20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mirka 8.5.2007 21:56

trestní oznámení

Kdyby to měl Paroubek platit ze svého, tak by si to moc rozmyslel.

Magor Milda Dr.Sc. 7.5.2007 23:12

I kdyby Paroubek nějak uspěl, na věci se nic nemění

je to zbytečné škubání se chcíplého koně. Žádný soud ještě neposadil svého klienta na křeslo premiéra.

Vodák 7.5.2007 21:48

pomluva

Možná, že by pomohlo uzákonit, že jestliže někdo podá tresní oznámení, které bude po čase odloženo, ukáže se jako nesmysl a podobně, zaplatí veškeré náklady na vyšetřování. Nevím proč to mám platit ze svých daní. Má to možná i svůj účel. Možná, že kvůli spoustě takovéto práce, neměla soudružka soudkyně čas, třeba na Lojzu Grebeníčka.

Forsmeister 8.5.2007 5:38

Re: pomluva

Kdysi tomu tak bylo (za první republiky), platili se jakési "náklady řízení". Nyní, kdo má do řiti díru a je zletilec, může podat trestní oznámení na neznámého pachatele. Zaplatí snad jenom kolek za podání. Jinak vše gratis. Parta soudruhů státních zástupců a soudruhů soudců pak vše vyřeší. Znám soudruha soudce, že soudce Třetí říše Freisler, by mu mohl závidět. Také kovaný stranník.

Kovanda 7.5.2007 19:41

Nevím. kde na to seženou socani advokáty,

když je místo placení ještě ožalovávají :-):-):-):-):-)

wacslav 7.5.2007 18:21

Intelektuální a morální nedostatečnost

Pamatuji si, že mezi dětmi se čas od času řešily vztahové problémy mezi slabšími a silnějšími odkazem na sílu někoho třetího, nejčastěji slovy "Mám staršího bráchu a ten tě zbije, uvidíš!"  Tím se bránili ti, kteř byli fyzicky méně fundovaní. Do dospělosti si to někteří méně vyvinutí, méně stateční, méně zdatní, méně inteligentní přenesli s modifikacemi, vyhovujícími jejich naturelu, podmínkám života a pod. Udavačství a vyhrožování udáním je zřejmě tou nejodpornější modifikací související nejen s intelektuální, ale asi především s morální nedostatečností. Proto jsem toho názoru, že výzvy k tomu, aby se jakýkoliv nositel podobných vlastností sám nad sebou zamyslel, nejsou k ničemu. V žádném případě toho totiž není schopen.  

Rubín 7.5.2007 16:23

Blbosti na druhou

Autor tohot článku asi nemá všech pět pohromadě. Obviňovat druhé, upírat jim právo hájit se proti lžím a osočování atd. atd., toho se lze opravdu dočkat v takovém elektronickém bulváru, jakým je Neviditelný pes.

Hudec 7.5.2007 17:18

Re: Blbosti na druhou

Stačí takový "bulvár" nečíst. Sám jsem minulý týden zde požadoval trestní oznámení od Paroubka na mě, protože jsem ho nevolil a tudíž jsem také zrádce jeho skvělých ideí. Samotný fakt, že mě něco vedlo k takovému vtipu, vypovídá o tom, že až zas taková blbost ten článek nebude.

Antikomunista 7.5.2007 17:47

Re: Blbosti na druhou

Na rozdíl od Vás plně souhlasím s uvedeným článkem

Podívejte se na Paroubka očima.....

Qakin 7.5.2007 15:20

Paragraf pomluvy

...je jedním z důvodů, proč politická klání v naší republice nedosáhla úplného marasmu. V samotné USA divadla sehraná před volbami 2004 ubrala preference sen.Kerrymu, v r.1999 pomohla zlikvidovat Buschva protivníka v primárkách. Jak lehce se oponent dá pošpinit a jak těžké je dobrat se neviny. Zaplať pánbůh, že ten zákon u nás ještě platí.

