17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Pandemie v širším kontextu (12)

Na jakékoli shrnutí či závěry je příliš brzy. Takto mimořádná událost se nám zdá, při nulovém odstupu od ní, strašně veliká, ale to se lidem zdálo už mnohokrát. Proto jsme opatrní. Přesto si toto naše dvanáctidenní putování světem koronavirové pandemie jistou tečku zaslouží, i když to skutečná tečka ani zdaleka není.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kulheim 15.4.2020 19:40

Moje generace měla velké štěstí, že ve stejnou dobu byli v čele rozhodujících mocností Regan, Thatcherová a Gorbačov. Dokázali se domluvit a ČR získala na krátkou dobu svobodu.

Bohužel v Evropě toho využili neomarxisti, v čele s Německem a Francií, kteří mají snahu podrobit si evropské státy tak, jako Stalin nebo Hitler.

Jsou stejní jako oni, jenom mají jinou taktiku. Nedělají to terorem, ale vypracovali program, kterému říkají Dlouhý pochod institucemi. Jsou velmi trpěliví budou čekat, až se politická situace v Maďarsku, Polsku a v ČR změní.

V současné době jsou ve vedení EU lidé na úrovni okresní přeboru. Nemyslí na nic jiného, než jak vzít občanům individuální svobodu a úplně je ovládnout.

V. Petr 15.4.2020 19:35

Když chcete kritizovat amnestii, co říkáte tomu, že Havlem propuštění kriminálníci zavraždili poté, co byli propuštěni, nejméně DEVĚT LIDÍ!

V. Petr 15.4.2020 19:31

Co to žvaníte??? "Zavedené" demokracie hodily za hlavu bezpečnost svých občanů ve jménu ZISKŮ nejrůznějších silně početně omezených zájmových skupin.

Itálie se její "ochranou" "turistického průmyslu" představuje špičku ledovce!!!

A snaha uvolnit to absolutně nejnebezpečnější a z hlediska ekonomiky nejzbytečnější, totiž sportovní utkání s desetitisící na sebe namačkaných řvoucích fanoušků je toho vizitkou!

ČR si vede lépe, než "lidří" EU!

M. Mařák 15.4.2020 19:23

Samotu miluji, mám tísnivý pocit z lidí, hlavně když je jich hodně. Ale je to v pohodě, brzy mě pustí z domácí basy a příští týden naběhnu roztáčet kola nové pětiletky. Jsem mezi prvními šťastlivci.

Hurá!

P. Victorin 15.4.2020 19:10

Vlčku, vy jeden klausofilní agresivní primitive, něco chytřejšího nevymyslíte?

J. Vlček 15.4.2020 19:07

Prestaňte blbnout, pane Mařáku. Z osamocení vám začíná hrabat v hlavě.

J. Vlček 15.4.2020 19:04

Pane Victorine, takové hovado, jako jste vy, tu ještě nebylo, a že už se jich tu pár vystřídalo.

Normálnímu člověku nezbývá, než vás prostě ignorovat.

Jestli je grafomanie způsobem léčby vašeho chorého mozku, tak pište cokoliv, pokud je jen trochu naděje, že se z toho dostanete. Moc bych vám to přál.

M. Mařák 15.4.2020 18:46

Tak to dopadá, když tzv. národní stát uplatňuje a vykonává tu atavistickou zbytečnost zvanou suverenita.

Namísto, aby se řídil tím, co by bylo vhodné a je doporučeno Evropskou unií, dělá vše naopak, mnohem hůře a ztěžuje tak nejen volný vnitřní trh, ale i svobodu občanů jako v případě jejich státního fízlování na Slovensku:

https://www.lidovky.cz/byznys/doprava/kolaps-v-rozvadove-ceske-hranice-se-staly-nejhorsi-v-evrope-podle-dopravce-je-situace-zoufala.A200415_164459_ln-doprava_ele

Už ať je tady konečně ta evropská federace.

