5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
wednes 6.2.2009 10:31

Re: Žádný strach, paní Blanko !

Volte ČSSD a KSČM, zvolíte rovnou a stejnou bídu pro všechny,jak jsme to již jednou zažili. Celá ideologie  socialismu je založena na lidské závisti,snahy neschopných a líných parazitovat na práci a schopnostech druhých.Jde tedy o skutečné vykořisťování,o kterém tak rádi mluvili ideologové bolševizmu.

Kanuk 6.2.2009 10:54

Re: Žádný strach, paní Blanko !

wednesi, ani komunismus, ani socialismus v oblasti dřívější SSSR neexistoval, to byl stalinismus.

Větší vlastenec 6.2.2009 12:11

To není dobrá agitace, příteli a soudruhu Kanuku !

Vážený příteli a soudruhu Kanuku, děkuji Ti za podporu v našem boji. Ale musím Tě upozornit, že nedržíš prst na tepu doby.

Lživá tvrzení o neexistenci socialismu v SSSR a dalších zemích socialistického tábora, lži o odklonu Strany od marxismu-leninismu-stalinismu, používali především trockisti, ti zavilí nepřátelé lidu a pokroku. V době dočasného ústupu socialismu přejali do svého slovníku tyto lživé "argumenty" i někteří ideově nepevní členové obou našich bratrských Stran. Po soudružky přátelské domluvě s tím velmi rychle přestali. ;-)

Nyní je socialismus opět na nezadržitelném vzestupu. Používání těchto argumentů je tudíž naprosto neopodstatněné.

A navíc zcela neúčinné. Těmto tvrzením uvěří jen idioti, a ti stejně chtějí volit levici.

>-  Pod vedením největšího leninovce, předsedy Paroubka, vpřed k dalším vítězstvím socialismu !  Volte ČSSD a KSČM !  >-

Marat 6.2.2009 13:04

Re: Žádný strach, paní Blanko !

To nebyl stalinismus, to byl reálný socialismus jak  jiný být ani nemůže. Marxistický socialismus. Nejlépe kdyby ste se zeptali Péti Uhla, ten je socialistou nejkovanějším.  I soudruh Paroubek je takovým správným socialistou komunistického střihu. Vždyť byl členem komunistické nomenklatůry, třebas byl formálně u narodních socialsitu. Do komunistické nomenklatůry se nedosdtal jen tak někdo, ale vždy jen po poečlivém výběru..To jestli nevíte byla jen taková oolitická pseudostrana pro západní státy.

jan 6.2.2009 10:35

Re: Mám strach.

klídek, nechoďte do lesa a nic Vám nehrozí

jirka.s. 6.2.2009 11:32

Re: Mám strach.

Že by smradlaví komouši zahnojili už i lesy??? ;-(

Malý Aston 6.2.2009 9:48

První byli socani,ti se přebarvili na rudo a dnes na růžovo!

Je to doloženo a možná se to i učí na školách,že první byli socani ze socanů vzešli komouši a z některých komoušů jsou zase socani a zbytek jsou ti kovaní.Jejich dobrovolné spojení s Klémou jim nedělalo žádné problémy a i dnes si notují v parlamentu jako jedna politická strana.Je jen jeden malinkatý rozdíl.Po roce 1948 tlačil na spojení Kléma a dnes zase Paroubek.Takže se možná dočkáme,že roli Fierlingera převezme Filip pokud ho Grebeníček nepraští po hlavě.:-D

Slava 6.2.2009 12:12

Re: První byli socani,ti se přebarvili na rudo a dnes na růžovo!

No, naposled si s komunisty notovala ODS. A tvrzení, že socdem. tlačí na spojení s komunnisty, jen dokládá, že to nemáte v hlavě v pořádku. Chápu, že se na vás totalita podepsala, myslíte dál totalitně jen s obráceným znaménkem a nepamatujete si už ani to, co bylo před třemi roky.

