1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Taraszátaras 29.3.2006 9:50

Když pátráme po příčinách minulých i současných ztrát a potíží

vždy narazíme na totálně zmršenou privatizaci. Pročpak pan profesor nezačal s privatizací právě u bank? Nechat podniky běžet jako státní akciovky, privatizovat postupně solventním zájemcům, a bankovnímu sektoru svěřit, aby si to sám přebral a také sám nesl rizika špatných úvěrů. Pročpak nově vznikající buržoazii (čti zlodějům a tunelářům) vytvořil socialistické podmínky, ve kterých shrabovali zisky a stát (občané) nesl rizika jejich podnikání (čti vykrádání)? Neuvěřitelně drzé jsou snahy svalovat vinu za vlastní selhání, neschopnost a patrně i zlé a kriminální úmysly na jiné. 
Kantor 29.3.2006 11:53

Re: Když pátráme po příčinách minulých i současných ztrát a potíží

Přece věděl a sám to i řekl, že privátní banky by kupónověprivátním podnikům nepůjčily ani floka.
Taraszátaras 29.3.2006 13:29

Re: Re: Když pátráme po příčinách minulých i současných ztrát a potíží

Samozřejmě že banka nepůjčí podniku, jehož budoucnost je kopónově nejistá. Už sama existence konsolidovaného bankovního sektoru by vyloučila páně profesorovy experimenty se státním majetkem, na jehož tvorbě se do té doby nijak nepodílel a k němuž měl přezíravý vztah. Řekne už konečně někdo z ODS, že kopónovka byla omyl ekonomických pomatenců?
tjuska 29.3.2006 9:25

Klausi, Klausi,

když už se chceš pochválit, jak jsi to v devadesátých letech dobře dělal, proč si ten článek nenapíšeš sám a schováváš se za jměno svého podřízeného ??
KLAUN Z VŮKE BOLŠEVIKA NA HRA 29.3.2006 9:49

Re: Klausi, Klausi,

 Na co bych potom ty moje hlásné trouby živil.....
Bedzyk 29.3.2006 8:48

Autore: Mimo jiné

to, že jste označil vklady drobných střadatelů do bank jako břemeno, už jen to by mi samo o sobě stačilo.
A víte co?
Zbavte se toho břemene, to bude úleva.
Jenže, na druhou stranu, čím se pak budete živit?
 
Mejla 29.3.2006 8:13

Postup Klausovy vlády byl chybný, ovšem autor má pravdu v jedné zásadní věci.

Firmy se skutečně prodávají za hodnotu počítanou dle budoucích výnosů a KSČSSD banky de facto darovala. Takový postup je v normání zemi nepřípustný.
Ludva 29.3.2006 7:54

Líp

by to nenapsal žádný obhájce tunelářů. Ti co si nakradli ve vytunelovaných bankách by byli v pohodě a dluhy by se zatáhly inflací. No alespoň vím, na čem jsem, když se potkám s bankéřem.
Vlali 29.3.2006 7:35

příručí zloděje

To je bída, když příručí zapomnětlivého předsedy kafrá o něčem a nemá než snůžku výmyslů a lží. Jeho kápo je sice ješitný stařík my co jsme to museli zaplatit však nezapomínáme. To jenom velký neomylný zapomněl, kdože nás to sponzoroval, kdo podepisoval daňové přiznání, lituji ctěný soude zapomněl jsem. Ať de do a všichni jeho pisálci.
ll 29.3.2006 7:02

Prosím, zkuste si vzpomenout na to,

jaký byl postoj ČSSD k privatizaci bank.
Aleš 29.3.2006 7:11

Re: Prosím, zkuste si vzpomenout na to,

postoj ČSSD k privatizaci bank byl záporný až do roku 1998. Nevím jak to souvisí s tím, že v období 1992-96 nebylo možné zahájit provatizaci bankovního sektoru?
KLAUN Z VŮKE BOLŠEVIKA NA HRA 29.3.2006 9:52

Re: Re: Prosím, zkuste si vzpomenout na to,

 Ale v té době jsem vládl JÁ se svými výtečníky.....A navíc se snažil za mnou podepsané Oposmlouvičky.....
Aleš 29.3.2006 6:19

privatizace bank

samozřejmě, kdyby postupná privatizace byla zahájena kolem roku  1995 nedošlo by k tak velkému nárůstu špatných úvěrů a ztráty v bankovním sektoru bylo možné o něco zmírnit.
Vy jako člen dozorčí rady IPB přece musíte vědět, že hlavní příčinou triskního stavu IPB byly úvěry spráteleným firmám,  tj. tunelování, které se na nedobytných úvěrech podílely téměř 50%  a to, že po divoké privatizaci a stavu banky v roce 1998, nebylo možné prodat firmu trategickému vlastníkovi NOMUŘE , pouze jako portfoliová investice a zájem Nomury byl krátkodobý- získání a prodání akcii českých pivovarů.