29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Diskuse k článku

POLITIKA: Ohrožuje naše vláda parlamentní demokracii?

To je příliš vážná otázka, než aby se na ni dalo odpovědět v kratičkém komentáři. Jedno je ale zřejmé, občané jsou s politickou situací a s vládou velmi nespokojení: určitě či spíše nespokojených s politickou situací je přibližně 86 procent obyvatelstva a vládě důvěřuje už jen asi 16 až 25 procent dotázaných.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 13.4.2012 13:50

Jasný signál?

Jasné signály vlády (i odjinud) jsou bohužel záměrně zakrývány zasmrádlým čmoudem nafouklých, převážně umělých afér. Hlavně se ale obávám toho, že ten vládní signál, který by byl pro pana Hvížďalu a jeho partu jasný, byl pro lidi, kteří nejsou z jeho party vážným důvodem k emigraci.

F. Eliáš 12.4.2012 21:10

Jakápak demokracie?

Nehrajme si na ni, zvoleni jsou vždy ti, kdo mají nejmocnější kamarády nebo nejvíce peněz na volby. To, čemu říkáme demokracie vzniklo uměle tak, že si pár lidí zachtělo hrát na krále a zblblo příslušný lidský póvl k vyvolání revoluce.

B. Rybák 13.4.2012 13:15

Re: Jakápak demokracie?

Asi jste právě přiletěl z hodně velké dálky nebo se probral z hodně dlouhých mrákot. Opravdu nevím, proč Vám neřekli, že bolševici už tu nevládnou. Najděte si lepší kamarády (zdroje informací).

J. Vlk 13.4.2012 15:35

Re: Jakápak demokracie?

Bolševici jako osoby nevládnou, ale vládnou peníze jejich a ostatních všehoschopných porevolučních demokratů. To Vám potvrdí většina občanů občanů, tedy asi kromě Vašich kamarádů.

L. Šarina 12.4.2012 18:02

Lidé ,

jsou schopni jenom toho čeho jsou schopni lidé.Čas vymysleli lidé, OD KDY DO KDY A CO ZA TO a kdo má víc,se ma líp a tady ten kámen úrazu "líp" než ostatní je ženoucí motor přez vše a používá a použje jej každý bez ohledu postavení a morálky je to ten "MILAŠEK" Asi blbý příměr,jenom chci říc že jme v tom všichní,bez rozdílů partají a náboženstí , je to úpadek hodnot,morálky a zodpovědnosti.

M. Dubanová 12.4.2012 15:49

co je TO za vládu, která své ŠKRTY, KOMPENZUJE TÍM,

že SAHÁ NA PENÍZE PENZISTŮM A INVALIDŮM?

jestliže jsou tito ubozí z ubohých, NUCENI - S BERLEMI ČI HOLEMI - jít do ulic, PROTO aby JIM VLÁDA NECHALA - ALESPOŇ PENÍZE NA HOLÉ ŽIVOBYTÍ - protože TATO VELKORYSÁ VLÁDA, KDYŽ POTŘEBUJE NĚKAM "SÁHNOUT", TAK SAHÁ PO PENĚZÍCH TĚCH, KTEŘÍ SE NEMOHOU BRÁNIT!! A to jsou penzisté, invalidé, či matky s dětmi..A nyní jsou ještě k tomu nuceni - POSLOUCHAT MINISTRA, který jim, s ÚSMĚVEM NA RTECH SDĚLUJE, ŽE BUDE NUTNÉ zvýšit poplatky u lékaře, ze 30.- na 50 korun, a to znamená další snížení JEJICH, UŽ TAK NEDOSTATEČNÝCH FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ)!!Jestliže vláda se chová tak NEMRAVNĚ, ŽE donutila staré a nemocné lidi, aby vyšli do ulic - pak by měla by TATO vláda, pro NESCHOPNOST ODSTOUPIT - neboť to co tato vláda PŘEDVÁDÍ - je EVIDENTNĚ známka toho, že TATO VLÁDA NEUMÍ ZACHÁZET S JÍ SVĚŘENÝMI PENĚZI!!!Ale nemůže NEJPRVE rozfofrovat peníze - a pak o ty chybějící - OKRÁDAT LIDI, KTEŘÍ SE NEMOHOU A NEUMÍ BRÁNIT!! to co dělají - NYNÍ - NENÍ ŠETŘENÍ, ALE OBYČEJNÁ ZLODĚJNA!!!

