2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: ODS ztratila poslední schopnost sebereflexe

ODS ztratila poslední schopnost sebereflexe a sama sebe marginalizuje. Naposled to zase předvedla na 1. máje, kdy její lídři ve volební kampani do Evropského parlamentu zahájili podpisovou akci za nepřijetí eura ve všech krajských městech.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Kosejk 8.5.2014 9:00

:))

Z článku jsem pochopil, že postoj ODS k euru vnímá Hvížďala jako ztrátu sebereflexe.  A jakými argumenty pan Hvížďala podpořil svoji tezi? ODS má v průzkumech jednociferné volební preference! No, to je argument jak noha - ten vyloženě hovoří o podstatě eura a o podstatě vlastní fiskální politiky. :) 

A pak ten "průzkum". Proč píšu průzkum v uvozovkách? Protože se nejednalo o průzkum, ale šlo o anketu.  A to je docela zásadní rozdíl. Příklad: Udělte různé ankety se stejnou otázkou : 1) se zaměstnanci na výrobě, 2)  se zaměstnanci v administrativě, 3) s vedením firmy. A na stejné otázky dostanete různé výsledky podle toho, kde jste je dělal. To je anketa. Jaké respondenty si vybral Svaz? Netušíme!

Pan Hvížďala nepředložil jediný argument je prospěch aura.  Ale otázkou je, jestli panu Hvížďalovi  v článku šlo opravdu o euro. Já bych řekl, že si pouze chtěl zanadávat na ODS. A co se týká toho vyzývání ODS k sebereflexi, tak opakovaně tvrdím, že tito lidé pouze chtějí, aby ODS reflektovala jejich názory.  A pokud je pan Hvížďala eurohujer, tak může volit TOP09, ČSSD nebo ANO, ale ať nechce po ODS, aby reflektovala jeho eurohujerství  - a přizpůsobovala se mu.

P. Lenc 8.5.2014 8:28

Re: To Vás nemusí "dojímat", pane Vyhnalíku,

Ne vždy s vámi pane Vyhnalíku souhlasím, ale tentokrát máte naprostou pravdu.

P. Sulc 8.5.2014 7:22

Re: Švédsko se také "zavázalo",

A myslite, ze Cesi jsou vubec schopni si neco vymoci?  Cokoliv !  Myslite, ze se utrhnou od piva a pujdou demonstrovat pred parlament ci vladu? Zvlaste kdyz to mozna neni dovoleno? Takove nerealisticke predstavy nemate ani v nejakem krasnem snu, vsadil bych se. Euro se proste zavede, zvoleni politici uz vedi jak to zaridit a Cesi pak jen budou lametovat a tvrdit, co oni by mohli, kdyby ........Jen se podivejte, co si narod vymohl a vymaha, a to mel na to 25 let.

J. Vyhnalík 8.5.2014 6:13

Re: To Vás nemusí "dojímat", pane Vyhnalíku,

Pokud jde o pana Hvížďalu, tak ten se mýlí poměrně spolehlivě. Tím samozřejmě nemám na mysli konstatování výsledků posledních průzkumů. Ovšem to, že pan Hvížďala věnuje starostem o ODS snad polovinu svých úvah, ačkoliv tuto stranu nevolí, vypovídá hodně o panu Hvížďalovi.

S. Vaněček Šauerová 8.5.2014 5:51

To Vás nemusí "dojímat", pane Vyhnalíku,

emoce do politiky nepatří, stačí sledovat, zda se K.H. mýlí, anebo ne. Zatím, řekla bych, to, co píše, spíše odpovídá skutečnosti, preference ODS jsou na hraně volitenosti. Nakonec, uvidíme už za pár dnů, jak přesně na tom ODS - a pan Zahradil -  jsou. Můžeme se pak k tomu vrátit, co říkáte ?

J. Vyhnalík 8.5.2014 3:01

Dojemné

Dojímá mne starost pana Hvížďaly o ODS, kterou, jak z jeho článků vysvítá nejspíš v životě nevolil.

Odchod některých politiků z ODS, jí může jenom prospět. Včera jsem viděl na ČT24 kandidáta do EP za TOP09 Jiřího Pospíšila a napadlo mne rozšíření starého vtipu:

Jak se stupňuje slovo plastelína?

Plastelína, Fischer, Pospíšil.

J. Kanioková 8.5.2014 2:28

Švédsko se také "zavázalo",

ale lidi si vymohli referendum a šlus s eurem !

Evropské unii nyní důvěřuje 34 procent Čechů, uvedla agentura STEM před měsícem. Je více než jisté, že Euru je to ještě méně.

P. Sulc 8.5.2014 1:37

Ano ano, CR se zavazala ku prijeti Eura,

jenze nikdo v te dobe neznal budoucnost. Za deset let se hodne zmenilo a nedovedu si predstavit, jak Cesko plati desitky miliard E na jihoevropske staty. I tak je statni dluh obrovsky. Prijeti E by byl pad do propasti.

J. Šináklová 8.5.2014 1:37

Bohužel

je to smutné, ale je to přesně tak