26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Horatius 10.4.2008 7:56

S těžkým srdcem

S těžkýmsrdcem musím konstatovat, že autor článku je hospodský kecal a reagující v tomto vláknu odborníci na všechno se znalostí počítání max. do 2.

Realista 10.4.2008 7:53

Re: Re: Re: Z těžkám srdcem také nemohli dodržet Topolánkovu předvolební smlouvu s občany..

1/Zabráníme současné snaze vládnoucí ČSSD zametat všechny vlastní kriminální kauzy pod koberec a brzdit jejich vyšetřování. Zasadíme se o co nejrychlejší došetření těchto afér do konce. Vůči korupci ve vlastních řadách povedeme nulovou toleranci a budeme ji řešit nekompromisně. - Na kauze Čunek jste jasně ukázali jak to myslíte s korupcí zvláště ve vládních řadách, kde se na jejím politickém zastavení podíleli poradci premiéra, předsedové nejvyšších soudů, státní zástupci. A vlastní řady? Jen se podívejte s kým se paktujete ve vlastních řadách: http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/13.08.2007/207452801240030-21:30-1-reporteri-ct.html

2/Zabráníme návratu normalizačních praktik a omezování prostoru svobody. - Tak nechápu proč chtěl Topolánek nový tiskový zákon na omezení svobody slova stejně jako šílený Fico na Slovensku? A normalizační praktiky? Proboha co praktikují členové ODS ve vládě a na radnicích jiného? K.Vary a Třebíč??? Jaké praktiky mají vládní představitelé, když jezdí na soukromou lyžovačku s poradci a syny vládními speciály?

3/Zabráníme politicky motivovanému zneužívání policie. Občané České republiky mají právo na pravidelnou kontrolu plnění závazků Občanské demokratické strany a na neprodloužení mandátu v případě jejich neplnění.- Tak jak dovedete zneužívat policii a soudy jste jasně ukázali na případu Čunek. Právo na kontrolu občanům upíráte úporně, jak na radnicích,tak na ministerstvech neposkytováním informací či obrovským zpoplatněním. V poslanecké sněmovně na interpelacích jasně dokazujete jak si představujete kontrolu na parlamentní půdě. Že vám občané mandát neprodlouží poznáte již u komunálních voleb. 

Realista 10.4.2008 7:50

Re: Re: Z těžkám srdcem také nemohli dodržet Topolánkovu předvolební smlouvu s občany..

5/ Zastavíme současné snižování životní úrovně důchodců ve srovnání s těmi, kteří pracují. Změny penzijního systému se dnešních seniorů nedotknou.- Životní úrověň důchodců klesla za posledních 5 let o 30 a více % nekoncepčními reformami a nesmyslnými poplatky ve zdravotnictví, včetně zvýšení doplatků na léky. Důchodci pracující musí odvádět paradoxně důchodovou  daň v podobě sociálního pojištění. 

6/. Finanční spoluúčast ve zdravotnictví se nebude povinně zvyšovat. Zachováme ústavní právo na bezplatnou zdravotní péči na základě veřejného zdravotního pojištění. - Ano tak proč jste zavedli, vy lháři, poplatky a soudíte se o ně nyní u ústavního soudu? Podvedli jste všechny  ty, kdož vás volili. Paradoxem toho je, že zdravotní poplatky založili daňový únik v lékařských ordinacích, kde se nevydávají účty. Tam měla být registrační pokladna a poplatky měly plynout zpět do zdravotních pojišťoven na osobní účty pacientů.

7/Výrazně snížíme celkové doplatky za léky proti současnému stavu, poškozujícímu hlavně chronicky nemocné a starší spoluobčany.- jistě snížili jste je ohromně, zavedli jste 30Kč za položku na receptu, zvedli doplatky za léky.

8/ Peníze ve zdravotnictví soustředíme především na co nejkvalitnější léčbu vážnějších onemocnění. Vláda konce zbytečné byrokracie.-  No jistě, proto se Chrenek žene do zdravotnictví a další miliardáři aby koupili zprivatizované nemocnice a založili zdravotní pojišťovny, když budou akciovka. Lépe se tunelují.

9/Zjednodušíme zbytečně byrokratické zákony (mj. živnostenský zákon, školský zákon). - Ano uvažované dvojí maturity jsou toho důkazem.

