9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

POLITIKA: Oranžové hřbety

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
RELATIV 12.10.2008 20:31

Re: Demokracie.

Tatino,pak by poslanci měli být voleni všichni jako nezávislí.A to by byl potom guláš....

Rudolf 11.10.2008 16:58

Re: Demokracie.

Ten clanek neni tak idiotsky. Kazdy poslanec ma zajmy strany a zajmy svoje. Problematicka je priorita. Proto zadny poslanec neskonci v chudobinci.

Queribus 11.10.2008 18:01

Re: Demokracie.

Tak idiotský příspěvek jsem dlouho nečetl. Ptát se, jestli jste četl Ústavu, je asi zbytečné. Vy totiž ani nevíte co to je. Žádný orgán strany ani předseda nemůže nařizovat poslanci, jak má hlasovat. Pokud to někdo činí, jedná protizákonně.

RELATIV 12.10.2008 20:27

Re: Demokracie.

Karle,máte pravdu,stejný přístup by měl platit pro celou sněmovnu.Odpadlo by přetahování,případně vydírání poslanců.

Karel K 11.10.2008 14:26

Z historie socdem víme,

že to byla vždy spelečnost neschopných, nikoho nereprezentujících blbů. Kdysi líheň komunistů, v roce 1948 se dokonce s komunisty sjednotili a po sametu jsou to už jen neschopní žabaři s korupčními sklony.

To, že jim dochází nápaditost a tak se raději poddávají svému lídru s poslušností, která by se dala přirovnat jen k členům Hitlerovy partaje, svědčí  nejen o mozkové prázdnotě ale i o jejich nekonečné touze po moci. Ty čtyři miliony  by měl zaplatit každý, kdo jej bude volit, jako náhradu za škody, které pak oni republice způsobí :-).

Marat 11.10.2008 13:04

Rath by se měl podívat nejprvé na sebe.

Kolik politických stran a jejích programu zradil přeběhlík Rath? A nyní by chtěl něco žvanit !

jirka.s. 11.10.2008 16:33

Re: Rath by se měl podívat nejprvé na sebe.

V letech 19911994 byl členem ODS, v letech 19961997 byl členem a místopředsedou politické strany SD-LSNS, později nestraníkem.

Zkuste, Marate, zde: http://nasrath.kvalitne.cz/

Marat 11.10.2008 18:15

Re: Rath by se měl podívat nejprvé na sebe.

Opravdu zajimavé povidání o tomto velikánu ČSSD.

Brmboš 11.10.2008 12:34

Něco na tom je.

Měla by být nějaká páka na to, aby jsme nešli volit tu či onu stranu a po volbách na nás poslanci dělali dlouhý nos. Mluvit o svědomí poslanců může jeno blbec nebo ten, kterému to vyhovuje. Volby jsou demokratickou soutěží. Přeběhlíci si z demokracie a voličů dělají legraci. Samozřejmě to lze učinit zákonem o povinnosti složit mandát a o možnosti odvolat přeběhlíky. Peníze jsou spíše zoufalým pokusem aspoň něco zajistit. Zrada je špinavost a zrádce by neměl mít právo zastupovat voliče. Pokud se s tím něco neudělá pak jsou volby zbytečným luxusem a strany se mohou dohodnout na vládnutí na věčné časy a nikdy jinak.

Marat 11.10.2008 13:00

Re: Něco na tom je.

Zradou je to,když někdo hlasuje jinak,nežli jak nařidil vožď strany? Nebo když řekne něco,co mu vožď nenařídil? Strana ČSSD měla v programu "Partnerstvý buzerantu" a přesto Paroubek nařídil,jak mají poslanci hlasovat,dokonce nařídíl dovézt ze špitálu poslance aby odhlasoval tak,jak velkomožný vožď nařídíl? Což v programu stran je všechno o čem se kdy bude jednat? To programy stran jsou tak předvídavé? Předvolební programy jsou jen propagandistickým řečněním a mají oblbnou voliče.Nic závazného.To by ste už mohli vědět.Podle takových demokratu,jakým ráčíte být vy,je přání a befel voždě strany programem strany,že?

