27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pamětník 2 1.8.2009 16:28

Re: Žijeme na dluh.

Já si myslím,že každá doba se musí prožít.Vy jste ji neprožil,nebo žil na jiném světě.Snad by jste se také mohl podívat kolem sebe a zjistil by jste kolik toho "zašantročeného",už  přestalo existovat a kdo tomu vládne nyní.Ono ani to budování socialismu nepřinášelo těm obyčejným lidem nic zvláštního.Generace lidí,kteří prožívali přechod k budování důstojné společnosti vymírá a dnes už si jen málo lidí dovede představit jak se žilo na vesnici,ale i ve městech.Tak jak byly zdeformované učebnice komunisty,tak mi někdy připadá,že dějiny se musí upravit zase jen podle současných potřeb.Jestli se dnes staví skutečně úsporně a levně,to se můžeme přesvědčovat pořád.Tak si myslím,že Vy také nemyslíte vše vážně.

Robert E.Lee 1.8.2009 16:27

Re: Je práce prostitutky skutečnou prací?

Tam se nepíše,že Dalík pracuje.Píše se tam,že se objímá s Topolánkem.:-)Stejně smutné figury najdete i mezi Jyrkovými přáteli.Jako podnikatelé se myslí třeba pekař,majitel zámečnické dílny,z oblasti ČSSD například majitel bordelu,Upřímný Stáňa a jeho kšefty s akciemi,kolotočáři co po sobě střílejí a podobně.;-D

jirka.s. 1.8.2009 16:25

Re: Primitivní bolševici

"Co lidi začalo rozeštvávat jako první byly restituce, kdy řadě hlupáků spadly do klína majetky po předcích, jaké by si oni sami nikdy nebyli schopni získat ..."

Jako vždy jsi, flusáku, zase ve větvích!  Lidi nezačaly rozeštvávat první restituce, lidi začala rozeštvávat  prachsprostá závist takových parchantů jako jsi ty! A pokud snad tebe konkrétně někdo přestal zdravit, tak to rozhodně nebylo kvůli tomu, že by jsi byl snad sockou , ale pouze a jenom pro tvou závistivou a podrazáckou povahu!!! ;-O

Autor: hafusak2 IP: 88.102.122.xxx Datum: 29.06.2009 13:01

Kašlu na vás vy bando šašků i na vaše přisluhovače a hlásné trouby. Já chci konečně žít podle svého a ne podle rad nějakých politruků. A jestli mám dnes něco prožrat na úkor příštích generací - klidně to prožeru, protože vím že i ty další generace budou oblbovány úplně stejně.

Pražák 1.8.2009 16:19

Re: zdá se , že končím

Modrá straka či oranžgutan ty úplně nejslušnější výrazy nejsou.

Pražák 1.8.2009 16:16

Je práce prostitutky skutečnou prací?

Neskutečně demagogický článek. Copak Dalík doopravdy pracuje? Copak přináší společnosti užitečného? Jaké hodnoty vytváří? Ano, trávit čas na jachtách golfových hřištích, v barech a veřejných domech s vlivnými politiky a kapitány průmyslu je pro někoho taky práce. Dalík u své činnosti nepochybně musí přemýšlet, to bych mu nebral. Stejně jako zloděj, který jde vykrást banku, u toho také musí přemýšlet. Ale nazvat to prací to lze pouze v určitém smyslu. Je "práce" drogového dealera, bankovního lupiče, profesionálního nezaměstnaného, tuneláře, prostitutky a homoprotituta skutečnou prací? Ano, v tom smyslu, že tyto činnosti vyžadují jistou námahu( byť obvykle mnohem menší než běžné zaměstnání) a že přinášejí těmto individuím peníze. Není to však práce ve smyslu budování hodnot. Tito lidé svou "prací" nic skutečně užitečného nevytvoří. Navíc Dalík "podníká" tím, že kamarádí s premiérem a že na něho zřejmě něco ví, možná z kauzy Kořistka. To se to ale snadno ůpodniká. Má kámoše premiéra a navíc ho má v hrsti. Tak může jenom kasírovat provize. Ten nemusí přemýšlet nad tím, jak Mirečka přesvědčit o tom, aby rozhodl tak nebo onak. To není práce, to je normální parazitismus. Nazývat jej podnikatelem je urážka všech slušných podnikatelů, kteří skutečně společnosti vytvářejí opravdvé hodnoty.

občan 1.8.2009 16:12

Re: modre estebactvi

tak s tou lopatou jste to rozštíp. Kam se kouknu, všude tolik práce pro lopaty a voni to ty lidi,považte, nechtěj dělat.

jirka.s. 1.8.2009 16:10

Re: Chcípni, sovětská bedrunko. :-)

;-D ;-D ;-D 

občan 1.8.2009 16:10

Re: zdá se , že končím

ó nikoliv. Podobné posměšky na stranu sosanů jsou pouze vyjádřením smířlivé hravosti a tolerance protistrany.

občan 1.8.2009 16:08

Re: Žijeme na dluh.

