30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
bezocasý obojživelník 13.11.2008 16:06

Re: Re František: ODS dostala ve volbách pěkně na tlamu, to je dobrá zpráva

Vláda ČSSD začala vyjednávat a nepředpokládala souhlas s tím, co vyjedná?

A vláda ODS souhlasila s umístěním bez ohledu na výsledek jednání předchozí vlády? Nebo bezvýhradně souhlasila s tím, co už vyjednáno bylo?

MJ tu potvoru také nechci.

portwyn 13.11.2008 16:47

Tentokrát jsem ODS nevolil, ale...

...ale rád bych ji znovu volil.

Nesouhlasím s Vaším příspěvkem.

O žádných cizích okupantech nevím, voliči ODS mají Ameriku rádi. O Klausově podpoře bombardování nic nevím; VK spíš dostal přes ústa ze to, že nad iráckou válkou nedostatečně jásal. Je nefér obviňovat VK z přehnaně proamerické politiky, když ho noviny ve stejné době (nespravedlivě) bijí za údajné rusofilství. Rozhodně ale Afghánistánm nebo Irák nebyla témata, která by od oDs odehnala voliče.

Myslím, že tentokrát ODS naopak dojela na to, že lidé měli pocit, že byli obelháni. Sliby podpory střední třídy zůstaly ležet na zemi. Sliby reformy zdravotnictví se smrskly na poplatky (v zásadě nic proti, ale forma je nešťastná). Sliby podpory vzdělávání skončily škrcením dobrých škol. Kdyby ODs dělala to, co slibovala, měla by víc.

Jarys 13.11.2008 16:50

Re: ODS dostala ve volbách pěkně na tlamu, to je dobrá zpráva

V jednom máte pradvu - ODS je horší lhář než ČSSD, proto se nám republika zbarvila do oranžova!

Eva D. 13.11.2008 18:37

Re: ODS dostala ve volbách pěkně na tlamu, to je dobrá zpráva

Přímo ze stranické buňky starokomunistů, že? ;-€

Zeměžluč. 13.11.2008 12:34

A...

Nejak mi tam chybí pane autore, nelhat a nekrást, nedělat podrazy, nevydírat, nepřátelit se s mafiány, nezamněňovat menší stát s přelíváním státních peněz do privátních kapes, netunelovat, to všechno jsou pravicové a konzervativní hodnoty. Jestli si myslíte, že někdo "vykomunikuje" s normálními lidmi, aby svoje peníze, které spoří na stáří, dávali do soukromých fondů v této zlodějské zemi, tak musíte být ne jen na hlavu , ale na "všecko". Jestli si myslíte, že lidi nevidí pod hlasně hlásanou reformou zdravotnictví,  jensnahu toto rozkrást, zavést řízenou péči a zmocnit se většiny státních peněz přiváděných povinně do zdr. systému (a není jich málo), pod snahou přivédt do Prahy olympiádu, jen snahu zajistit kámošům ve stavebních firmách pěkné zakázky garantované státními penězi, ve stěhování různých nádraží(např v Brně) totéž, tak musíte být právě po přistání z višně. Podobně první počin Langrův po příchodu do vlády - zrušení pracně budované finanční policie to také hodně vypovídá, zvlášť ve světle posledních informací o jeho kamarádšoftech s lidmi z okruhu Mrázka. To je neuvěřitelné, že tu blábolíte o pravicové politice to je jako co? A ty kořeny ODS, snad Kočárníkova a jiných účast v aféře lehké topné oleje? Nebo Salzmanovo: "já nevím jak to bylo, já tam byl jen generální ředitel(v KB) já to jen podepisoval" (je řeč o miliardách ufouknuvších z KB, kolik (?) 10-40, to už se nikdo nedoví). Nebo Klausovo profesorství habilitované v době kdy dělal min. předsedu? Habilitační práce složená z pár článků, kterou nesmí nikdo vidět. Nerozeznávání špinavých peněz a lhani u soudu(o mrtvých sponzorech) - jeden velkej úžas.

Šoumen 13.11.2008 18:03

Re: A...

R^

Zeměžluč. 13.11.2008 12:14

A...

Nějak mi tam chybí pane autor, nelhat, nekrást, nevydírat, nedělat podrazy

franta 13.11.2008 10:40

Ano, vážený autore

ODS se dopouští jedné základní chyby, mimochodem stejné jako dříve KSČ. Komunisti byli přesvědčeni, že socialismus (resp. komunismus) je konečnou etapou vývoje lidské společnosti a nic lepšího už nebude a ani nemůže být. Modří ptáci si totéž myslí o kapitalismu tak jak existoval v minulém, resp. předminulém století. I když se navzájem nenávidí, mají zcela shodné způsoby myšlení.   

darny 13.11.2008 11:58

Re: Ano, vážený autore

R^R^R^R^R^;-)

ranbow 13.11.2008 10:29

ale jak z toho ven,..

