17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
chinin 29.3.2006 23:12

Ministr Financi Kocarnik a NEJBOHATSI CECH petr kellner a Krejcirova manzelka

Kocarnik prodal Kellnerovi Ceskou sporitelnu za penize, ktery si (pote) Kellner jako 100% vlastnik toho bankovniho ustavu vyplatil z dividend - ziskal sporitelnu ZADARMO - nejbohatsi cech nejvetsim zlodejem?!
a pan Kocarnik si pote sedl na teplou zidli v CS. Nemluve o tom: vite kdo je manzelkou pana Krejcire z tropickych ostrovu? Ano Kocarnikova dcera - ale pssst! o tom se v ceskych mediich nemluvi ... Kocarnik tchanem druheho nejvetsiho zlodeje:)
jjj 29.3.2006 23:17

Re: Ministr Financi Kocarnik a NEJBOHATSI CECH petr kellner a Krejcirova manzelka

To jsme onehdá s jedním známým seděli u pivka a posléze přišla řeč i na nedávno zveřejněný seznam desíti nejbohatších čechů. A on nám říkal, že je dost pozoruhodné, že zveřejněné množství majetku toho nejbohatšího se téměř na korunu kryje s množstvím nesplacenýchúvěrů jeho firem. Na dotaz jak to ví nám řekl, že to kdysi v té bance zakládal do desek... asi "ad acta"....
chinin 29.3.2006 23:40

Re: Re: Ministr Financi Kocarnik a NEJBOHATSI CECH petr kellner a Krejcirova manzelka

nemluve o tom jak je pan kellner mazanej - celou dobu o nem neni slyset a najednou vyda verejne prohlaseni ze prodal 5% sveho podilu za 5 mliard - (svemu spolecnikovi) - hmm takze jeste vcera melo 5% hodnotu 2 miliardy a dnes uz 100% jeho majetku - jak vsechny deniky a magaziny - Forbesem konce vykalkulovali- ma hodnotu 100 miliard misto 40... preci nejsem tak blbi v cesku abychom to neprokoukli - ja prodam svou starou skodovku kamosovi za 100 millionu a proto ma jeji volant hodnotu 5 milionu - no nekupte to!
raptor 30.3.2006 9:24

První Křejčířova žena

se jmenovala Peterková, stávající Janoszová. Ještě nějakej frk z hospodských kostek?
Hrozd 29.3.2006 19:52

Pan Weigl se hrubě mýlí a nebo záměrně klame

Celý postup transformace bankovní soustavy byl velkou chybou. Místo přednostní postupné privatizace existujících bank ( v r. 1989 zde byly pouze SBČS, KB, ČS, ČSOB, ŽB a tehdy bezvýznamná IPB - českou ekonomiku financovala hlavně KB, ČSOB se starala zejména o podniky zahraničního obchodu, ČS byla bankou drobných střadatelů, ŽB byla bankou privátní klientely a majitelů tuzexových účtů.) benevolentně dovolila vznik desítek nových malých bank, které nebyly dostatečně kapitálově vybaveny, měly nezkušený manamegent, který je často „tuneloval“ ve prospěch spřátelených firem. Česká cesta privatizace potřebovala kapitál – ten zde nebyl v této situaci jiný, než v podstatě státní. Stát tedy rozprodával státní majetek za státní peníze. Úvěry byly poskytovány velmi snadno, bez korektního zajištění, často na naivní podnikatelské projekty a nebo prostě „za příslušné všimné“, které často činilo významnou část půjčených peněz. Odpovědní šéfové byli často nekompetentní ( např. známá p. Kaplanová byla v ČSOB šifrantkou v útvaru akreditivů, přešla do KB, kde se v krátké době stala ředitelkou odboru a dále viz. miliardové kauzy Chvalovský, … ). V té době nebyl umožněn vstup zahraničních bank na český trh. Ty by samozřejmě při úvěrování postupovaly obezřetněji, privatizace by neproběhla tak rychle. Probíhala by však korektněji a více méně do rukou konečných vlastníků – nikoli neprůhledným strukturám, podvodníkům a naivkům. Prostě se mělo postupovat zcela obráceně. Pustit do republiky zahraniční banky, zahraniční kapitál, zpřísnit proces vzniku nových bank, privatizaci podniků začít od těch velkých tahounů ekonomiky …… Ale holt pozdě bycha honit. Zplácet cenu takto pomýleného postupu budou ještě naše děti.
jjj 29.3.2006 23:11