Sumo, to myslíte vážně ? Vy nevíte,že komunisti ukradli, zašantročili a zničili neskutečné hodnoty vydřené miliony lidí před 48´. Neopravovalo se skoro nic, budovy a stroje se ani neudržovaly na původní úrovni, natož mluvit o budování. Výkladní skříň socialismu - údajně opravená královská cesta byly právě jen ty fasády. Stavělo se neskutečně neúsporně, bez koncepce a dlouho. Vyráběly se neprodejné nesmysly. Tomu já říkám žití na dluh. Však celý východní blok na to dojel.

Delam Sikozy 1.8.2009 15:57

A není lepší než vydělávat jen stříhat kupóny?

Přátelé, jezte kaviár a pijte šampańské, ať neskončíte jako nádeníci a neudřete se k smrti.

Sumo 1.8.2009 15:41

Žijeme na dluh.

Pan Bartoň neví nic o práci v socializmu. Mnoho lidí , miliony, jich muselo makat možná více než dělnická třída nyní. Všechno, co vidíme kolem sebe bylo vybudováno v minulém režimu. V tomto režimu si zbohatlíci pouze postavili sídla a opravily se na náměstích přední fasády domů. Nežijeme si špatně, ale bohužel na dluh. Za pár roků se bude plivat na tento režim.

Za všechno se platí pane Bartoň. To přijde. Polepšete se.8-o 

dhimmi 1.8.2009 15:40

Re: No nebude ta budoucnost lehka....

Lidé schopným nezávidí, ale lid volící toho estébáckého vepře z RAJE ano.:-P

1.8.2009 15:36

Re: pane barton

R^R^R^;-)

hafusak2 1.8.2009 15:29

Re: modre estebactvi

Dítě nešťastné, co to melete za nesmysly: Wonka vůbec nebyl umácen, nejvíce vyhozených vysokoškoláků má na svědomí Rudá Rita - nejdříve fanatická komunistka, poté zasloužilá chartistka, matka exministra Mlynáře /US-DEU/. A na závěr - řadě lidí sebrala ODS i tu lopatu.

hafusak2 1.8.2009 15:24

Re: zdá se , že končím

Žádná škoda, jinak používání výrazů jako "oranžgutani" je jedním ze znaků příslušnosti k lůze.

1.8.2009 15:21

Re: No nebude ta budoucnost lehka....

Lidé nezávidí schopným (kromě těch, kteří mají v hlavě exkrementy, jako ty a autor článku). Jsou však nespokojení s rozkrádáním a to bohužel vydrží dlouho- nedojde-li k nápravě, budou o tom hovořit ještě za stovky let.;-€;-O

Honza 1.8.2009 15:16

Re: zdá se , že končím

nevzdávejte to, jsou tu i jiné rubriky, kde silidé nenadávají. Nebudu jmenovat, aby tam hned ti nadržení ostří hoši neskočili, ale kdo hledá najde.

ps 1.8.2009 15:10

Re: Krize a "vydělávání"

Tak tak, socialismus žádná krize postihnout nemohla jelikož byl tak jako tak v prdeIi.

občan 1.8.2009 15:08

Re: Bartoni, nemáte úpal ?

A proč si dnes nemůžete sehnat práci, která vám vyhovuje ? Jo, a to, že za komančů takzvaně "nebyli lidi" (a tudíž jste relativně snadno našel zaměstnání) snad svědčí právě o absurditě té minulé doby.

občan 1.8.2009 15:00

Re: Krize a "vydělávání"

jo proto tady za toho vládnoucího marxismu nic nebylo. A co bylo bylo hrozně drahý...Tak voni zabraňovali krizím

ucitelas 1.8.2009 14:59

zdá se , že končím

s NP přestěhovala se sem lůza z Novinek, sprostí dobytkové.Paroubek svůj boj o internet začal po svém. tak ať si ti oranžgutani nadávají mezi sebou.

Bohumil Klokocka... 1.8.2009 14:50

No nebude ta budoucnost lehka....

Sspecificka nemoc cele spolecnosti ZAVIST je silnym motorem proletarske inteligence, kterou soudruzi budou vyuzivat jeste mnoho dalsich desitek let... aby byla ceska spolecnost normalni a kutivovana, bude vyvoj tohoto "sametoveho kapitalismu" trvat jeste dalsich 100 let.... ale je i mozne, ze se vrati diky volicum k osvedcenym jistotam...nejvice zavidi totiz cesky buran a tech je dnes vetsina....

Fidel 1.8.2009 14:40

Re: Bartoni, nemáte úpal ?

