7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 16.9.2006 9:52

Re: Re: Unikl detail

R^R^R^Do háje urnového!!!R^R^R^

Kulak 16.9.2006 9:49

Re: Re: Jonáši

Herak..e, kdo tomu rozumí? Policie ČR, která všechny podněty a oznámení na socany odkládá, protože tomu nerozumí? Nebo rozumí jenom tomu, že má vyšetřovat to, co jí podstrčí estébáci a bolševici. Nejste náhodou jedním z nich?

Poznámka: soudruh Paroubek byl na MHMP dost dlouho. Kralovali tam s ním hoši jako Blažek, Igor Němec atd., taková poctivá partička. Rozhodně dnes není v zájmu politiků ODS ani ČSSD, aby se to minulé období příliš vyšetřovalo. Z toho jasně plyne, že Paroubek je vůl, který na celou kauzu může jenom doplatit. Na druhou stranu je možné, že proti tomu, co se mu povedlo zmrcasit v roli premiéra, jsou jeho kotrmelce na MHMP pouze pohádkami pro malé děti. V zájmu občanské společnosti v ČR ale je, aby se ten hnůj z chlívku začal vyvážet. Takže jen houšť!

x 16.9.2006 9:44

Redaktoři Práva zjistili, že

firma VAE kromě dluhu u PMB dlužila 13,5 mil. Kč Komerční bance. Úvěr nesplatila, ale prodala pod cenou společnosti Cihelny Šlik. Kvůli zárukám, které stát poskytl při její privatizaci, uhradil rozdíl Fond národního majetku. Daňové poplatníky to přišlo na 2 miliony korun. (Y)(Y)(Y)(Y)(Y)

Ostatní tisk zatím mlčí, ono se přece nejedná o Grosse, ale o Topolánka, že ....

Jak je možné, že tyto dluhy nezaplatila společnost VAE, která není v konkursu, jak je možné, že se tato částka nevymáhá po akcionářích, tedy i po Mirku Tupohlávkovi ;-€

Valentina 16.9.2006 9:25

Re: Unikl detail

Jak už tu psali jiní přede mnou, firma nedopadla špatně - nezkrachovala, splácí dluh. Ten dluh byl FIREMNÍ nikoliv TOPOLÁNKŮV, ten je pouze ručitelem. Byl to Paroubek, který v tomto případě prošustroval z VEŘEJNÝCH peněz několik mega.

Co mě nesmírně zaráží, jsou socdemácké metody snažící se mediálně skandalizovat podnikání a účelově využívat a zneužívat ekonomickou neznalost lidí. Náramně to připomíná praktiky 50.let. Z normálně hospodařících živnostníků, majitelů firem, zemědělců apod. se podobnými praktikami udělali kriminální živly,  keťasové, kulaci apod., lidé byli za svoji ekonomickou činnost kriminalizování, vězněni, odváděni na nucené práce, vystěhováváni, majetek, který svou prací a svým podnikáním legálně nashromáždily celé generace, jim byl zabaven a to bylo ještě to nejmenší.

Teď je 17 let po plyšáku, téměř žádnému komunistovi se za poničení života několika generacím lidí téhle země NIC nestalo a ta vaše sockom oranžovorudá soldateska už zase zvedá hlavu. Už se zase normální běžné v celém světě účetní operace účelově překroutí a pro lidi, kteří v ekonomii nejsou silní v kramflecích se natiskne do novin stbácký žvást.  S patřičným řevem. Už se zase vyhazují redaktoři, kteří si drze dovolí soudruhů na něco zeptat. Už se zase pošlapává Ústava a práva občanů (zákaz hlasování poslanců). Atd.

Soudruzi jděte do háje!! 

jasan 16.9.2006 9:13

Re: Diskuse je velmi plodná

presne... spise ale minipristresek....

jirka.s. 16.9.2006 9:10

Re: Re: Unikl detail (pokr.)

Mnozí se také cítili hrdiny, protože jejich odpor, často i se zbraní v ruce, poškodil nově vznikající společnost. I ti mladší, kteří přijeli, pod vlivem těch prvých také živili svou nenávist, ač vůbec nemohli pochopit, proč... A v té souvislosti mě napadla otázka, možná dnes kacířská, ale přece jen otázka: Nechá se srovnat hrdinství těch na barikádách a těch, kteří zapalovali stohy a vraždili podřezáním protivníka v padesátých letech? Ti z května 1945 šli bojovat pro to, abychom všichni mohli už konečně svobodně vydechnout, i za ty, kteří se schovávali za kamny. Ti z padesátých let, kteří před několik dny společně se svými souputníky demonstrovali na Letné, vyhlásili válku své zemi proto, že jejich rodiny či oni osobně ztratili moc a majetek, anebo přicházeli z druhé strany hranic s úkoly, za které byli dobře placeni, ti hrdiny být nemohli. Dostávali často úkoly, které měly ublížit. Bojovali za sebe, nikoli za ideály. To dnes se zpětně domýšlejí jiné důvody a z těch, kteří vraždili či kradli, ničili či ubližovali, se dělají hrdinové boje za demokracii a svobodu.