M. Dubanová 12.4.2012 15:50

Re: co je TO za vládu, která své ŠKRTY, KOMPENZUJE TÍM,

omlouvám se za velká písmena, nedá se to pomalu číst, pardon. dub.

P. Čech 12.4.2012 9:36

Co je to politická strana?

Spolek lidí stejného a nebo velmi podobného politického smýšlení. Dost. Nic více a nic méně. Teoreticky to je stejný spolek lidí jako Sbor dobrovolných hasičů, Český rybářský svaz či Spolek chovatelů drobného hospodářského zvířectva. Na rozdíl ,od těchto spolků však má, pro mne nepochopitelně proč, ústavou ČR dánu moc nad občany země. Ústavou, která sice nepřímo, ale přece stanoví nejen v čl.5 jejich vedoucí úlohu ve společnosti.  S tím ovšem také souvisí jejich financování. Zatímco jiné spolky jsou financovány přísně z příspěvků svých členů a ev. příznivců, politické strany jsou financovány ze státního rozpočtu, tedy z peněz všech daňových poplatníků. Tedy i z mých, či vašich peněz, občané.Tak dochází i k tomu, že přísně pravicově orientovaný občan podporuje přes státní rozpočet KSČM a naopak komunista podporuje svými penězi např. ODS. Směšné, že? Ovšem v České republice možné. Správně mají být politické strany financovány z peněz svých členů, jako všechny spolky jiné. Že by potom nemohla fungovat moc politických stran nad občany, daná ústavou je nabíledni. To však jen proto, že celý náš systém není přirozený, ale umělý a občanům nadiktovaný.

M. Prokop 12.4.2012 11:48

Re: Co je to politická strana?

A jaký politický systém je "přirozený", je-li pro více než 100 lidí?

B. Rybák 13.4.2012 13:41

Re: Co je to politická strana?

Na rozdíl od oněch spolků (které bývají aspoň zčásti podporovány státem - jistě si nemyslíte, že dobrovolní hasiči si kupují stříkačku za vlastní peníze) se politické strany zabývají politikou (tedy věcí nás všech).

Váš návrh má tedy v realitě jenom dvě alternativy. Buď by ti, kteří politickou činnost nefinancují by do ní také nemohli kecat (a tím by umožnili jakékoli darebáctví, což jsme poznali za totáče). Nebo by politickou činnost za těchto podmínek dělali jenom úplní idioti.

P.S. To, že např. děti jsou v dospělosti nuceny přispívat na důchod lidí, kteří se s výchovou svých dětí nezatěžovali a dokonce se i práci se vyhýbali Vám připadá normální?

P. Maleček 12.4.2012 7:01

VV se jen opičí po ODS a ČSSD

Pane Hvížďalo, při vší úctě k vaší moudrosti jste zcela vedle. Parlamentní politické strany a tím i státní správa, policie a justice byly zprivatizovány soukromými subjekty žijícími z rozkrádání veřejných rozpočtů (to je česky to, čemu se říká korupce) už okolo r. 1995, tj. před víc jak 15 lety. Bárta udělal jen to, co viděl okolo sebe, jen s tou změnou, že věren názvu své strany to, byť nechtěně, zveřejnil. To co kritizujete na VV, dávno funguje především u ODS, ČSSD a motorem této degradace demokracie byl Václav Klaus s jeho heslem o neviditelné ruce trhu. V té době to byly především ruce bývalých komunistů a  výkonných složek komunistické moci, které pod vedením Klause nastavili morálku této společnosti. To bleskově pochopil Zeman a vše vyvrcholilo jejich opoziční smlouvou, které definivně zlegalizovala korupci v politice.

Co s tím? Dějiny hovoří jasně. Každý organismus včetně lidské společnosti zevnitř zachvácené vnitřním rozkladem nemůže být zachráněn těmi, kdo infekci přinesli a dále roznášejí, tj. v tomto případě politickými stranami. Tyto subjkty jsou v ČR zcela a nenapravitelně zdegradované do podoby politických mafií rozkrádajících veřejné rozpočty.

