5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Dobry Vojak Svejk 2.7.2006 22:37

Kocourkov

Navrh na nove jmeno Ceske Republiky.

U Nas v Kocourkove!!!:-DR^

Milaz 2.7.2006 21:13

chudinky ČSSD

http://lidovky.zpravy.cz/diskuse.asp?iddiskuse=A060702_134915_ln_domov_znk&vlakno=9299910#9299910             ČSSD nechcou komunisti a pravice je s komunisty ztotožňuje. Co mají "chudinky" dělat?

Franta 2.7.2006 16:51

demokracie

Pokud se objeví slušný, ale kritický text,je odstraněn.Taky demokracie.

Ladislav N. :-))) 2.7.2006 17:46

Re: Pokud se objeví slušný, ale kritický text,je odstraněn.

Pokud se najde idiot, který si nedokáže otestovat vlastnosti formuláře, do něhož příspěvek napíše, aniž by si text zálohoval, může se stát, že o něj přijde. A jenom trouba se přitom vymlouvá na cenzuru. Možná časem zjistíte, že jste svůj "příspěvek" vložil nevědomky do jiné diskuse... ;-P

Franta 2.7.2006 16:48

předseda

Schopnosti pana předsedy ODS jsou v Ostravě známy.Svým vystupováním spolu s chotí dělá Ostravě  OSTUDU.

zlý kukuč 2.7.2006 15:39

Jedna úsměvná hypotéza z Prahy

Dohoda bude znít takto:

Předseda sněmovny z řad ČSSD (později jím bude Paroubek ) navrhne presidentovi Premiéra z řad ODS (Bém ?) a takto vytvořenou vládu z druhé ligy ODS bude ČSSD tolerovat. Vzdrží kupodivu čtyři roky..

Výsledek - Topolánek, Dalík zlikvidováni, Langr a Tlustý odstaveni. Klaus na Hradě po druhé období.

Petr Kunetka, zlocinec 2.7.2006 15:30

Hrubka

hned v prvni vete. Co si mam pomyslet o takovem novinari? ;)

archiv 2.7.2006 11:34

jizda do pekla

Takto to cele vypada, kdyz si blbecci v Cechach pletou politiku s fotbalovym zapasem. Politicka nezodpovednost jednoho zvoleneho  znici stabilitu a budoucnost statu. A nebo jste mysleli, ze  ta  ceska levice  tu stabilitu a budoucnost taky doda?  Nihilisticke nazairani na problematiku  nedovoli ceskym politikum poznat vaznost situace.  A jednou si napiste za usi vazeni volicove v Cechach: Kdo se nestara o politiku, jako by se o sebe sam nestaral, nebot ta politika ovlivnuje vas zivot vice nez obri obrazovka na Staromestkem namesti.  Nedokazu ze zahranici odhadnout zda vase ustava je tak  hloupe sepsana a nebo  je jen hloupe aplikovana. Na kazdy pad je to razeni jednoho  nestandartniho kroku za druhym.  Druhemu vse jen na schval s vysokym potencialem nenanavisti. A nekdo,  kdo by  mel na vse vliv umirnenosti  neni daleko-siroko videt.    1. republika  sice hospodarsky prosperovala, ale politicky  chradla. To se nyni opakuje.

Malý Aston 2.7.2006 11:12

Já jsem spokojen!

Jsem spokojený občan.Mám se báječně. Kupodivu zjišťuji,že žiji a pracuji bez poslanecké sněmovny a bez řádné vlády,která měla po volbách řídit tuto zemi. Takže mám dojem,že je ani nepotřebujeme.Jediné co pozoruji je to,že je na ulici menší provoz,protože se spousta řidičů bojí ,že spadnou do Kryštofa nebo do rukou městské policie,která nedbá na pořádek mezi bezdomovci,kteří nemohou platit ale houfně se vrhli na ty zbohatlíky,vlastníky nějakého auta. Taky dobré zjištění,kam kráčíme a jak dopadneme. Pro naše politiky mám jednu radu. Volby nevolby,nechejte Paroubka a Filipa vládnout. Kdo se na ně má pořád dívat,Paroubek prohrál ale je vítězem. Má to být vše kulturní. ODS sice všechny poslední volby vyhrála i ten prezident je z ODS sice zvolený ČSSD+KSČM tak jim trošku té moci,po které touží nechejte a navrhuji aby to bylo zavedeno napořád a aby pan Jičínský to doplnit do naší Ústavy. Ten kdo prohraje,bude vždy prohlášen za vítěze a kdo vyhraje,tak demokraticky přizná,že prohrál. A protože je to dobrý nápad,navrhuji to prosadit i v Evropském parlamentu jako příspěvek čecháčství pro zlepšení politické kultury v celé Evropě.

Erik 2.7.2006 6:42

Co jste hodnotil? Je to stale 0:0 nebo ne?

A pokud jde o demokraticky pristup nebo kulturnost vystupovani, tak je to v Paroubkuv neprospech. A to se muze projevit pri predcasnych volbach, ke kterym to snad smeruje.

pooh 2.7.2006 10:05

Re: Co jste hodnotil? Je to stale 0:0 nebo ne?

