3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Pánbůh peče oplatky

Moc korumpuje. Absolutní moc korumpuje absolutně. A velká část lidí, pokud dostane nějakou moc, sklání se před mocí ještě větší a sama se snaží, alespoň na svém písečku, uchvátit absolutní moc.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Anděl 15.6.2017 13:05

Dodávám, tato debata je o legislativě, nikoliv o víře. S muslimy nutně problém nemám. Ostatně, mnozí dělají věci, které by podle Mohamedova zákona dělat neměli. Třeba kouří.

M. Moravcová 15.6.2017 13:18

Re: Kříži !!!

To, že někde nekouří ještě neznamená, že je to civilizovaný svět. Tam se hulí tráva, sjíždí kokain, píchá hérák nebo pervitin, chlastá jak za cara, pašují se tam ilegálové, vraždí se tam pokojní občané. S tzv. civilizovaným světem - fráze jako hrom - běžte do háje.

P. Švejnoch 15.6.2017 13:35

Re: Kříži !!!

"Kuřáci jsou vesměs nepořádní a bezohlední lidé" Dobrýýý! :-D

"nedopalky odhazují do košů s odpadky, které se následně vznítí a zamořují svým dýmem celé ulice" Ještě lepší, úplně to vidím!!! :-D

Pište dál, pane Kratochvíle, jednou to určitě někdo vydá knižně!

R. Langer 15.6.2017 20:04

Re: Kříži !!!

Je to normální bolševický magor.

P. Juránek 15.6.2017 13:41

Re: Kříži !!!

Musím na 100% souhlasit s panem Křížem.

Kuřáci netuší, co je to slušmost. Než si zapálí, nepřemýšlí, že by to někomu mohlo vadit. Neřeknou: Bude Vám vadit, když si zapálím? Taková otázka má samozřejmě smysl jen tam, kde je kouření povoleno. Kuřáci nemají žádné právo kazit vzduch a otravovat tím jiné lidi v okolí.

Co se týče majitelů hospod, ti mají povinnost, jako všichni zaměstnavatelé, vytvořit pro zaměstnance pracovní prostředí, které není zdraví škodlivé. Nic na tom nemění, že zaměstnanec je kuřák. Je jen otázkou času, kdy zaměstnanci ze zahulených hospod, kteří dostali rakovinu plic, začnou vymáhat odškodné. Byli by hloupí, kdyby to neudělali. Na to vše má dbát inspektorát bezpečnosti práce.

Současný protikuřácký zákon je tedy v podstatě zbytečný, zjednodušuje však situaci při skutečné realizaci ochrany zdraví lidí v oklolí. Kuřáků samotných se to nijak nedotkne, ti stále mají právo se někde v ústraní uhulit k smrti. Litovat jich nebudu.

M. Moravcová 15.6.2017 13:49

Re: Kříži !!!

jestli ještě jednou sednete za volant a budete lidem otravovat vzduch, ať vás vezme čert.

S. Donát 15.6.2017 14:07

Re: Kříži !!!

Nehažte laskavě všechny do jednoho pytle. Díky

S. Landa 15.6.2017 14:12

Re: Kříži !!!

Pokud Vám jde o zaměstnance - bylo by dle Vás dostačující, pokud by provozovatel restaurace dal zaměstnancům k dispozici ochranné pomůcky? Kdyby číšníci mohli nosit např. plynové masky, bylo by to v pořádku?

J. Schwarz 15.6.2017 16:42

Re: Kříži !!!

Jestli na něco "západ" dojede tak na růst počtu lidí vašeho typu. Odstranit veškeré riziko, jednotlivce učinit naprosto nezodpovědným, ať se stane cokoli vždycky najít obětního kozla co "za to může" a tedy bude klopit. Problémy s průmyslem 4.0 se vyřeší tak, že polovina populace vystuduje práva a bude pomáhat jedněm "spoluobčanům" vymáhat na druhých "spoluobčanech" odškodnění za cokoli. Až většina nazná, že ideálem je bydlet na samotě obehnané vysokým plotem a nevycházet ven, protože největším nebezpečím je potkat "bližního".

R. Langer 15.6.2017 20:05

Re: Kříži !!!

A co tak jít tam, kde kuřáci nejsou?

J. Štrobl 15.6.2017 14:05

Re: Kříži !!!

Máte pravdu bolševik patrně nejste. Ale vzhledem k tomu, že první protikuřácké zákony schválili nacisté, máte asi blíže k této větvi socialistického hnutí. Ostatně, když si ve výši uvedeném příspěvku uděláte nepatrnou změnu a místo kuřáka napíšete Žid, mohl byste okamžitě publikovat ve známém stranickém tisku Der Stürmer. Nacističtí vůdci totiž věřili, že kouření a užívání tabáku je pro nadřazenou rasu rovno "rasové degeneraci" a tvrdili, že Židé jsou zodpovědní za zavedení tabáku a jeho škodlivé účinky. Nic si z toho však nedělejte, že nejste demokrat, takových je u nás víc.

J. Novotny 15.6.2017 14:41

Re: Kříži !!!

Další co má problém s rozdílem mezi implikací a ekvivalencí.

R. Langer 15.6.2017 20:05

Re: Kříži !!!

Ani bych neřekl... :-P

J. Štrobl 15.6.2017 21:13

Re: Kříži !!!

Ani implikace ani ekvivalence. Nacisté i bolševici, kteří pocházejí ze stejné socialistické rodiny od sebe vždycky opisovali. Mezi nacisty, bolševiky neboli komunisty a fašisty není žádný rozdíl, všechno je to odnož socialistického hnutí. Jedině sociální demokraté se tváří jako demokraté, ale vždycky vyvolají zlé duchy a pak kolaborují se socialistickou odnoží, která to vyhraje.

