27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
fox 3.7.2009 8:10

Re: To je dobrý,

Sralbotka je nejpopulárnější politik,tak co chcete?

Petr 3.7.2009 8:26

Re: To je dobrý,

A to jako znamená že je bezchybný? Podle mne to spíš dává nelichotivou informaci o inteligenci, resp. morálce českého voličstva.

3.7.2009 7:57

Důležité je hledisko daňové.

Náhrady nejsou zdaněny (samozřejmě, vždyť jde o náhradu vynaložených vlastních a již zdaněných peněz). Ovšem peníze, které byly poskytnuty jako náhrada nákladů a vyýdají a přitom nešlo o takovouto náhradu jsou příjmem, který musí být zdaněn.

To je podle mne pravé jádro problému: pan Sobotka zde měl nezdaněný příjem, který užil k osobní spotřebě.

Problém bude odstraněn, podá-li pan Sobotka dodatečné daňové přiznání a zaplatí-li daň z příjmu včetně penále.

j 3.7.2009 7:57

j

A to chtěl Sobotka zavest pokladny s fiskální pamětí aby obchodníci neokrádali stát na daních8-o

liberal shark 3.7.2009 7:52

dobře !

Holých faktů není nikdy dost. To že ostatní taky kradou, neopravňuje Sobotku  k tomu, aby kradl taky.

Pavel 3.7.2009 7:47

To je ta stupidity politiků, která mně vydí na všechny strany a barvy ......

V tuto chvíli vůbec nejde o to , že nachytali SOBOTKU. Mimo jiné, každý kdo obviňuje druhé z nekalostí, mesní se jich sám dopouštět. A to je ten problém, pokude chci kritizovat, že všichni kradou, tak nesmím krást ani já. A Sobotka kradl. Vlatně nedodržoval zákon, ale co co chcete od právníka, který nesoudil jedinou kauzu a není mi jasné jakto, že dostal dislom v oboru který dehonestoju. Už jenom tím, že souhlasí s porušováním zákona  hejtmany !!!

A že tyto příplatky se vyplácí všem !! Vždyť senátor KUBERA to řekl jasně, dejte nám 250 000,- mešíčně, to legálně zdaňte , a neřeště jetli mám příplatek na šaty a ty si nekoupím.  Vlna odporu se zvedla , a to nejem mezi socdemáky, ale i jejich přisluhovači, že lidé budou vědět, kolik ve skutečnosti berou.

Sečtěte si počet výborů a podvýboru ve sněmovně a vše za příplatky.

 

Karel 3.7.2009 7:27

Nadpis.

Nadpis članku by měl znit  Poslanci zneuživaji nahrady. Rad bych věděl kolik peněz z nahrad vratil Topolanek, kolik vratil Kalousek.

ladik53 3.7.2009 7:23

Já to vidím tak

Sobotka je asi nejsilnějším soupeřem Topolánka v podzimních volbách. Byl bych se skoro vsadil, že přijde nějaká podpásovka ( je to podpásovka, když se kritizuje jeden za něco, co dělají všichni), protože je to podle průzkumů (i když jim moc nevěřím a jsou mi naprosto lhostejné) údajně nejpopulárnější politik. A protože má Topolánek ještě jednoho silného soupeře u nás v Brně (bývalého hejtmana Juránka) a to je taky dost silný soupeř (na Moravě jsou lidovci silní), skoro bych čekal, co se na toho vyhrabe a kým!!!

j 3.7.2009 7:54

Re: Já to vidím tak

Takže on zneužívá systém a je to podpásovka? Kdyby se to týkalo někoho z jiné strany , tak tady ječíte jak šílenej(kromě komunistů tedy)Jste zoufale, kterej nedokáže oddělit kauzu od skutečného prohřešku.Kauza je samozřejmě počítání jeho příjmů na byt

ladik53 3.7.2009 8:10

Re: Já to vidím tak

Vy asi neumíte číst. Dělají to všichni a dělají i jiné věci. Podpásovka je to vytýkat POUZE Sobotkovi v době, kdy se to hodí!!!

Valentina 3.7.2009 15:51

Re: Já to vidím tak

No ono k tomu jaksi přistupuje i to, že Sobotka chce zpátky progresívní zdanění, takže shrnuto: sám si koupí kvartýr za pár mega z NEZDANĚNÝCH peněz, ale na náměstích huláká jen větší bič na tzv bohaté. Tohle Topolánkovi nemůžete vyčítat - ten progresi zrušil a každý platí stejnou sazbu. A nebyl to náhodou Sobotka kdo podporoval minimální daň, registrační pokladny a podobné vymoženosti na ten druh prostého lidu, který se chce postarat sám o sebe a nečeká s nataženou rukou na dávky velkého Jyrky?

Ano, samozřejmě mi vadí, že tohle zneužívání náhrad dělají patrně všichni poslanci, ale u socanů mi to z výše uvedených důvodů vadí daleko víc - u těch koryt nepokrytě a hlasitě mlaskají, vůbec jim nedochází, že jsou zloději a prezentují se dál jako vzor uražené počestnosti a oběma rukama se přitom zas a znovu pokouší šmátrat v cizích kapsách...

