16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

POLITIKA: Omezení supermarketů

Čert a levice nikdy nespí, chtělo by se mi napsat, když přemýšlím nad návrhy socialistů omezit prodejní dobu o svátcích. Sociální inženýři „konající dobro“ jsou doslova neutahatelní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 6.4.2016 12:22

Re: Omezování prodeje supermarketů není omezováním svobody,

Není to komouš, je to věřící...

R. Langer 6.4.2016 12:20

Re: Omezení supermarketů

Táhni si tam odpočívat sám a neser se do ostatních lidí, dobrosere!

R. Langer 6.4.2016 12:19

Re: Můžu odejít - poradil by pitomec

Tak tak, takto mohou pracovat pouze soukromníci... :-)

S. Donát 6.4.2016 12:15

Re: Omezení supermarketů

Vy byste ty hluboké lesy asi opravdu potřeboval. Nějak vám povolují nervy.

J. Kratochvíl 6.4.2016 10:08

Re: Omezení supermarketů

Táhni někam do pr..... magore se svou svobodou.

J. Kratochvíl 6.4.2016 10:05

Re: Omezování prodeje supermarketů není omezováním svobody,

Novák475 je magor, tak pro jeho diagnozu mějte pochopení.

L. Novák 6.4.2016 0:22

Důsledky omezení pracovní doby jsou evidentní

Kratší pracovní doba = méně pracovních příležitostí. Socialisté a lidovci vám náhradou nabídnou z vašich peněz dotované montovny zahraničních nadnárodních společností, kde si budete moci o sobotách a nedělích a za práci přesčas vydělat peníze na živobytí, o které jste přišli omezováním pracovní doby v obchodech...

To by člověk nevěřil, kolik ekonomicky negramotných idiotů si voliči zvolili do parlamentu...

L. Novák 6.4.2016 0:13

Re: Supermarkety v Rakousku

Z Bublana se vyklubal fanatický magor...

L. Novák 6.4.2016 0:09

Re: Omezování prodeje supermarketů není omezováním svobody,

Kratochvíl je komunista, tak pro jeho diagnózu mějte pochopení. :-P

L. Novák 6.4.2016 0:06

Re: Omezení supermarketů

Tohle jsou jenom hloupé kecy vyplývající z vašich mylných představ. Princip svobody rozhodování vám a podobným "sociálním inženýrům" (čti: "demagogům") nevoní, protože vám brání v prosazování vašich fantasmagorií o tom, co kdo potřebuje ke "šťastnému životu". Shnilý je váš mozek, ne společnost, která se chová spontánně, každý individuálně podle svých osobních potřeb a zájmů...

Zařiďte si vlastní obchod a běžte do přímého kontaktu se zákazníky hlásat vaši "víru svatou", oni by vám rychle ukázali, co si o vašich blábolech páchání dobra násilím myslí.

M. Prokop 5.4.2016 22:50

Re: Vážený pane radní

Pokud vy jste normální, tak "pozdrav koště".

P. Papež 5.4.2016 21:42

Jestlipak

Jestlipak se někdo z těch odborových troubů a sociálních demagogů zeptal prodavaček v marketech, zda-li to chtějí. 90% prodavaček to nechce, protože si v poměrném klidu za příplatky více vydělají. To ale ty stotisícové blby nezajímá.

J. Jurax 5.4.2016 20:02

Re: POLITIKA: Omezení supermarketů

Ale jistě - nic ve zlém ... :-)

L. Harvánek 5.4.2016 19:53

Omezení supermarketů

Myslím,že se dělá mnoho povyku pro nic.Jde jen o pár dnů v roce (ani se to netýká všech svátků) a supermarkety na tom nezchudnou.Ostatně už delší dobu sleduji slevové akce pro dny sváteční a nedělní.Jediným účelem je prokázat,že je nezbytné mít otevřeno.Spotřebitel ale na tom neušetří.Cena zboží se úměrně zvýší pro jiné dny a výsledkem je stejně jen větší zisk.Jestliže si kupující neumí zorganizovat svůj čas tak,aby si stačil nakoupit ve dnech pracovních,svědčí to o čemsi shnilém v naší společnosti.Obchody bych (až na nezbytné výjimky jako třeba cukrárny) v neděli nechal zavřené.Prodavači v supermarketech by se mohli mnohem více a lépe věnovat zákazníkům a ne pracovat za podmínek téměř otrockých.

V. Plocek 5.4.2016 19:10

Re: POLITIKA: Omezení supermarketů

Vážený pane Jurax. To jste mě ale hodně urazil. Protože jestli něco nesnáším, tak jsou to zásahy státu do mého soukromí. Počínaje souhlasem s pokácením jednoho mnou zasazeného stromu v mé zahradě a konče nevím čím. Ale přesto musím občas připustit, že parlament formou zákonů vstoupí do soukromí. Protože jsem v Česku, kde se rozumné věci jinak nevyřeší. Ale je to věc názoru a naštěstí zatím ještě můžeme mít oba rozdílný, což je po mnoha letech bolševického kralování úžasné. Tak ať nám to vydrží.

PS: s tou urážkou to berte s rezervou. Dík. Plocek

V. Plocek 5.4.2016 18:59

Re: POLITIKA: Omezení supermarketů

Pane Němec. Vřele s Vámi souhlasím ve věci odborů. Nechci vás rozčílit, ale myslíte si, že v Česku až na několik výjimek fungují odbory. Já ne. A to je ten důvod, proč by bohužel do věci uzavření obchodů ve svátcích měl vstoupit parlament (a nikoliv stát).

