3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Opoziční lidovci?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P 1.5.2009 12:23

Jelínek ztratil zcela soudnost

Beru, že někdo může mít jiné názory, ale pokud z článku čpí nenávist, tak je to pokračovatel tradic Rudého Práva.

Všimněme si, že lidovci měli pravdu, když odmítli účast při  sestavování úřednické vlády. Autorovi to nevyčítám, protože když článek psal, tak tato informace nebyla k dispozici. Jinak ty vzájemné rozpory ve straně jsou logické, většinu funkcí mají pražáci a většina voličů je z Moravy. 

Rivkele 29.4.2009 18:19

Příspěvky k článku

- přehlídka žlučovitosti, zášti a vzteku zuřících voličů ODS. Voliči opačného politického spektra si nad nimi musí mnout ruce blahem.

jeff 28.4.2009 22:06

lidovce nemusím,

ale pravděpodobně jsou jediní, kteří se ohradili proti tomu jak si po uměle vytvořené vládní krizi s ústavou vytřeli zadek Klaus, Topolánek, Paroubek i Bursík a  jejich sešikovaní poskoci v parlamentu

Doctor 28.4.2009 21:45

..terapie....

..až začnou  voličí v čechách volit také lidovce na úkor zelených a jinýchdobrodruhů tak se stabilizuje politika v ČR, KDU-ČSL je nejvěrohodnější strana současného politického spektra,

společnost která je schopna 2 roky kriminalizovat nevinného člověka (Čunka), si nezaslouží nic než Paroubka .Rv

Rad 28.4.2009 22:05

Re: ..terapie....

nejvěrohodnější je děvka prodejná?

Tartar 29.4.2009 11:10

Re: ..terapie....

Nejvěrohodnější je děvka, která veřejně přizná, že je prodejná... V politice to předvedla KSČ v r. 1948 - na věčné časy a jak to fungovalo... Neubližujme upřímným děvkám...!

Rad 28.4.2009 20:52

von snad ani nevidí

jaký bludy píše. jenom to, že socani chtějí být teď v opozici, akorát neví proti čemu, je realita.

Starý J. 28.4.2009 18:02

Autor napsal

....Stačí jen zmínit slova prvního místopředsedy sociálních demokratů Bohuslava Sobotky, podle kterého ČSSD zůstává i teď opoziční stranou. Vůči komu, když se koalice zformovaná v roce 2006 rozpadla, již nedodal......

Když jsem se takto zeptal já (proti komu jsou v opozici), tak se místní levicoví diskutéři mínili zbláznit, jak nadávali.

Ale hlavně: Nebyl to Sobotka, kdo přišel s touto teorií, ale hlavní marxistický politik Zaorálek hned po pádu vlády, když byl u Moravce. A nebyl to zřejmě jeho výmysl, ale výmysl sexy genitálního mozku, který Zaorálkovo vystoupení na toto téma okamžitě v TV hlasitě zopakoval a podpořil.

ANO, MIMOŘÁDNĚ, zcela mimořádně má Jelínek pravdu v tom, (jen naznačenou), že si ČSSD uvolňovala ruce, snažila si po té ostudě vylepšit reputaci naznačením - vždyť nám ani nejde o to být u koryt. A hlavně - žádné řešení neměla a nemá! Také - kdo by je vymyslel? Sobotka (který dokázal jen a jen zadlužovat), nebo snad dokonce neuvěřitelný plácal Havel (Jiří)?To dokazuje i sobotní rozhovor s Paroubkem v MfD, který jsem vřele doporučoval k přečtení. Dokonce ani nevědí a váhají, co všechno mohou slíbit, když už nyní, za velice krátkou dobu, dokázali zcela zlikvidovat krajské rozpočty a oznamují, že nebudou dotovat kulturu, dopravu (u Ratha nejde o to, že ředitel ČD má vysoký plat, ale nějak musí nedostatek peněz na dotace dopravy zdůvodnit, tak sáhnul populisticky k řečem o platu celého vedení ČD). V Brně Hašek si nechal odhlasovat půjčku dvě miliardy a okamžitě tím víc než zdvojnásobil dluh kraje, který se vytvořil za celé období po revoluci.

