19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

POLITIKA: Paní Němcová chce trestat rebely

Proč ti lidé "rebelují" a proč ODS ztrácí důvěru svých voličů už léta, proč jí v každých volbách statisíce (letos to od minulých krajských voleb 2012 bylo o 362 924 méně) bývalých voličů odmítá dát svůj hlas, je vina všech, jen ne těch, kdo ODS do této situace přivedli.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Kosejk 23.10.2012 16:35

kverulanti všech zemí...

Když to tady tak čtu, tak mě napadá jedna otázka. Nejsou náhodou čeští nelevicoví voliči ještě větší pitomci než levičáci? Nemůžete se na mne zlobit, ale já si to začínám myslet. Ne že by byl problém s IQ, ale zdravý selský rozum čeští nelevicoví voliči evidentně spláchli někam do hajzlu.  Český levičák alespoň ví, že když nepodpoří ČSSD, tak vyhraje směr, se kterým vůbec nesouhlasí (tj. pravice). Pravičákům toto ale absolutně nedochází.

Já s touto vládou nesouhlasím v mnoha věcech, ale s ČSSD a KSČM nesouhlasím vůbec - a jejich vláda nás čeká, jen co se dočkáte toho, o co usilujete - tj. pád Nečasovy vlády . Už jste někdy slyšeli rčení: "Lepší vrabec v hrsti než holub na střeše"? Vy tak dlouho budete pořádat kverulantské soutěže o největší kritiky vlády, až způsobíte to, co je protipólem vašeho světonázoru - tj. echt-levicovou politiku v podání socialistů a komunistů. A to znamená pořádnou progresivní daň z příjmu, zvýšené korporátních daní, omezení živnostníků, absolutní loajalitu k Bruselu atd. A vsaďte boty, že ČSSD ani nesníží tu DPH. A to je proto, že jste pitomci, co si kálí do vlastního hnízda.

M. Prokop 23.10.2012 17:43

Re: kverulanti všech zemí...

Kdo nechce levici, má i jiné možnosti než volit ODS a TOP, které už jsou prakticky také levicí.

M. Kosejk 23.10.2012 17:54

Re: kverulanti všech zemí...

Ano. A také proto jsou pravidlně hlasy nelevicových voličů roztříštěny v kvantech marginálních politických uskupení, jejichž volbou se přibližujete tomu pověstnému tahání králíků z pytle. Nehledě na to, že volič levice nemoralizuje a pragmaticky volí tak, aby levice měla co největší šance na vládnutí.

Já tedy na ODS občas nadávám jak dlaždič, ale momentálně neexistuje jiná relevantní politická strana, která by dokázala  uhájit alespoň část z mého politického názoru. Když budu volit např. Svobodné, tak ze sebe budu mít alibisticky dobrý pocit, ale v praxi se budu jen podílet na tom, že tady budou vládnout komouši.

Z. Rychlý 23.10.2012 19:14

Re: kverulanti všech zemí...

Máte typický názor "volme menší zlo". Jenže už jsme to udělali několikrát, a ukázalo se, že to malé zlo není vůbec malé, a hlavně - má nás za pitomce. Takže stop.

Je třeba zkoušet. Socany v tuto chvíli stejně nezastavíte a hlavním viníkem "pravicového" debaklu nejsou jejich prý levicové pseudosolidární názory, ale to, že pravice zcela opustila svou ideologii. Rozkročila se sice, ale jen levou nohou a plete se tak do domény levice, kde nemá co dělat. Není důvodu trvat na uprděných a nefunkčních koalicích, které nakonec zklamou, protože nejdou k jádru pudla, ale hledí si jen cecíků pro stranické pokladny. Levice zvítězila nikoli silou a lákavostí svých myšlenek a nápadů, ale vyprázdněností ODS a evidentním oportunismem TOP09. Zvyšovat daně umí každý trouba.

Pokud budu dobrou a konstruktivní opozicí, získám si všechno zpět. Takhle ale svou přilepeností na prebendy pokadili, co mohli. Volit ODS už může jen větší blbec, než jsou zabejčení a fandovsky se chovající socani a komunisti. Hlavně, že naši vyhráli. Hrají sice podřadnou a ubohou hru, ale to nevadí - NAŠI vyhráli ! No hurá. Podle toho pak vidíte i tu hru nároďáku, nebo parlamentu. Naši sice vyhráli, ale na hru žalostno pohleděti.

M. Kosejk 23.10.2012 19:32

Re: kverulanti všech zemí...

Klidně mě mějte za zabejčeného blbce, ale pokud si mám vybrat mezi vládou stran, co jsou rozkročené mezi levicí a pravicí - a vládou populistické levice, tak volím tu vládu středových stran.