V. Plocek 5.4.2016 18:53

Re: POLITIKA: Omezení supermarketů

Jsem rád, že jste potvrdil tvrzení o kulturních státech. Víte proč jsou ulice prázdné? Protože díky zavřeným obchodům jsou obyvatele spolu buď doma, nebo na víkendech a skutečně si užívají. A to by měl být důvod, proč obchody zavřít. A navíc, když se podíváte na personál obchodů, si užijí klidu hlavně ženy.

A. Hrbek 5.4.2016 18:24

Re: Vážený pane radní

U Vás asi ano. Ale ne u normálních lidí.

S. Landa 5.4.2016 17:17

Re: Vážený pane radní

IQ neznamená obvod pasu...

A. Hrbek 5.4.2016 16:55

Re: Vážený pane radní

135

P. Válek 5.4.2016 16:50

Hm

Ideologie,skoro jak z pera komunistů. Musím se opravdu smát.

P. Joch 5.4.2016 16:11

Re: Omezování prodeje supermarketů není omezováním svobody,

A kde vy berete tu drzost mi nařizovat, kdy mám odpočívat? Co když se jako mohamedán chci rekreovat v pátek a světit Ramadán? Přeju Vám, aby se spolu se supermarkety zavřeli v neděli i pohotovosti a Vás trefil zrovna v tento den šlak. Protože ta logika je naprosto stejná, v čem je prodavačka horší než lékař, nebo hasič? Pro mě má její práce stejnou společenskou hodnotu.

P. Joch 5.4.2016 16:08

Re: Vážený pane radní

Co tak si nechat přeměřit IQ?

A. Hrbek 5.4.2016 16:00

Vážený pane radní

doufám, že ve Vaší horlivosti po svobodě jste na Praze 4 odstranil nesmyslná omezení uzavírací doby hostinců a dovolil jim tam prodávat

alkohol i nezletilým a dokonce i drogy. A máte možnosti bojovat za svobodu i v řadě dalších případů. Například proti povinné školní docházce na Praze 4, atd., atd.

Z. Frys 5.4.2016 15:41

Re: Omezování prodeje supermarketů není omezováním svobody,

Svoboda je, že si každý dělá co se mu zlíbí, pokud tím neporuší svobodu někoho jiného. Ví to skoro každej vůl, akorát soudruzi to nevědí.

Z. Frys 5.4.2016 15:36

Měl by se

taky zakázat nedělní prodej v těch soukromých hospodách, kde už se zakázalo kouření. Že, soudruzi.

J. Jurax 5.4.2016 15:23

Re: Omezování prodeje supermarketů není omezováním svobody,

Tak mne napadá - a neruší Vás v den odpočinku též zvony? Dělají taky pěkný randál ... :-)

J. Jurax 5.4.2016 15:21

Re: Omezování prodeje supermarketů není omezováním svobody,

Ano, jestliže chcete žít v této společnosti, musíte respektovat její pravidla tak jako se dodržují zákony.

A jedním z pravidel je, že respektujeme i názory druhých a pokud to lze nečiníme jiným, co nám nepříjemno. Přeloženo do konkrétna : odpočívejte si kdy chcete a můžete - třeba i v den Páně - a dopřejte téže svobody jiným, aby i oni odpočívali kdy mohou a chtějí. A nežádejte svou představu uzákonit!

Již mnohokrát zde opakovaný bonmot praví, že jedni co nechtějí dělat nedělají a druzí co nechtějí dělat zakážou všem. Obvykle se ti jedni označují za pravičáky a ti druzí za levičáky, ale dělicí linie může být i jinde než mezi pravicí a levicí - třeba mezi ateisty a věřícími v nějaké bohy či boha, co chtějí chování ukládané jim jejich vírou vnutit všem, i nevěřícím.

V. Kain 5.4.2016 15:17

Re: Omezování prodeje supermarketů není omezováním svobody,

Oni vás ve vašem odpočívání ruší otevřené supermarkety o svátcích? Nejste nějaký pošahaný?

J. Jurax 5.4.2016 15:11

Re: POLITIKA: Omezení supermarketů

No, víte, veškerým prodejnám se sortimentem obvyklým v hypermarketech by prospělo, kdyby dobroserové nařídili prodávat jen jediný den v týdnu - řekněme ve středu - a pokoutný prodej v jiné dny by trestali miliónovými pokutami, žalářem a temnicí. Protože tovar je nezástupný - jíst musíte - prodalo by se a utržilo zhruba stejně, ale ušetřila by cca tři čtvrtiny pracovní síly a tudíž mzdových nákladů, o energiích etc. nemluvě. To by byl kšeft!

Ve smyslu toho, co píšu výše, bych si dovolil vyslovit i domněnku, že dobroserové jsou hypermarkety v tomto smyslu lobbováni. Peníze nesmrdí.

A nevím, proč dáváte podstatné jméno svoboda v tomto kontextu do uvozovek. Nicméně jste-li příznivcem svévolné státní buzerace byť v rádobyušlechtilém hávu (protože náboženské argumenty by v tomto zaplaťtež bohové ateistickém státě vzbudily spíš posměch) a tuto obhajujete, i Vám budiž přáno.