3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. vavruška 10.11.2010 6:32

Idealizovat si odbory je chyba

1. Naše odbory jsou jen jistým odvarem odborů amerických, které byly zakládány zpravidla konkurencí s cílem způsobit svému konkurentovi problémy. Byly a jsou to zločinecké organizace (nehledě na jejich podporu v zákonech atd.), které se dodnes neštítí násilí na jednotlivcích a ještě v nedávné minulosti jim nebyly cizí ani vraždy. Propojení s mafií je logické, souvisí s jejich vznikem.

2. Tady odbory fungují v podstatě stejně, až na to, že (snad) nepoužívají vraždy a mrzačení jako metodu. Zato mají jinou specialitu: vydírání nezúčastněných osob. Typickým příkladem byla "stávka" učitelů, kteří vedou svůj spor s ministerstvem, ale ministerstva se jejich "stávka" nijak nedotkla, zato zkomplikovali život statisícům rodičů.

Ve slušné a skutečně civilizované zemi by musely být odbory, stejně jako jiné formy organizovaného vydírání, postaveny mimo zákon.

K. Pořická 9.11.2010 23:45

Vážení odboráři,podívejte se na své bosy hodně z blízka.

Stačí zavítáte-li do vstupní haly bývalého Penzijňáku,dnes DOS.A nepřehlédněte parkoviště a garáže.A nebo si sedněte do parku před budovou a hodinku sledujte cvrkot. Možná se vám v hlavě rozsvítí, minimálně zahlodá pochybnost ,že z vás i všech ostatních dělajívoly.....

V. Michl 9.11.2010 23:31

8.12. je zapotřebí abychom se všichni

vypravili na všechny státní úřady vyřídit si vše co budeme potřebovat ještě letos a i pro příští rok. Pokud tam nikdo nebude, je třeba si stěžovat a uplatnit na státu škodu. Kdyř tyto úřady jdou k nám na kontrolu a my nejsme, tak nás pokutují. Kdy už tady zajistí někdo rovnoprávnost v právech a povinnostech úředníků a ostatních občanů?

J. Černý 9.11.2010 21:18

Samozřejmě, a jejich existence je dokonce žádoucí. Jenže jestli jejich předáci chtějí vyjednávat s předsedou vlády či s ministry nebo s kýmkoli jiným, měli by skutečně dosahovat jejich manažérské i vzdělanostní úrovně.

.....Samozřejmě, a jejich existence je dokonce žádoucí. Jenže jestli jejich předáci chtějí vyjednávat s předsedou vlády či s ministry nebo s kýmkoli jiným, měli by skutečně dosahovat jejich manažérské i vzdělanostní úrovně.....

Vážený pane, pokud jste toto napsal ve střízlivém stavu, je mi Vás líto - pokud tím chcete říci, že odbory mají nasadit při jednání s panem Nečasem stejný " kalibr " ????

Skutečný manažér ?? Proboha čeho je pan Nečas manažér ?

J. Novak 9.11.2010 20:00

Nepochopení v soukromé sféře

Soukromá sféra zatím nechápe, že tyto nesystémové škrty, co tahle nemožná vláda předvádí, se v důsledku obrátí i proti ní. Nemám tím na mysli obří nadnárodní korporace, ale to, co by mělo být páteří ekonomiky zaměstnávající většinu zaměstnanců - živnostníky a drobné podnikatele. Těm totiž v důsledku snížené koupěschopnosti klesne poptávka a velká část nakonec zkrachuje, nebo bude nucena své podnikání ukončit. Pak terpve "ovčanské" veřejnosti dojde, co si vlastně v květnu "zvolila". Voli volili, voly zvolili.

V. Michl 9.11.2010 23:33

Re: Nepochopení v soukromé sféře

Obyčejný člověče, chtělo by to trochu víc vzdělání, pokud tady chceš psát.

J. vavruška 10.11.2010 6:38

Nepochopení ve stádní sféře

Stádní sféra naopak stále nechápe, že veškeré její příjmy jdou čistě jen z peněz zdaněných těmi, kdo vytvářejí ekonomiku nezávisle na státu a stádních zakázkách, protože jinak ve stádním rozpočtu peníze pouze cirkulují kolem dokola a pouze vytvářejí dojem jakési ekonomické činnosti.

Proto bych rád doporučil příslušníkovi stádní sféry, který zde cítil potřebu nás, samostatně si vydělávající poučovat, aby raději někam zalezl a byl rád, že na něj ještě něco zbylo. Protože pokud by soukromá sféra přestala fungovat, na vyžírky ve stádní sféře by nezbyla ani koruna, bez ohledu na jejich silné či ještě silnější řeči.

J. Novak 9.11.2010 19:45

Úroveň vzdělání

No, ono to zrovna v té vládě s tou úrovní vzdělání a hlavně s těmi manažerskými schopnostmi nijak valně nevypadá, včetně znalosti řešené problematiky. Odboroví předáci se v dřívějších dobách rekrutovali zejména z oborů, za které potom i vystupovali. To, jak si dnes mezi sebou ministři a strany předávají a mění ministerstva, o odborných kvalitách moc nesvědčí.

