18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Otazníky kolem Jana Lipavského

Cvrlikali si o tom vrabci na okapech střešovické nemocnice. Tím kandidátem na ministra, kterého hodlá prezident Zeman Petru Fialovi (potažmo celé 5koalici) dle svých vlastních slov „vetovat“, má být Jan Lipavský.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Hejduk 22.11.2021 9:19

R^

V. Kučer 22.11.2021 19:18

Izrael má dost síly na to aby zahnal Palestince za Jordán, Kdyby byli silnější Palestinci již dávno by zahnali Židy do moře.

B. Rudolf 22.11.2021 6:19

Podle mne je podstatou problému otázka, zda je pan Lipavský skrytý antisemita, nebo zda jen má na řešení Izraelsko-Palestinského konfliktu jiný názor než Miloš Zeman. Myslím si (ale nevím to s jistotou), že není ani trochu antisemitou.

Před časem jsem usiloval (jenom v těchto diskusích) o to, aby Izrael zastavil bombardování Gazy co nejdříve. A hodně jsem byl šokován tím, co se stalo potom. Obě strany konfliktu považovaly tak nějak za samozřejmé, že Hamás za peníze určené na pomoc a obnovení Gazy nakoupí zbraně, které použije k terorismu. Já bych za těchto okolností zastavil veškerou pomoc.

Nerozumím tomu, ale zdá se, že dosavadní řešení Izraelsko-Palestinského konfliktu příliš nefungují. Tak proč ostrakizovat lidi, kteří nevidí věc militantně a jednostranně?

I. Mentlík 22.11.2021 6:46

Pokud jste o něco usiloval, mělo to být nejdřív to, aby Palestinci přestali co nejdříve ostřelovat Izrael. Bombardování Gazy bylo vždy až jako odpověď, u nás se tomu říká přiměřená obrana. A že se má zastavit veškerá pomoc, která je využívána k nákupu zbraní a podpoře rodin teroristů a vrahů ? To je bez diskuzí. Ale jste si jistý, že Lipavský bude v Bruselu dostatečně bojovat za zastavení takové pomoci ? A protože dosavadní řešení nefungují nejen příliš, ale vůbec, je zcela legitimní obávat se člověka, který dosavadní proces aktivně podporuje. V tom nevidím žádnou proklamovanou Změnu. Doufám, že lidé bydlící v blízkosti palestinského zastoupení jsou dostatečně pojištěni proti výbuchu, i když, jak jsme viděli v Bejrutu, může jim to být prd platné.

H. Lukešová 22.11.2021 8:06

Pan Lipavský je antisemita, zuřivý antisemita. Každý člověk, který popírá právo Izraele na sebeobranu a existenci je antisemita, protože palestinští Arabové chtějí Izrael zničit, židovské obyvatelstvo vyhnat, usmrtit nebo zotročit a kdo podporuje takový (palestinský) lid, je tím, čím je, antisemitou. To je nade vší pochybnost neoddiskutovatelné.

Upřímně to nechápu, palestinští Arabové a obecně muslimové spáchali tolik teroristických útoků, napáchali tolik a tolik zla a přesto jsou miláčky mezinárodní levice.

Připomenu přehled antisemitských vražd ve Francii

2006- francouzský Žid Ilan Halimi byl unesen, mučen a brutálně zavražděn skupinou mladých muslimů (gang „Barbaři“).

2012- muslimský terorista zastřelil před budovou židovské školy v Toulouse učitele a tři děti.

2015- útok na židovský košer Hyper Carcher za sebou nechal čtyři oběti

2017- malijský muslim Kobili Traoré , brutálně zavraždil ortodoxní Židovku, lékařku Sarah Halimi, kterou posléze vyhodil z okna jejího bytu.

2018- dva muslimové, ubodali, znásilnili a posléze upálili osmdesátipětiletou přeživší holocaustu Mireille Knoll

A tyhle zločiny dnešní "pokrokový" moderní levičák podporuje, ve jménu palestinianismu a antisionismu.

J. Krásenský 22.11.2021 3:57

Děkuji, pane Stejskale, souhlasím s Vámi.

J. Brunner 22.11.2021 2:27

Panem Stejskalem opovrhovaný Zeman ho na ministra neschválí.

Š. Hašek 22.11.2021 10:19

Jistě. Ví se to.

Vědělo se to již dříve - a tak byla jasná snaha, aby Lipavského jmenoval "kolektiv pracovníků senátu a parlamentu". Nějak v nějakém zastoupení.

V. Suchodol 22.11.2021 1:13

Lipavsky jako levicacky Pirat timto nemuze prekvapit. Jejich antisemitska doktrina je prece velice dobre znama.

O. Zuckerová 22.11.2021 1:06

Hned jsem si pomyslela, že pan Fiala bude působit velké potíže. Patří do kategorie takových těch neoblomných a neomylných gymnaziálních profesorů z prvorepubličních filmů. Na Zemana bude asi vyvinut velký tlak. Ale jestli Fialův stávající kandidát projde, pak tu asi budeme brzo korzovat v burkách.

J. Jurax 22.11.2021 19:18

Jenže ti neoblomní a neomylní gymnaziální profesoři z prvorepublikových filmů byli karikaturami, aby se diváci zasmáli. Fiala je skutečný, byť se jim aspoň po Vašem soudu podobá; k zasmání to ale není.