Prostě již nyní mají socialističtí myslitelé a vůdci na krajích problémy, co dokázali od revoluce zadlužit odeesáčtí hejtmané, to socialisté stihli za rekordně krátkou dobu, než jsme se stačili jen s novým vedením krajů seznámit. No a program - právě že nevědí, co vůbec mohou slíbit, mají opět (pokolikáté už?) stále stejný: ODS - mínus, Chcete znovu vládu ODS? a podobně.

dhimmi 28.4.2009 14:42

Dobře vykrmený JELEN opět baví

čtenáře NP,jeho nejlepší hláška je podle mě ta o talentovaných politicích Vlastíkovi a Davidovi.JELENVV na hrad .;-D;-D;-D

Starý J. 28.4.2009 18:09

Re: Dobře vykrmený JELEN opět baví

Nazývat Ratha politikem, je opravdu unikum.

Ze všeho nejvíce je to sebestředný, arogantní diktátor, chovající se jako gubernátor s neomezenou pravomocí, samovládce.. Zákony, demokratické řízení podle zákonů a podle hlasů zastupitelů, to je něco, co je mu naprosto cizí.

novaz 28.4.2009 14:27

jelínek dement

Každému je  jasné, že u lidovců, jako v každé jiné demokratické straně dochází časem k názorovému štěpení. Naopak k tomuto štěpení nedochází ve stranách nedemokratických, řízených direktivně a pod pohrůžkou vyloučení nebo vysokých finančních postihů. Komouši a socani se samozřejmě názorově nedělí, neboť hlavní führer nedovolí. Ovce bečí dál jednotně a demokratické strany se dál dělí na různé myšlenkové proudy. Jen blbému Jelínkovi není toto jasné a tak jak mu chlebodárce z Liháče velí, perlí znovu, opět a pořád nesmysl vedle nesmyslu.

Starý J. 28.4.2009 18:12

Re: jelínek dement

Stačí si uvědomit, že na př. Rath zavázal naprostou poslušností socanské zastupitele čtyřmilionovou pokutou! Zcela jasně to odporuje znění ústavy a slibu poslance.

Bohužel ODS je velice slabá na to, aby dokázala takové úlety diktátora trestat podáním třeba ústavní stížnosti, tak, jak to dělá při každé sebemenší příležitosti ČSSD.

No...dodatek 28.4.2009 13:25

Máte ho...? Volte Paroubka!Budete mít dvě !

Poraďte tohle vašemu organizátorovi natvrdlému z aerolinií......

No... 28.4.2009 13:22

Paroubkova podlá nezodpovědnost vyšumí....

Když se budeme zabývat jinou stranou, pane Jelene, že ? A vo tom to je, kritizovat ostatní, aby se zapomělo na náš děsivý podraz. Že Vám není hanba !

astor 28.4.2009 12:55

Upřímné přání pro čunkovce:

Přeji lidovcům jedno,aby spočinuli míru a pokoji.Měli by jít tam,kde to tak dobře znají a kde na ně již tak dlouho čekají:K čertu!

hafusak2 28.4.2009 10:31

Jak nakreslit lidovce?

Kdybychom se rozhodli graficky vyjádřit lidovce, co by nám z toho vylezlo: Vybaven přísavkami k přicucnutí se k vítězi voleb, zároveň však velice hrabivýma rukama, křeččími torbami i klokaním vakem na jakýkoliv majetek, slizý jako úhoř, ale zároveň měnící barvy jako chameleon. Veliké uši na to, co se kde šustne, zároveň zjišťující odkud vítr fouká. Nakonec je vybaven velkým řitním otvorem, kterým dává najevo co si myslí o lidech a kam též ukládá své předvolební sliby. Lidi, to fakt chcete, aby nám něco takového taky vládlo?

jirka.s. 28.4.2009 10:41

Re: Jak nakreslit lidovce?

;-D Tož toto tedy od sosácké zdechliny sedí !!!! Ne že by to nebyla pravda, ale kromě těch přísavek je to v podstatě popis jedné "velké" vyžírací strany s jedním velkým, vyšší mocí nám přiděleným fýrerem! ;-(

Jimmy Keen 28.4.2009 8:37

Oni jsou mešuge, tovaryšč Jelínek

Táhnutí za jeden provaz v době krize a předsednictví je v podání socanů svrhnutí vlády. Joj, toť provaz vpravdě jednotný. Nedovedu si představit, jak by asi vypadalo v představě socanů netáhnutí za jeden provaz. Ťe by občanská válka?