P. Victorin 15.4.2020 18:39

Pane Matuško, děkuji za vzkaz. Podle jiných zdrojů, pokrevní otec prof. Ing. Václava Klause, CSc., dr. h. c. mult., jistý stalinistický bolševik Pružinskij, pocházel z Haliče.

PS "Bůh suď!", jak to je doopravdy, ale faktem je, že v jižních Čechách pamětníky Klausova otce nenaleznete

P. Victorin 15.4.2020 18:26

Vážený pane Kratochvíle, pro člověka se zdravým úsudkem je skutečně neuvěřitelné, jak zde diskutéři skromného úsudku, Pružinského zcela vážně doslova opěvují...

PS Uvědomme si ale, že v někdejším Německu XX. století, deseti miliony Němců doslova opěvovalo jedince vytrubujícího vysloveně dementní názory, Adolfa Hitlera a dokonce za něj šli do války...

S. Donát 15.4.2020 18:25

To je moc dobře. Smích léčí. ;-)

P. Victorin 15.4.2020 17:57

Brichu, vy jeden primitivní klausofile - kušuj!

P. Victorin 15.4.2020 17:52

Tím Klaus přirozeně vyvolal ekonomický kolaps, protože v tradičně hospodářsky a kulturně vyspělé ČR se vždy jednalo o pracovní síly nesporně kvalifikovanější než jsou převážně nezletilí dělníci v Asii. U nás, od časů Rakouska-Uherska, historicky vždy šlo o vysoce kvalifikovanou pracovní sílu, tvořenou nezřídka odborníky, vzděláním i úsudkem Klause-Pružinského značně převyšující.

Logicky nastalý drastický národohospodářský regres, v důsledku naprosto zdeformovaného tržního systému ustaveného Klausem, samozvaný "ekonomický génius", poté řešil vyhlašováním nekonečné série tzv. úsporných balíčků, což byl principiálně systém utajovaného okrádání poctivých daňových poplatníků. Na vymýšlení stále rafinovanějších úsporných balíčků si Klaus mezi bývalými členy KSČ našel špičkového bezskrupulózního odborníka, kterým byl, "Čest jeho památce!", dnes již nežijící exsoudruh ekonom Ing. Eduard Janota /1952 - 2011/.

Svou nezapomenutelnou hluboce destruktivní stopu v ekonomice našeho samostatného demokratického státu, pak náš hrdina, ověnčený již tituly prof. Ing. Václav Klaus, CSc., dr. h. c. mult. ve svém druhém presidentském funkčním období završil bezprecedentní plošnou amnestií pro usvědčené finanční podvodníky a zloděje, čím finančně poškozené poctivé spoluobčany nevratně připravil o výkon spravedlnosti a naději na vrácení, alespoň části, jim ukradených úspor, leckdy celoživotních...

P. Victorin 15.4.2020 17:52

Klausova kuponová privatizace v nikoliv širším kontextu

Neustálým mediálním vytrubováním nestoudných zhovadilostí "Kožený je motor privatizace! Potřebujeme více Kožených! Neznám špinavé peníze!, a pod., tehdejší výkonný ministr financí, Ing. Václav Klaus, CSc, v tzv. Prvé vlně privatizace, tehdy ještě do ČSFR a následně ve Druhé vlně již do samostatné ČR, přirozeně přilákal na epochální rozkrádání majetku zaniklého socialistického Československa největší finanční darebáky z celé Zeměkoule. Zda tak v lepším případě učinil pouze v důsledku svého chabého úsudku, či zda v případě horším jednal účelově, s cílem nemravně obohatit sám sebe, případně svou choť Livii, raději neposuzujme.