Vašek 6.2.2009 8:49

tak zovu Vážený pane Procházko,

asi Vám, jako znalci nemusím připomínat Křest sv. Vladimíra - ale on se ani pan Paroubek, Havel a spol. nemouhou chovat jinak " Kdo byl taškář za Peruna, taškaří zas dále a kdo byl poctivá duše, dřen jest neustále." " Ale svět je pořád stejný, lidé ho nezmění, plivni si stokrát do moře ono se nezpění"

Vašek 6.2.2009 8:44

Vážený pane Procházko

Pepek Doyle 6.2.2009 8:25

Už to není ČSSD

a bude záležet na slušných socdemokratech, jestli ještě někdy bude. Je to strana, kterou přece potřebujeme.

bo-bo 6.2.2009 8:43

Re: Už to není ČSSD

Naprosto souhlasím. Ač jsem volič pravicovější části našeho politického spektra, myslím, že sociálně-demokratická strana musí být součástí každé politické soutěže. Aby existoval alternativa, aby se nabízel jiný pohled na vztah jedince a státu atd. Jsem toho názoru, že byť konkurence (ať již v politice, tak i podnikání) musí ale být vždy vážená a důvěryhodná. To se, podle mne ale o současné reprezentaci socdem říct naprosto nedá. Musím tedy souhlasit s autorem článku a vámi  - v ČR není de facto žádná sociálně demokratická strana. Místo toho musíme poslouchat a sledovat uskupení populistů, kteří neváhají cokoliv udělat jen aby o nich bylo vědět. Již jsem to někde napsal – zaráží mne, jak je možné, že tato parta má takové preference (ať již jako stran, či jako jednotlivé osoby) a znovu se musím ptát – nesouvisí to s nižší úrovní vzdělanosti obyvatel ČR?

j 6.2.2009 9:24

Re: Už to není ČSSD

Určitě to nesouvisí se vzděláním ale spíš s charakterem člověka. Osobní zkušenost např. dotyčný opovrhoval s člověké protože na tom byl ekonomicky špatně a druhého nazval zlodějem protože měl o patro vyšší barák. Dokumentují to i vtipy o sousedovi a jeho koze. Potom tedy  nerozhoduje výše vzdělání ani výše bohatsví.

Jinak s Bobo souhlasím

Slava 6.2.2009 12:06

Re: Už to není ČSSD

Jenže u nás ten soused s brákem o patro vyšším čast o je zloděj., tak co s tím?

Libor 6.2.2009 12:22

Re: Už to není ČSSD

Mluvíte mi z duše. Za NORMÁLNÍCH okolností bych byl "typickým voličem ČSSD" (zaměstnanec s lehce podprůměrným příjmem a s manželkou na mateřské), ale dokud socdem. představují takoví lidé, nevolím je. A volit je nebudu tak dlouho, než se ve vedení ČSSD vyskytne někdo pro mě přijatelnější. Zatím holt paběrkuju u pidistraniček.

Míra 6.2.2009 13:02

Re: Už to není ČSSD

Lepší než paběrkovat je NEVOLIT!!! Taková volba je jednoznačně lepší než volba jakkoli malého zla. miroslav.vojta@volny.cz

mirek 6.2.2009 8:06

Správný titulek je : ČSSD mezi Paroubkem a Rathem

Paroubek to již několikrát řekl a několikrát zopakoval. Bude se spojovat s kýmkoliv, bude využívat kohokoliv, bude reagovat na jakékoliv požadavky "lidu" které se jen mihnou v průzkumech veřejného mínění a korigovat tak svá prohlášení. Jeho cílem je přece být předsedou vlády a posléze dokonce prezidentem republiky.... Tak egoistické cíle na sebe dopředu neprozradil ani jediný politik, který se pohyboval v doslechu médií.

Zdatně mu sekunduje politický turista Dr Rath, který je obezřetnější ve svých cílech a plánech, ale číst mezi řádky snad umí každý. Rath přece chce udělat vše pro to, aby se Paroubek stal prezidentem. Proč ? Uvolní se stolec předsedy ČSSD a premiéra vlády.

