29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Diskuse k článku

POLITIKA: ODS ztrácí pud sebezáchovy

Minulý týden, dne 26. dubna 2012, se v brněnském Divadle Husa na provázku sešli na tiskové konferenci někteří představitelé třiadvaceti občanských iniciativ a organizací, kteří se sdružili v platformě Ukradli jste nám stát, vraťte ho zpátky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 6.5.2012 17:31

Pan Hvížďala své pudy neztratil. Už má jenom je.

Sdružení lidí, kteří bezmezně uctívali a uctívají jediného muže a usilují o uskutečnění jeho nebezpečných dětinských představ (nepolitická politika!!!) jimiž chtěl stejně jako kdysi fašisté vytvořit třetí cestu mezi kapitalizmem a (tentokrát "zeleným") socializmem (který už vyzkoušel Pol-Pot), by prý vybrali nezávislé osobnosti. Pochopitelně žádné právníky, ekonomy, finančníky, kteří by mohli mít nějaké vlastní nevyvratitelné názory. Po připojení těch, které navrhl parlament a po schválení komise parlamentem by to vůbec nebyla parlamentní komise. Materiály by z ní určitě neunikaly a pokud ano, tak jenom do dobrých rukou "pravdoláskařů". Komu by se zodpovídali, pokud by to všechno zvorali. Šel by si za ně pan Gabal sednout?

P.S. Oceňuji jenom to, že pan Hvížďala nedocenil, jak skvěle se budou mezi jeho bláboly vyjímat názory pana M. Bendy.

M. Bezouška 4.5.2012 20:36

nebylo by možné nějak

odstranit pan Hvížďalu alespoň z Neviditelného psa? On už, chudák, neví co mluví. Má-li k tomuto zjištění někdo připomínku, ať si laskavě pozorně přečte jeho článek. Sám se v něm totiž několikrát vyvrací a požaduje věci, které nejsou současně možné.  Buď budeme mít systém zastupiteské demokracie nebo jej mít nebudeme, ale současná činnost parlamentu a aktivistických skupin na stejné úrovni prostě možná není. Ať se paní Ilnerová nebo kdokoliv jiný postaví jako kandidát do voleb a pak se uvidí. Zatím podobní aktivisté, abych byl konkrétní tak třeba takový pan Štětina, neudělali zhola nic. Čistá nula. Problém tkví v naprostém nepochopení demokracie jako způsobu života a vládnutí; pro ty, kteří o tom chtějí vědět víc doporučuji studium - Masaryk, Peroutka a desítky jiných před nimi i po nich. Myslím, že to byl Stefan Zweig který napsal, že demokracie bez autority se změní v chaos, autorita bez demokracie v tyranii. Proč v politice neuspěl Václav Havel, Jan Ruml a plejáda dalších je celkem jasné, i když se o tom nemluví. Moc to neuměli a domnívali se, že "dobré úmysly" jsou dostatečnou devízou a netřeba je dále vysvětlovat. Jenže tak to není, demokracie je především hledání, ustavičné, nějakého stavu, který jakž takž vyhovuje alespoň většině. Ideální to nebude nikdy - ale také - co je vlastně ideál? Když se lidé, kteří jsou si alespoň teoreticky nejbližší, v rodině, občas nedokážou dohodnout ani na tom, co bude v neděli k obědu ....

V. Kusý 4.5.2012 21:11

Re: nebylo by možné nějak

Proč s názorem polemizovat? Odstraňte autora a hotovo! Věru, studium Masaryka a Peroutky u Vás padlo na úhor.

M. Bezouška 4.5.2012 21:41

Re: nebylo by možné nějak

pane Kusý, bývala kdysi taková akademická zásada - o zjevných blbostech se nemá diskutovat. Uveďte mi, prosím jednu jedinou autorovu myšlenku, se kterou lze polemizovat, a já to rád učiním. Ovšem stavět proti sobě povídání jakýchsi aktivistů a podstatu zastupitelské demokracie je právě ten nesmysl - viz výše. Budete-li schopen to nějak pobrat, projděte si dostupnou dokumentaci o činnosti OF a OH, tam to najdete jako na talíři.

Důvod, proč "odstranit" autora nespočívá v jeho skvělých myšlenkách, nýbrž v jejich úplné absenci. Podobných žvanilů už snad bylo dost, nebo ne?

B. Rybák 6.5.2012 15:58

Re: nebylo by možné nějak

Jde jenom o to, že pro většinu čtenářů NP představují články pana Hvížďaly, Jelínka, a pod. naprostou ztrátu času. Pro vymyté nebo dokonce vygumované mozky hledající třetí (tedy v podstatě fašistické, např. ekofašistické) cesty je médií víc než nadbytek.