To je tak těžké pochopit,že by vůbec nebylo třeba parlamentu,když každý poslanec by měl volit podle befelu voždě.Na to by úplně stačil sám vožď a nemuselo by se vyhazovat miliardy korun,na platy takový naprosto zbytečný parlament.na taková pimprlata.

Brmboši  to vy a taková vám podobná individua mají rozhodovat o demokracií? Tak tio potom Hitler byl větší demokrat,neboť se nepletl  župním vedoucím do pravomoci a nenařizoval jím co smí a co nesmí.

Subordinece a disciplina nemají s demokracií a demokratičnosti politických stran vůbec nic společného.Brmboši,vždyť to čeho se vy domáháte,je zradou i Ústavy a zradou poslaneckého slibu. Jste schopen to pochopit?

A ještě něco. V každém volebním obvodě jsou lidé různých názoru a přesvědčení,tak že vždy každý poslanec zrazuje někomu,skupinám tedy sliby které dal.Sliboval přece všem svým voličum.Či né?

Josef 11.10.2008 15:05

Re: Něco na tom je.

Brmbos ma pravdu! Ja takoveho kandidata volim proto, aby  representoval moje zajmy! Pokud tento poslanec voli proti zajmum svych volicu, pak je to zrada duvery obcanu! Pokud chtel tento kandidat vzdy volit a hlasovat svobodne, tak proc nekandidoval jako  NEZAVISLY ?!?  Na konec poznamka - Rozhadana a nedisciplinovana strana jeste nikdy nic neprosadila !!

Jiří Heincl 11.10.2008 18:32

Re: Něco na tom je.

Josefe, nebude chyba také u voliče, že zvolí kandidáta, který má jiné názory, než je oficiální stranická linie? Nebo může být také chyba stranických funkcionářů, kteří vybírají kandidáty do voleb a silně se netrefí, nebo nemají z koho vybírat.

Marat 11.10.2008 23:39

Re: Něco na tom je.

Josef,toho poslance ale nevolil třebas žádný z vaších sousedu tak koho zradil? Vás Josefe?Ale už vůbec nezradil vaše sousedy ! Poslanec byl vašemu obvodu přidělen ač třebas nikdy před tím ve vašem obvodě nebyl.Tak jak můžete blábolit o zradě?

A potom,co je to strana? To je tajemný bůh,který vožďovi zděluje svá přání a ten bůh je tou "stranou? A ten bůh "strana" rozhoduje co je jeho vůlí? Nebo rozhoduje jen a jen vožď a jeho poskoci co je strana,co je program strany atd.? Pane bože,taková politická nedochůdčata tady se pokouší žvanit o politice.Kdy se ten váš bůh "Strana" a který poslanec se vás kdy tázal na vaše zájmy? Vožďové stran myslí jen na své zájmy a né na zájmy hlupáku.

RELATIV 12.10.2008 20:20

Re: Něco na tom je.

Marate,vy,bohužel,žvaníte jako anarchista!!!,

Fafa 11.10.2008 15:15

Brmbosi

Měla by být nějaká páka na to, aby jsme nešli volit tu či onu stranu a po volbách na nás poslanci dělali dlouhý nos.

To by jiste mela. Treba jednomandatove volebni obvody s jednokolovym vetsinovym systemem, povinnost kandidata pred volbami trvale zit v obvodu po dobu 5 let a moznost volicu vyvolat kdykoliv mimoradne volby, pokud o to petici pozada dejme tomu 25 % opravnenych volicu. Rozhodne ale neni resenim zadat po poslancich, aby predsedovi strany podepsali bianco smenku.  

Pozorovatel 11.10.2008 12:32

Probůh pane autore

lpmu dlužíte x miliónů, že si nevědomně, ebo z vlatní hlouposti pletete VOLIČE s KANDIDÁTEM a to hned v první čtvrtině textu?§?!