Máte naprostou pravdu, kulturnost vyjednávacího procesu na straně koalice je aspoň pro mne příjemným překvapením. Uvidíme, jestli jim fair play vydrží nebo budou muset pod tlakem okolností taky přitvrdit. Už jen kolik ubylo toho frenetického Paroubkova řevu a jeho překrvených manýrů ve zprávách - minimálně je to úleva pro nervy diváků ;-))).

xxx 2.7.2006 2:44

Němcová

Vždy, když vidím a slyším paní Němcovou - mám pocit, že jsem na schůzi ROH.

Levap 2.7.2006 9:58

Re: Němcová

Dlouho jsem přemýšlel kam ji zařadit. Trefil jste se. Díky.

Křupan 2.7.2006 12:07

Re: Re: Němcová

A paroubek vám jako gottwald nepřipadá soudruzi?

F.Vízek 1.7.2006 22:29

Výborná analýza

ke které se patří dodat: něco zásadního:

Těžká debata s každým, kdo  nemíní uznat, že se až Jiřímu Paroubkovi podařilo něco nevídaného: totiž UMENŠIT komunistickou partaj zcela zřetelně.   Před rokem bylo na 100% jasné, že KSČM bude nejsilnější stranou na levici, když Grossova soc.dem. oscilovala kolem 9%. Evropská unie by jistě kroutila hlavou, že se něco takového může stát v zemi, která se pyšnila ve 30.letech tím, že je jediným ostrovem demokracie ve střední Evropě.

Pro mne je významné, že k pádu KSČM nepřiložil polínko ani Klaus a ani Kalousek a ani ona jedině prrravá ODS, a US DEU už vůbec ne.  Byl to až Paroubek, který pochopil, jak jde komunistům izolace k duhu, jak jim rostou div ne andělská křídla z toho, že nic, vůbec nic od svého vzniku (1991) nezavinili.

Paroubek má právo jednat a vůbec se výsledků jeho jednání netřeba bát. Naopak.

StandaT 2.7.2006 0:36

Re: Výborná analýza

Pokud by Paroubek byl lepší alternativou než Filip, by to bylo dobré. Ale takovéto umenšení KSČ mě klidu nedodává a mám problém to vnímat jako plus. Víc Paroubek a míň Filip, nebo víc Filip a méně Paroubek? Je to prašť jako uhoď. Význam to má pouze pro SocDem a to ještě jenom dočasný, protože komunisti se z těchto voleb poučí. Pro zbytek společnosti je to irelevantní. Prostě máte 100 poslanců.

Jako argument proč je to jedno zmiňuji necivilizovaný zákon o neziskových nemocnicích, který vyšel z dílny SocDem.

PavelT 2.7.2006 0:54

Re: Výborná analýza

Vízku, jsi fanoušek, na tom nic špatného, příroda si jen trochu zařádila, ale neospravedlňuj Paroubkovo právo na existenci jakýmisi zásluhami na redukci práv chovanců v rezervaci.

pooh 2.7.2006 10:17

Re: Výborná analýza

Pane Vízku, tohle už jsme si tu myslím vyříkali několikrát - mám na mysli princip spojitých nádob, kdy voliči KSČM a ČSSD fluktuují libovolně mezi oběma stranami dle momentální situace. Nic lepšího nemáte?

EU kroutí spíše hlavou nad tím, že komouši jsou u nás normální parlamentní stranou - ne že by jinde v parlamentech nebyli, ale nemluví se s nimi. Proto evropští sociální demokraté Paroubka ostentativně ignorují a dávají tím najevo, že prozatím do evropské politiky nepatří a patřit do ní nebude tak dlouho, dokud nezmění své chování.

Děláte jen propagandu, a ještě hodně hloupou.

Juggernaut 2.7.2006 11:14

Re: Výborná analýza

Nevím, proč jásat nad umenšením KSČM. Kdyby to bylo jako před rokem, KSČM by sice dostala ve volbách 25%, ale zůstala by v naprosté izolaci. Topolánek by v pohodě sestavil vládu, při nejhorším i v koalici s ČSSD, která by vzhledem ke své síle nemohla v programu škodit nijak výrazně...

volič ksčm 2.7.2006 12:01

Re: Výborná analýza

....zajímavý názor , ale úplně vedle - voliči ksčm pochopili, že paroubkova čssd=ksčm2 , ale bez politické izolace jim reálně zajistí "ráj na zemi" , který jsme tu měli do r.1989

...proto jsme my bývalí voliči ksčm volili dnes raději čssd, rozdíl mezi těmi 2 stranami už po nástupu paroubka není žádný a aspoň se tváříme demokraticky, což ti pravičáci vždycky chtěli - ať se aspoň přejmenujeme , takže za 4 roky už si sice KSČM nevrzne a nová komunistická ČSSD dostane i zbytek jejích voličů, ale účelu bude dosaženo ksčm se UMENŠÍ ale fakticky VZROSTE v nárustu preferencí čssd ;-D