Š. Hašek 4.5.2012 22:21

Re: nebylo by možné nějak

Pane Bezouško, vidím to podobně.

B. Rybák 6.5.2012 16:46

Re: nebylo by možné nějak

Souhlasím s Vámi. Už v r. 1968 kdosi napsal, že revolucionáři (disidenti) se nikdy nenaučí budovat stát, protože každý budoucí stát jim svými nezbytnými politickými a mocenskými strukturami připomíná ten stát, proti kterému bojovali. Jsou li navíc zcela neznalí ekonomie, práva, přírodních věd, moderních technologií (včetně technologií moci) a přesto chtějí tvořit nový politický systém (nepolitická politika) je jejich neschopnost kritické sebereflexe tak velká, že pokud jejich snažení neztroskotá, stane se nutně tyranií.

V. Němec 4.5.2012 17:15

Do propasti

Vznik komunismu připravila nenasytnost a bezohlednost kapitalistů a to se stále opakuje.

Š. Hašek 4.5.2012 22:25

Re: Do propasti

To by bylo moc jednoduché.

Komunismus je hlavně primitivní blábol. Ve dvacátém století v praxi široce zkoušeno. Současně to běží v některých zemích, a na tyto je tedy vskutku radost pohledět.

O. Kadlec 4.5.2012 16:55

asi takhle...

K Aristeidovi, který byl právě navržen k ostrakismu, přistoupil jistý občan a požádal ho, aby mu napsal na ostrakon jméno Aristeidés, protože on sám psát neumí. Aristeidés se ho optal: „A ty víš, kdo to je Aristeidés“? Občan odpověděl: „Vůbec ho neznám, ale je mi protivné, jak ho všude nazývají spravedlivým“. Aristeidés pak beze slova napsal své jméno na jeho ostraku.

A. Nováček 4.5.2012 13:50

ODS ztrácí pud sebezáchovy.

Marek Benda je idiot, který si nevidí na špičku nosu. Už to dokázal několikrát.

V. Váňa 4.5.2012 19:47

Re: ODS ztrácí pud sebezáchovy.

Co může tenhle profesionální politik vědět o životě?

Řekl bych, že Benda by se měl teď na nějakou dobu zapojit do pracovního procesu.

V. Mlich 4.5.2012 13:14

Kolik už bylo komisí?

A můžete, pane Hvížďalo, dát příklad alespoň JEDINÉ komise, která i něco vyšetřila? Všechny ty protikorupční komise jsou jen proto, aby i další lidi mohli dostat obálku nebo igelitku s bankovkama za mlčení nebo přivření oka. Opravdového snížení korupce se dosáhne jedině snížením přerozdělování, protože na přerozdělení jedné koruny se spotřebují další dvě. U eura to dělá tři, tam je víc "podlaží".

Š. Hašek 4.5.2012 13:39

Re: Kolik už bylo komisí?

Vidím to stejně.

V. Kusý 4.5.2012 12:28

Pane Matuško, nefungujete také pod

pseudonymem Varadinková?Podle velikosti pupínků z reakce na P+L to tak ozaj vyzerá.Stran Marka Bendy, tomu je jakákoliv ideologie ukradená.Udržet se u koryta,co nejdále od práce (pfuj tajfl) toť jeho deviza.

J. Václavíková 4.5.2012 13:11

Re: Pane Matuško, nefungujete také pod

On je to spíš způsob, jak se nálepkou a dehonestací zbavit vlivu nepohodlného protivníka. Někdo prostě neumí hrát fér.

Š. Hašek 4.5.2012 11:17

Ale já si také myslím, že "komise"

nic nevyřeší.

Ono odsoudit politika (nejen politika, ale prostě zločince) na základě pohybů na účtech, odposlechu (policejního, nikoliv bulvárního), prostě na základě důkazů jde ztuha. A od toho jsou soudy a policie. Založit iniciativu, komisi! To je panečku vděčné tema pro lid a noviny! A vůbec nevadí, že komise se rozhádá,  už když bude první odpoledne volit svého předsedu a rozdělovat odměny. Hlavně, že se bude něco "občansky" dít. I když se tito "občané" sami nadekretují. Vsaďte se, že tam bude Monika Pajerová, JauJau neb s. Šiklová.

Děkuji, nechci.

A nemá to nic co do činění s ODS a poslancem Bendou. Ale obecně. A v tomto případě absolvent Moskvy  samozřejmě provádí selekci faktů.

P. Vaníček 4.5.2012 9:47

Kvíčalo,

soudruhu drahý,chtěl byste u nás lidové sověty jako v matičce Rusi,jen z rozhodnutí moudrých jmenovaných sovětů věšet,zavírat,gulagy,věšet,zavírat,gulagy..............

