17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Opravdu jsme jen týden před volbami?

Týden před volbami by žádný z účastníků volebního souboje neměl v médiích dostat nepřiměřeně velký prostor. Já naštěstí žádnou „stranou“ nejsem, i když i pro mne jsou letošní parlamentní volby velké politikum.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vlček 16.10.2017 8:12

Re: Chvála

Je dobré vědět jací chytrolíni volí Kalouska. Je to sebranka takových jako jste vy, pane Rudolfe. O chytrosti v tom případě nemůže být ani řeč.

E. Erat 16.10.2017 8:30

Re: Chvála

Volí zloděje. Kalousek se již minimálně dvakrát pokusil okrást občany, kteří se o sebe starají. Poprvé, když retroaktivně snížil příspěvek státu na stavební spoření. A podruhé když odepřel možnost odečtu pracujícím důchodcům nezdanitelnou částku 24 800,-Kč. Naštěstí byly tyto prasárny ÚS zrušeny, a peníze občanům zpětně doplaceny. A Piráti, neokomunisté, juniorka KSČM. Ale, co čekat od komunistického právníka. Na co ho v mládí vycvičili, ve stáří našel.

J. Šimek 16.10.2017 9:02

Re: Chvála

Není to pravda, ty peníze pracujícím důchodcům nikdo nevracel a státní příspěvek na stavební spoření taky ne.

M. Moravcová 16.10.2017 12:10

Re: Chvála

peníze pracujícím důchodcům se vracely.

J. Šimek 16.10.2017 13:01

Re: Chvála

link?

M. Moravcová 16.10.2017 15:18

Re: Chvála

najděte si to, já nejsem vaše sekretářka. Jako účetní jsem našim důchodcům o vrácení žádala a ti peníze dostali

E. Erat 16.10.2017 14:52

Re: Chvála

Na stavební spoření také. Že, to 066 neví mi nepřekvapuje, neví toho daleko více.

M. Prokop 16.10.2017 9:02

Re: Chvála

Proč má stát přispívat na stavební spoření?

E. Erat 16.10.2017 9:21

Re: Chvála

Nemusí, ale když tam nažene ty spořící a něco slíbí, musí to splnit. Také nemusí přispívat na důchodové spoření apod. A hlavně šlo o retroaktivu, později na nový spořící rok byl příspěvek snížen na 2000,-Kč. Nic proti ničemu, každý věděl do čeho jde. U naší rodiny-čtyřčlené dělal ten pokus o okradení 10 tis, a manželku pracující důchodkyni chtěl okrást o 22 300,-Kč. Současnou vládu ty doplatky po rozhodnutí ÚS stály cca 3 miliardy. Rovnost občanů před zákonem. Ale, Kalousek si tím opticky snížil výdaje státního rozpočtu za své éry. Vyč....nek.

M. Prokop 16.10.2017 9:02

Re: Chvála

Vychcanost, to je to slovo. Ale vypadá to, že v těhle volbách si nabijí huby.

J. Schwarz 16.10.2017 8:35

Re: Chvála

Pane Rudolfe, jak to děláte že každým dalším dnem dokážete sám sebe v trapnosti překonat? jste živým důkazem jednoty protikladů, když kritizujete představy neomezeného růstu zatímco míra vaší trapnosti limitně míří k nekonečnu i v konečném čase vlastní fyzické existence...

J. Šimek 16.10.2017 13:04

Re: Chvála

Argumentační nula :o)

T. Hraj 16.10.2017 11:03

Re: Chvála

S tou chválou Okamury jste si trošku zapřeháněl, pane Rudolfe, že. V článku totiž nic takového není. Implicitně je tam dokonce opak (tj, že je smutné, že stěžejní témata ostatní nechávají Okamurovi).

Na druhou stranu Vám nechybí sebevědomí, když sám sebe nazýváte chytrým. Tedy pokud se nejedná naopak o komplex. Každý ať posoudí sám.

M. Těhanová 16.10.2017 7:36

Všímá si vůbec někdo

jak opět Babiš podvádí? Rozhodlo se o stropu financí na volby. V pořádku! Všechno se propočítává na tržní ceny. Na každý plakát na plotě se musíte zaregistrovat a straně se to započítá.

Včera jsem našla ve schránce stupidní smlouvu s občany od Babiše. Kolik jich asi vytiskli? A co ty hory jeho knih? Počítá se tržní hodnota? Zaměřil se na to už ten jejich úřad pro kontrolu financování kampaně?

Poslední dobou mám pocit, že těmhle největším bojovníkům za naši záchranu, nevěřím ani pozdrav. Najednou mám stejné pocity jako za socialismu.

Jsem volič pravice a ne slibotechen.