A volba menšího zla? Vy vogo, to je život. Tohle děláme dnes a denně téměř u všech věcí - nechápu, proč by to u politiky mělo být jiné. A čekat, že politika bude čistší než společnost může opravdu je naivní blbec.

p.s. A mimochodem - zjistěte si, jaký je rozdíl v odměnách pro klubv Lize mistrů, pokud tým vyhraje a nebo prohraje. Sice je hezké, když tam ten tým hraje pěkný fotbal, ale to mu nikdo nezacáluje, páč se hraje na body.

Z. Rychlý 23.10.2012 20:41

Re: kverulanti všech zemí...

K volbě menšího zla. Když to uděláte jednou, dvakrát, prosím. Ale dělat to donekonečna může jen zabejčenec.

Jste zřejmě zastánce pragmatismu, no nic proti, ale pragmatismus beze stopy idejí, je  - těžko hledat slušný výraz. Především se vším tím šachistickým pragmatismem bez vůdčí myšlenky nikoho nestrhnete. Nakonec zůstanete sám, když voliči vidí, jak se se vším tím pragmatismem dostáváte na vedlejší kolej, kam sice nechcete, ale prakticky už tam jste. Jo, malé zlo zatím vždy jen vyrostlo a stalo se z něj zlo velké. A tím velkým zlem nejsou myšleni socani (ti jsou zlo jiné kategorie), ale parchanti uvnitř té málo zlé strany.

M. Kosejk 23.10.2012 21:11

Re: kverulanti všech zemí...

Idea je myšlenka. Vy asi asi máte na mysli idealismus. A marně hledáte pro pragmatiky slušná slova. Ale co já vím, tak žádný "pragmatik beze stopy idejí" by nikdy nevraždil lidi jménem nějaké myšlenky (křesťanské, komunistické, nacistické atd.)

M. Kosejk 23.10.2012 19:50

Re: kverulanti všech zemí...

Jo a jestli někdo vyhrál volby ČSSD a KSČM, tak to byli voliči ČSSD a KSČM a voliči pravice, co bez alternativy odešli od ODS. V normálním životě se nic nedělá bez alternativy. Když něco dělám, tak musím předpokládat, jak to dopadne. A tohle dopadlo výhrou čisté levice, která by vám měla vadit, protože vám vadí i koketování ODS s levicí.  Vidíte tady někde pravicovou stranu, která by sebrala hlasy ODS? Bořit umí každý vůl.

Z. Rychlý 23.10.2012 20:44

Re: kverulanti všech zemí...

Já nevím, kdo ODS odebírá hlasy a nepátrám po tom. Vidím jen, jak se ODS sama žene do marginalizace.

B. Rybák 25.10.2012 19:05

Re: kverulanti všech zemí...

Skutečnost, že už přibližně polovina voličů (a "podnikatelů") závisí na podpoře státu, přivedla už i britské konzervativce k zeleným, multikulturním a sociálním ústupkům, které byly ještě nedávno naprosto nemyslitelné. Politika je umění "možného". Ten komu jde hlavně o "čistotu" v prolhané levicové mediokracii by měl zůstat sedět ve vaně nebo v kostele.

B. Rybák 25.10.2012 18:58

Re: kverulanti všech zemí...

Přesně tak.

Š. Hašek 23.10.2012 19:44

Re: kverulanti všech zemí...

Máte to marný pane Kosejku.

Mnoho voličů středu si ve své naivitě myslí, že věci pomůžou tím, že  když mají na krámě různě staré pečivo a to "jejich" není zrovna nejčerstvější - no tak si na just vezmou to úplně plesnivé a pak se chlubí sousedům, jak s tím lumpem pekařem vyj-ebali. No IQ tykve.

Jak jste to i Vy pojmenoval. Ale možná nikoliv kverulanti ale lépe vymaštěnci.

M. Kosejk 23.10.2012 21:20

Re: kverulanti všech zemí...

Poselství českého mediálního prostoru: Pro podporu demokracie je dobré protestně volit nedemokratickou stranu (KSČM). Politika pravicových stran je na nás málo pravicová, tak raději umožníme vznik levicové vládě. Nelevicoví voliči nejlépe udělají, když budou volit takové strany, které nemají šanci na účast v demokratických orgánech.

J. Ráž 24.10.2012 10:12

Re: kverulanti všech zemí...

