1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pobavený pravicový volič 12.12.2005 10:58

Mirku Šejno,

přesně jste situaci v ODS vystihl.
 
O svobodě a demokracii uvnitř ODS není ani tuchy.... Vně, koneckonců, také ne .
xxx 12.12.2005 10:57

politici

p.Rath jde přes mrtvoly,ale je jediný,kdo ten uzel rozsekl.Ještě než byl jmenován ministrem,p.Julínek, coby kolega z oboru, si v TV pospíšil a sděloval celému národu,že je nastávající ministr psychopat.Zároveň svá tvrzení podkládal dvěma názory odborníků,které ale pro jistotu nejmenoval.To,co se dělo v senátě,když přišel tento slovutný sbor do křížku s p.Rathem,to by bylo ke zfilmování.Kdyby nezasáhl Mejstřík a ostatní,p.Sobotka,p.Julínek,p.Kubera by byli schopni vyvolat dojem ohrožení státu.Kubera exceloval,když situaci přirovnal v 50.létům a oháněl se Slánským.V parlamentu se poslanci ODS pochechtávají,jakmile vystoupí nesoukmenovec.Ještě by mohli pískat,to už tady také bylo. Politická kultura je na štíru,ale všem by se mělo měřit stejně.
Pobavený pravicový volič 12.12.2005 10:55

Paroubek

Paroubek se chová jako vítěz. Proto vítězí.
 
(Tohle není nic proti nikomu, jenom základní psychologická pravda )
Martin Krcmar 12.12.2005 10:41

Zajimavy zpusob argumentace

Vidim, ze dokazete cist mezi radky. Pohrichu i veci, ktere tam nejsou. Konkretni pripad jste sice neuvedl, zato jste predvedl zajimavy zpusob argumentace. Souhlasim vsak s vami, ze audit je uzitecny v kazde statni instituci. Ovsem to, co zatim odhalil audit ve VZP je podle me obycejne plytvani. Neefektivni nakladani s prostredky je nedilnou soucasti fungovani KAZDE statni instituce. Jedniny zpusob, jak proti tomu bojovat, je mit co nejmene statnich instituci, coz vsak CSSD asi nikdy nepripusti. Pravidelna ztrata VZP je vsak prilis velka a je, podle meho, dusledkem spatneho systemu financovani zdravotnictvi. Toto tema Mudr. Rath zatim prilis nerozpracoval.
PS: Vsimnul jste si, ze personalni audity byly na vsech ministerstvech krome financi odlozeny na "neurcito"?
gerontus.inza@seznam.cz 12.12.2005 10:22

Re: Re: Pane Bartoň

Pane Draku, vy mě sdělujete že MUDr.Rath je zloděj a rozkrádání nemocnic zastavit nelze. Myslím, že lžete, obojí není pravda. Také vám ODS platí za špinění lidí? Samozřejmě ne přímo. Na to stačí naznačovat, pár lidí kteří vysloví jeho jméno a je umazáno. Proč až teď pane. Hodí se to že. Najde se pár lehkověrných. Jinak to co barvitě popisujete by bylo krásné, kdyby za tím vším nebyla snaha zisku za každou cenu. Akcionář není bohulibý mecenáš, chce vydělat. Pokud pánové si postaví vlastní nemocnice a budou je provozovat jako privátní, není námitek. Ale pokud získávají nemocnice darem, kdy je platí až ze zisků, které jim zajišťuje tunýlek z VZP bez výběrového řízení? Ani náhodou. Nesouhlasím, je to zlodějství k získání nemovitostí i půdního fondu a postup k záměrnému konkursu na tuto nemocnici. Nejedná se jim o pacienty ale o zisk.
jamo 12.12.2005 10:16

Re: Ale Draku, asi sledujete jinéé noviny nebo žijete v jiné zemi

Senilní geronte, zapomeň konečně také to bolševické "lidé nejsou zvědaví" a mluv jen za sebe. Kdyby náhodou někdo měl fakt stejné náyory jako ty, pak není "lid", ale vůl.
gerontus.inza@seznam.cz 12.12.2005 10:03

