6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
VLK 17.3.2008 17:11

Re: Základny

Problém je v tom, že i když tu budou americké základny, tak se naše vztahy k Američanům budou totálně lišit od vztahů k Rusům. A že naše vztahy k Rusům nezáležely ani tak na tom, zda tu měli Rusové základny, ale na tom, že tu vládla proruská klika ovládaná KGB a ústředním výborem ruské komunistické partaje.

Zdendáč 17.3.2008 17:06

Re: Základny

Ano,ty důvody jsou někde jinde a v něčem jiném...jenom si to chce občas něco a někde přečíst.Pochybuji,že by kdokoliv a kdekoliv hodlal budovat základny (ať už jsou odkudkoliv) jenom proto aby byly.Takže i někde tam lze hledat logiku u které smutníte když vám uniká...

Možná argumentace,aby zde byly základny americké právě proto,aby se už nikdy nemohla opakovat přítomnost a okupační spoluúčast z Ruska mě prostě žádným smutkem nenaplňuje,spíš naopak...

Vůbec mě přitom nepřekvapuje,že odpor proti jakékoliv účasti USA,NATO i EU u nás se z valné části rekrutuje z komunistických kruhů,kterým se zřejmě po soudruzích z východu očividně stýská...Vám taky?

VLK 17.3.2008 17:06

Re: Re: No a? Co jsi tím chtěl říci modrý fešáku ?

Měl by přednést projev ve stylu těch, co hlásá na prvomájových demonstracích svých senilních přívrženců. Ten do těch Gottwaldových nemá daleko. A hlavně on osobně by měl zalézt do stoky a hanbou z ní nevylézat. Ne kvůli tomu, jaká svině byl jeho otec, ale kvůli tomu, jak ho obhajoval a jak se za všechny jeho zločiny stavěl.

pája45 17.3.2008 17:02

Re: že se s tím pářete divoký Vilde

    Opravdu oduševnělá myšleka do krásné, věcné a demokratické diskuse. Kde nejsou fakta, stačí sprostota, výhružky, případně i hrozby násilí. Co nato "voni demokrat".

VLK 17.3.2008 16:59

Re: Re: Re: Re: Re: Vážený autore

No, víte, mně byly dva a bojím se jich taky. Na radaru je důležité to, že přitáhne pozornost Američanů, kteří tu budou mít nějaký svůj zájem. A kteří se proto Rusům postaví, kdyby se nám chtěli do něčeho plést. Ale kteří se i postaví po bok protiruských sil tu u nás, pokud si ty proruské budou moc dovolovat.

A nepleťte si to s lezením Americe do zadku, neboť ač jsme v Rusko mnohdy doufali, nikdy k nám od nich nepřišlo nic dobrého, ba ani tehdy, když jsme si mysleli, že přišlo. Zato Amerika nás vždycky tahala z bryndy.

A nesnažte se mi něco vykládat o amerických intervencích v zájmu některých pochybných protilevicových sil ve světě. To bylo vždy tam, kde si s vlastní situací nevěděli rady a kde sami pohřbívali svoji vlastní svobodu. Pokud my si budem vlastní svobodu chránit, tak se Ameriky coby spojence nemáme co bát.

pája45 17.3.2008 16:58

Re: Základny

     Máš pravdu "strejdo".

pája45 17.3.2008 16:56

Re: Re: Grebeníček je europoslanec?

     Docela jsi mi "kopče" překvapil, souhlasím.

pája45 17.3.2008 16:53

Re: Re: Vážený autore

     Vidím, že máš dilema "juro juraxi". Nemáš rád komanče, socany, vadí ti tupohlávek. Tak kdo má realizovat tu instalaci toho radaru, promiˇmožná jsem pomalu a méně chápaví. Pomoc mi a vysvětli mi to. Ale né nadávkami (těm nerozumím), věcně (tomu rozumím).

pája45 17.3.2008 16:44

Re: Re: Re: Re: Vážený autore

     Bože (jak říkámi mi ateisté) kam ny ty bláboly chodíš "aljave". To jsi opravdu tak nevzdělán nebo jsi schopen jen papouškovat co ti kdo nakuká? Když zde mluví o nebezpečí ze strany severní Koree, Íránu, dokonce Pakistánu pro USA. Tak se snaž se zamyslet - kdo si může dovolit vojensky napadnout USA raketami s jadernými hlavicemi ze svého území - je to jen Rusko a Čína. Ty ale Bush nepovažuje za nepřátelé, Pakistán je jím nazýván nejlepší kamarádem v boji s terorizmem,  Proto  p ř e m ý š l e j.

