5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Oni to také neumějí…

DŮCHODCI? VYŘÍZENO, ŠKRTÁM! MINIMÁLNÍ MZDA? VYŘÍZENO, ŠKRTÁM! SOCIÁLNÍ DÁVKY? VYŘÍZENO, ŠKRTÁM!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Vlk 11.6.2015 11:54

Ach jo,

v panu autorovi je ten socialismus zažraný až na kost. I když se bude hádat že ne a ne a ne .. Vláda by měla.. Autor vyjmenoval to co kdekdo ví, ale nějak sám neví, že podobné anebo stejné problémy mají všechny evropské státy . I ty hodně bohatší. A blábolit o vyhazování peněz za dotace- vždyť ty dotace schvaluje Brusel, a realizují se podle jejich pokynů. No , je tam smícháno všechno dohromady. Kvalitu mimoňství pak předvádí autor tvrzením , že : "Od dob hvězdných chvil Václava Klause, kdy byly tyto dávky nastaveny zcela jinak, než aby pomáhaly jednoznačně skutečně potřebným...."" Doporučuji si něco nastudovat o této otázce a pak s tím operovat. On Klaus nebyl diktátor, a o dávkách svbedl velkou a neúspěšnou bitvu s socialisty a "lidskoprávníky" .

J. Kanioková 11.6.2015 20:05

:)))))

K. Janyška 11.6.2015 9:50

Před tím, co všichni ostatní, včetně vás, autore.

Hlavu strkají do písku nebo kam před relevantním vzděláním o podstatě lidského světa... Dzp.

P. Švejnoch 11.6.2015 9:11

Z představy autora

že by stát měl jaksi organizovat život seniorům, že by stát měl vytvářet pracovní místa (a tím mj. podporovat neziskovky) mě jímá hrůza.

A idea, že by něco podobného měla mít ve svém programu pravicová strana, to už je dokonalé peklo...

Z. Švrček 11.6.2015 8:22

Aby se toto napravilo

musel by "stát" - tedy vládnoucí strany všeho druhu přestat pokračovat v rozvalu klasické civilizace založené na svobodě, rodině a vyváženém poměru práv a povinností. Musely by přestat dotace, přerozdělování, výrazně snížit zdanění , uvolnit a zefektivnit školství , přestat lidem koukat do polévky a tahat za lžíci a také přestat lidem do palic vtloukat, že se o všechny stát postará od kolébky po rakev. Naopak začít jim vtloukat do tupých hlav, že rodina je základ starosti o děti i seniory a stát k tomu začne vatvářet podmínky nejlépe souznějící se starými letitými zvyky a zkušenostmi, které komouši tak rychle v zájmu "nového člověka" opustili a vazby zpřetrhali. My totiž dnes neděláme nic jniného, než že v tom prostě pokračujeme.

J. Kanioková 11.6.2015 20:06

1*

J. Hlubek 11.6.2015 2:40

Já s autorem nesouhlasím

jako důchodce nepotřebuji státní podporu čehokoliv a organisování svého života. Potřebuji pouze svatý pokoj bez všelijakých regulací. Čím méně o socialistech uslyším a o vládě nebo parlamentu vůbec, tím lépe. Zatím jsou všude jako v té pověstné konzervě smutného muže.

V. Vaclavik 11.6.2015 9:56

Re: Já s autorem nesouhlasím

Ano, autor je u me hlupak (stari zjevne moudrost neprinasi) protoze vselikou aktivitu ocekava jen od politiku, o kterych druhym dechem rika, ze 'to neumi'.

Kdyby se odregulovaly jiste aktivity obcanu, jiste by se mezi nimi nasli taci, kteri by tem duchodcum podnikave, ci neziskove, nebo dokonce ztratove, tedy dobrocinne nabidli, poskytli to, po cem autor v uvodu clanku vola. Anebo by se duchodci o sebe postarali sami. Ale autor, jsa vyrostly v komunismu a mentalne zkamenely v kolektivismu, ktery nejspis i pomahal kdysi budovat, to jinak neumi a na stara kolena ani v tom socializujicim Nemecku jiny nebude, jakoze neni.

P. Schuster 11.6.2015 11:05

Re: Já s autorem nesouhlasím

Mám stejný dojem. To Aston aspoň uvádí dva rozumné pilíře - na stáří bydlet ve svém a snažit se si něco přivydělat k nízkému důchodu. Určitě to asi nejde u většiny důchodců, ale je to jasné.