30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Památky ani školství sněmovnu nezajímají

Minulý týden byly ve sněmovně shozeny pod stůl dva důležité vládní návrhy zákonů. První se týkal ochrany památek, kvůli kterým k nám přijíždí turisté, kteří přinášejí peníze. Druhý byl o zřízení kariérního řádu ve školách, přičemž úroveň školství, tedy vzdělání, je tou hlavní investicí do naší budoucnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 22.7.2017 20:08

:))))))))

J. Ráž 22.7.2017 18:56

Právě naopak

Když poslanci zamítli schválení těchto legislativních zmetků, naopak prokázali, že mají o školství a racionální památkovou péči zájem.

Š. Hašek 22.7.2017 16:58

Re: Památky volí?

Jsem se sebevědomými, chytrými učiteli, ............. . Ti si vždy poradili.

Bohužel těch fňukalů je mezi učiteli/většinou učitelkami dost a ti kalí vodu, ostatně jak je v sockomunismu zvykem. Ti stále volají po "reformách", nakonec dostanou "reformy Valachové/Marksové a buzerují je školští zástupci z krajských úřadů (průměrný věk 31, odučené roky 0.8). Asi tak. Nakonec dobře jim tak. Ale odnášejí to hlavně ti první.

Š. Hašek 22.7.2017 16:51

Re: Kdo rozbil koalici?

Páni socani a lidovci doufali, že když vyhlásí "koncil kostnický" nad Babišem, budou přeci mít "rozumné voliče v kapse". Nyní hodně rozumbradů pláče, že to nefunguje.

Nikdy jsem Babiše nevolil, jen tak sleduju, jak mouchy létají kol orla. Orel jest dravec a v přírodě je přiměřeně potřeba.

F. Navrátil 22.7.2017 16:21

Kdo rozbil koalici?

Páni socani a lidovci rozdrbají vládní koalici a pak spolu s Hvížďalou pláčí, že nefunguje

A. Hrbek 22.7.2017 15:40

Památky volí?

Ani učitelé nejsou tak zajímaví.

K. Vyšata 22.7.2017 11:47

Pořád samá reorganizace, samé nové zákony,

které obsahují některé dobré věci, ale vždy další špatné. Protože zájmy jsou roztříštěné, dost lehce prosazovatelné slabou úrovní zpracovatelů a v neposlední řadě vrozenou neschopností poslanců odolat penězům. Díky Sobotkovy a Bělobrádkovi se rozsypala koalice a přináší, jak je vidět skvělé výsledky. Spousta pitomostí padne alespoň na čas k ledu.

P. Portwyn 22.7.2017 10:19

Re: Ale zajímá.

S názorem Vašich známých a mých kolegů souhlasím. Tohle by zase vedlo k vyšší byrokracii.

Přestože si systematicky doplňuju kvalifikaci, mám publikace, zajímám se o svoji práci (kvalitu mé výuky ať hodnotí jiní), na vypisování svých zásluh a vyplňování stohů dokumentů se můžu vykašlat. To radši vymyslím nějaké ty pracovní listy a pokusy.

Zbytek: ano. To, že v návrhu ministra Hermana jsou třeba nějaké rozumné věci, ještě neznamená, že tam nejsou jiné nesmysly. A že si koalice dělá navzájem podtrhy, není nic nového, Hermanovi straničtí kolegové nejsou ani náhodou stranou.

P. Dvořák 22.7.2017 9:26

Re: Ale zajímá.

Vaše věta: " . . . domnívám se, že dalším "pilováním" zákonů se nevychytá snaha přes známé "něco ojebat". . . má obecnou platnost.

Dostali jsme do prapodivného stádia ode zdi ke zdi, plácáme se od právního nihilismu k aplikaci právní normy bez ohledu na následky. Když něco nejde nebo naopak to jde až příliš snadno, ale je to nežádoucí, vždy se to svede na "neexistenci právního předpisu".

Někdy se divím, že nám ještě funguje peristaltika, když na ni přece nemáme žádný právní předpis. A zdravý rozum chybí.

I když vlastně výsledky naší politiky většinou vypadají jako ta neřízená peristaltika :-)

Š. Hašek 22.7.2017 9:06

Ale zajímá.

Dle vyjádření několika mých známých (učitelů) je karierní řád nesmysl. Jen je potřeba navýšit počet "karierních, ministerských sledovačů odborného růstu kantorů". Zkráceno.

Ochrana památek je na solidní úrovni, domnívám se, že dalším "pilováním" zákonů se nevychytá snaha přes známé "něco ojebat". Bouralo se vždycky. A fest. Zkráceno.

Pokud pan Hvížďala pláče, že v sousedství chátrá nemovitost/památka, má možnost založit lidomládežnicko-aktivistickou společnost, od toho "zloducha" ji vykoupit a posléze opravit (a udržovat). Za vlastní ovšem, je snad občanem ČR a leží mu na srdci "hezké věci". Aktivistů jako máku, ale všichni by chtěli jen peníze od ostatních. Zkráceno.

P. Kmoníček 22.7.2017 8:26

Pamatovat si to musíme!

Ale ono to stejně mnoho platné nebude. Těch, kterým to stále nedošlo a nikdy nedojde je bohužel víc než těch přemýšlejících.