E. Erat 16.10.2017 7:56

Re: Všímá si vůbec někdo

Koho považujete za pravici ?

M. Těhanová 16.10.2017 13:01

Re: Všímá si vůbec někdo

Ať se vám to líbí, nebo ne, ale ODS. Myslím rozumnou, ne fanatickou pravici, musí tam být i sociální cítění a to v ODS je.

J. Schwarz 16.10.2017 8:27

Re: Všímá si vůbec někdo

Ano, "rozhodlo se" o stropu financí na volby. Socan tak rozhodl v situaci, kdy dluží kam se podíváš. Když si dělal naděje na vítězství, naopak rozhazoval plnými hrstmi a ještě dělal podrazy typu Soukupovy devadesátiprocentní "slevy" na billboardy ČSSD. S tím, že mu to bohatě vrátí v objednávkách reklamy státní firmy socany ovládané.

J. Šimek 16.10.2017 8:57

Re: Všímá si vůbec někdo

Paní se podivuje nad tím, co peněz utrácí Bureš a vy jste ji odpověděl, že ČSSD jsou dlužníci a korupčníci. O Burešově utrácení nic ... dejte se do politiky, už teď máte ty správné manýry :o)

Š. Hašek 16.10.2017 9:39

Re: Všímá si vůbec někdo

Proč by měl být sakra strop na financování volební kampaně? Vzpomínám si, jak se jednou řešilo na třídní schůzce (ani nevím už, který dáreček s tím začal) kapesné pro účastníky školního výletu (tedy strop kapesného), trvalo to dlouho - až konečně se ozvali (malinko zvýšili hlas) ti normální a jeden otec se zeptal, jestli teda ráno před autobusem se bude žactvo prošacovávat, aby jako si jeden nekoupil o zmrzku víc - a bylo hotovo! Proč si nemohu dát do okna/na zahradu plakát (nedával jsem si ho nikdy, nemám chuť), ale zase nějaký Outlý založil ouřad! No ČSSD vidí, že ten Babiš má peníze.

Ten Outlý i řekl, že budou počítat motohodiny, kdy president republiky někde mluví a bude to muset vykázat jako kampaň. Neříkal to o Kalouskovi, ani Sobotkovi. Je to sralbotka, jako televizáci, ale drzý je dost. No, vedeme si dobře v té demogracii podle Dienstbiera, Stropnického, Šiklové (Halík někam zalezl). Zkráceno.

M. Těhanová 16.10.2017 13:10

Re: Všímá si vůbec někdo

Jste schopný pochopit smysl psaného textu?

Jde o to, jestliže tu blbost odsouhlasili, pak je potřeba prověřovat všechny. Ano, Babiš má peníze a navíc je zvyklý ve všem švindlovat. A aby to naše tupé voličstvo pochopilo, tak mu jeho švindly dokazovat.

Mě život zkazili komunisté, byla jsem šťastná, že máme svobodu a už by nám ji nějaké kreatury chtějí brát.

T. Hraj 16.10.2017 6:11

je to přesně tak, včetně toho Okamury.

Ano, základní témata v kampaních chybí (opět). Je to ale tím, že voliče nezajímají. Říká se, že až si nenabijeme ústa skutečným průšvihem, tak je zajímat začnou. Při sledování západní Evropy začínám být skeptický, že se nějaké prozření dostaví. A my jsme, zdá se, stejné žáby v hrnci.

Z. Pešek 16.10.2017 0:55

Volte změnu, nevolte dinosaury

Volby 2017 budou o změně, budou o propadu ČSSD, odchodu TOP09............přichází silné ANO a SPD, nově Piráti a SPO a vrací se silná ODS.Ze scény těsně neodchází poražená KDU. Vládu vytvoří podezřelý stmelenec, kdy se nám bude sladce zdát o opoziční smlouvě.

J. Jurax 16.10.2017 20:57

Re: Volte změnu, nevolte dinosaury

No jo, dopadnou-li volby zhruba tak, jak se předpovídá, tak sestavování koalice bude pěkná groteska. Ještě sí užijeme srandy ...

A zase vznikne nepevné, vnitřně rozporná, navzájem se okopávající koalice, kde nadpoloviční část práce našich zaměstnanců - poslanců - se bude týkat koaličního mydlení schodů a vzájemných podrazů. Nabízející se kombinace vzbuzují v nejlepším případě obavy, v horším nefalšovaný děs ... pokud tedy nějaká koalice vůbec vznikne ...

Koalice má jedinou výhodu - každý, kdo do ní vleze, nemusí plnit předvolební sliby, protože se může vymluvit, že koaliční partneři mu to nedovolí. To neplnění slibů je občas ku prospěchu tohoto státu ...