Těm dvěma nejde vůbec o nějaké vize sociální demokracie, o směřování České republiky k zajištěné budoucnosti, jde jim jen o vlastní kariéry.

A ČSSD létá mezi těmito dvěma žongléry moci jako kuželka v cirkuse, staří a zasloužilí členové se nezmůžou na žádný odpor, protože nedokážou být tak sprostí a bezskrupulózní, jako Paroubek s Rathem...

Tx 6.2.2009 7:44

Nadpis článku je chybný.

Paroubek není MEZI F. a T. Je jednoznačný Fierlinger. Dovedete si představit, že by podal demisi, aby se komunisté nedostali do vlády (když už mají místopředsedu parlamentu)? Když veřejně prohlašuje, že se spojí s i s komunisty a třeba i s Marťany?

vlasta.232 6.2.2009 7:32

NEUVĚŘITELNÉ

to , co napsala značka ""VĚTŠÍ VLASTENEC""- dost dlouho mě trvalo pochopit že to myslí vážně!  Zeptat se zda to není již za hranou našich zákonu je ovšem nesmysl- pokud myslící lidé, kteří prožili svuj život za zadrátovanou republikou - 21 let okupovanou 120 tisícovou armádou rusáku  se nevzpamatují! Je nutné dát naší vládě v masivní podpoře petice "NA KOMUNISTY SI ZVYKAT NECHCEME" - na vědomí, že je nutné KSČM- zrušit!!!

Huaskaran 6.2.2009 9:26

Re: NEUVĚŘITELNÉ

Ale kdeže, Větší vlastenec to nikdy vážně nemyslel. Na diskusích Neviditelného psa vystupuje už delší dobu a z rudochů si dělá vrtuli... Já se jeho texty ohromně bavím, skvělá nadsázka!

Kanuk 6.2.2009 9:33

Re: NEUVĚŘITELNÉ

je nutné KSČM- zrušit!!!.....Argument primitivů. Kdyby KSČM byla zrušena, ODS jde do kopru v tu ránu.

Větší vlastenec 6.2.2009 12:18

Uvěříte i neuvěřitelnému, a zvyknete si

Jen klid, paní Vlasto.

Na zrušení mé rodné Strany je pozdě. My to nedovolíme, protože Strana (moje současná) prostě potřebuje získat ústavní většinu. Pak zakážeme protilidové a protistátní partaje.  :-D

Prostě - jako po našem prvním vítězství.  R^

Ale zvyknete si, zvyknete. A nakonec budete Stranu milovat. Uvidíte.

>-  Socialismus - budoucnost lidstva !  Volte ČSSD a KSČM !  >-

Standa 6.2.2009 7:07

Ten

institut - to je perla za perlou! ;-D

vlasta.232 6.2.2009 7:22

Re: Ten

To je vše co umíte říci?? Jste na diskuzi- nějak mě chybí jediný argument!!!

Kanuk 6.2.2009 3:06

K Fierlingerovi

 Zdeňkem Fierlingerem, manévrujícím sociální demokracii do komunistické náruče.....Mám dojem, že toho o Fierlingerovi víte dost málo, abyste jej mohli kritizovat. Myslíte, že vzdělaný bývalý legionář, bojující proti komunistům, se dobrovolně ponížil na pohůnka ožralého komunistického hulváta? Fierlinger spojil sociální demokracii s komunisty asi tak dobrovolně, jako Hácha Československo s Třetím rajchem.

Větší vlastenec 6.2.2009 3:54

O soudruhu Fierlingerovi jen dobře !

Soudruh Zdeněk Fierlinger (1891-1976) se v mládí dopustil určitých omylů, které pramenily z jeho maloburžoasního původu. Pod dojmem zážitků z revolučního Ruska a úpadkové Ameriky se naštěstí přiklonil k pokrokovým myšlenkám.

