16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

POLITIKA: Omezení supermarketů

Čert a levice nikdy nespí, chtělo by se mi napsat, když přemýšlím nad návrhy socialistů omezit prodejní dobu o svátcích. Sociální inženýři „konající dobro“ jsou doslova neutahatelní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Plocek 5.4.2016 18:53

Re: POLITIKA: Omezení supermarketů

Jsem rád, že jste potvrdil tvrzení o kulturních státech. Víte proč jsou ulice prázdné? Protože díky zavřeným obchodům jsou obyvatele spolu buď doma, nebo na víkendech a skutečně si užívají. A to by měl být důvod, proč obchody zavřít. A navíc, když se podíváte na personál obchodů, si užijí klidu hlavně ženy.

S. Němec 5.4.2016 4:21

Re: POLITIKA: Omezení supermarketů

7 dní v roce reprezentuje 2% celoroční prodejní doby, tedy 2% zaměstnanců přijde o práci. Jedná se řádově o stovky lidí. Ti co zůstanou přijdou o možnost přivýdělku za práci ve svátek. Velké obchody své stejně prodají a biti budou ti, kterých se chce navrhovatel zákona zastat. A nám ostatním chce přikazovat, jak máme trávit volný čas. Zase se stát stará o něco, do čeho mu nic není. Zájmy zaměstnanců mají hájit odbory a tom co budu dělat ve svátek rozhoduji já. Ten stát, který selhává ve svých základních funkcích mne chce zase vychovávat. A mimochodem. Které jsou to ty kulturnější státy? Ty, kde se chodí ve svátek do kostela? Jestli můžeme být na něco hrdí, tak je to, mimo jiné, právě kultura.

S.Němec

V. Plocek 5.4.2016 18:59

Re: POLITIKA: Omezení supermarketů

Pane Němec. Vřele s Vámi souhlasím ve věci odborů. Nechci vás rozčílit, ale myslíte si, že v Česku až na několik výjimek fungují odbory. Já ne. A to je ten důvod, proč by bohužel do věci uzavření obchodů ve svátcích měl vstoupit parlament (a nikoliv stát).