20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Qakin 4.12.2006 21:18

Co mi vyslo....

Kdyz jsem vyskrtal z clanku lzi, demagogie a fantazmagorie, zbyly mi jen 'spojky' a ','. Najde se nekdo, kdo dopadla po obdobne analyze jinak ?

rdu 4.12.2006 15:11

Re: podle nich je majitel domu skoro zloděj

Jak ukazují zkušenosti, nemusí tento názor být daleko od pravdy.

Kubes 4.12.2006 10:17

smutek z jedu

Prozil jsem vice nez polovinu minuleho stoleti. Otravuje mi vedomi, ze u nas existuji v teto dobe takova individua a siri bez ostychu takove bludy.

Dadacos 4.12.2006 0:30

Re: Re: Re: Re: Dluh soukromý vs. dluh veřejný

S tím, že není dluh jako dluh, souhlasím. Nicméně to nic nemění na faktu, že veřejný dluh postihne i osoby, které s ním nesouhlasí.

Zřejmě byl myšlen nikoli Kaines, nýbrž John Maynard Keynes. Jeho teorie byly mnohokrát zpochybněny, zejména existencí rostoucí inflace a nezaměstnanosti současně.

Mejla 3.12.2006 22:22

Co je to za šaška, ten THINK-TANK Masarykův akademik Jelínek ?

.

Vladimir 3.12.2006 21:08

Re: Re: Re: Dluh soukromý vs. dluh veřejný

"Srovnání zadlužování státu"  

slovutný pán si jaksi nepřečetl, co jsem psal (není dluh jako dluh ..), možná nečetl ani Kainese, ani neužívá selský rozum ... Pokud si někdo vezme úvěr, je to sice dluh, ale te ro dluh na určitý konkrétní podnikatelský plán - rozvoj. Jiný dluh je, když si někdo vezme úvěr např. na dovolenou u moře nebo na koupi televize ... - tedy na spotřebu. Slovutný pán tak jak píše rudě, asi i rudě vidí a to není pro chápání dobrý předpoklad.

Vašek 3.12.2006 19:05

Jelínek

-  myslící cisterna. Úroveň článku tomu odpovídá.

Monte Christo 3.12.2006 18:40

Paroubek vi o cem mluvi....

Cetl,jsem Vas prispevek..Hesky napsany...Ovsem jak znam pana Paroubka bude bojovat az do posledniho dechu...Je to clovek,ktery neslevi ze sve vize dobre fungujiciho statu...Nicmene doufam,ze se s panem Paroubkem nekdy setkam...Monte Christo Washington DC Illegality...Ma zeme me srdce...

Joska 3.12.2006 18:09

Re: Jelínek, Paroubek, socani a penze

Tento názor na penze se mi líbí....R^

Joska 3.12.2006 18:06

Nehodnotím článek

ale vadí mi vůbec jakékoli přirovnávání celkem slušného demokrata Špidly se soudruhem Paroubkem....

Xaver X.X. 3.12.2006 16:43

Taky se divím, že se diví...

To chtějí, aby Sparťan chválil Slávistu?

DS 3.12.2006 15:41

Jelínek

Pan Jelínek je zřejmě přesvědčen,že ty jeho články čtou lidé bez názoru a bez mozku.Jási myslím,že se musel školit u novinářů,kteří 40 let sloužili KSČ.Sým slovníkem už se jim začíná přibližovat.Dnes píše o ODS jako o asicoialní a brzy to bude zločiná pracujícíza žold od amerických imperialistů

radikál 3.12.2006 15:26

Re: mysli na pokani Astone malej

Nemohu mlčet. To, co prováděli "chudáci diskriminovaní přistěhovalci" v Paříži i jinde řešila policie velmi tolerantně za cenu vysokých nákladů a rizika pro nezločince. Čtyři chlapi se samopaly by to vyřešili rychleji, levněji a trvaleji. To je i odpověď na ty "tlupy lidí bez příjmu a bez bydlení".

NobodyWasHere 3.12.2006 12:44

jedna otázka

proč se tu všichni hádáte o PR článek vrchního ideologa KSČSSD ? :-D

No... 3.12.2006 12:29

Vlezdoprdelka Jelen si hledá jinou pérdel...???

Ten přímo na cti utrhačný titulek na jeho dosavadního chlebodárce vypadá, jako by Jelen, málo do pr.ele střelen chtěl přestoupit do jiné zadnice....;-D;-P;-):-P:-D

Pavel 3.12.2006 12:19

Tak nevím ...

... já začínám mít pocit, že se nás snaží vždycky jen "nasrat", tomu snad nemůže ani věřit. Jiný výraz mě, bohužel, nenapadl.

huhu 3.12.2006 11:20

Re: Re: Re: Re: Soudruhu Jelínku jak se hodláte podílet na spalcení dluhu,který Vaše strana dluží za vysouzení Lihového domu?

na to, že práci dr. Altner nevykonal. měli přijít před rozsudkem, a smluvně ho vypovědět před rozsudkem., jinak je to jen nejapná výmluva..;-)

paroprase 3.12.2006 10:50

kde to berou tyto kecy

kydy jelínku nic jen kydy(Y)8-o:-P

paroprase 3.12.2006 10:49

upocené paroprase Roko

8-o(Y)jelínku to jsou ale(Y) kydy

Jakub Vosáhlo 3.12.2006 10:40

reformista

No vida, tak z Jelínka se nám stal zastánce reforem. A kde byl, když Paroubek řečnil o tom, že s přece nebudeme ořezávat náš růst nějakými reformami? Tehdy, pokud si vzpomnám,  sám velmi intenzvně horlil za co nejdůslednější levicovou politiku. Je mi  z Vás na blití, přelétavče!!!