A tak jsem znovu musel sklonit hlavu před barikádníky z května roku 1945, kteří na rozdíl od těch druhých byli skutečnými hrdiny.

5. května 2006, Jaroslav KOJZAR

Akai 16.9.2006 9:07

Re: Anketa

Topolánek 99, Paroubek -99999

jirka.s. 16.9.2006 9:06

Re: Unikl detail

Soudruhu Vízku! Jelikož jsi zveřejnil číslo 6335 cca po třinácté, i já se ptám po TŘINÁCTÉ: jaký je tvůj názor na článek soudruha Kojzara, uveřejněný v Haló novinách 5.května tohoto roku? Pro tvoji sklerózu či vypatlanost:

Na rozdíl od těch druhých

Je 5. května. Před jednašedesáti lety začalo Pražské povstání,

a vlastně několik předešlých dnů revoluční situace byla už v řadě dalších míst, či dokonce Rudá armáda byla v osvobozeném Brně a Ostravě a americké síly se připravovaly na obsazení Plzně. Možná, že bychom měli být přesní - povstání začalo výzvou Českého rozhlasu odvysílanou ve 12.33 a rozšířilo se rychle. I když mnoho mužů a žen se přestěhovalo do sklepa, aby někteří dokonce s kritickými připomínkami na adresu těch, kteří šli bojovat, většina obyvatel Prahy stavěla barikády, bránila je, anebo jinak pomáhala jejich obráncům. Tisíce hrdinů se dokázaly postavit mnohem silnější moci a snad žádný z nich se necítil v té chvíli hrdinou. Zahynuly jich tři tisíce sedm set a dalších pět set tentokrát sovětských vojáků padlo v hlavním městě aneb jeho okolí.Zač bojovali ti, kteří se postavili nacistickým ozbrojencům? Za sebe, jistě, ale to by nebyla úplná odpověď. Především za všechny ostatní Pražany a obyvatele své vlasti, ať již žili kdekoli, i za ty, kteří se ukrývali po celou dobu povstání ve sklepích. Mezi těmi, co bojovali dokonce i u rozhlasu, byli můj otec a matka. Ani oni se nikdy necítili hrdiny. Na to jsem si vzpomněl při demonstraci na Letenské pláni, kdy sem několik stovek autobusů přivezlo antikomunistické demonstranty z celé republiky, aby tu vypověděli svou nenávist

Alena 16.9.2006 9:05

Re: Anketa

100

jasan 16.9.2006 9:02

necht promluvi

sam VyVoleny...

Na opakované otázky, jak a v čem Topolánek zákon porušil, už odpovídal Paroubek značně vyhýbavě.

"Já už se nechci v tomto posunovat dál, prostě je to mé přesvědčení, o něco se opírám, o nějaké právní posudky, které jsme měli k dispozici už před volbami. On vlastně podepsal jakousi směnku, takže tam to vyplývá prostě z toho, ta nebyla realizována, ta se prostě nějakým způsobem převedla někam jinak, ale to si spíše vezměte právníka, který by vám to vysvětlil," řekl Paroubek a víc nechtěl o celé věci mluvit.

Zounar 16.9.2006 8:57

Anketa

Označíme-li hodnotově číslem 100 východ slunce za maximálně etický a číslem 0 směs zvratků a hoven za minimálně etickou, jaké číslo byste dali panu Topolánkovi?

karel 16.9.2006 8:42

Re: Na vidlích tak leda v něčím chorém mozku.

hovadarudý

karel 16.9.2006 8:40

Re: Re: taky nevím,kdo je to, ale vzhledem k jeho fanatické nepříčetnosti, jako například

idiote

karel 16.9.2006 8:39

Re: Diskuse je velmi plodná

vole

nelékař 16.9.2006 7:31

Diskuse je velmi plodná

Ze všech názorů podporujících jednu či druhou stranu mi jednoznačně vyplývá, že je zde jedná o přílovečný "přístřešek na kola". :-D;-D

Dobře se bavte. Zejména vy, co všechno víte.

divana 16.9.2006 7:14

Každý, kdo dá ODS hlas, hlasuje vlastně pro změnu demokracie v diktaturu."

tím měla být míněna demokracie po paroubkovsku nebo po grossovsku? 8-o

asmodei 16.9.2006 7:11

vidle

http://www.youtube.com/watch?v=hhDmJpEIe8M

Leo 16.9.2006 6:33

Re: taky nevím,kdo je to, ale vzhledem k jeho fanatické nepříčetnosti, jako například

"Pro ODS stejně jako pro ruské bolševiky je typické nadřazování politiky nad právém, tj. v tomto případě nad mezinárodním právem a mezinárodní smlouvou. Navíc je pro ní charakterická neúcta k občanům. Každý, kdo dá ODS hlas, hlasuje vlastně pro změnu demokracie v diktaturu."

to vypadá, že je to Jaroušek na ihned.