Cricket 28.4.2009 11:57

Re: Oni jsou mešuge, tovaryšč Jelínek

Jelen není inteligent, ale úplně blbej zas není. Ví, že provaz mívá dva konce a jestliže na jednom konci někdo táhne, na druhém konci může být někdo jiný, který sice táhne proti, ale furt je to za jeden provaz... Přísně logické, nicht wahr?

Billca 28.4.2009 8:35

Talentovaný politik

Dobrý den, ráda bych se pana Jelínka zeptala, co všechno politik musí umět, aby o něm napsal, že má politický talent, brzy budou volby, byl by to pro mě dobrý návod, jak poznat i další talentované politiky. Děkuji Billca

Cricket 28.4.2009 11:59

Re: Talentovaný politik

probůh, Jelena se neptají, ten jim navykládá takový věci, že v tom vždycinky poznají jenom toho chucpe Paroubka!

28.4.2009 8:34

Momentálně vládne koalice ODS&ČSSD&Zelení

V oposici jsou Lidovci a KSČM.

Po volbách bude opět vládnout v koalice ČSSD&ODS. Ovšem ODS v ní bude stejně směšným a bezvýznamným přívažkem jako Zelení v té dnešní, protože Paroubek bude ódéessáky trvale vydírat pohrůžkou vytvoření koalice s KSČM.

Takže stát budou řídit jen socdemáci a plně podle svého a jediná skoropravicová oposice bude KDU-ČSL a jediná ultralevicová oposice bude KSČM. Tyto dvě strany, KSČM a KDU-ČSL, budou jedinou parlamentní oposicí, nikdo další se už do parlamentu nedostane.

ODS bude hrát pouze roli přicmrndávače a jejím úkolem bude vytvářet dojem, že Paroubek nevládne jako protomonarcha.

pra 28.4.2009 9:35

Re: Momentálně vládne koalice ODS&ČSSD&Zelení

A proto volte SVOBODNÉ.

František 28.4.2009 16:53

Re: Momentálně vládne koalice ODS&ČSSD&Zelení

Máte zajímavý názor

Minutus 28.4.2009 8:28

Politické talenty

Naše vrcholová scéna je plná "talentů" talentovanějších ..

Vasekpasek 28.4.2009 7:19

...

Prohlásit, že David Rath je politický talet, vyžaduje značnou dávku cynismu (kterou ovšem levicový politolog má nadmíru). Je to jistě do určité míry pravda, ale o některých "politicích" 20. století, kteří měli stejnou dávku talentu, to raději říkat nebudeme...

-F 28.4.2009 11:01

Re: ...

Je cynismus, ale je to oranžévé  zoufalství. Paroubek vydal befel a všichni musí kolem sebe plyvat jedovatou slinu, aby odváděli pozornost od urpěného vítězství a neschopnosti cokoliv pozitivního dělat.. Paroubkove průzkumi nás mají přesvědčit, jak většina národa s ním souhlasí. Ale atmosféra ve společnosti rozhodně není pro Paroubka příznivá. Ona není příznivá ani v ČSSD. V ČSSD dělali vnitrostranický průzkum a paroubek skončil na předposledním místě s necelými 8% hlasů. Nikdy to nebylo zveřejněno, ale ven se to vyneslo. proto ta nervozita. Počkejme si na volby. uvidíme, kde bude kandidovat Paroubek a kolik dostane hlasů. Do té doby národ tak nas-re, že vypadne jak papírpvý čert. Všemožně se o to snaží.Zofal potřebuje taky poslaneckou imunitu, protože když ho někdo bude volat k zodpovědnosti, nebude to žádná legrace.

Marat 28.4.2009 13:22

Re: ...

 "F", nemějte o Paroubka péčí,. Ten si už to své budoucí koryto zajistil.

Věra 28.4.2009 13:42

Re: ...

Zoufalý jste vy kašlu na Paroubka,příznívý to není hlavnš pro vás vy ho poženete k zodpovědnosti? A kde začnete Langrem?Kdo půjde bručet,jak víte že se to vyneslo ta Paroubkova atmosféra  ?Co pak je tajné že je lidem nepříjemný?Komu je příjemný Benda,Langr,Zahradil   Vondra a.t.d.Necyntejte a něco dělejte pro tu vaši stranu at má větší úspě:-Dch.