B. Hudzieczek 4.5.2012 9:59

Re: Kvíčalo,

No toho se právě pan Hvížďala obává a apeluje na ODS, aby byla tím, co nese ve svém názvu, totiž občanskou a demokratickou. Zatím jí k tomu hodně chybí, a svým odmítáním sebereflexe znechucuje demokraticky smýšlející občany a posiluje politický apetit radikální levice a pravice.

Podobně politicky "slepá" byl KSČ v roce 1989. Jenomže zhroucení totalitního režimu otevřelo cestu demokratickým změnám. Zkuste hádat, jakým změnám by otevřelo cestu zhroucení demokracie.

M. Pernický 4.5.2012 16:14

Re: Kvíčalo,

 Jak se může zhroutit něco co neexistuje,vždyt tady žádna demokracie není,zaslepenci

 takoví volí jednou ODS ,příště ČSSD a hlavně ,že volí celé roky menší zlo a aby

 jejich ctěný hlas nepropadl. Výsledkem je to co tady je.

B. Hudzieczek 4.5.2012 16:29

Re: Kvíčalo,

demokracii tu máme, chybí nám demokrati. To, že jednou volím ODS, jednou ČSSD je dokladem, že tu  jakési základní principy demokracie jsou. Kdybych pokaždé měl na "výběr" pouze jednotnou kandidátku Národní fronty, tak to není volba, to je diktát.

P. Čížek 4.5.2012 17:06

Re: Pane Hudzieczeku

zatím se jenom přikládá pod kotel, abyste se brzy dočkal Národní fronty za záchranu národa před sociálisty a komunisty ...

J. Matuška 4.5.2012 9:07

ODS ztrácí pud sebezáchovy? "Nepolitici" projevují obavy?

Karel Hvížďala si nedělá legraci. Břetislav Rychlík  není ani levý an pravý. Je to jeden z těch nejvýraznějších příslušníků klanu P+L. Bylo by pro ODS a její voliče hodně smutné, kdyby Karel Hvížďala tuto stranu chválil. Potvrzuje se, že tento publicista se v Moskvě neflákal a učil se, učil se, učil se. Marek Benda měl 100% pravdu /z mého hlediska.../.

J. Štrobl 4.5.2012 9:55

Re: ODS ztrácí pud sebezáchovy? "Nepolitici" projevují obavy?

Souhlasím s Vámi, jenže když ta pravda zní z některých úst jako lež. A Benda je zrovna ten příklad.

J. Matuška 4.5.2012 10:28

Re: ODS ztrácí pud sebezáchovy? "Nepolitici" projevují obavy?

Marek Benda je dlouhou dobu terčem, poukazuje se, že dělá politiku málem od kolébky. Dělat profesionálně politiku, je řemeslo. Proč by  se třeba dobrý zedník  musel přeškolovat na lakýrníka? A opět, jak to funguje ve vyspělých státech?

J. Štrobl 4.5.2012 11:22

Re: ODS ztrácí pud sebezáchovy? "Nepolitici" projevují obavy?

Nevím, na to je těžké bez přípravy odpovědět. Ale zdá se mi, že většina špičkových politiků byla předtím úspěšná v občanském povolání. Zato diktátoři - Hitler, neúspěšný malíř, Stalin, páter vyklouz. Pokud jde o Marka Bendu, ten je pro mne v podstatě nečitelný a zdá se mi, že bez vlastního názoru dělá jen to, co mu někdo nakuká.

J. Boleslav 4.5.2012 15:01

Re: ODS ztrácí pud sebezáchovy? "Nepolitici" projevují obavy?

Popravdě řečeno, příliš nechápu, proč tolika lidem M. Benda vadí. Podle mého názoru je to slušný, věřící člověk, byť občas třeba i šlápne vedle. To ale platí o každém z nás.

V. Kusý 4.5.2012 21:13

Re: ODS ztrácí pud sebezáchovy? "Nepolitici" projevují obavy?

To, že vadí tolika lidem nic nedokazuje, ale mnohé napovídá.

V. Kusý 4.5.2012 16:50

Re: ODS ztrácí pud sebezáchovy? "Nepolitici" projevují obavy?

Myslím, že u politika není důležité jak dlouho, ale jak dobře politiku dělá.Tady má Benda značné rezervy.

A. Richter 4.5.2012 8:32

Kdo je to Karel Hvížďala?

To je ten redaktor ČSSSRozhlasu v Mockbe? Jo tak ten viděl širý svět i Rus. Na toho bych dal. 20 halířů (převodem z účtu lze).

.... *8-O