Vstoupil nejdříve do sociálně-demokratické strany, ale brzy pochopil, že socdem partaj je ve skutečnosti nástrojem kapitalistů, sloužícím k odvedení dělnictva od třídní nenávisti a třídního boje. Po setkání se soudruhem Gottwaldem vzal na sebe těžký úkol. Zavázal se zůstat v sociální demokracii, a přivést stranu zpět k pokroku.

S.Fierlinger si uvědomoval, že proti němu stojí moc kapitálu i agenti kapitalistů. Aby mohl splnit velký stranický úkol, přijal nezištnou nabídku sovětských soudruhů, a stal se rozvědčíkem NKVD. To mu pomohlo v pozdějších letech, kdy se díky tlaku s.Gottwalda na E.Beneše stal velvyslancem ČSR v Sovětském Svazu.

Po osvobození naší vlasti Rudou armádou s.Fierlinger usilovně pracoval na upevnění naší cesty k socialismu. Brzy po Únorovém vítězství dokončil svůj úkol : ČSSD se sloučila s předvojem proletariátu. S.Fierlinger se stal členem ÚV KSČ, a zastával vysoké stranické a státní funkce až do svého odchodu na zasloužený odpočinek.

>-  Pracující Nové hutě Jiřího Paroubka uzavřeli socialistický závazek : na počest slučovacího sjezdu KSČM a ČSSD vyrobí 100 tun surového železa nad plán !  >-

Kanuk 6.2.2009 4:10

Re: O soudruhu Fierlingerovi jen dobře !

Haha! Kdepak máte nějakou Novou huť, soudruhu vlastenče? Bejvávalo, bejvávalo, bejvávalo dobře vlastencům, kteří mávali rudou fanglí (a dneska jsou zuřiví rudobijci).

Větší vlastenec 6.2.2009 4:44

Re: O soudruhu Fierlingerovi jen dobře !

Zdar příteli a soudruhu Kanuku !

Dnes Tě výjimečně musím opravit :  :-(

1) ne "fangle", ale prapor nebo třepetalka;  2) není vlastenec jako vlastenec - buržoasní vlastenci rudými prapory nemávali;  3) levicovost je vrozený způsob myšlení, kterému se nelze naučit ani odnaučit;  4) Nová huť Jiřího Paroubka bude, žádný strach.

Ovšem jinak máš pravdu : někteří ideově nepevní členové KSČ se zpronevěřili důvěře, je v ně byla vložena dnem jejich přijetí do Strany. V době dočasného ústupu socialismu prchli z boje, dnes nejsou ani v ČSSD.  Rv

Naštěstí zdravé jádro levice V zůstalo, včetně nás dvou.  >-   Míru zdar a Práci čest !  >-

nesher 6.2.2009 13:03

Re: O soudruhu Fierlingerovi jen dobře !

To je omyl, Fierlinger byl s největší pravděpodobností získán ke spolupráci s NKVD již v roce 1936 za svého velvyslancování v Rakousku. Mimochodem, vzdělaný legionář byl Emanuel Moravec. V každé skupině se najde svi...

Větší vlastenec 6.2.2009 15:48

Re: O soudruhu Fierlingerovi jen dobře !

Vážený, s.Fierlinger si jistě od samého počátku uvědomoval náročnost svého úkolu.

Vždyť česká sociální demokracie měla své kořeny v demokratickém zřízení starého Rakouska, navíc posílené v buržoasní demokracii masarykovské ČSR.   Rv ;-€

Přivést takovou partaj do Kominterny tedy nešlo, bylo nutno ji plně integrovat do nejpokrokovější strany v našich dějinách, do KSČ.  R^ :-)

S.Fierlinger s největší pravděpodobností vyhledal pomoc sovětských soudruhů již 1.polovině 30.let.

>-  Kdo nejde s námi, jde proti nám !  Volte ČSSD a KSČM !  >-