K. Berka 9.11.2010 9:45

Pan pisatel toho

dehonestujícího článku, patrně spatřuje práci odborů v rozdávání vánočních kolekcí!

M. Prokop 9.11.2010 10:02

Re: Pan pisatel toho

Jo, tím se neserrou do politiky.

J. Schwarz 9.11.2010 10:29

Re: Pan pisatel toho

Dnešní odbory se dehonestují samy. Pisatel má naprostou pravdu když píše, že odborářští bossové jsou jen nekompetentní žvanilové, co nedokáží nic jiného než vykřikovat "chceme, nedopustíme, požadujeme" a když to nedostaneme tak všechno rozmlátíme. Když si vy, pane Berko,  pozvete domů firmu kvůli zateplení, jistě bude ve vašem zájmu aby dílo zvládli co nejrychleji při optimálním počtu pracovníků, aby vás práce přišly co nejlevněji. V zájmu "odborářů", zvlášť v dobách kdy se zakázky nehrnou je "zaměstnat" co nejvíc lidí - i zbytečně, jen aby firma nemusela propouštět. To ovšem předpokládá, že to vy zaplatíte! A stejné je to i se státem a jeho službami. Každý ouřada by nejradši v kanceláři zaměstnal i svou manželku, bratra či kámoše - zvlášť když je nouze o práci. Úředníci o sebe packají na chodbách a "strany" posílají od čerta k ďáblu. Ale živit zbytečný aparát musejí produktivní občané. Žádní "bohatí", ať zvednete jakkoli daně. Protože ti, které daněmi ožebračíte, nebyli "bohatí". Skutečně bohatými jsou ti, kteří si daně promítnou do cen a tak, pokud jde o způsob života, zůstanou na svém. Svým způsobem jsou takto bohatí i politici, kteří si zvýší příjmy zvednutím ruky. Pak je snadné zvyšovat daně, když si můžu odhlasovat plat tak vysoký, abych při libovolném systému danění měl v kapse "odpovídající" částku.

K. Berka 9.11.2010 11:06

Re: Pan pisatel toho

Pěkně jste to napsal.

M. Prokop 9.11.2010 15:52

Re: Pan pisatel toho

A přesně.

J. Černý 9.11.2010 21:21

Re: Pan pisatel toho

Naprostý souhlas. Autor článku se jeho zveřejněním sám zařadil mezi sobě rovné, myslím že onomu (zřejmě zakomplexovanému pánovi)pánovi by nejlépe vyhovoval feudalismus, či raději otrokářský řád!

P. Hlobil 9.11.2010 8:28

armada nee

Pan pisatel se trosku myli, v armade zadne odbory nejsou a ani byt nemuzou.

K. Janyška 9.11.2010 8:12

Těším se na stávku státních povalečů, jako malé dítě !

Samozřejmě však vím, že by mělo být ve státní správě stávkovat zakázáno ! Nedává to žádnou logiku !  Občané si platí správu státu a správci jim za to, že mají výborná zaměstnání ukazují prostředníček ! Dzp.

P. Kylchap 9.11.2010 12:52

Pane Janyško,

pochlubte se jak přispíváte a jak jste přispíval do státního rozpočtu.

J. Novak 9.11.2010 20:03

Re: Pane Janyško,

Pan Janyška kdysi vymetal komíny, potom se stal zakládajícím členem ODS, supermanažerem ODS a dnes přispívá svojí jedovatou slinou tak maximálně tady, do státního rozpočtu určitě ne.

J. Černý 9.11.2010 21:23

Re: Pane Janyško,

Díky za info. Už je mi jasné odkud má hubu plnou jedu.

T. Kočí 9.11.2010 7:46

Otřesně obludná cesta odborů

Jak článek,tak diskutující mají 100% pravdu.Je to nechutnné.

M. Gavlák 9.11.2010 6:58

Chapu, proc to pisete,

ale myslim, ze hlavni ulohou odboru je hajit podminky svych clenu a ne vymyslet narodohospodarskou politiku vlady, zvlaste kdyz tato umi dopady krize hazet jen na zamestnance. Ti nemohou za strategii a jsou samozrejme postizeni plosnymi skrty.

M. Prokop 9.11.2010 10:04

Re: Chapu, proc to pisete,

Když jsou dluhy jak prase (z velké části po ozubené pleši), škrtat se holt musí v první řadě.

J. Novak 9.11.2010 19:51

Re: Chapu, proc to pisete,

Ty dluhy jsou hlavně po Klausovi a jeho zpackané privatizaci, tunelech s LTO, Topolánkově vládě s jejím snížením daní pro bohaté...

