25.4.2024 | Svátek má Marek


POLITIKA: Oranžové hřbety

11.10.2008

Každý volič, který nebude volit ČSSD, zaplatí čtyři miliony socanům, protože jim zmařil kampaň.

Středočeská sociální demokracie dává dohromady partu kandidátů, které doporučuje voličům jako ty nejcharakternější poctivce. Protože už má ale své zkušenosti s jinými svými lidmi, nevěří ani těmto.

S heslem „Volte naše přeběhlíky“ nebo „Jiné jsme nesehnali“ se žádný volební úspěch očekávat nedá, a proto přichází sociálnědemokratický volební štáb s novým know-how. Pokud nemůže demonstrovat poctivost a spolehlivost svých kandidátů, ukáže jejich poslušnost. Jinak řečeno, ať si myslí co chtějí, ale dělat budou, co jim řekne doktor Rath.

Držet hubu a krok. Že vám to připomíná doby minulé ? Nevadí, beztak se některým lidem stýská.

Díky profesionální práci novinářů víme, že kandidáti dostali k podpisu lejstro se čtyřmilionovým držhubným, které podepsali samozřejmě zcela dobrovolně. Už z toho je ta poslušnost vidět. Podpisem se z kandidátů stali oranžoví otroci bez vlastní vůle. Kupování a přebíhání je možné stejně jako dříve, ale je přitom třeba zaplatit čtyři mega do pokladny středočeské ČSSD. Nebo nezaplatit - z hlediska právního je papír se závazkem zastupitele asi k ničemu. Děti a jednodušší povahy se tím ale strašit dají.

A kdyby se novináři na něco ptali, a že se stále na něco ptají, tak na to dostanou kandidáti od pana Povšíka návod, jak mají odpovídat. Jinak odpovídat nesmějí, už podepsali ty čtyři melouny. Povšík návod konsultuje s Dolejšem, protože kandiduje a taky podepsal.

Tak nám sociálnědemokratická partaj šlape jako hodinky. Ale co voliči? Nebude jim divné, že někoho zvolí a potom bude rozhodovat Krajský výbor ČSSD, kde bude ze zastupitelů jen čtvrtina? A nenaštve je to tak, že volit ČSSD nebudou?

Jednoduché know-how-soc-dem funguje i zde. Každý občan podepíše, že když nebude volit ČSSD, tak zaplatí čtyři miliony za zmařenou kampaň. Povinné volby s jednotnou kandidátkou Národní fronty už zažil, takže mimo těch kapitalistických peněz nic nového. Akorát ohnutý hřbet mu tentokrát natřou pro změnu na oranžovo.