Nevím kde žijete, když tvrdíte, že si dnes můžete práci vybrat. Ta doba už byla a nebude, když jste otevřel noviny a mohl jste si vybrat z tisíce nabídek. A když Vás náhodou vyhodili, obratem jste sehnal jinou práci a mnohdy za více peněz. Z Vašich názorů usuzuji, že o minulém režimu nic nevíte, jinak byste musel vědět, že tehdy jste si mohl sehnat práci, která Vám vyhovovala.

ps 1.8.2009 14:36

Re: Krize a "vydělávání"

To bys měl říct marxistům. Ti tvrdí, že krize vznikají z nadprodukce tj. (polopaticky řečeno) dělá se příliš mnoho.

občan 1.8.2009 14:06

Re: Bartoni, nemáte úpal ?

Takový podnikatel je kupodivu nejpravicovější ze všech, protože jenom v minimalizovaném státě a velmi liberalizovaném prostředí lze takto firmu udržet při životě. Socdemáci z vás většinou sedřou kůži a nastaví vám takové podmínky pro uživení se, že vašim zaměstnancům zbydou oči pro pláč. Kecy o hrabání peněz máte z novin. O normálních podnikavých lidech, a těch je většina, to neplatí. Spokojenost s vlastní prací se v minulém režimu realizovala velmi těžko, neboť bylo velmi obtížné dloudobě na něčem smysluplně pracovat a dosáhnout uznání, radosti z výsledku a odpovídajícího ohodnocení. A pro líného ředitele s velkým platem za nic bych nepracoval. Dnes si naštěstí můžete vybrat.

hafusak2 1.8.2009 13:55

Re: až tak ostře bych to neviděla

Tak to máte štěstí. Já se nejdříve vyučil, potom při zaměstnání si udělal maturitu i další školy, vedlo se mi docela dobře, ale když se to tu začalo chrout, musel jsem zkusit tu "kombinaci". Dokonale mi to odrovnalo zdraví, takže jsem se vrátil zpět jen k zaměstnání, ale pak už nešlo ani to. Teď po několika letech zkouším se znova zapojit, vyhrabal jsem výuční list a malé firmě dělám u mašiny. Chodím sice domů utahaný, ale hlavně - s čistou hlavou. To je k nezaplacení. A při odpolední nebo noční, kdy už jsou pryč všichni ti "důležití" si mezi sebou rozdělíme v klidu práci a nerušeně děláme. S vyšší produktivitou než ranní směna, kdy tam stále někdo lítá a zmatkuje. Občas až mám pocit, že kdybych se v mládí vykašlal na honění kariéry a věčné studování /měl jsem dost vysoké postavení/ a zůstal u mašiny, byl bych na tom dnes po všech stránkách lépe.

Fidel 1.8.2009 13:47

Re: Bartoni, nemáte úpal ?

Takový podnikatel nemůže být voličem ODS, ale ČSSD a přesně toto, spokojenost s vlastní prací a prací pro společnost bylo heslem socialistické společnosti. Odporuje to dnešnímu trendu - hrabat pro sebe bez ohledu na ostatní. I ta poslední věta je z minulého režimu, protože v něm měl větší majetek pracovitý dělník, nežli líný ředitel. Ale v této společnosti to neplatí.

občan 1.8.2009 13:42

Re: Primitivní bolševici

Marate, to je extrémní a vlastně nepravdivá poznámka. Ne každý byl takový vůl, aby si údajnou komunistickou výchovou nechal vymýt mozek, ne každý učitel papouškoval komunistická hesla. Přísahám,že ve všech školách, kam jsem za normalizace nebyl ani jeden jediný přisluhovač soudruhů. Mnohým učitelům jsme v soukromí tykali a ve škole se nesoudruhovalo. Nesmíte číst tolik noviny.

občan 1.8.2009 13:35

Re: Bartoni, nemáte úpal ?

Fideli,mám za to že vaše dva příklady zbytečně negativně podbarvují mnohem pestřejší možnosti spolupráce podnikatele se zaměstnancem. Např. úspěšný podnikatel nemusí být bohatý majetkem. Může být ale velmi spokojen, že se mu podařilo z nuly vybudovat něco, co slouží druhým, realizovat vlastní nápady, dát práci lidem, atd. Úspěšný zaměstnanec může být bohatý jistotou, že zaplatí nájem, má placenou dovolenou a nemocenskou a bez velkých starostí může dělat práci, kterou má rád. Leckdo ze zaměstnanců bydlí lépe a pracuje mnohem méně než jeho šéf.

David 1.8.2009 13:33

Re: modre estebactvi

ODS už někoho umlátila k smrti, jako StB Voňku? ODS znemožnila několika stům mladých jít na VŠ kvůli názorům či původu jejich rodičů? ODS zařizuje politickým oponentům možnost práce jen "u lopaty"? (i když Paroubkově i Škromachově figuře by to prospělo; Sobotka či Rath by zase trošku zmužněli)

ODS jse nikdy nevolil a nejsou to žádní andílci. Ale ty jsi rudá píííííča mamutích rozměrů, když si dovolíš dělat taková nehorázná přirovnání.