J. Štrobl 15.6.2017 21:19

Re: Kříži !!!

Málem bych zapomněl. Patří sem i neomarxisté, se kterými naši sociální demokraté úspěšně spolupracují. Neomarxisté mají sice hnízdo u Zelených a v neziskovkách, ale infiltrovali už všechny naše archivní strany. Snad mimo Svobodných.

J. Novotny 15.6.2017 21:30

Re: Kříži !!!

No, použil jste omezení kouření od Hitlera jako argument k politické orientaci pisatele. To, že náckové omezili kouření neznamená, že ten, kdo je pro omezení kouření je nácek.

Navíc Hitler měl trochu jinou motivaci, obával se, že cigarety mohou kazit Němcům jejich nadřazenou genetickou výbavu.

Svobodní jedou také silně podle ideologie a neváhali by vylít s vaničkou dítě.

Ale jinak přednáška pěkná, děkuji.

J. Jurax 15.6.2017 14:59

Re: Kříži !!!

Kuš, traktore - kuřáci jsou vesměs pořádní a ohleduplní lidé; nicméně připustím, že ohleduplnost se může vytratit, čtou-li takové blboviny, jakou jste tu napsal Vy.

Nepřipomínáte mi bolševika, nýbrž fanatického hlupce; a ano, byli jimi i bolševici.

J. Novotny 15.6.2017 16:19

Re: Kříži !!!

Kuřáci musí potlačit informaci o škodlivosti kouření, jinak by nemohli krmit svoji závislost. Ohleduplný člověk by nekouřil v místnosti, kde je pracuje obsluha po celý den. Pořádný by neházel vajgly po ulici.

R. Langer 15.6.2017 20:08

Re: Kříži !!!

Obsluha kouří taky a nevadí jí to, ale komoušům jako je Novotný ano. A když bude kouřit v hospodě, nebude házet vajgly po ulici, soudruhu. :-P

J. Novotny 15.6.2017 21:36

Re: Kříži !!!

Aby se z toho neposral Langer. Obsluha kouří, protože je to obranný mechanismus, nekuřák by tam nevydržel.

Zkuste si najít měření expozice obsluhy v zakouřených barech, je to docela soda a ohleduplný člověk by nikdy obsluhu takové expozici nevystavil. Ale říká si, je tady zakouřeno, tak ta moje cigaretka neudělá rozdíl.

Vajgly na ulici byly a jsou vidět i vedle odpadkových košů a to před i po omezení kouření v hospodě.

S. Landa 15.6.2017 22:00

Re: Kříži !!!

Obranný mechanismus. Hm. Nezlobte se, pane Novotný, ale začínáte být vážně trochu trapný.

J. Novotny 15.6.2017 22:04

Re: Kříži !!!

Trapný jste vy. Mozek kuřáka potlačuje negativní informace o kouření, jinak by kuřák nemohl krmit svou závislost.

S. Landa 15.6.2017 22:14

Re: Kříži !!!

Rozdílné názory v diskuzi jsou v pořádku, ale Vy jste ve své fanatické nenávisti čím dál ubožejší a tím pádem únavný. Znám lepší způsoby, jak trávit večer, a tudíž se loučím a přeji Vám dobrou noc.

A. Alda 15.6.2017 15:02

Když šlápnu na vajgl,

není to zdaleka takový problém, jako když šlápnu do psího či lidského lejna.

P. Krešňák 15.6.2017 15:40

Re: Kříži !!!

Pane Kratochvíle, z Vašich argumentů je tedy zcela jasné, požadujete zakázat chovat a vlastnit psy. Minimálně pejskařů se chová jako prasata a po svých psech neuklízí. Takže dle vašich argumentů které jste použil pro obhajpbu zákazu kouření je třeba psy zakázat. To máte pravdu s politikou nijak nesouvisí ale s Vámi bych opravdu nekamarádil. Možná by bylo dobré se trochu zamyslet. Krešňák

R. Langer 15.6.2017 20:09

Re: Kříži !!!

Ani bych se nedivil, kdyby dalším bodem byla likvidace chovu psů.

J. Schwarz 15.6.2017 16:36

Re: Kříži !!!

Vy jste, soudruhu Kratochvíle, víc bolševik než Felix Edmundovič Dzeržinskij. Koše s odpadku se většinou nevznítí od nedopalku, ale úmyslně v důsledku chuligánství. Mnohem větší binec než nedopalky tvoří obaly od sušenek, plastové lahve od limonád atp. Vaše argumentace je čistě bolševická, ti taky argumentovali tím že někteří podnikatelé okrádají dělníky, sedláci zase bezzemky a proto je třeba je zničit jako třídu. Mně tedy vadí fundamentalističtí kazatelé čistoty, zdraví a morálky vašeho typu řádově víc než kuřáci, karbaníci a alkoholici dohromady.

A. Alda 15.6.2017 11:40

První odstevec lze formulovat elegantněji:

Každá moc tenduje k své expansi.

J. Kratochvíl 15.6.2017 10:53

Zákaz kouření ve veřejných prostorech je správné

a srovnávat ho s americkou prohibicí může pouze magor.

Plicní lékaři ho schvalují a to je pro mne nejpádnější argument proti ideologickému tlachání autora článku.

Tak jako vždy !!!

J. Růžička 15.6.2017 11:25

Re: Zákaz kouření ve veřejných prostorech je nesmysl

Pane Kratochvíle, z vás dvou není magorem pan Vlk. Zákaz kouření v hospodách nutí kuřáky kouřit před hospodou, takže svou dávku tělu i plicím dodají stejnou. Plicní lékaři nemají mít z čeho radost. Melete kraviny. Jako vždy.