Re: Re: Pane Bartoň

Pane i kdyby to byla jen minimální částka na trestní oznámení, tak je to úspšch.A 1%? Úspěch v zamezení rozkrádání. Programátor který si nechá na nějaký účet posílat zlomky Kč, je též defraudant Pokud ovšem? asi dle vás, není členem ODS. Pak je to poctivý podnikatel. V Případě nucené zpřávy dohde k auditu, který jasně ukáže kam zaměřit pozornost.Divím se, že při schodkovém hospodaření VZP nebyla nucená zpráva vyhlášena dříve.
baci 12.12.2005 9:46

osobní zkušenost

Mám bohužel osobní zkušenost z úmrtím obou rodičů na zhoubné onemocnění.
Maminka ve věku 51 let.otec starší.Jsem felčar i tatínek byl.Oba rodiče jsem dochoval doma,řídíc se zásadou,že člověk nesmí trpět bolestí dostávali léky tkumící bolest.Musím říci že zejména u maminky,jsem poslední rok s ní prožil rok jenom s ní rozhovory.Musím předeslat,že jsme silně věřící rodina.Tatínek byl z vesnice,měl celkem jednoduchou víru,takovou smlouvu s bohem,Já budu dodržovat desatero,v pátek se budu postita jednou za rok půjdu ke zpovědi a za to se dostanu do nebe.Maminka byl klasický křestanský intelektuál.tzn podléhající levicovým filosofům té doby Camus,Sartre,Gide etc.V její nemocnic jsem pochopil jak silnou jí byla opora ve víře a v modlitbě.O euthanasii jsem nikdy neuvažoval a nikdo z obou rodičů.Primu jsem nesledoval co řekl pan min.předseda,ale rozhodně bych s ním nesouhlasil.Sketečně o tomto problému se dá hovořiti jen z určitou osobní zkušeností.
Martin Krcmar 12.12.2005 9:40

Re: Pane Bartoň

Mohl byste uvest priklad vytunelovane nemocnice? Vsimnul jste si, ze se Rathovi zatim podarilo "objasnit" cca 1% z kazdorocniho schodku VZP?
Drak 12.12.2005 9:33

Re: Pane Bartoň

Řekl bych, že jediné co pana Ratha štvalo je, že ty peníze tečou jimým směrem, nežli by on "ráth". Zkrátka nejde vůbec o zamezení rozkrádání nemocnic, to ani zastavit nejde, jen se ty finanční toky poněkud pozmění. Toto je zatím největším selháním premiéra Paroubka, protože dal přednost medální viditelnosti před odborností v momentě kdy vybíral tohoto ministra. Ono ani na kultůře nic moc ale tak strašné jako v tomto případě to skutečně není. Co se akciových společností týče, tak jednou z jejich výhod je že nejsou vázány mzdovými tarify, tudíž mohou mít mzdovou politiku flexibilnější, to jest například v krajích, kde je nouze o práci mohou jít s platy níže aniž by riskovaly, že personál lékaře nevyjímaje odejde. To se samozřejmě odborářovi Ráthovi nemohlo líbit, ono mnohým jiným také ne ale objektivně vzato, to porblém s nedostatkem financí řešit pomáhá ať už se to někomu líbí nebo ne. Nicméně jmenování odboráře a lobisty (mám na mysli Da Vinci klub, náš drakobijce by si měl zmést nejdříve před vlastním prahem) ministrem, je krok naprosto nesystémový. Kdyby jmenovali hlavního železničního odboráře ministrem dopravy, jak by to asi proboha dopadlo?
Mirek Šejna 12.12.2005 9:28

Tome, tohle je od vás prasárna jako hrom

Paroubek včera na Primě řekl, že euthanázii neodmítá, protože má v živé pamněti, jak trpěli před smrtí jeho nevyléčitelně nemocní rodiče. To je ale úplně o nečem jiném, než o čem tady píšete vy. Nechte se zaměstnat v novinách. Tam je o takové hyeny jako jste vy velký zájem.
gerontus.inza@seznam.cz 12.12.2005 9:24