Bob 11.10.2008 13:22

Re: Probůh pane autore

Autor si neplete nic, je ty jsi nepochopil jeho myšlenku. Ostatně si taky myslím, že by každý volič měl platit, pokud nebude volit socany. Zhatí jim tak jejich darhou kampaň.Rv

jm 11.10.2008 11:52

ŠANTALA POPLETA A POBLITOLOG

ŠANTALA  POPLETA  A  POBLITOLOG. Nevymahatelností závazku, jeden z nich vyhlásil cenu k vyjednávání za jeden zastupitelský hlas. Druhý chudomyslný poblitolog neví, že už zakladatel tatíček Masaryk toleroval nápravu vlastní účasti na chybě Ústavy a volebních zákonů tím, že zastupitelé ukládali do trezorů stran, za které byli vyvolení, svoje bianco podepsané rezignační listiny.....Tím by ale pan autor zajisté nesplnil redakční zadání v NP - NATŘETE TO SOCDEMO!

novaz 11.10.2008 11:33

oranžové ovčí hřbety

Podepisují ti kandidáti něco, o čem velice dobře vědí, že to nebudou povinni nikdy zaplatit. Je to nevymahatelné. Drát hraje zase na populistickou notu takových těch jednodušších našich spoluobčanů, od nichž očekává hlasy ve volbách.

matěj 11.10.2008 10:43

Politika jako fotbal?

Nejde o soutěž ideí ale pokladníků.

vikin60 11.10.2008 10:15

Autor článku lže!

Za Masaryka to bylo běžné ,že se podepisoval vázací mandát to by autor měl vědět a nebo je opravdu pitomec!

sony72 11.10.2008 10:57

Re: Autor článku lže!

60 je IQ?? Za tatíčka taky nebylo všechno v pohodě

jarda 11.10.2008 16:48

Re: Autor článku lže!

za masaryka to některé strany- lidovci hlavně- měly, bylo to odstoupení poslance na valstní žádost bez datumu, které mohl šéf strany doplnit   článku se ale nepíše , že to tak nebylo, tak jaká lež ?

Výr 11.10.2008 10:09

Co je horší, zradit voliče a nebo hrozba 4 miliony?

Bohužel zrada voličů ČSSD některými poslanci je podle mého názoru horší. Jak se ukazuje vždy tu je jakási "motivace" negativní či pozitivní. Tuto záležitost by měl ošetřit zákon. Nechceš-li zastupovat ty za koho jsi byl zvolen tak musíš odstoupit.

Malý Aston 11.10.2008 9:58

Není to pravda!

Kontaktoval jsem svého právního zástupce a tem mi jasně řekl.Pokud nejste registrován u ČSSD,neplatíte jim příspěvky,nejste uveden na jejich výplatní listině a nehodláte hledat u nich trvalé zaměstnání jako poslanec a to od vesničky střediskové až po senát,nic platit nemusíte.Ale musíte si dát pozor.Nesmíte chodit na jejich předvolební potlachy,nesmíte se přiblížit k Zemáku tedy Puchejříku neboť všechno snímají na kamery a mohli by Vás vydírat.V tento čas raději vůbec nevycházete z domu,zásadně nechodít na večírky pořádané Paroubkem nebo jeho příznivci. A to mi prosím radil ještě minulý týden. Mám dobrého právníka i když jsem toužil po knize " Jirka v říji 2 díl" zachránil jsem si život.:-D

FOX 11.10.2008 10:05

Re: Není to pravda!

Beru vás do do 3k(klub komiků a klaunů).

Standa 11.10.2008 9:03

I takový

hloupý článek se dává před volbami do placu. Všechno je vhodné."Každý volič, který nebude volit ČSSD, zaplatí čtyři miliony socanům, protože jim zmařil kampaň." Pokuta se týká poslanců a na základě zkušeností je jen vhodná. Poláci ve svém sejmu to mají již delší dobu.

Jiří Heincl 11.10.2008 18:35

Re: I takový

Víte, co je ironie?

MalyJarda 11.10.2008 8:30

Komunisté se smějí...

Vše nahrává komunistům. Už moje babička říkala: když se dva perou třetí se směje. Jenom ať ODS a ČSSD na sebe nalévají co nejvíce kýblů špíny. Dnešní třicátníci si už období Bilakovy a Husákovy NORMALIZACE nepamatují a tak klidně a bezstarostně dají komunistům svůj hlas protože ti v jejich očích ZATÍM v žádných korupčních kauzách nejedou. A bývalí "soudruzi", kteří jsou dnes v ČSSD a ODS jejich přesvědčení nezvrátí. Je to smutné, ale je to tak....