Re: Pan Weigl se hrubě mýlí a nebo záměrně klame

Čím nepřehlednější situace, tím bylo jednodušší něco ulít bokem.... tu do stranických pokladen.... tu do vlastní kapsy. Proč to dělat jednoduše, přehledně a podle pravidel, že.....
baj 29.3.2006 15:17

Zloděj křičí:"Chyťte zloděje!"

 
Cituji z článku:
„Fatální úlohu sehrálo například opatření ČNB z roku 1999, které banky nutilo automaticky zařazovat delikventní úvěry jištěné nemovitostmi mezi ztrátové a vyžadovalo jejich stoprocentní krytí rezervami. Odhad dopadu pouze tohoto kroku do bilancí bank se v roce 1999 pohyboval kolem 60 mld Kč. Všechny velké české banky se tak nutně propadly do nevyhnutelných vysokých ztrát.“
Pokud si vzpomínám, v r. 1999 byla u moci oposmluvní vláda ČSSD a ta začala s ODS za zády banky privatizovat. Jistě se spostou chyb, ale mléko již bylo rozlité. Takže v úžasném úspěchu jedou spolu obě opostrany. Pohádky nechme dětem před spaním
Antonín Hrbek 29.3.2006 15:27

Re: Zloděj křičí:"Chyťte zloděje!"

Máte pravdu v tom, že o tom kdo je větší zloděj z našich politických stran by byla dlouhá diskuse, i když jde jenom o míru zlodějství.
Za oposmlouvy vládla ČSSD ruku v ruce s ODS, pan Tlustý byl za peníze daňových poplatníků až do nedávné doby reliktem oposmlouvy v KA, kam plynuly pochybné úvěry z privatizovaných bank.
Nařízení ČNB mělo určitou logiku, neboť se při kontrolách ukázalo, že řada nemovitostních záruk byla podvodem - místo zámku "odhadnutého" na 40 mil stála barabizna s bídou za 4 mil. A ostatní záruky se často zcela vypařily. Doplatily na to některé obce, které "po známosti" ručily svým majetkem za úvěry poskytnuté podvodným podnikatelům. Jen když byli ve správných stranách.
Inu zlaté to časy.
janoryna 29.3.2006 13:41

kdyz je to neresitelne, co s tim vitezove voleb budou delat?

To snad ani pan Tlusty nedokaze a kde se vezmou penize na pravicovou vladou zaruceny prijem pro kazdeho (to bude jeste drazsi nez porodne)..
Antonín Hrbek 29.3.2006 11:36

Pan president Klaus vyjádřil obavy

aby nová automobilka nepřetahovala kvalifikované pracovníky.
Když čtu příspěvek pana Weigla, o kancelář presidenta republiky mít obavy nemusí. O pracovníky s takovouto "kvalifikací" nemúže mít žádný pořádný podnik zájem.
1. Pan Weigl považuje inflaci za Klause ve dvouciferných číslech a přesahující až 50% za "relativně nízkou"
2. Pokud se podívá na tehdejší úrokové sazby, tak zjistí, že došlo k výraznému znehodnocení úspor obyvatelstva.
3. Kupodivu najednou přiznává, že bankéři (například pan Salzmann, Tuček, Tesař, Procházka atd.) byli neschopní, že existovaly podvodné machinace, korupce atd. Proto se uzákonilo, že nekalosti za procesu privatizace nesmí být soudně stihány.
4. Pravdu má pan Weigl v tom, že banky nebyly schopny odepisovat špatné úvěry. Ale kdo je nutil poskytovat špatné úvěry - Stehlíkpvi, Soudkovi a tisíce dalším?
5. Pan Weigl přiznává, že v době kdy seděl v IPB, se tato stala nesolventní a že na rozdíl do počátku devadesátých let měly v období 1997 až 1999 vinou Klausových vlád banky takové dluhy, že se prakticky staly neprodejné.
6. Pan Weigl operuje s tím, že banky měly být prodávány za budoucí výnosy. Jenže jaké jsou budoucí výnosy trvale ztrátových bank? Radikální krok převzetí bank novými vlastníky ukázal, kolik bylo v bankách za Klause špíny a nepravostí.
7. Nejdojemnější je stesk pana Weigla nad tím, že noví zahraniční investoři, vstupující do naši ekonomiky zavádějí pracovně úsporné výroby. To by tu měli zavádět manuální práce?
8. Pan Weigl si v pláčem nad živnostníky může podat ruce s panem Římanem, který tvrdil, že 0,9 mil. živnostníků vytváří 60 % HDP a ostatní 3 mil. zaměstnanců jen 40%. Přitom podle pana Tlustého odvádějí tito živnostníci do státního rozpočtu na dani z příjmů cca 20 mld, kdežto ostatní zaměstnanci cca 180 mld.
Sýček 29.3.2006 12:23