Ale Vy ten rozdíl patrně také nevidíte nebo vidět nechcete, že?

5P 3.7.2009 6:59

Ale patří

Patří všichni do stejného pytle.

Flaskowec 3.7.2009 6:57

Zbožné přání

Odvolávat se na finanční povědomí pana Sobotky z titulu bývalého ministra financí je holý nesmysl, protože v tomto konkrétním případě se jedná o historicky nejhloupějšího ministra financí v tomto státě. Obecně nevidím důod, proč by poslanci neměli vyúčtovávat své výdaje stejně, jako to musíme dělat my, kmáni.

Vašek 3.7.2009 7:34

Re: Zbožné přání

Díte pravdu, Sobotka má právní vzdělání a právníci jsou vesměs magoři a nedouci. Viz Rychetský ,Cepl, Jičínský atd.

MartinN 3.7.2009 11:49

Re: Zbožné přání

Jo Sobotka má právní vzdělání, ale jaksi nikdy právníkem nebyl. Jeho kariéra je silně podobná kariéře druhdy též nejpopulárnějšího soc.dem. politika, upřímného Standy. I když ten aspoň chvilku jezdil s lokomotivou. To pan Sobotka nikdy nedělal nic. Jen hned politika.

honzak 3.7.2009 6:33

Al Capona

taku dostali na daně....

Chris Kelvin 3.7.2009 2:17

Příklad z placení daní

V našem daňovém systému když si OSVČ pořídí mobilní telefon a odečte si jeho pořízení a provoz z daní, musí deklarovat, jakou poměrnou část hovorů používá k soukromým účelům a tu pěkně dodanit. Málokdo to tak dělá, protože je to na první pohled těžko odhalitelné. Ale když na vás přijde finančák, bude chtít vidět druhý soukromý mobil. Pakliže ho mít nebudete, nemusí vám věřit, že služební mobil využíváte jen pro služební účely a podle tabulek vám pěkně napaří penále.

No a Sobotkovy náhrady jsou to samé. Na první pohled to není vidět. Ale měl by na něj vletět finančák a pěkně mu to zdanit i s penále :-)

Kačka 3.7.2009 3:30

Re: Příklad z placení daní

Zapomínáte, že se to týká všech poslanců - ti na rozdíl od nás "obyčejných občanů" nemusí použití svých "náhrad" dokladovat. Sami si to tak odhlasovali a pochybuji, že se se to někdy změní. Ovšem dnes je in selektivně útočit na příslušníky určité strany, a tak si kopne každý blbeček, aniž by si zjistil fakta.

Gregory 3.7.2009 5:07

Re: Příklad z placení daní

Aha . Takže v praxi  , jestli kradou ( nebo mohou ) jiní , tak budu krást taky . Hodně alibistický pohled na věc .

... 3.7.2009 9:19

Re: Příklad z placení daní

R^R^R^R^R^R^

Vašek 3.7.2009 7:39

Re: Příklad z placení daní

Kačko, obyčejně s vámi dediskutuji, neb vás považuji za rozumu mdleho. Toto ale asi pochopíte. Těžko vám kdo prokáže, jak jste užila náhrady za cestovné diety a pod. Sobotka ale sám uvedl, že tyto prostředky použil na nákup bytu. To už není vůl, ale přímo korunovaný vůl.

Vašek 3.7.2009 7:42

Re: Příklad z placení daní

To i to Grossovo zdůvodnění bylo chytřejší.

pp 3.7.2009 1:34

Pro autora.

R^

Minutus 3.7.2009 1:21

Aby jsme se nedivili

kolik asi z těch 200 poslanců ty náhrady nevyčerpá a když je čerpají, tak na co? Nedávný příklad z britského parlamentu byl dosti inspirující. Tak se netvařně pokrytecky, pane autore, snad si nemyslíte, že je to problém jediného člověka? Já bych to tak viděl na 99%, kdyby se provedl opravdu důkladný audit v rybníce. Ale kapři jsou jistě proti ..

Delam Sikozy 3.7.2009 1:16

Šmarjá cenzore

vždyť jsem snad nenapsal nic proti něčemu, jen jak lze snadno rozlišit mzdu a náhrady podle toho, z čeho se vypočítáva socilálka a zdravotka ;-D

Delam Sikozy 3.7.2009 1:18

Re: Šmarjá cenzore

a že kvůli tomu nemusí člověk být zrovna bývalý ministr financí ;-D

Delam Sikozy 3.7.2009 1:19

Re: Šmarjá cenzore

ledaže by se z poslaneckého platu SP a ZP neplatilo, což je jistě možné ;-D

Delam Sikozy 3.7.2009 1:20

Re: Šmarjá cenzore

a to jsem si ani jednou nezadával na ozubenou pleš a hned mě mažeš ;-D;-D  

těchňik 3.7.2009 2:10

Re: Šmarjá cenzore

Zase Děláš Sikózy? ;-)

Delam Sikozy 3.7.2009 2:13

Re: Šmarjá cenzore

Jsem horší než Šarkózy... ;-D