Re: Milá Andy,

Jakeš byl také zvolen jednomyslně. Vyplývá z toho, vem chlup na dlani, když tam není.Kde vzít a nekrást (chytré lidi ODS hází přes palubu a žádají jejich vyloučení). Kdyby chytří zůstali, průměrní si ani nelíznou. O tom to je.
Mirek Šejna 12.12.2005 9:22

Andy, to víte

nejlépe se poráží protivník tehdy, použijí-li se jeho zbraně. Topolánek byl zvolen jednotně, neměl protikandidáta a ocasy mezi nohama měli na kongresu všichni natolik zatažené, že po "nečekaném" znovuzvolení soukmenovce Topolánka nadšeně několik minut tleskali a provolávali svému vůdci slávu.
Mirek Šejna 12.12.2005 9:17

Milá Andy,

podobnou vojnu jako řemen mají nejspíš i v ODS. Jediný kandidát Topolánek zvítězil drtivě. Nejspíš díky jednotnému a nerozbornému názoru všech modrých delegátů kongresu. Takovou jednotu v pravicové partaji nepamatuji. Holt vojna jako řemen.
Dušan Polanský 12.12.2005 9:07

Ale neuhranul,

to jenom ODS byla zvyklá drze a suverénně vystupovat (u republikánů šlo vyloženě o šaškování za účelem obohacení se předsedy). No a teď to praktikuje také někdo jiný.  A je zle.
gerontus.inza@seznam.cz 12.12.2005 8:54

Ale Draku, asi sledujete jinéé noviny nebo žijete v jiné zemi

Pokud noviny jsou na takové úrovni, že produkují lži a odmítají zveřejnit odpověď nařčeného, stávají se součástí politiky. Bránit se u soudů? Již slyším smích ba chechtot druhé strany. Mě se to také nelíbí ale utéci pryč? Nepohodlné, to raději ať vypadnou ti, kteří to tady zavedli. Noviny poplatné sudetským němcům, rozehrávající své hry pomocí českých Moravců nového typu. Nelze řešit věci v klidu a pohodě, při současném stavu politiky a rozmístění lidí bez skrupulí ve významných funkcích vládních i ostatních. Bude se muset začít čistit postupně, zvláště tam, kde jsou hoši kteří spolu rádi mluví a převádí si majetek veřejný za hubičku mezi sebou. Podívejte se jak se vrhli na Ratha, kvůli dojnému vemeni z VZP. Lidé ovšem již na víru nejsou zvědaví a vidí i ten svinčík kolem sebe.
baci 12.12.2005 8:50

Mně osobně je trochu ouzko

Mně osobně je trochu ouzko,z jiných věcí ,které jsou zcela reálné,
některé v chodu jiné v přípravách,a to zcela konkrétních..
Moje babička,vždy vyprávěla příběh o mlynáři ,v okolí Konopiště,který vyhrál soudní proces o majetek"s tím tlustým a nábožným"Ferdinandem d Este,tedy druhém muži K.u.K.monarchie ,aby dokázala řád a právo monarchie, a zatím v této době,v této zemi. -zákon o vyvlastňování je připraven ,aby umožnil "přemístění pracovní síly" -zákon který bude sahat na majetek krajů ,zřejmě projde v úterý v PSP a když projde, další krok bude zákon umožnující sahnout na majetek soukromý už jen dotáhnout milionářskou daň dekret o znárodnění II upevnit národní frontu
Tom 12.12.2005 8:50

Kdo a čím

Uhranutí bude spíš opačné: Jiří Paroubek je uhranut politikou, nebo aspoň tím, co za politiku pokládá. Za dosud neojstřejší hranu, kterou mi ten uhranutec nabídl, abych se o ni zranil, je jeho včerejší Prima ujištění, že by jako křesťan kliďánko nechal zabít své rodiče. Představuji si, jak synek přichází za tatínkem a říká mu: "Tati, podívej, jako správný husita jsem Ti přinesl kalich, není v něm sice krev Páně, jen sokratovský bolehlav, ale co bych pro Tvoje dobro neudělal... Nejobludnější zvrácenost, jakou si dovedu představit, myslím, že dává předsedovi vlády nekonečně výmluvnější vysvědčení než všelijaká jeho komunistická bratříčkování. Jako křesťan zabiju vlastního otce. J.Paroubek.
gerontus.inza@seznam.cz 12.12.2005 8:38