Realista 10.4.2008 7:45

Re: Z těžkám srdcem také nemohli dodržet Topolánkovu předvolební smlouvu s občany..

Co garantujeme: 1/ Daně klesnou 100 % daňových poplatníků, tedy nejen bohatým. Všem lidem stoupnou čisté příjmy a firmám zisky. - Daně klesly vzhůru z 12,5% na 15%. Kalousek jde nyní ještě dále a všem akcionářům a občanům mající  úspory ve fondech v bankách a akciích servíruje od příštího roku další 15% zdanění tam, kde byl příjem osvobozen. Naopak podnikům odpouští daň z dividend, aby si více mohly převést do zahraničí, občanům 15% z dividend zůstává. TZV. Kalouskova pověstná daňová  rovnost, za kterou nese odpovědnost ODS!

2/ Daňové přiznání bude možno podávat na jednom listu. - velmi špatný žert s občany!

3/ Úpravy DPH nepoškodí žádnou skupinu obyvatel. U 70 % zboží a služeb daňová sazba klesne (mj. u tepla a energií). Případné zvýšení cen malé části zboží a služeb o několik procent bude kompenzováno vyššími čistými příjmy a důchodcům valorizací penzí ve výši 1000 Kč měsíčně.- Valoritzace důchodů byla 50%  až po dvou letech, DPH jste zvýšili tak, že potraviny už jsou drahé až běda. U tepla a energií naopak daně vzrostly nejen o ekologické daně zelených.

4/Nezavedeme školné, ale změnou financování studia zvýšíme počet vysokoškoláků na průměr EU. Především zvýšíme podíl studentů z nízkopříjmových skupin, který je u nás až čtyřnásobně nižší než ve vyspělých zemích.-  Tak to jsme asi v jiném světě, zavádíte školné a zadlužujete mladé lidi do budoucnosti, kdy na nich bude stát ještě dlouhodobá důchodová daň s pozdějšími odchody do důchodů. Kdy si založí ti chudáci rodiny?

Realista 10.4.2008 7:41

Z těžkám srdcem také nemohli dodržet Topolánkovu předvolební smlouvu s občany..

1/Práce: Všem spravedlivě snížíme daně a usnadníme podnikání. Krásné, že? Jo daně jste zvýšili z 12,5 % na 15%  včetně odstranění zdanění manželů, které se svými odečitatelnými položkami má samozřejmě smyls i při rovné dani.  Podnikání jste zlepšili tak, ze letos a loni skoncilo nejvíce podnikatelů z té euforie jak držíte slovo. 

2/ Omezíme prostor pro korupci snížením moci byrokracie, všudypřítomné státní regulace a obrovského přerozdělování. Zkrátíme soudní řízení na půl roku. - Já myslím, že na ústavním soudu jste jasně jako na vzorku ukázali, jak dovedete jako strana přes své lidi u soudu soudní řízení natahovat a ovlivňovat rozsudky přes čestné předsedy. Viz. skandální rozsudek po třech letech ve věci squeeze out. Prostor pro korupci a jak si představujete její omezování jste nám také jasně ukázali na případu Čunek.  http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/07.01.2008/208452801240001-21:30-1-reporteri-ct.html   byrokracii snižujete tak, že pro své přítelíčky vytváříte umělá místa ve státní správě a oněch proklamovaných 3% ročně snížení už za Sobotky zůstalo jen na papíře.

3/Protibyrokratický boj: Radikálně omezíme objem vládních pravomocí, které dávají prostor pro svévolné zásahy státu vůči občanům.- Ano to jste dokázali  hlavně na radnicích, špehovat občany radary a kamerami jako v Hradci a ještě na nich vydělávat přes miliardu, s nesmysslnými zónami parkování v Praze, kde odtahujete auta, korupčnií radnice ve Varech a Třebíči snad už není třeba ani jmenovat. Opravdu děláte vše pro občany včetně porcování medvěda a participace poslanců na miliardových porcích. 