 

Lea 16.9.2006 6:16

nevím,kdo je to

rejžir,který propírá na iHned VAE už několik měsíců.S takovým zápalem,že by si člověk řekl,zda nebyl jedním z těch 4000 nebožáků,co mrzlo v bytech.Každopádně u pramene je,protože mluvil o dvou úvěrech. A ejhle,včera vyplul i ten druhý, u KB.KB prodala nebobytnou pohledávku VAE ,ztrátu ovšem neutrpěla. Rozdíl bance zaplatil Fond národního majeku. Jo,holt žádnej učenej z nebe nespad a tak jsme klukům na ten podnikatelskej debut přispěli všichni.Protože má ODS v plánu silnou podporu  každému,kdo se rozhodne podnikat,navrhuji toto: v žádném případě  nerušit  ČKA.  Znovuvzkřísit  Fond  národního  majetku.  A za  těchto  podmínek by si  mohl  podnikání prubnout zbytek národa,který zatím účasten nebyl.Co se týče PMB,prodej pohledávky by měl být předmětem vyšetřování.Ať Paroubek obhájí své kroky.Jestli PMB nepostupovala stejně ,jako KB z důvodu,že Topolánkem nabízený splátkový kalendář byla planá slova,protože dluhy VAE nedávaly naději na plnění.Topolánek poškodil celou stranu a bylo neprozíravé,že se o post premiéra vůbec ucházel.Tohle mohl očekávat.Tlustý po angažmá v ČKA jakbysmet.Je s podivem,že ministr financí neumí ani vyplnit dotazník.

http://zpravy.idnes.cz/tlusty-na-byt-jsem-si-nevzpomnel-d44-/domaci.asp?c=A060915_211217_domaci_zra

Kamyl 16.9.2006 4:40

Re: Re: Na vidlích tak leda v něčím chorém mozku.

Jen jej nechte se projevit. Pro vyváženost je dobře když se diskuze účastní i nějaký reprezentant levicových intelektuálů.

kanuk 16.9.2006 4:22

Re: K čemu je dozorčí rada?

Oprava. Dle současné terminologie nikoliv "správní rada", ale "představenstvo" (Wikipedia - akciové společnosti).

kanuk 16.9.2006 4:13

K čemu je dozorčí rada?

"Banka, jejíž Dozorčí radě předsedal Jiří Paroubek zkrachovala. Kdo byl úspěšnější v podnikání?" To napsal pan Haas, poradce p. presidenta. Pokud mně, obyčejnému blbečkovi, je známo, úkolem dozorčí rady je dbáti na legalitu obchodních transakcí společnosti. Obchodní stránku transakcí řídí správní rada.

smitka 16.9.2006 3:27

Re: Re: Re: Re: Pane Vízku,

Krom toho, že byl Paroubek radním - náměstkem odpovědným za ekonomiku byl zároveň předsedou dozorčí rady  PMB.  Je známá jeho přezdívka z té doby. ŠÁBNEMESE

roz 16.9.2006 3:03

Re: Unikl detail

Ale pane Vízku! Tak si tak matně vzpomínám, že nedávno tvrdil nějaký Paroubek, že dluhy státu se neplatí. A že jich jeho vláda nasekala dost!

martin 16.9.2006 2:52

Re: Unikl detail

UNIKL DETAIL - UNIKL FRANTISEK VIZEK :)

veskera napravna zarizeni odmitaji nenapravitelny material typu franta vizek, nejsou na nej jeste vymyslene metody.

martin 16.9.2006 2:47

Re: Na vidlích tak leda v něčím chorém mozku.

dopln si ekonomicke vzdelani, at nejsi na verejnem foru za blbce.

jonáš 16.9.2006 2:36

Kdepak Credo, já jsem bezvěrec

ale je to ještě horší -- vychází to z vámi a huhu popisů světa jako jedinné logické vysvětlení dějů a situací, quad absurdum. Já za to nemohu, jsem hlásil, že jsou vaše komentáře kontraproduktivní 8-o

jonáš 16.9.2006 2:28

Re: Re: Re: Pane Vízku,

Jistě, pokud jde o nákup papíru do kopírky a natření dveří, tak rozhoduje náměstek samostatně. Pokud jde o investice nebo průser formátu restruktualizace banky, rozhoduje v lepším případě rada, v horším celé zastupitelstvo -- a ti pak nesou i kolektivně zodpovědnost. Leda byste dokázal soudně nějakou konspiraci 8-o nebo nedodržení usnesení při realizaci. Jděte do toho ;-)

Herakleitos 16.9.2006 2:26

Re: Re: Re: Jonáši

A copak tam dělali odésáci ? Asi chrápali jako ty.

Tomáš Haas 16.9.2006 2:24

Re: Re: Re: Re: ad Tomáš Haas,

Jonáši, o tom, že Paroubek je genius a ODS nesmí vládnout Vás nemusí nikdo přesvědčovat. To je vaše kredo.