Pane Bartoň

musím konstatovat, že máte dobrý postřeh. MUDr. Rath skutečně nemůže být dlouho spolupracovníkem ČSSD. Jen jeho smysl pro zamezení dalšího rozkrádání nemocnic jej přivedla k levici. Zákonitě přejde jinam a oba to vědí(Rath i Paroubek). Jde jim ale o to, aby stát nemusel znovu budovat veřejné nemocnice po vytunelování pozemků a ostatních aktivit již ustavených akciových nemocnic. Proto celkem chytře a s rozvahou je odřízl od dojného vemene, které natáhla s radostí pí Musílková, bez patřičných korekcí toku peněz.
vlali 12.12.2005 8:38

zameťte si před svým prahem

Modrosoudruh Bartoň opět sepsal supliku. Problém je, že brečí nad úrovní již pomáhali a pomáhají udržovat jeho soukmenovci. Co se agresivního a sprostého slovníku týče jsou přední modrokomunisté na tom stejně či hůře než Pablbek. Co se týče omezování novinářského nezapomeňme, že poslanec ODS (rádoby stínový ministr) Pospíšil byl ten kdo vložil trestnost použití skryté kamery (žeby po vzoru slovenském) jako prostředek nachytání novináři. Strach z odhalování především korupce spojuje jinak nesmiřitelné tábory modrých a rudých a kecy a nařčení opačného tábory na tom nic nezmění.
Andy 12.12.2005 8:06

cha cha , tam mají vojnu jak řemen, v tom Lidovým domě :))

Paroubek zatím nemá protikandidáta. Úřadující předseda ČSSD Bohuslav Sobotka totiž uvedl, že na křeslo šéfa nepomýšlí. "Myslím si, že předsedou strany by měl být někdo, kdo je přeci jen zkušenější a starší," uvedl Sobotka, který se Paroubka chystá osobně navrhnout.
 
 
Už vidím, jak Sobotka dobrovolně stahuje ocas mezi nohy a odchází zdechnout do houští, aby nepřekážel Velikánu Velikánoviči.
Andy 12.12.2005 8:05

cha cha , tam mají vojnu jak řemen, v tom Lidovým domě :'(

Paroubek zatím nemá protikandidáta. Úřadující předseda ČSSD Bohuslav Sobotka totiž uvedl, že na křeslo šéfa nepomýšlí. "Myslím si, že předsedou strany by měl být někdo, kdo je přeci jen zkušenější a starší," uvedl Sobotka, který se Paroubka chystá osobně navrhnout.
Drak 12.12.2005 5:17

Že by nastal čas rozhlédnout se po vhodném místě za účelem emigrace?

Srovnáme-li činnost premiéra Paroubka s jeho dvěma předchůdci, tak zejména ve srovnání s bezradností až neschopností pana Špidly je tu evidentní rozdíl ve prospěch pana Paroubka. Nicméně jsou tu i jiné věci, které jsou přinejmenším sporné a alarmující. To se týká zejména premiérova zaujetí sdělovacími prostředky, ne že by měly být podceňovány jako za premiéra Zemana ale pan premiér Paroubek by neměl zapomínat, že politiku netvoří jen sdělovací prostředky, měly by se věcně a v klidu řešit problémy, které v různých oblastech máme, místo toho ale to vypadá, že premiér a někteří ministři nemají na práci nic lepšího, nežli plnit sdělovací prostředky humbukem, skandály a urážkami. Tendence sdělovací prostředky ovládat poněkud připomínají staré dobré orwelloské téma a také komunistické až fašistické praktiky. Jestliže toto požehná volič ve volbách, tak asi nebude daleko od věci odjet někam, kde něco takového není považováno za normální stav věci tak, jako u nás.
68 12.12.2005 3:51

Není divu, jestli uhranul. Podívat se a poslechnout si. Vždyt zapadá do galerky.