Ladislav N. :-))) 7.5.2007 17:32

Re: Paragraf pomluvy

A byl na jeho základě někdo v posledních 15 letech odsouzen? Pomluv, zdá se, je v Česku dostatek...  ;-P

Malý Aston 7.5.2007 14:18

Opozice má zájem aby byla vidět!

Tak Jirka není ani premiér,ani ředitel naší poslanecké sněmovny ani ředitel Zeměkoule.Je jen řadovým poslancem a nechce aby na něj národ zapomněl.Na taškařice v poslanecké sněmovně se nikdo nedívá,kromě nočních hlídačů a prostitutek tak co má dělat? Udává každého na koho se podívá.To je následek jeho působení u té politické strany,která kolaborovala s komanči.Když se ti někdo nelíbí,udáš ho oni ho zavřou a kariéra je otevřená.Mám dojem,že mu ještě nikdo neřekl že není rok 1952 ale rok 2007.:-D

Patrik 7.5.2007 15:28

Re: Opozice má zájem aby byla vidět!

A co ty ?Koho jsi udal ty?Máš čisté svědomí?To se to píše,když my neznáme tvou minulost.

Brkles 7.5.2007 15:50

Re: Opozice má zájem aby byla vidět!

Myslím, že ví, který se píše rok, ale asi ve svých myšlenkách ještě žije jako předseda mladých socialistů hlásících se hrdě k Leninovu "učení". A on se asi učil, učil a učil, a snaží se to učit i své podřízené. Ale zpět k tématu. Mám dojem, že s tím udáváním skončí (jestli mu to dojde ), až se jednou v jeho zlobě z nevládnutí zapomene a udá svou vlastní matku za to, že porodila takového zmetka.

mondeo 7.5.2007 17:19

Re: Re: Opozice má zájem aby byla vidět!

Velký ,,duce"Jirka Paroubek se nikdy ze svého snu o vládě nad vším nikdy nevzdá,byl vyškolen na aktivech ,,národní fronty" a našemu malému českému Musolinimu se za pultíkem evidentně líbí !!!!!;-O Kdyby měl kouska cti v těle,tak by se zamyslel nad svou minulostí a zalezl by do nějaký díry,nebo by mohl emigrovat,já bych mu tu letenku  zaplatil.Brklesi,tomu nedojde nic,to je typ zmetka,kterej bude tvrdit -já neudávám, já jenom podávám informace a hlásit se to musí !!!

Pjotr 7.5.2007 13:50

Zpoplatnit!

Za první republiky byla pomluva soukromožalobním deliktem, tzn. žalobce (pomluvený) musel u soudu prokázat, že k činu došlo, což pro něj znamenalo zaplatit soudní poplatky, advokáta apod. Pokud neuspěl musel protistraně uhradit náklady řízení. Dnes stačí, aby kdosi s bradavicí, nebo kdokoliv jiný sepsal nebo dal sepsat udání a už se rozjíždí celá mašinerie. Je to zadarmo, a když to nevyjde udavači celkem nic nehrozí Jen ten na koho bylo oznámení podáno musí běhat, vysvětlovat....a kromě toho, v případě, že se podezření ze spáchání trestného činu nepotvrdí ani se o tom nedozví a žádnou satisfakci od udavače nedostane 

PetrK 7.5.2007 14:01

Re: Souhlas!!

Stanley 7.5.2007 12:52

Slon.

 Pokud se pan Paroubek bude stále chovat  v politice , jako slon v porcelánu a nepůjde již  konečně na ty ryby ,jak nedávno sliboval, bude u nás stále bordel !

p.cilin 7.5.2007 11:52

Absurdita na druhou

Omezení imunity, aby se nevztahovala na alkohol za volantem a podobné nesmysly, neprojde ani na stopadesátý pokus. Ale podávat oznámení z trestného činu po hlasování ve sněmovně nebo debatě v televizi je evidentně normální. Fakt nevím, jestli se mám smát nebo...

Stanley 7.5.2007 12:54

Re: Absurdita na druhou

 Ovšem, je to spíše k pláči !

jirka.s. 7.5.2007 11:51

Ale benito se přece chová naprosto pragmaticky!