J. Schwarz 9.11.2010 10:38

Re: Chapu, proc to pisete,

To by mohly odbory taky tak, že by vůdcové požadovali pro každého odboráře sto tisíc měsíčně + osvobození od daně, jinak podpálí magistrát a rozeberou koleje. Je to obrana zájmů členů? Je! A pokud je nemusí zajímat kde na jejich požadavky brát, pak by podobný postup měl i svou logiku. Navíc  většina "služeb" poskytovaných státem je občanům vnucena a je jim užitečná asi jako služba drába za dob roboty. A stávka drábů za vyšší platy namířená údajně proti skrblivému panstvu, prezentovaná jako boj za práva robotou povinných je chucpe!

J. Sinnreich 9.11.2010 2:42

Priklad hodny nasledovani

Nasi odborari by si meli vzit priklad z odboru v Argentine. Jejich organizace CGT, zalozena v r. 1940 diktatorem Juanem Peronem ma dlouhou historii paralyzovani hospodarstvi zeme prosazovanim svych zajmu a odstraneni jakekoli vlady, ktera se odvazi jim postavit. Jejich spojeni s Peronistickou stranou (u nas mozno rici komunisty) jim zarucilo preziti.  Behem vlady Nestora Kirchnera (predposledniho prezidenta Argentiny) byly odbory vedene  jejich generalnim sekretaren Hugem Moyano hlavnim faktoren v prosazovani politiky nezakonosti, neplaceni zahranicnich dluhu a vysledneho celkoveho upadku zeme (pratelici se tesne s Hugo Chavesem a Fidelem Castrem). Na pr. odbory vysilaly svoje "enforcers", k potlaceni stavek zemedelcu proti zvysovani dani, nebo blokovali distribuci novin, ktere nesouhlasily s vladni politikou. Posledni kapkou ovsem byly pozadavky odboru na to, aby jejich zastupci meli rezervovana mista v nejvyssim soudu, parlamentu a ve vlade. to bylo priliz i pro byv .prezident Kirchnera (vladnouciho  v pozadi svoji prezidentske manzelky). Stacil vsak telefon od Generalniho tajemnika Moyany a Kirchnera, ktery trpel srdecni slabosti ranila mrtvice. Sledujte nyni, zda v zemi, ktera je od roku 1930 v podruci  ideologie socialne fasisticke diktatury bude obnoven zakon a nebo bude dale vladnout odborarsko -socialisticka mafie. 

J. Kanioková 9.11.2010 19:26

Ráda čtu argumenty ze zemí,

o jejichž hospodaření vím vlastně jen minimum. Díky

Pro mě jsou odbory vždycky jen mafie s vyděračským jednáním

J. Černý 9.11.2010 21:31

Re: Ráda čtu argumenty ze zemí,

Vážená paní, zřejmě nejste zaměstnanec, pokud byste byla, nepsala byste takové bludy. Zřejmě jste asociální podnikatelka, rentiér, či majitelka realit která má zisk z jejich pronájmu. Pokud něčím z toho nejste a máte takové názory, tak bych na Vašem místě brzy navštívil odborného lékaře.

V. Michl 9.11.2010 1:53

Špatné a nevymahatelné zákony,

vydírající odbory, neschopná státní správa, úplatní policisté, úředníci i soudci, zlodějská armáda, ...............  Snad už není zapotřebí pokračovat. Mám pouze jednu teorii. Dokud se náklady ve státní správě nesníží minimálně o dalších 20% a počet osob placených ze státního rozpočtu se nesníží nejméně o 30%, tak se nemůže nic změnit. Anglie nyní snížila náklady st. správy o 20% a propouští 500tis. státních zaměstnanců. Slyšel někdo, že by se v Anglii stávkovalo? Proč má Rakousko 23tis. policistů a my 44 tis.? A to nepočítám ty městské. Proč jsou v Rakousku vidět a u nás ne? Jak si může dovolit odborář policistů říci, že 8.12. bude snížena dostupnost policie? Proč není už stíhán za trestný čin šíření poplašné zprávy? Zviditelňování odborových bosů, (Zavadil, Škromach) a pod., kteří neumí počítat do pěti, se nedivím. Vede to pouze k udržení jejich míst. Ve státní správě odbory nemají co dělat. A komu se to nelíbí, ať jde pracovat jinam. A zase by se dalo pokračovat. Nebudu, protože mi z toho rady je na zvr..... Kdybych byl mladší, už bych nebyl tady a ani v EÚ.  

M. Prokop 9.11.2010 10:04

Re: Špatné a nevymahatelné zákony,

Ano.

M. Kadlecová 9.11.2010 18:48

Re: Špatné a nevymahatelné zákony,

Pracuji jako pokladní na hradě. My jsme taky státní a nikdo o nás nemluví a s dovolením, pane, nedělám nic z toho, co jste popsal. A svou práci mám ráda, a ještě ke všemu jsem už starucha /52/. Jsem tu už 15 let každý den, kromě pondělí. Proč mi chtějí ubrat z již tak směšného platu - vysvětlíte mi to?