8.6.2024 | Svátek má Medard


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Kočí 9.11.2010 7:46

Otřesně obludná cesta odborů

Jak článek,tak diskutující mají 100% pravdu.Je to nechutnné.

M. Gavlák 9.11.2010 6:58

Chapu, proc to pisete,

ale myslim, ze hlavni ulohou odboru je hajit podminky svych clenu a ne vymyslet narodohospodarskou politiku vlady, zvlaste kdyz tato umi dopady krize hazet jen na zamestnance. Ti nemohou za strategii a jsou samozrejme postizeni plosnymi skrty.

J. Sinnreich 9.11.2010 2:42

Priklad hodny nasledovani

Nasi odborari by si meli vzit priklad z odboru v Argentine. Jejich organizace CGT, zalozena v r. 1940 diktatorem Juanem Peronem ma dlouhou historii paralyzovani hospodarstvi zeme prosazovanim svych zajmu a odstraneni jakekoli vlady, ktera se odvazi jim postavit. Jejich spojeni s Peronistickou stranou (u nas mozno rici komunisty) jim zarucilo preziti.  Behem vlady Nestora Kirchnera (predposledniho prezidenta Argentiny) byly odbory vedene  jejich generalnim sekretaren Hugem Moyano hlavnim faktoren v prosazovani politiky nezakonosti, neplaceni zahranicnich dluhu a vysledneho celkoveho upadku zeme (pratelici se tesne s Hugo Chavesem a Fidelem Castrem). Na pr. odbory vysilaly svoje "enforcers", k potlaceni stavek zemedelcu proti zvysovani dani, nebo blokovali distribuci novin, ktere nesouhlasily s vladni politikou. Posledni kapkou ovsem byly pozadavky odboru na to, aby jejich zastupci meli rezervovana mista v nejvyssim soudu, parlamentu a ve vlade. to bylo priliz i pro byv .prezident Kirchnera (vladnouciho  v pozadi svoji prezidentske manzelky). Stacil vsak telefon od Generalniho tajemnika Moyany a Kirchnera, ktery trpel srdecni slabosti ranila mrtvice. Sledujte nyni, zda v zemi, ktera je od roku 1930 v podruci  ideologie socialne fasisticke diktatury bude obnoven zakon a nebo bude dale vladnout odborarsko -socialisticka mafie. 

V. Michl 9.11.2010 1:53

Špatné a nevymahatelné zákony,

vydírající odbory, neschopná státní správa, úplatní policisté, úředníci i soudci, zlodějská armáda, ...............  Snad už není zapotřebí pokračovat. Mám pouze jednu teorii. Dokud se náklady ve státní správě nesníží minimálně o dalších 20% a počet osob placených ze státního rozpočtu se nesníží nejméně o 30%, tak se nemůže nic změnit. Anglie nyní snížila náklady st. správy o 20% a propouští 500tis. státních zaměstnanců. Slyšel někdo, že by se v Anglii stávkovalo? Proč má Rakousko 23tis. policistů a my 44 tis.? A to nepočítám ty městské. Proč jsou v Rakousku vidět a u nás ne? Jak si může dovolit odborář policistů říci, že 8.12. bude snížena dostupnost policie? Proč není už stíhán za trestný čin šíření poplašné zprávy? Zviditelňování odborových bosů, (Zavadil, Škromach) a pod., kteří neumí počítat do pěti, se nedivím. Vede to pouze k udržení jejich míst. Ve státní správě odbory nemají co dělat. A komu se to nelíbí, ať jde pracovat jinam. A zase by se dalo pokračovat. Nebudu, protože mi z toho rady je na zvr..... Kdybych byl mladší, už bych nebyl tady a ani v EÚ.  

J. Šejnoha 9.11.2010 0:35

přehnané požadavky na odboráře

Chtít po odborářích aby  zasahovali proti zadlužování je  stejné jako chtít po  opilci, aby  skončil po třetím pivě.  Ví, že  nedělá dobře,  ale přesto  skončí až s  dvanáctým. 

Rozum  by měli mít  ministři financí.

Pokud  jde o odbory ve  státním sektoru, je  jejich smysl  záhadou.  Odbory  mají přece  bránit  zaměstnance proti  nepřiměřeně  tvrdému   postupu ze  strany kapitálu.  Ale  o tom se ve  státní službě vůbec nedá mluvit.

P. Sulc 9.11.2010 0:14

komuniste stale vladnou

Statni zamestnanci by nemeli mit ani odbory, ani pravo na stavku.