5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: ODS vládu nepodpořila

Jsou to vlastně typická levicová řešení, která nemohou vést k vyřešení skutečných problémů, jako je rekordní nezaměstnanost nebo jako je podpora české ekonomiky. Zdá se, že se pan premiér Sobotka nepoučil z minulosti a hodlá učinit stejnou chybu, kterou už jednou sociální demokracie učinila.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Síbek 20.2.2014 8:09

Re: Pan Fiala nezná fakta

Jen natáčejte a stříhejte.Je to vynikající způsob jak vystřihnout co se nehodí a zdůraznit co se hodí.Přesně dle vkusu každého soudruha že..

A. Hrbek 20.2.2014 7:14

Re: Pan Fiala nezná fakta

Díky za "smutného muže"!!

J. Prikner 20.2.2014 2:46

Re: Pan Fiala nezná fakta

Pan Fiala zná dobře fakta, ale jak je zvykem ODS, je buď překrucuje nebo jen čistě lže. Pan Fiala svými projevy ale stejně vzbuzuje dojem, že slyšíme vystoupení "smutného muže" z brněnského kabaretu pana Válka,blahé paměti. Zvláště jeho přirovnání - typu   "to máte tak, jako když jedete autem..." jsou obvzláště pitomá. Já si je natáčím a sestřihám do pásma pro You Tube. Myslím, že to bude podobná zábava jako byl  projev Jakeše.

A. Hrbek 20.2.2014 1:52

Pan Fiala nezná fakta

1. Schodek 81 mld. Kč nevznikl zásluhou Nečasovy vlády,ta žádný rozpočet ve výši 81 mld nenastavila - v rozpočtu na rok 2013 předpokládala deficit 100 mld, tedy asi 5% HDP. Snížení deficitu je zásluhou Rusnokovy vlády. Je ovšem fiktivní, protože se odložily investice ve výši cca 100 mld a protože se zachránilo cca 10 mld z evropských fondů. Reálný vládní deficit je cca 100 mld. 2. Nová vláda žádný rozpočet s deficitem 112 mld ani nepřipravila, ani neschválila, protože v době schvalováni rozpočtu neexistovala. Rozpočet schválila poslanecká sněmovna jako východisko z nouze, aby nevzniklo rozpočtové provizórium. 3. Již několikrát jsem žádal o konkrétní údaj o kolik se změní počet nezaměstnaných, když se minimální mzda zvýší nebo sníží o 1000 Kč měsíčně. Zatím neustálé ticho po pěšině od všech "ekonomů". 4. Daňové paušály zavedla vláda ČSSD navzdory protestům ODS, a to aby se snížila administrativní daňová zátěž živnostníků. Dobrá myšlenka byla zneužita k daňovým únikům, především nevýrobními živnostníky(advokáti, exekutoři). Proto jsou nutné určité úpravy jak směrem nahoru, tak i směrem dolu. Již deset let čekám na od ODS slibované daňové přiznání s několika málo řádky. 5. Pan Fiala by si měl přečíst programové prohlášení Nečasovy vlády http://www.vlada.cz/assets/media-centrum/dulezite-dokumenty/Programove_p...

a pak něco mluvil o konkrétních jasných plánech.

6. Počet funkčních míst ve státní správě neustále klesal, a to od roku 2003 (166.586) do roku 2012 (150.202). Takže "nic nebylo poprvé". Roční mzdové náklady na jednoho propuštěného úředníka činí 1,9 mil Kč, tj. 150.000 Kč měsíčně. To se propouštěli náměstci a ředitelé odborů? 7. Jakou důvěru mají občané k planým slibům politických stran a jejich vlád vyjádřili občané při volbách. A to jak ODS, tak i TOP 09 a ČSSD.