledujete o zařazení mezi Steigerwaldy, Komárky, Tuny a jim podobné... :-P

Vasekpasek 12.4.2007 0:36

Re: Re: Rána

Jo, přesně tak;-DR^