Vladimir 3.12.2006 10:33

Re: Re: Re: Soudruhu Jelínku jak se hodláte podílet na spalcení dluhu,který Vaše strana dluží za vysouzení Lihového domu?

To je ono - pan Altner se dožaduje ...

Neznám přesně tu smlouvu (znám ji jen zhruba), znám zhruba též námitky socanů - tedy, že

: p. Altner nevykonal práci, za kterou požaduje peníze, jelikož tu práci (jakýsi díl) odvedl někdo jiný - právníci socanů tuším. Takže p. Altner STIHNUL odvést jen část nasmlouvané práce. Proto se teď socani cukají (že po nich někdo chce peníze za práci, kterou sám neodvedl).

čtenář 3.12.2006 10:23

Re: Re: Soudruhu Jelínku jak se hodláte podílet na spalcení dluhu,který Vaše strana dluží za vysouzení Lihového domu?

K čemu taková divoká kombinace, soudruhu ? Ten pan Altner se dožaduje pouze plnění smlouvy, kterou obě strany sjednaly a podepsaly. Protože svou část smlouvy splnil, tak žádá plnění i druhou stranou. Ale to levičákovi nevadí, pro plnění smluv není v jeho mysli místa.

Kobylka Lajda 3.12.2006 8:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žiju v jiné zemi, než pan Jelínek

To je pravda, jako je pravda, že se vším plýtvá, ničím se nešetří, všichni natahují ruce - státe dej! Je pravda, že žijeme na dluh, nespotřebujeme to, co si pořídíme a končí to v popelnicích.  I to je výsledek politiky KSČSSD - pravice vede lidi ke spořivosti, starání se sám o sebe, pomoci se má jen lidem, kterří se octnou v těžké životní situaci, ale mají snahu se z ní dostat!  Ne těm vybíračům popelnic, kteří své sociální dávky prochlastají. Moc dobře vím, o čem píšu, protože s těmi lidmi precuji. Tak nemudruj, když tu nežiješ a hupky přikládat pod kotel v pekle. Nic není zadarmo, na dluh se žít nedá! 

Dadacos 3.12.2006 3:56

Re: Re: Honorář pro JUDr. Altnera

Proti honorář pro JUDr. Altnera se nevyslovila Advokátní komoroa /"předmětná smlouva nepřekročila žádné břehy, protože dohodnutý podíl pro advokáta činil 10 % (advokátní předpisy dovolují až 25 %) a Advokátní komora ji proto nepovažuje za nemorální."/

Více: http://neviditelnypes.zpravy.cz/pravo-jak-vyresit-politickou-krizi-v-cr-f04-/p_spolecnost.asp?c=A061115_190023_p_spolecnost_wag.

Dadacos 3.12.2006 3:47

Re: Re: Re: Trh v komunismu?!

Vilém: "nastolení komunismu, který trh skutečně ureguluje"

Trh v komunismu 8-o?

:-D:-D:-D!

Dadacos 3.12.2006 3:34

Re: Re: Dluh soukromý vs. dluh veřejný

Vážený kolega zřejmě přehlédl, že Klaus řešil, na rozdíl od Zemana, transformaci ekonomiky  centrálně plánované na tržní systém.

Srovnání zadlužování státu s dluhem soukromým je rovněž mimo realitu. Soukromý dluh vede k  bankrotu fyzické osoby či firmy a odpovědnost nesou konkrétní lidé, zatímco státní dluh odnesou i ti, kdo jsou v tom víceméně nevinně a k odpovědnosti nelze pohnat prakticky nikoho. Jinými slovy: Dluh veřejný, na rozdíl od soukromého, se dotýká i těch, kteří s procesem zadlužení vůbec nesouhlasí (pro rýpaly dodávám: pokud neschvaluje menšinový akcionář zadlužení a.s., může své akcie přinejhorším prodat, zatímco "prodat" státní příslušnost dost dobře nejde...).

Vladimir 3.12.2006 2:43

Re: Soudruhu Jelínku jak se hodláte podílet na spalcení dluhu,který Vaše strana dluží za vysouzení Lihového domu?

Jsou 2 nejasnosti. Je dluh v programu (něco chybí co bylo slibováno) nebo se jedná o programově vyráběné dluhy ? Je dobré jasně hovořit.

Dluh na "lihovém", či Lidovém domě je zajímavý problém. Patrně jde o dluh věřiteli, který k oné částce přišel buďto něčím podobným jako je lichva (tedy neúměrně vysokou cenou za práci - neúměrně proti dobrým mravům) nebo dokonce nárokem za práci, kterou ani neodvedl, jak je veřejnosti známo.

Finist 3.12.2006 1:03

Re: Re: Re: Re: Útěk vpřed asociální politikou?

Diskuse s Vilémem jsem sledoval nějakou dobu na nejrůznějších fórech (libinst, cep) a musím vás ujistit že jste ho odhadl dobře, opravdu tomu věří.  Což je pravděpodobně dáno určitou vrozenou dispozicí a poté absolvováním studia sociologie na některé z našich univerzit.  (Není to jediný student sociologie s těmito názory kterého jsem na netu viděl - roste nám jich tu víc.)

JJ 3.12.2006 0:37

Re: Re: Re: milé JJ

Kosmeticky mozna, prakticky ne. Rozdil mezi trznim a regulovanym byl klidne 4 nasobny. Vsechny oso by mimo regulovany najem nejakym zpusobem na to doplacely (a doplaceji).

Honza™ 3.12.2006 0:35

Soudruhu Jelínku jak se hodláte podílet na spalcení dluhu,který Vaše strana dluží za vysouzení Lihového domu?

S programovými dlužníky,kteří nesplácejí dluhy a vytvářejí stále další se ve slušné společnosti nemluví,jste schopen to pochopit? (Y)