     A nyní k tomu zbytku (osy zla), Írán díky ropě a tedy penězům, velkému území s  nižší  hustotou obyvatelsta, terénu (hory, pouště) by snad mohl něco připravit. Lze však konstatovat, že raketu s globálním dosahem a jadernou zbraň nebude mít před rokem 2015. A to si myslíš, že s touto jedinou retou zaútočí na USA. Íránci mají dost rozumu a vědí, že by okamžitě po vypálení této rakety by americké ponorky a bitevní lodě rozmístěné v Indickém oceánu vypustily desítky raket prvního úderu a následně i stovky raket z území USA, které by vymazali Írán z povrchu světa, A protože tato raketa dost dlouhou dobu stoupá kolmo, co by provedlo Rusko, Čína, Pakistán, Indie, Izrael, Francie, V. Británie (doufám, že jsem vyjmenoval všechny co vlastní jaderné zbraně. Nenapadlo by je preventivně použít vlastní prostředky. Takže tady nestraš 3. světovou válkou.

strejda 17.3.2008 16:28

Základny

Za posledních sto let jsme tu měli německé a sovětské vojenské základny. To ovšem není důvod pro to abychom tu měli vojenské základny USA. Nějak mi uniká logika argumentace, byli tu Rusové, nechť tu jsou Američané. Bylo by smutné, kdyby se naše vztahy k Američanům podobaly našim vztahům k Rusům po roce 1968.

pája45 17.3.2008 16:18

Re: Re: Vážení sem píšící ...

     Když ti bude někdo něco zabavovat co je tvoje, tak je jedno zabírá-li ti to císař, církev, kapitalistický (i fašistický) nebo socialistický stát nebonáš stát spolu s amíky (jak si napsal ty karlosi") V čem vidíš ten rozdíl mezi "amíky a ruskou svoločí". Zeptej se Afgánců, Iráčanů, Větnamců atd.

pája45 17.3.2008 16:07

Re: Re: "...plnou hubu demokracie, lidských práv, slušnosti a pod..."

     Děkuji ti"aljave", teď už vím co je demokracije.

     Mluvit a mít správný názor mohou mít jen "modré straky", jejich voliči a příznivci.

     Ostatní drží hubu a krok, pardon jen propukají v jásot a ovace "modrému" božstvu. Ještě jednou děkuji.

pája45 17.3.2008 16:01

Re: Re: Re: Re: Re: Dvacet ?

      A bylo jich daleko víc. Když "tatíček zakladatel "modrých strak" tvořil první vládu Česka, tak kdo byl ministr financí?  - soudruh Kočárník, bývalý člen KSČ. Nu a z jakého prostředí a rodiny pochází stávající předseda a premiér? Odpovězte si sám. A to Vám ještě poradím - bylo-li zde 40 let zřízení  takové jaké bylo, je zcela jasné, že až na vyjímky se všichni nějak "namočili, ušpinili" atp.

     Proto je nemoudré, aby se zastánci pravice až tak nepitvali kolik a jak se členů a voličů KSČM nebo ČSSD "zapletlo" s předchozím režimem, máli přitom pravice dostatek másla na hlavě, neboť se zapletla také.

     Souhlasím s příspěvkem autora "kopce".  Doplňuji k tomu to, že přestoupí-li někdo z levice do pravice a naopak, tak lze většinou předpokládat, že jde o karieristy toho nejhrubšího zrna, těch co zapřou mtku i otce svého, jen kdy to bude sypat. A to se zde stalo kolem roku 1948 a po roce 1989.

Robin 17.3.2008 15:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dvacet ?

Jak jste přišel na to, že opakování je matka moudrosti? To máte z vlastní hlavy? Chytrému stačí říct jen jednou, zato hlupákům se vše musí neustále opakovat. A hlupáci také vše opakují.

pája45 17.3.2008 15:40

Re: No a? Co jsi tím chtěl říci modrý fešáku ?

     Pane Vilde, pochopil jsem co jste chtěl článkem v novinách občanům Česka říci - je škoda, že se nepodařilo KSČ (a tím i její "nástupnickou stranu") zrušit.

     Současně KSČM vyčítáte, že není stále demokratickou stranou, protože se netrasformovala. Přestože si nemyslím, že projev bývalého předsedy strany lze nazvat předzvěstí její změny, co vlastně sám chcete. Na jednu stranu tvrdíte jak je stále nedemokratická a když poslanec strany vystoupí, necituje Marxe a Lenina, chce aby byly dodržovány demokratické principy atd., tak se Vám to nelíbí. Měl tedy podle Vás přednes projev ve stylu s. Gotwalda ze 30 let?

     Protože tato strana je zde, tak by se ostatní strany (a to bez přívlastků "nedemokratická" nebo "demokratická") měli chovat napříč spektrem tak, že je demokratická, nic jí nepodsouvat (že vše znárodní atp.) a spolupracovat s ní jako s ostatními stranami. Pak nebude totiž docházet k situacím, že na obecní, případně krajské úrovni s ní ostatní spolupracují, ale v Parlamentu "s komunisty nemluvíme".  Ale to jen do doby, než potřebujeme těch jejich pár "nedemokratických" hlasů ke zvolení prezidenta nebo k prosazení zákona. To je potom jiná, to je i přemlouváme a slibujeme. Kdyby to nebylo tak vážné a zásadní, musel bych konstatova, že je to pěkná sranda! To ale nechci.

www racek 17.3.2008 15:35

no jo, a s čím vlastně

autor nesouhlasí? s argumenty nebo z osobou?

já grebeě taky nemusím. ale kdyby to řekl někdo jiný, byl by s tím problém?

karlos 17.3.2008 15:00

Re: Vážení sem píšící ...

