23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

POLITIKA: Opojná chuť moci

Máme nepochybně světový unikát. Od roku 1993, kdy vznikla samostatná Česká republika, je nově instalovaný ministr zdravotnictví již 23. v pořadí. Za posledních 8 měsíců se jejich životnost v křesle počítá na dva-tři měsíce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Šejna 9.4.2021 8:47

Je opravdu příznačné, že psychiatr Vodvářka projevuje tak výraznou patologickou psychopatickou nenávist k premiérovi. To už je diagnoza. Diagnoza přímo pravdolásková. Tato pravdolásková diagnoza se projevuje chorobnou nenávistí, lhaním a sprostotou vůči lidem s jiným politickým názorem.

Prymulu odstřelil nikoli ten údajný psychopat ve funkci premiéra. Toho odstřelila naše média za to, že jel na Vyšehrad.

Předchozí ministr Vojtěch se musel poroučet díky rok trvajícímu tlaku médií a pravdoláskové opozice, které tvrdila, že Vojtěch je totálně neschopnej a může za epidemii.

Blatný byl hodně dlouho pod palbou opozice. Hned po nástupu mu média a opozice vytkly, že neumí počítat. Ale za jeho odchod prý může psychopat Babiš.

Š. Hašek 9.4.2021 8:44

Pane Vodvářko,

já se divím, že Vy se divíte! Drtivá většina z těch ministrů se totiž snažila plnit bláznivě politické zadání - něco vybrat od občanů, a potom všude vykřikovat, že všichni budou mít zdraví zadarmo.

Dělat bych to nechtěl. Nerad blbnu s tupou sekerou (s vyviklaným topůrkem) v hlubokém lese.

Co Vy? Je vidět, že Vy to zdraví berete hodně politicky. Dělal byste ministra státního zdraví???

K. Šubrt 9.4.2021 8:40

Máme ulicí zvoleného psychopata na Hradě, ve Strakovce a jednoho na vedlejší koleji IVK, bažícího se potřetí vyšplhat na vrchol. Zjevně to většině obyvatelstva nevadí pro mnohé je to just fine a těm, kterým to vadí je žalostně málo nebo mlčí. Proč občané volí "psychopaty" když dva jmenovaných mají přemíru kolaborantských sympatií k východním velmocem?

P. Kubáč 9.4.2021 8:37

Od určité výše velení jsou všichni šéfové psychopati. Takže situace ( nejenom ) kolem Blatného se dá popsat velice stručně :

Psychopat psychopatu vlkem ;-)

A též bez zastrašování vraždami v Sovětském Rusku.

R. Meišner 9.4.2021 8:27

...také se divím komukoliv, kdo by chtěl v dnešní době dělat ministra zdravotnictví. a to bez ohledu na to, kdo je předsedou vlády. (když to rozklíčujeme, tak Vojtěch byl na tu funkci až příliš mladý a nezkušený, Prymula skončil z úplně jiných důvodů, a Blatný, to bylo opravdu šlápnutí vedle. --no nic, můžem se jen těšit na dalšího, a to hned po podzimních volbách. to bude vše jinačí a lepší, jak říkají s oblibou Piráti.;-)

H. Lukešová 9.4.2021 7:31

Vždy je nebezpečí, že získaná moc může kohokoliv změnit samozřejmě k horšímu.

L. Písařík 9.4.2021 7:07

Článek nic moc. Asi mu málo zaplatili.

J. Jirka 9.4.2021 7:05

> Zbývá tedy otázka, co vede tyto vzdělané a zkušené muže, aby přes všechny dostupné informace dali všanc pověst svého dobrého jména. <

Strach, že by jejich jméno a pověst nebyly už tak dobré, kdyby psychopat zveřejnil některé informace ze "složek", které si na ně vede?

J. Urban 9.4.2021 5:55

Hmm, ty ses Ih? Tezko. Tak zrovna ty vypravej, jak se ma nekdo postavit celem, de6i1e

T. Kohout 9.4.2021 4:19

"Svatí na orloji" - fakta:

Dzeržinskij (pův. Polák) - 1926, infarkt.

Menžinskij (pův. Polák) - 1934 po mnohaletém leženi na gauči - mrtvice

Jagoda ("Žid") - popraven 1938

Ježov - dtto 1940

Berija - ("Zakavkazec" či "Gruzín") - dtto 1953, když ho porazil Chruščov.

P. Hatina 9.4.2021 3:05

To se obávám , že pan Vodvářka se plete v lidech (asi to chce trochu těch suchých a nepotřebných? faktů).

Nuže, zrovna šéfové tajné komunistické policie se za Stalinovy éry nestřídali jako svatí na orloji, a ani nekončili v likvidaci, právě ty si Stalin držel po celou dobu jako oporu své osobní moci, doslova jako věrné psy - trhače..

Ovšem na straně druhé, ani ti dnešní a včerejší tři/čtyři ministři zdravotnictví nejsou lékaři, kteří by přišli do své funkce přímo z lékařské ordinace. Arenberger ředitel nemocnice, Blatný dělal naposled náměstka (v nemocnici), Prymula náměstka (na ministerstvu) , Vojtěch pracoval jako právník pro Babiše

Jinak řečeno, tihle lidé měli už předtím blíže k té moci a křeslo ministra pro ně zase ne tak nevýznamný stupínek.. Nakonec, pohledem k těm odešlým, nikdo z nich se zatím do ordinace nevrátiů. Vojtěch má slíbený post velvyslance a mezitím dostal funkci v dozorčí radě Krajské zdravotní v Ústeckém kraji, Prymule dělá poradce Zemanovi, a kam půjde Blatný, se ještě nevyjádřil...

M. Ih 9.4.2021 1:59

Přečetl jsem ten článek. Pane Vodvářko, tohle jste evidentně nenapsal kvůli těm čtyřem, resp. dvacetitřem ministrům zdravotnictví ve vládách ČR, ale z docela jiného důvodu. Používat takové nepřímé napadání "z druhé řady" a neumět se postavit čelem je nanejvýš politováníhodné. Tak asi tolik. Přeji příjemný den.

S. Sedlák 9.4.2021 1:25

Nejmenovaný psychopat nepochybně dokáže být velmi přesvědčivý. Druhým, nepochybným faktorem je skutečnost, že poslední ministři byli před nástupem hodně netknutí politikou a skoro nevím, jestli si zasluhují soucit nebo odsudek.

Ať už je to tak, či tak, bylo by velmi problematické pro onoho psychopata najít opravdové a sebevědomé osobnosti, protože nikdo takový se s ním už nespojí. To bylo vidět i na kandidátkách do voleb nebo právě na klesající úrovni ministrů.

J. Urban 9.4.2021 1:21

No. Vzdelani a dosavadni uspesnost v oboru jeste zadneho lekare neochrani pred jim samym, pred jeho (chorobnymi) ambicemi ci dokonce poruchami osobnosti. Pak tu jeste mame mesiasstvi - ktere se zatim (pokud vim) k porucham osobnosti neradi.;-D;-D