 To je to jediné co je drží pohromadě. Tento systém se zhroutí až ho většina občanů odmítne financovat ze svých daní a odmítne znovu svěřit stát do rukou všech, kteří korupční systém organizovali, především ODS, její pobočky TOP-9 a ČSSD a jejich společné komunistické matky  . To je ten lepší případ. Ale bohužel méně pravděpodobný.

V horším případě tento zevnitř korupcí sežraný systém zlikviduje jiná agresivní civilizace hnaná ne touhou po balhobytu, ale  myšlenkou ovládnutí světa. Nejblíž k tomu je Islám. Čína to nebude. Tam už korupce zevnitř vyžírá systém ještě rychleji než v Evropě. Co jiného čekat od komunistů. No máme se na co těšit.

P. Čech 12.4.2012 9:41

Re: VV se jen opičí po ODS a ČSSD

Naprosto správný pohled na věc. Dokonce ukazuje i na příčinu, což je zde dosti neobvyklé. Pouze bych připoměl, že islám není jediným, kdo chce ovládnout co největší díl světa. Stejně mocichtivé je Rusko, Francie a Německo pod rouškou EU, USAatd. Máme se na co těšit.

V. Kolman 12.4.2012 12:24

Re: VV se jen opičí po ODS a ČSSD

Homo sapiens je silně přemnožený živočišný druh (nic jiného, při vší lidské domýšlivosti lidé nejsou) a dle dosud stále ještě fungujících přírodních zákonů bude logicky vzrůstat agresivita, nemoce, nedostatek potravin, zahlcení a otrava vlastními odpadky a jiné, pro lidi neblahé věci.

     Jak prosté milý Wattsone.

R. Langer 12.4.2012 13:56

Re: VV se jen opičí po ODS a ČSSD

Silně přemnožený druh? Skutečně? Možná je na čase se začít ptát KDE je skutečně přemnožený. V ČR to zřejmě nebude, že?

V. Kolman 12.4.2012 15:37

Re: VV se jen opičí po ODS a ČSSD

Jsem na rozpacích pane Langere, zda mám odpovědět ano či ne. Ono je to velmi relativní. Japonsko, Čína, Indie......... jsou zajisté mnohem lidnatější, nežli Čechy.

     Na druhou stranu si už dávno příroda ani u nás sama neporadí s odpadky, které vyprodukují čačtí Čechové, jako si s nimi bez problému poradila ještě před pár stoletími. Ohromné lodě odpadu (stará slisovaná auta, ledničky, pračky........) jsou vyváženy z Hamburku do Asie, protože si evropané už nechtějí zaneřáďovat Evropu.

     A dnes ani náhodou nelze vyhnat v Čechách tu část obyvatel, kteří po nocích žijí (ehm - jak to jen nazvat) "specificky alternativním" způsobem života a silně otravují život té druhé části, která chce v noci spát a ne se opíjet, veselit a řvát. Není totiž už kam je vyhnat. A to už se raději ani nezmiňuji o přemoudrých "zásadách multikulti" a t.zv.: "politické korektnosti"  :-))

B. Rybák 13.4.2012 15:13

Nebuďte na rozpacích, je to jasné

Celá lidská produkce tvoří nepatrný zlomek produkce živé přírody (nezapomeňte i na plankton, mikroorganismy, hmyz...) Lidmi způsobený transport materiálů je zcela zanedbatelným zlomkem přirozeného transportu materiálů (sopečná činnost, tektonika, mořské proudy, řeky, vítr, migrace organizmů...).

Jedovatost žádného z produktů civilizace se ani zdaleka nepřibližuje jedovatosti mnohých látek, produkovaných organismy na jejich obranu před jinými organismy.

S mnohými svými produkty (s jedovatými sopečnými vyvřelinami, životu nepříznivými horami, pouštěmi, mrtvými vodami) se živá příroda vyrovnává mnohem déle než s produkty člověka. Řiďte se vlastním rozumem a ne brožurkami falešných proroků.

P.S. Jediná civilizace lidských dějin, v níž mohou lidé dopřávat luxus tak nedůležitých a zbytečných starostí jako máte Vy, vymírá s úděsnou rychlostí (to je skutečný problém).

S. Trkola 12.4.2012 13:47

Re: VV se jen opičí po ODS a ČSSD

p.Maleček , Souhlas !!