Každopádně důsledkem, zejména Druhé privatizační vlny, neboli též tzv. Velké privatizace, se veškerých někdejších exkluzivních socialistických státních podniků zmocnili téměř výlučně prachsprostí finanční darebáci a dobrodruzi, neschopní náhle získané firmy smysluplně řídit a produktivně spravovat. Proto Klaus, ve snaze jim vypomoci, začal nově vytrubovat, že pod jeho ekonomickým vedením se ČR právě stala "Ekonomickým tygrem" a proto všichni práce schopní občané jsou nyní povinni v zájmu svého budoucího blaha, které jim v dohledné době kyne, pro nové vlastníky začít do úmoru pilně pracovat za platy nižší než vlastníci podniků vyplácejí pracujícím v rozvojových zemích, jako komunistické Číně, Bangladéši, Pákistánu, Indii a dalších chudých státech Asie, kvůli zajištění konkurenceschopnosti nových českých produktů na světových trzích.

/pokračování/

J. Huml 15.4.2020 17:37

Martin Marak me dnes opet uprimne rozesmal. Jeho prispevky jsou opravdu ucinnym protilekem oproti stekani prostoduchych mopsliku = zastancu dutych narodoveckych hla.v

S. Donát 15.4.2020 17:17

Vy o jeho články nestojite, tak sem nelezte. A nemluvte za jiné.

S. Donát 15.4.2020 17:16

Ja jsem nikoho nikam nenominoval, jak jste si mohl všimnout. Jsem spokojený, že je Václav Klaus stále aktivní a že své myšlenky a postoje zveřejňuje.

S. Donát 15.4.2020 17:14

Ano, bohužel. Ta doba je neopakovatelná.

P. Staronový 15.4.2020 17:12

Pokud byste rád věděl, tak napsáno to bylo dnes dostkrát.

Že to vy ani jiní komouši nechápete, s tím pan Krátký nic nenadělá.

P. Staronový 15.4.2020 17:08

Nestojíte vy a další komouši (proč je pak čtete, to je mi záhadou). Za ty klidně pište.

P. Staronový 15.4.2020 17:05

Ona vůbec celá ta doba devadesátých byla krásná. Člověk měl příjemný pocit, že se věci obrací k lepšímu a přes mnohé chyby tomu tak bylo.

Teď jsou chyby jiné a pocit nějak chybí, nebo se dokonce stává záporným.

J. Kratochvíl 15.4.2020 16:55

Koho vy byste tam chtěl, jak vidíte, také není důležité.

P. Brich 15.4.2020 16:54

Pepku, vyskoč!

J. Kratochvíl 15.4.2020 16:52

Opravdu jste mne uklidnil.

Nemyslím si, že by to dnes záleželo na něm jestli se vrátí. Do žádných funkcí ho nikdo nechce, snaží se na sebe upozornit články o které také nikdo nestojí. Pro tuto zemi nic užitečného nevykonal, jenom škody po něm zůstaly. Současné dění to potvrzuje.

I. Jouza 15.4.2020 16:48

Klaus je nebezpečný narcistický psychopat a makroekonomické nula, který odmítá přiznat, že už je konec.

S. Donát 15.4.2020 16:46

Koho vy byste kam pustil naštěstí není vůbec důležité :)

J. Kratochvíl 15.4.2020 16:44

Já zase nechci ho k ničemu pustit. To bychom měli plné ulice a špitály mrtvých, tak jako bylo po jeho reformě zkrachovalých podniků.

I. Jouza 15.4.2020 16:43

Pane mýlíte se. Až Klaus zdechne neštěkne po něm ani pes jen prodejny Levné knihy, plnné jeho usmolených škvárů.

J. Kratochvíl 15.4.2020 16:42

Máte pravdu pane Vlčku, po mně určitě tolik škody jakou způsobil genius Klaus tomuto státu nezůstane.

I. Jouza 15.4.2020 16:41

Díky. Je to možné, zbývá už jen ten motiv. Ze soucitu to P Kellner určitě nedělá. Mohly by to být peníze posílané přes oligarchu z Ruska a Číny. Obě země mojí s zájmy jako V Klaus a jeho parta žoldáků.