Ty jsi určitě přiletěl z marsu.Stokrát raději amiky než tu ruskou svoloč.

karlos 17.3.2008 14:52

Re: Re: Re: Vild: kádrujeme, nepřemýšlíme

Vrať se do hrobu Jene.Jak to tak vidím podle tebe jsou největšími demokraty Gottwald a Stalin.

karlos 17.3.2008 14:47

Re: No a? Co jsi tím chtěl říci modrý fešáku ?

A co ty rudý ďable jsi chtěl říci.

Mistr Jan Hus 17.3.2008 14:44

Re: že se s tím pářete divoký Vilde

Demokracie a kultura jedno jest, ;-D, ty jsi toho dokladem. ;-)

Mistr Jan Hus 17.3.2008 14:43

Re: Re: Vild: kádrujeme, nepřemýšlíme

Mluví-li demokrat o budování, mluví o tom, kde co ukrást, kde co zašantročit. Nic jiného totiž neumí.  ;-D Komunisté znali třídní boj jen z teorie, v praxi ho provádějí jen demokraté. ;-)

Zdendáč 17.3.2008 14:39

Re: V souvislostí....

Tak to já zas vidím chudáka Brodského jak utíká na ocelovou haldu (byť rezatou a chladnou) před dekorací šátkem od nic nechápajících pionýrů jako před morem...

Mistr Jan Hus 17.3.2008 14:39

No a? Co jsi tím chtěl říci modrý fešáku ?

;-D

Zdendáč 17.3.2008 14:32

A to ještě pan autor zapomněl zmínit...

...zmínku soudruha Grebeníčka o tom,jak i křivé nařčení dokáže zabít zcela nevinného člověka,kterou se im memoriam pokoušel ze svého otce-mučitele udělat mučedníka...

V ten moment zřejmě nezůstalo v republice jediné bolševické oko suché...a já těm svým odmítal uvěřit,že něco tak zparchantělého může zrovna takováhle kreatura při volbě hlavy státu vůbec vypustit...

Magor Milda 17.3.2008 14:14

Grebeníček by to sám nesepsal, za tím vězí Ransdorf

přece Grbeníček o nějakém Lukretiovi v životě nemohl slyšet. Na VÚML se přece analyzoval Karel Marx, V.I. Lenin a J.V. Stalin, z českých velikánů to byl Fierlinger, Gottwald a Nejedlý. O Járovi Cimrmanovi se tam jistě diskutovalo jenom o přestávkách na ha..lu!

Karel 17.3.2008 13:34

Re: Re: neni mi jasne

R^

Jura Jurax 17.3.2008 13:22

Re: Re: Re: Re: Re: Vážený autore

No, víte, mně bylo v osmašedesátém 19 - takže ano, bojím se Rusů.

Jura Jurax 17.3.2008 13:19

Re: Re: Re: Vážený autore

Jojo - zkuste radar chápat jako symbol - a mimochodem radar sám o sobě nezajistí ochranu ani proti buližníku vrženému prakem, k tomu jsou třeba ještě patřičné antirachejtle - a když vzpomínáte ten Topol-M, tak máte recht - chce to radarů a antirachejtlí podstatně víc - ale někde se začít musí ;-)

emersonskej 17.3.2008 13:17

Re: Re: Vild: kádrujeme, nepřemýšlíme

Přesné !!!R^

Jura Jurax 17.3.2008 13:16

Re: Vážený autore

No jo, ono to s tou vůlí občanů, potažmo lidu, je složitější - mockrát tu ventiluju názor, že člověk je místy génius, ale lid je blbý jak troky ... relativně nedávno - co je to půlstoletí a něco, že - bylo vůlí lidu psům psí smrt, že ano; s cizími vojenskými základnami (sovětskými arciť) lid ústy naší strany a vlády po osmašedesátém naopak nadšeně souhlasil (aspoň jsem o protestech, demonstracích etc. neslyšel ani na Svobodné Evropě), lid má za to, že není správné, že byl zrušen trest smrti (tady se s lidem shoduju), referendum o snižení daní, zdravotního a sociálního pojištění na polovinu, jakož i zvýšení nezdanitelných částek na dvojnásobek by jistě bylo schváleno zdrcující většinou a tak dál a podobně ... takže horlí-li komunista, a to ještě synek estébáckého katana, jenž byl doma určitě vychováván v hluboké úctě k principům demokracie, proti vojenské základně USA, znamená to, že tu už dávno měla být.