22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

POLITIKA: Ohrožený druh – politik

Poslední průzkumy veřejného mínění hovoří jasně. Důvěra v politický systém a politiky klesá. Pod pojmem straník si hodně z nás představí zarytého bolševika, nebo zkorumpovaného politika moderního střihu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 1.10.2011 11:06

Nepolitická politika

"pravdoláskařů" projevující se především nenávistným útokem vůči občanům, kteří se odhodlali k vykonávání té nejzákladnější politické aktivity, kterou je členství v politické straně, je neporovnatelně největší a zcela neomluvitelnou politickou hloupostí, která se po pádu totality prosadila (největší politickou chybou bylo odevzdání masmédií do zahraničních rukou). V jeho důsledku není ve stranách dost lidí na to, aby v nich mohla existovat "stínové vedení" a tedy reálná politická konkurence a účinná vnitřní kontrola. Hloupost v politice je horší a nebezpečnější než zločin.

PS. Největší z omluvitelných politických chyb je odevzdání našich masmédií do zahraničních rukou (omluvitelná je jen proto, že tehdy nemohl nikdo vědět, jak hluboko tato "naše" média klesnou).

J. Kanioková 1.10.2011 23:22

Přesně, to ta propagace - "nepolitická politika"

Mýlí se ti, kdo tvrdí, že nám PaL nemohla a nemůže ublížit. To se jen někteří naučili účinně bránit.  PL vedla k tomu, že zabránila eliminaci komunistů a to nejen svým odporem k jejich zákazu, ale například svým vybojováním poměrného volebního systému.

Tehdy by většinový volební systém vedl k tomu, že v prvních volbách by nebyl zvolen ani jeden komunista, zcela by vyhrálo OF a to by se pak diferencovalo, jak se diferencovalo stejně. Jenže pak by byla SD jasnou levicí a ODS jasnou pravicí a i jednotlivci by byli kvalitnější......To nekonečné tříbení na Unie Svobod, Čtyřkoalice, ty nekonečné zmateční Topy a VV považuju za velké neštěstí. Pak také to, že strany jsou pro straníky, OF pro všechny, vedlo k tomu, že do politiky nešla spousta kvalitních lidí. A když se něco blbě nasměruje od začátku, je cesta prostě klikatější, někdy se i ztratí.

A nejhorší na tom je, že ten Klaus má s diktaturou politického korektivismu naprostou pravdu.

Nesmíme nazývat věci pravými jmény, musíme je politicky korektně zaobalit do lží a pokrytectví a pak je to zřejmě v pořádku. Co je politicky korektní, to určují Halíci, Šiklové a další profesionální pravdoláskaři, kteří si z nějakého blíže nezjistitelného důvodu osobují právo považovat se za morální velikány a jediné autority v oblasti politického korektivismu. Kdo se jim protiví, je komouš, fašoun, antisemita, xenofob a další si doplňte sami.

Jen s těmi médii.... nevím... kdo by je financoval? Když tu nebyla taková solventnost, aby je někdo domácí koupil? A investoval do modernizace....

K. Janyška 1.10.2011 8:13

Mají členů velmi málo, ale to stačí... Dzp.

J. Schwarz 1.10.2011 7:29

Jsou dvě

cesty - buď mít "pečovatelský stát" a pak se v něm angažovat, nebo na politiku kašlat ale pak politikům nic nedat do rukou - tedy stát téměř minimální. Pokud dělají politiku jen vyžírky, "občané" na ni kašlou ale pokaždé politikům odkývou velké peníze protože ti žvaní o tom, jak se o ně "postarají" bude to tak jak dnes. Politici se postarají hlavně o sebe. Osobně jsem pro stát minimální,  neboť mám dojem že zde by kradl kdokoli, kdo by se ke korytu dostal.