Veselý 10.4.2008 7:38

Taky si myslím

a to už dávno, že ODS je levicová strana s pravicovou rétorikou. Bůh chraň republiku, která nemá pravicovou stranu.

fox 10.4.2008 7:36

Re: ODS není ani pravicová ani liberální

To nedočkáš.I když někdo vystoupí s pravicovou politikou,dostane tak 6-8%,protože MY CHCEME VŠECHNO JEN TAK OČURAT.Ať se máme dobře a někdo ,ne my to za nás vyřeší.(Paroubek-budu pro vás upřímně pracovat)Ne my budeme na sebe pracovat.Ach jo.

ll 10.4.2008 7:27

Mnichovanství vládne ve vedení ODS

Nechají se vydírat marginálními Zelenými a nedůstojně ustupují lidovcům To je ta strana, jejíž program jsem před dvěma roky volil? To nechápou, že se před příštími volbami stejně zelení a lidovci  budou od ODS distancovat a s chutí přeběhnou k Paroubkovi?

Pete 10.4.2008 7:24

Asi platí obecně pouze jediné - český státní úředník

je vždy loajálnější ke státu než k jeho obyvatelům. Ať pravice nebo levice, vždy je to typický lokajský služebník, klanící se silnějšímu a šlapající po slabším.

Honza42 10.4.2008 7:01

ODS není ani pravicová ani liberální

Pouze těmito proklamacemi diskredituje pravicovou myšlenku a vhání voliče do náruče ČSSD. ODS je stejná svoloč jako KSČ či ČSSD. V této zemi není opravdu koho volit a jak to vidím, tak se skutečné pravice asi už nedočkám.

Kahuda 10.4.2008 7:00

Re: Proklatá demokracie

Ty jsi pozorovatel na ho*no, když takto meleš! Demokracii mají ponejvíce v hubě její největší potlačovatelé! Jste pokrytci, soudruzi!;-€

Kahuda 10.4.2008 6:55

Bolševiku!

To vy, pojem "těžké srdce" neznáte. Komunisté s klidem "angličanů" dokázali pomordovat, šikanovat, okrást a zmlátit mraky lidí! Že raději nedržíš zobák, troubo!(Y);-O

zalozak 10.4.2008 6:50

Chyba je a vzdy byla ve volebnim systemu...

I prez konstatni narky Pravdy a Lasky a pokriku tzv. malych stran, skutecnym problem je zhovadily system pomerneho zastoupeni. Kdyby byl system ve kterem je vitezna strana zvyhodnena ci ziskava "vse" (za predpokladu funkce kontrolnich mechanismu) tak by byly ruzne strany nuceny tvori koalice PRED volbami a ne PO nich. Tim padem by tyto koalice predkladaly volebni programy ktere v pripade vitezstvi maji moznost realizovat. V soucasnem systemu de fakto volic nakonec zvoli zoufaly spletenec a skutecny program vlady pak se casto ani omylem nepodoba puvodni slibovane verzi. Navic se muze, bohuzel uspesne, kazda strana vymlouvat na ty druhe jako na pricinu problemu...

No... 10.4.2008 6:45

tři ....

Jenže dokud lidé nepochopí co bude následovat pod jednotným velením a jednotným krokem...doposud se to pokoušel objasnit Klaus, ale od jeho odchodu z ODS to jde od pěti k nule..a nejhorší na tom je, že z toho tyje kverulant a pingl v jedné osobě.;-(

No... 10.4.2008 6:40

Pravdu díte -konstatuji s těžkým srdcem....

Jen by mne zajímalo co na koho kdo ví, že najednou podporují tu slavnou rádoby ústavu...vypadá to na tuny másla na hlavách a následný strach, jestli se to provalí...

Pozorovatel 10.4.2008 6:30

Proklatá demokracie

To je nářku nad demokracií. Demokracie prostě je taková, že neprosadím proti vůli dalších to, co chci, i kdyby to bylo i správáné.  V demokracii  by se mělo přesvědčovat a ne uplácet, vydírat a intrikovat. Je to smutné, že nad demokratickými principy naříkají pravicově smýšlející lidé.

fo-ol 10.4.2008 5:12

inu, co bz se delo

ods musi vladnout a nezbyva ji nez se chovat zodpovedne a populistickou xenofobii hodit za hlavu. euportal necht si klidne zalozi republikany no.2 a vyrazi do boje, na to ma samozrejme svate pravo

J. G. Pašek 10.4.2008 3:17

Autor je jasnovidec a prorok ? . . . .