Dokud to tady měl pěkně hezky všechno pod palcem, tak mu první poslední policajt po každé všechno vypr/delil, nyní to už nemá tak jednoduché, tak prostě podává jedno trestní oznámení za druhým, no a jako účastník trestního řízení má nárok nahlížet do všech těch trestních spisů. Co byste konec konců chtěli od individua, které si dovedlo udělat fízla i z posledního pingla z té nejzaplivanější hospody!

Hrouda 7.5.2007 11:55

Re: Ale benito se přece chová naprosto pragmaticky!

Správně, jen nepoužívejte minulý čas, Langr je stále ještě v křesílku a Kubice mu nosí kafčo.

Hrouda 7.5.2007 11:37

Omlouvám se,

ale to já řekl kámoši Kalouskovi, že nevím, co s prachama. On se toho chytil a udělal reformu šitou na mě. Já něvěděl, že to udělá pro včechny. Boha, já se snad picnu.:-D

jorge 7.5.2007 10:56

Opatrně s těmi oznámeními,pane Paroubku

S článkem souhlasím a dodávám,že někteří politici a zejména pan Paroubek si zřejmě

myslí,že občané po jejich vládnutí neví co s penězmi,tak jim chtějí za jejich peníze poskytnout nějakou tu frašku.A jelikož se tedy mám na připravovaném politickém procesu s pány Melčákem a Pohankou také finančně podílet,žádám právníky CSSD o podání informace,zda je zajištěno:jak budou zbaveni imunity,zda se přiznají dobrovolně,nebo znich bude přiznání vytlučeno,zda je zajištěn soudce typu Urválek

a jestli je zabezpečena alespoň jedna petice  rozhořčeného pracujícího lidu.

Stanley 7.5.2007 13:04

Re: Opatrně s těmi oznámeními,pane Paroubku

 Pokud dojde k politickému procesu s pány Melčákem a Pohankou, tak se domnívám, že demokracie u nás  bude již v přímém ohrožení !   Myslím si ,že by ji všichni čestní a stateční lidé měli  BRA'NIT!!!

čulibrk 7.5.2007 10:40

Novinář Miloš Čermák je jeden z mála normálních novinářů

Zachovává si zdravý "selský" rozum a nalézá i logická řešení nešváru zvaného "trestní oznámení".Takže,díky.R^

Já si navíc myslím,že to chce proškolit policii (na to je státní zastupitelství),aby automaticky odložili ta trestní oznámení,která jsou ve své podstatě občanským sporem.A bude od kverulantů klid-jak pro policii,tak pro postižené kverulancí.:-D:-D:-D

Starý J. 7.5.2007 10:29

Ale autore

znáte někoho, nějakého politika, který do nástupu Paroubka podal na jiného politika trestní oznámení? Tato praxe se datuje přesně s příchodem Paroubka, ale hlavně, a to především - s příchodem jeho hlavního fámulusa Ratha. Tento černokněžník proslul především nechutnými urážkami všech politických protivníků a také tím, že téměř na každého z nich podal pro vymyšlené důvody trestní oznámení. Ta teď většinou končí pokutou pro něj samého. Tato komická dvojice české politiky - Laurel a Hardy, již udali kde koho!

čulibrk 7.5.2007 10:47

Re: DUO Laurel+Hardy=Paroubek+Rath

má v rukávu ještě vrcholné číslo,kterým bude ,že podají trestní oznámení jeden na druhého.A když ani to nebude stačit,použijí trestně-oznamovací harakiri a udají sami sebe.8-o8-o8-o

Patrik 7.5.2007 15:30

Re: Ale autore

Macek podal ne Zemana.

Ladislav N. 7.5.2007 10:21

Od hloupých lidí nelze očekávat, že budou provádět rozumné věci

Stejně tak nelze Paroubka přesvědčit o tom, že systematické veřejné zneužívání pojmu "trestní oznámení" jím samotným i např. jeho pobočníkem Rathem  je chucpe.