Názor, že je lepší volit stranu, i když je prolezlá korupcí,která neplní volební sliby,má neschopného vůdce a škodí zemi, jen proto, že o sobě prohlašuje že je pravicová, považuji za hloupost. Je to samé, jako když někdo před rokem 1989 prohlašoval, že hlas daný jiné straně Národní fronty než komunistům, KSĆ oslabuje. Vždyť ČSSD a ODS  je nová Národní fronta, což dokázalo podepsání "oposmlouvy" i koalice  v krajích a mnoha městech, kde prokázaly, že mezi jejich funkcionáři žádný rozdíl není. U obou stran je realizování ideologie pravice,či levice až třetiřadá. Prvořadým zájmem funkcionářů obou stran je jen osobní zisk a získat pokud možno nekontrolovatelná moc. Volba jedené, či druhé strany je hlasem pro pokračování této zrůdnosti!

Každá řeka je nejprve malý potůček a tak i zpočátku málo hlasů daných dnes malé pravicové straně, může přinést v příštích volbách víc hlasů a dodat ji sebedůvěru i pozornost a když ne vítězství, tak alespoň možnost ubrzdit trochu levicové směřování naší společnosti na kterém se podílejí rovnocenně ODS i ČSSD.

Když bude dostávat ODS stále dost hlasů od lidí uvažujících jako Vy, tak se nebude mít důvod restartovat a bude dál stranou regionálních kmotrů, korupčníků a exotů ve svém vedení.

To opravdu chcete?

B. Rybák 25.10.2012 18:57

Naprosto s Vámi souhlasím

I. Schlägel 23.10.2012 15:56

Brilantní.

Koho boha jeho na té pravici volit? Až bude mít česká levice Tonyho Blaira, budu volit levici (za 50 let?). I když asi ne, to už snad možná ODS bude mít svou Thatcherovou :-)

I. Schlägel 23.10.2012 15:58

Re: Brilantní.

Navíc, řeknete ODS, vybaví se Vám Oulický. Další negativní reklamy netřeba. A že je celé stádo dalších koní v záloze.

M. Kosejk 23.10.2012 17:19

Re: Brilantní.

Ano, jistě, budeme čekat na českou Thatcherovou a českého Blaira. A dokud se jich nedočkáme, tak budeme štítivě dávat ruce pryč od politiky. Necítíte v tom rozpor? Myslíte, že se politika zlepší, když od ní budeme dávat ruce pryč - a nanajvýše jednou za 4 roky budeme tahatz pytle populistické králíky, ať si říkají VV, SZ, Babiš nebo Okamura?!

Jestli chcete něco změnit, tak zvedněte prdel a běžte pracovat pro politickou stranu, která je vám nejblíže.

Š. Hašek 23.10.2012 19:47

Re: Brilantní.

No budeme volit tu nejméně starou housku na krámě.

Furt lepší umrněný střed než korvabolševicisocialisti. Není moc co řešit.

J. Ráž 23.10.2012 14:18

Perfektní analýza

Moc se mi líbily autorovy úvahy mířící, dle mne,  na kořen problému nevolitelnosti ODS pro všechny slušné pravicově orientované voliče.

Z nich vybírám:

1)Voliči se rozhodovali na základě toho, že tvářemi ODS jsou osoby, kteří ztratili kredibilitu. Najdeme je  mezi místopředsedy ODS, mezi ministry ODS, mezi členy výkonné rady ODS a ve vedení regionů ODS. Dnes už mezi ně mnoho bývalých voličů zařazuje i premiéra Nečase.

2)  Problém kmotrů, podle Nečase "osob z příšeří, které nemají jakoukoli politickou odpovědnost", ODS vyřešila tím, že je z příšeří povolala na světlo, předala jim svůj nejdůležitější orgán, Výkonnou radu, a udělala z nich své místopředsedy a ministry.

a přidávám:Když už není vnímáno jako jasný signál ztráty zejména Nečasovy kredibility naprostý propadák  jeho oblíbence, kterým je Vondra a naopak "vítězství" jím vypuzeného Pospíšila, ukazuje to na neschopnost sebereflexe i u tak "ostříleného" politika jako je Němcová.

M. Prokop 23.10.2012 15:52

Re: Perfektní analýza

Kdyby "vykopl" Vondru, třeba by také "prošel".

Š. Hašek 23.10.2012 19:53

Re: Perfektní analýza

Volič je od toho, aby dle zvážení volil.

Když zůstane doma na kanapi, přenechává volbu ostatním. Tak ať potom halte Maul a nekafrá.

Seneca: Kdo mlčí souhlasí.

Ještě jedno nebo dvoje nafrněné zůstání doma, a máme 90 procent bolševiků ve sněmovně a v senátu. Jak skvělé, že? Aspoň zas bude o čem v hospodě odborně debatovat! A nadávat!

L. Severa 23.10.2012 14:06

Paní Němcová má pravdu.