?

drak 10.4.2008 2:35

Článek je bohužel pravdivý

Autor článku bohužel naprosto vystihl podstatu problému naší politické scény. Ten je místy dokonce horší, nežli popisuje.

ODS pro mnohé stejně jako pro mne je jen a pouze nejmenším zlem, rozhodně to není strana, kterou bych volil opravdu bez pochyb a s nadšením, taková na na naší politické scéně prostě chybí a je-li na ní přítomna, tak rozhodně nemá šanci dostat se do parlamentu.

To, co nyní předvádí ODS v koalici přímo vyvolává otázku, zda pro ní nebylo lepší poctivě zůstat v opozici a počkat si raději na další volby. Pro ODS jako stranu by to nepochybně lepší bylo ale snaha dostat se k rozdělování rozpočtových prostředků členům vedení evidentně zatemnila mozek a proto udělali co udělali a v koalici se chovají tak, jak se chovají. Po tom, co předvádějí si myslím, že jsou v dalších volbách dost bez šancí na úspěch i když pochybuji, že by se před příštími volbami na scéně objevila jiná strana, které bych svůj hlas mohl dát raději a s lehčím srdcem. Obávám se, že pánové ve vedení ODS to dobře vědí a zneužívají stávající situace. Proto se v té koalici drží a počínají si tak vstřícně vůči volebním programům partnerů. Je jim jasné, že v další koalici už asi nebudou a proto neberou ohled skoro na nic.

Jirka 10.4.2008 1:55

Re: Ano

Koho volit tu není už dávno.Volím ODS jako nejmenší zlo,ale vždycky přitom musím zavřít obě oči.;-P

Jirka 10.4.2008 1:51

Re: Re: Může se nakonec stát

Když se od ODS odštěpila US,měla zpočátku dost velké preference.A kdyby to byla nebyla jen parta vyčuránků,třeba by jim to vydrželo i dýl.Takže...třeba by získali nejen naše dva hlasy.Ale na druhou stranu,hlavu za to nedám.;-D

Cyril 10.4.2008 1:24

Re: Re: Pane

Janičko jako vymlouvat na co?Kolem každého problému se motá někdo z pidistran s malichernou námitkou,že buďto tak nebo nehlasuji.V poměru 101:100 je to argument jako noha.Je snadné kritizovat ODS že je to z programu málo,ale taková je bohužel realita.Nejhezčí jsou výkřiky volit jiného!A výsledek - Paroubek a někdo s tichou podporou koho?A pak nebude ani z toho mála reforem nic,zdroje přeci jsou a dělat dluhy je in.A bude i pastelkovné!

clay 10.4.2008 1:16

Re: Ano

vám asi taky nedošlo, že drtivá většina voličů ods jsou eurooptimisti...budete si pro marginální počet voličů založit další marginální stranu;-)

clay 10.4.2008 1:12

Re: Re: Pane

a vy jste v té době a dnes navrhovala co?8-o

Jana 10.4.2008 1:09

Ano

nezbývá než souhlasit a to se vším co jste napsal. Nebude zde koho volit ( pro některé).

Jana 10.4.2008 1:08

Re: Pane

Vždyť to Topolánek a spol. věděli do čeho jdou a také bylo jasné, že se takto budou vymlouvat.

clay 10.4.2008 1:05

Re: Může se nakonec stát

no...fajn, tak získaj naše dva hlasy....co dál?8-o

clay 10.4.2008 1:04

Re: Re: Pane

a ještě závěrem jedna typická autorova reakce na kritiku na jeho blogu: "Nejprve jemně odstraňte tu jehlu ze své žíly a posléze zkuste argumentovat."

tři ze čtyř reakcí byly tohoto typu....urážkyRv

Minutus 10.4.2008 0:48

Z těžkým srdcem mohu jen říct

že nejen ODS, ale ani ČSSD nemají ve svém vedení žádné skutečné osobnosti. Všichni jsou jen užvaněná II. liga. Nebo tady někdo o nějaké osobnosti mezi politickými špičkami ví? 

Jirka 10.4.2008 0:46

Může se nakonec stát

 že pravicoví členové ODS založí již asi bez těžkého srdce stranu novou.

Už kdyby to bylo.;-D