Re: Pan president Klaus vyjádřil obavy

K bodu 3 - můžete uvést podrobnost - Který zákon se toho týká, kdy byl schválen, ve které sbírce si jej mohu přečíst.
Taraszátaras 29.3.2006 13:31

Re: Re: Pan president Klaus vyjádřil obavy

Privatizační rozhodnutí nebylo možné přezkoumat soudem.
vládík 29.3.2006 14:38

Re: Re: Pan president Klaus vyjádřil obavy

Zřejmě tvrzení nevěříte. Neřeknu dnes již číslo zákona, který výslovně uváděl že privatizační rozhodnutí nejsou soudně přezkoumatelná. Bude to nejspíš tzv. zákon o velké privatizaci. Ubezpečuji vás však, že takový zákon existuje a že jeho téměř jediným obhájcem v době privatizace byl jakýsi doc. (ano tehdy docent) Klaus. Základní důvod: zákony a právníci by byli brzdou privatizace (tj. zřejmě tunelování prostřednictvím mimořádně vstřícných - státem (= Klaus)  řízených - bank.
Sýček 29.3.2006 19:21

Re: Re: Re: Pan president Klaus vyjádřil obavy

Kdysi mne ubezpečovali o vedoucí úloze strany, předurčení dělnické třídy a arijské rasy. Rád bych to četl ve sbírce zákonů včetně výkladu.
Taraszátaras 29.3.2006 20:44

Re: Re: Re: Re: Pan president Klaus vyjádřil obavy

Tak si to najděte.
vládík 29.3.2006 21:21

Re: Re: Re: Re: Pan president Klaus vyjádřil obavy

Tak hledej. A ve Sbírce výklad nenajdeš.  Musí to být v zákonech z let 1990 až 1991 (max. 1992). Jestli chceš jen oponovat realitě, můžeš nadále
H.K. 29.3.2006 19:06

Re: Pan president Klaus vyjádřil obavy

Vážený pane Hrbku, chtěl bych Vám připomenout jenom to, že kdyby jste Vy a Vám podobní nezlikvidovali po roce 1948 veškerý soukromý majetek, nemusela žádná privatizace po roce 1989 proběhnout.
Taraszátaras 29.3.2006 20:43

Re: Re: Pan president Klaus vyjádřil obavy

Zase na druhou stranu, kdyby židobolševické hordy z východu nevyklepli árijce, tak byste dnes své hlubokomyslné úvahy splétal u Bílého moře, nad hlavou by Vám svištěl bič germánského poloboha a uměl byste počítat nanejvýš do deseti. K čemu jsou takové úvahy dobré?
vládík 29.3.2006 21:22

Re: Re: Pan president Klaus vyjádřil obavy

Kdo je pan Hrbek, který se tohoto dopustil. Jsem rád informován. Poskytneš mě informaci?
jjj 29.3.2006 23:13

Re: Re: Re: Pan president Klaus vyjádřil obavy

Žádné informace myslím nemá, jen je pro někoho jednodušší označit za komouše každého, kdo má nedejbože trochu jiný názor na věc....
Antonín Hrbek 30.3.2006 8:20

Re: Re: Pan president Klaus vyjádřil obavy

Můžete mi vysvětlit jak jsem z dolů, do kterých jsem byl nasazen, likvidoval veškerý soukromý majetek?
Jinak o Vašich znalostech svědčí Váš výrok, že byl zlikvidován "veškerý soukromý majetek" a pozapoměl jste také, že značná část "soukromého" majetku byla zlikvidována v roce 1945.
Ale hlavně že kecáte!
 