. Rebelové, podobně jako před tím Tlustý, projevili  naprosto   zřetelně docela obyčejnou lidskou zhrzenost, která se projevuje pomstychtivostí. Nevěřím, že jim jde o nějakou ideovou čistotu ODS. Domnívám se, že to mělo velmi negativní dopad na volby ! Pokud se těm pánům podaří odstranit Nečase těžko tato strana obstojí v parlamentních volbách. Ano, každý poslanec má volit podle svého svědomí, ale domnívám se, že musí existovat určitá stranická jednota většiny, jinak  nemůže žádná strana nic prosadit.  Rozhádanost vzbuzuje nedůvěru voličů.   

J. Boleslav 23.10.2012 14:14

Re: Paní Němcová má pravdu.

Všude ve světě, a dosud to většinou platilo i tady, se nejdřív důležité zákony prodiskutují ve stranických  klubech, přijme se rozhodnutí jak hlasovat, a potom všichni jeho členové hlasují dle tohoto rozhodnutí. Jiný postup by totiž vedl pouze k anarchii.

O. Roldán 23.10.2012 14:33

Pane Boleslave, mýlíte se

za prvé, např. ve Spojených státech se hlasuje (nevím jak často) i jinak, než velí stranická linie.

Za druhé, víte, že jako poslanec skládáte poslanecký slib vykonávat svůj mandát "podle svého nejlepšího vědomí a svědomí" a NIKOLIV podle nějakých stranických rozhodnutí?!!!

L. Severa 23.10.2012 18:11

Re: Pane Boleslave, mýlíte se

Pane Roldáne, promiňte, že odpovídám za pana Boleslava, který reagoval na moji poznámku, ve které je již uvedeno to co uvádíte. Připomínáte Spojené státy, ovšem jsme trochu na jiné lodi, protože, kdyby při našich, někdy i stojedničkových hlasech pro vládnoucí koalici jednotliví poslanci nerespektovali většinové stranické rozhodnutí, těžko by  cokoliv v parlamentu prošlo s kladným výsledkem. Zvlášť když opozice téměř bez výjimky hlasuje jednotně.

A. Špronglová 23.10.2012 12:13

S panem Haasem bezvýhradně souhlasím

a k tomu si dovolím připomenoput následující. Je až neuvěřitelné, kam to až paní Němcová dotáhla bez aktivní znalosti jediného světového jazyka a s maturitou na SZTŠ obor drůbežář!!! Ona a jí podobní (s ohledem na politickou kariéru v ODS) jako jsou pánové Benda,Vidím, Bem, Zahradil,Nečas, ministr NO včetně V Klause atd. si vybudovali pozice, které si pečlivě chrání a vylepšují doufajíce na svoji nenahraditelnost na úkor daňových poplatníků. Jsou to lidé, kteří pro "blaho" strany, (rozuměj jen svoje) jsou schopni čehokoliv. Samozřejmě nejsou jediní i v jiných partajích se najdou obdoby (Křeček, Parkanová ect.) Je proto naprosto nezbytné aby jim občané neustále připomínali, že : ...."politici, stejně tak jako dětské plenky se mají pravidelně obměňovat a to ze stejných důvodů" !!! Nutno dodat, že to vše je možné a je dovoleno laxností, benevolencí a nezájmem občanů. Jen za těchto podmínek si mohou být tak jisti neotřesitelnosti svých pozic.

J. Vyhnalík 23.10.2012 14:04

Re: S panem Haasem bezvýhradně souhlasím

Na obranu paní Němcové je třeba uvést, že si své limity uvědomuje a presidentskou kandidaturu nepřijala i když by ve velbách téměř jistě získala více hlasů než pan Sobotka.

J. Boleslav 23.10.2012 14:07

Re: S panem Haasem bezvýhradně souhlasím

Paní Němcová je hlavně dáma, což se rozhodně nedá o všech dalších političkách říct.

J. Ráž 23.10.2012 14:46

Re: S panem Haasem bezvýhradně souhlasím

V politice  je důležitý smysl pro čestnost, elementární lidskou slušnost, politický instinkt a být politicky "čitelný". K tomu jako předseda Sněmovny i notnou dávku trpělivosti, nebojácnosti a organizační talent. A  paní Němcová prokázala, že tyto vlastnosti má. Takže je osobou na své místě.

Posuzovat politika jen a pouze zda  má nějaké formální vzdělání, nebo jej chtít odstranit funkce  jen z toho důvodu, že je v politice dlouho, je naprostý nesmysl. Například v USA senátor Harry Ried vykonává svou funkci od roku 1983 a je nejrespektovanějším vůdcem demokratů jakého kdy v senátu měli.

Předseda Senátu Milan Štěch je absolventem "jen" průmyslovky a vykonává svou funkci stejně dobře, ne-li lépe jako jeho předchůdce MUDr. Přemysl Sobotka