B. Rybák 13.4.2012 14:29

Re: VV se jen opičí po ODS a ČSSD

To, že jste ve svém téměř všeobsahujícím přehledu našich politických hráčů zapomněl na US, ODA, SZ, ČSL,... bylo možná pouhé opomenutí. To, že jste ale vynechal politickou a hospodářskou korupci přicházející z "Bruselu" která nás s pomocí vlastizrádných EU-Hujerů a (nám uloupených) "našich" (německých) masmédií připravila o naše národní bohatství, je ovšem nepřehlédnutelné.

Volnou ruku trhu prý vymyslel nestor liberálních ekonomů (jinak t.zv. morální filozof) A. Smith. Současném světě ji vyznává mnoho ekonomů (např. Rakouská a Chicagská škola) nicméně vlivem populistického, neokolonialistického, paternalismu je tato ruka všude velmi zchromlá (u nás po "Sarajevském puči" prakticky odumřela a je nahrazena "bruselskou pěstí").

Jedno je jisté. Čím méně je volná ruka trhu skutečně volná, tím více stojí politika za ho...(je to cesta do otroctví).

M. Dubanová 12.4.2012 0:39

demokracie a stav ČR?

Rozrůstající a všeobjímající, netrestaná korupce, ČILI netrestané zlodějny( zloději většinou mají, či "dostanou" DOST ČASU ABY "UPRCHLI" NA NĚJAKÝ OSTROV). Odposlechy, lobbisté (či co to je?) ovládající politiku - a to přes politiky, k tomu se ještě přidala detektivní agentura, která se stala stranou (a z vůle lidu stranou vládní)..To všechno je tady v ČR možné, no a nyní se k tomu, už tak dost strašnému "dění", přidal pokus o vraždu pomocí auta a dotyčný PÁN je stále ještě na svobodě, jakoby se NIC NESTALO?(neboť PÁN říká, že nevěděl, když paní přejel, že se JÍ NĚCO STALO) Co se TO v ČR vlastně děje - nemůže se to snad nazývat ROZPADEM PRÁVNÍHO STÁTU? A neměli bychom se snad, na důvody neutěšeného stavu naší země "poptat" v Parlamentu ČR, nebo se obrátit přímo na vládu ČR? Protože za tento vskutku velmi neutěšený stav naší země, snad musí být NĚKDO přímo ODPOVĚDNÝ, nebo ne?

J. Hlubiňák 12.4.2012 6:26

Re: demokracie a stav ČR?

Vážená pani máte naprostou pravdu. A já se ptám, jak mohou klidně spát ministr vnitra, premiér, ředitel policie a všichni ti, co mají v popisu práce zajistit pořádek, spravedlnost a slušný chod tohoto státu?

Jak se mohou dívat s klidným svědomím na to, jak tuto zemi řídí pochybní zbohatlíci a v parlamentu se dohadovat o blbostech?

Nejhorší na celé té věci je, ale ta bezmocnost nás obyčejných lidí.

Všechna média nám dnes a denně dokládají v jakém to žijeme marasmu a nic se neděje.

Je to smutné, ale je to tak.

J. Novak 12.4.2012 6:28

Re: demokracie a stav ČR?

Ten hlavní (ne)odpovědný vám káže svá "moudra" z Hradu a ještě se vytahuje, jak se to za státní peníze hezky cestuje po světě. Je třeba jej přestěhovat na jiný hrad, Mírov.

P. Čech 12.4.2012 9:51

Re: demokracie a stav ČR?

Půjdeme-li ke skutečným kořenům věci, zjistíme, kdo je skutečně odpovědný za tento marasmus v naší zemi panující, ke kterému zákonitě muselo dojít. Odpovědnými lidmi jsou ti, kteří navrhli a posléze schválili Ústavu České republiky. Ústavu, z níž vychází nejen volební zákon, ale i zákony jiné, ústavu, která uzákoňuje moc politických stran nad občany země. Ústavu, jejíž články si navzájem odporují a chce-li někdo dodržovat článek jeden, nutně musí porušit článek jiný. Tady se stala prvotní chyba a konkrétní viníci jsou známi. Bohužel je nikdo nevolá k odpovědnosti. V této zemi je totiž příliš mnoho ovčanů.

M. Dubanová 13.4.2012 14:39

Re: demokracie a stav ČR?

Nikdo JE NEVOLÁ k odpovědnosti - neb mají ústavou ČR zabezpečenou doživotní IMUNITU!!!