H.K. 30.3.2006 17:25

Re: Re: Re: Pan president Klaus vyjádřil obavy

 Nevím kdo Vás nasadil do dolú. To si zjistite sám. Já jsem to nebyl. Jestli někdo kecá, tak jste to vy. Osobně by jste mi to určitě neřekl.
vládík 31.3.2006 11:24

Re: Re: Re: Re: Pan president Klaus vyjádřil obavy

Odpovíš mi: "Kdo je pan Hrbek, který se tohoto dopustil. Jsem rád informován. Poskytneš mě informaci?"
František I. 29.3.2006 11:30

Tak co, sockomoušci

Nějak vám došly argumenty, že? Zvláště diletanství soudruha Zimy je opravdu okouzlující. Na takovýto materiál vám stranický sekretariát ještě nevydal příručku, a tak můžete jenom nadávat a nesouhlasně kníkat. Víte, ono se nechat uplácet a krást, jak jste stranicky socialisticky zvyklí, je něco jiného, než vědět. Pane autore, super.
Taraszátaras 29.3.2006 13:36

Re: Tak co, sockomoušci

Jaký argument jste přinesl Vy, aby o něm bylo možné přemýšlet? Opakuji to po sté: pravičáci v diskusích jenom nadávají, jejich základním projevem je primitivismus jazykový i intelektuální, spojený s pro ně typickou agresivitou, vyvolanou patrně tím, že se bojí revize nakradeného. 
jjj 29.3.2006 14:10

Re: Re: Tak co, sockomoušci

Tohle nejsou pravičáci, o kterých píšete. Pravičáka já osobně považuji za slušného a přemýšlivého člověka.... a to většina těch tzv. pravičáků tak aktivně se účastnících těchto diskusí není
vládík 29.3.2006 14:40

Re: Re: Tak co, sockomoušci

Pánové, nadávat umíte oba dobře. kde jsou argumenty??  Tedy soudě podle vás - primitivizmus je vlastní stoupencům obo geniálních stran i jejich stejně geniálních vůdců (bývalých, současných a zřejmě i budoucích).
M. Zima 29.3.2006 14:12

Děláte silně desorientovaný dojem,

dokážete i přes tento zjevný intelektuální handicap popsat, jaké diletantství konkrétně myslíte?
M. Zima 29.3.2006 11:24

Pane Weigl, je možná otázkou, zda

u toho, co tu jménem Profesora zoufale presentujete dominuje drzost, nebo diletantství. Na každý pád Vám doporučuji si nechat vysvětlit pojem "bankovní dozor". Jestliže s Profesorem pochopíte, o co jde, měli byste se omluvit a zbalit na Hradě fidlátka.
vládík 29.3.2006 11:12

...

Pokud by vaše úvaha o tom, že kolapsy bank jsou platbou za transformaci byla správná, pak jde o platbu odloženou. A (dovedeny vaše úvahy do důsledku) - dnešní splácení a tím vytváření rozpočtových dluhů je jen přirozeným pokračováním politiky vlád z let 1992 až 1998. Je tedy jen otázkou, proč v tom případě pánové Klaus či Tlustý současným vládám tento nutný důsledek vyčítají????
PS: Je snad patrné, že s vašimi vývody nasouhlasím (viz např. půjčky nemajetnému sro na nákup podniků za miliardy). Ale to je jiná otázka. Vždy, když chcete argumentovat ne zcela korektně, počítejte s tím, že závěry čtenáře budou vašim argumentům odpovídat.