Alias 1.7.2006 21:16

Zelení

Zásadním nepochopením povolební situace je tvrzení, že volby dopadly 100:100. Topolánek se na tomto základě pokusil sestavit novou vládu, ale nedošlo mu, že stoprocentní shoda je pouze ve věci "s komunisty se nejedná". Nedovedu si představit smysluplnou spolupráci mezi ODS a Zelenými, i když se o to Bursík snaží. Zelení se sami deklarují jako strana, která není ani pravicová ani levicová. Stojí jakoby mimo. I problémy, které pokládají za velmi důležité a chtějí je prvotně řešit, jsou pro ostatní strany ( i levicové ) až druhořadé. A jejich členové jsou lidé, kteří jsou zvyklí jít tzv. "proti všem" a nenechají si nic nařizovat. Paroubek by u nich se svým požadavkem na ponechání si hlasovacích lístků pro případnou kontrolu rozhodně neuspěl. Osobně se domnívám, že to byl někdo z nich, kdo potopil volbu paní Němcové. A pokud by tato koalice dostala v parlamentu nějakjým zázrakem důvěru, měl bych při každém dalším důležitém hlasování obavu, jak se Zelení zachovají.

zrusksc 1.7.2006 20:48

To jsou konce

z pravicového novináře,onuce leviceRv

Petr 1.7.2006 19:36

Paroubek proti Topolánkovi!

Tak jak to mají vyřešené a kam směřují.Paroubek má 74 poslanců a vzniklá koalice 100.Možná 98. KSČM může Paroubkovi svými poslanci taky doplnit na 100 a Paroubek s tím počítá.Jak hodlá pan Paroubek pokračovat? Jako pinkl 4.cenové skupiny.Udělá vše aby stávající koalice se rozpadla.Nabídne ODS co budou chtít,jen aby se ustanovila poslanecká sněmovna.Na veřejnosti to zdůvodní tím,že je státotvorný a nechce spolupracovat a uzavírat koalici s KSČM. Po provedení těchto kroků se všechno usadí a on vyvolá hlasování o důvěře vlády a společně s KSČM a nasranými poslanci bývalé koalice se znovu dostane k moci. Takže by byla velká chyba jednat s Paroubkem,protože on je schopen zradit kde koho. Než jakékoliv tanečky s Paroubkem,tak bude výhodnější zvolit cestu nových voleb. Pak je možné,že ČSSD+KSČM dosáhne více než 100 poslanců a já jim to přeji,protože jsem se ještě nikdy neměl lépe než za Jakeše a Paroubka.

optimalizator 1.7.2006 17:49

zbyteční poslanci

... v návaznosti na  "tajnou=kontrolovanou" volbu poslanců čssd by bylo vhodné zvážit proč platíme z daní 200 poslanců, kdyby do PS šli jenom předsedové stran s číslovkou za počet "svých" lidí tak si to odhlasují mezi sebou v 5 lidech úplně stejně.... platit stádo ovcí co musí chodit ukazovat jak hlasovalo , to není ani demokratické ani ekonomickéRv    takže spíše diktatura vs. demokracie 1:0 ..... ale i KSČM už se tváří více demokraticky než ČSSD (ikdyž za 4 roky už asi splynou v jedno ... ) 

www.kubice.estranky.cz 1.7.2006 19:09

Re: zbyteční poslanci

Výborný nápad, ale pokud by se to dělo by se to při každém hlasování, tak by ještě museli přebíhat do Senátu a tam činit totéž. Zdraví www.kubice.estranky.cz

Petr 1.7.2006 19:24

Re: zbyteční poslanci

Pokud by ještě mohli volit pomocí internetu,nemusíme patit ani ty jejich jednací paláce.Postačí 5 počitačů a těch 195 které již koupili,mohou věnovat studentům.

PavelT 1.7.2006 15:32

Neobratná demokracie?

Jistě, pane Daneši, předseda ODS Topolánek pro vás možná "nepochopitelně vsadil na divoké hlasování", ale pro demokracii v Čechách je tragickou ranou spíše to, jak váš kůň Paroubek zavřel ústa a svázal ruce svým spolupartajníkům, aby znovu ukázal, co a koho má volič chápat pod pojmem levice se stovkou mandátů. Proti totalitárním postupům jsou ty demokratické bezsporu neobratné, ale z těch, které vy obdivujete, běhá mráz po zádech.

brázda 1.7.2006 16:11

Re: Neobratná demokracie?

...jak komu a jak z čeho????

kanuk 1.7.2006 18:18

Re: Re: Neobratná demokracie?

Není to hlavně "za kolik?"

PavelT 2.7.2006 0:41

Re: Re: Neobratná demokracie?

Přesně tak, Brázdo, spolu s vámi to tam pinglovi z čtvrté cenové naházelo tolik vám podobných, že to ještě nějakou chvilku potrvá, než odevzdá kasírtašku.