Připomeńme si, že po skoro 20 letech budování kapitalismu v naší republice a dlouhé době v opozici, které Ods mohla využít pro "přizpůsobení programu, popřípadě "definování své pravicové politiky", v posledních parlamentních volbách sice dosáhla svého maxima -35%, ale ani to jí nestačilo , aby společně se středovými stranami dosáhla potřebné většiny. na to aby získala  víc už asi nebudou stačit klišé o rudém nebezpečí, ani teorie neviditelné ruky trhu..Ještě pořád je u nás běžný  plat zlomkem platu v západní evropě, zatímco ceny energií, výrobků i služeb ho dosahují, ještě pořád je našim občanům zakazováno pracovat v Německu, ještě pořád jsou ve státní správě a korupčních aférách utápěny stovky miliard peněz daňových poplatníků, ještě pořád je náš soudní systém spíše k pláči.. ono je toho hodně co by měla pravicová vláda řešit, a nikoliv jen politikařit v rámci koalice...te´d je jenom otázka - má ODs takové špičky, kteří jsou schopni a ochotni řešit a spravovat problémy téhle republiky, nebo jim zase bude stačit těch 32-35% a slepená koalice s kýmkoliv jen aby mohli bejt nahoře?,

VLK 13.11.2008 12:38

Re: ale jak z toho ven,..

A ma takove spicky nekdo jiny?

Eva D. 13.11.2008 18:35

Re: ale jak z toho ven,..

R^

Eva D. 13.11.2008 18:35

Re: ale jak z toho ven,..

1. Pozná většinový občan, zda je někdo taková špička? Z Blesku těžko. Já říkám, že ne.

2. Nemusí někdy špičky z té volebně nejsilnější strany zapomenout na ambice a uhnout nešpičkám z pidistran koalice?

Já říkám, že ano. Bohužel.

jan 13.11.2008 10:03

a co ODS za klause

to byly ty pravé modré kořeny - nájem se deregulovat nebude - moje matka přece nemůže žít v deregulovanym, banky se privatizovat nebudou, železničnim odborářům ustoupíme, občas mi přijde že víc udělal nakonec zeman

13.11.2008 10:01

obávám se, že

v článku je mnoho pravdy. Pokud zjednodušíme obsah pojmů pravicová - levicová politika jen na míru přerozdělování veřejných prostředků získaných z daní dojdeme k závěru, že většinová populace je pro zvýšenou míru přerozdělování;  v extrému až  co nejvíce služeb zadarmo - zdravotnictví, dopravu, školství, ve stáří se vládo o mne postarej atd. Skutečně pravicově smýšlejících lidí je nedostatek asi tak těch 15%. Pokud dojde na volby a strany řeknou vše o svých záměrech na férovku, musí u nás pravice v průměru skončit na těch 15%. To, že se někdy podaří získat dvojnásobek, je věcí spíše krátkodobé slabosti protivníka (skandály, mimořádná (ne)osobnost, únava voličů z politiky apod.) Návraty ODS ke kořenům proto moc nepomohou, spíše naopak. Kde ovšem hledat nová témata, aby se s jejich pomocí implementovaly alespoň některé pravicové myšlenky, ví dnes málokdo, spíše nikdo. Jestli bude v čele ODS Topolánek, Bém či někdo další, nebude mít na podstatu věci vliv.

Gregory 13.11.2008 11:38

Re: obávám se, že

No ano . Jenomže na ty služby zadarmo musí někdo vydělat . Takže logicky, levicová vláda může svým voličům zajistit pouze rovnostářství v chudobě . Protože , proč bych se snažil ,a dělal třeba po večerech , když mi to stát sebere a dá těm , kteří po večerech sedí v hospodě ?

R.J. 13.11.2008 14:18

Re: obávám se, že

Ovšem v té hospodě máme "kritický klub", dám si pár piv a tři fernety, doma mě hladovějí děti, pláčou, na školní pomůcky dostávám málo, žena je v "tom", také pije jen pivo, a Ty Gregory nechceš trošičku být se mnou solidární? Řekněme tak dva tři tisíce měsíčně? "Sobče" ! Grebeníček na hrááád.

Eva D. 13.11.2008 18:30

Re: obávám se, že

R^R^R^

xy 13.11.2008 9:10

Proč by měla

ODS nabízet víc než pravicový program bez přívlastků, penězovody z veřejných prostředků pro vybrané, policejní stát a snížení životní úrovně všem ostatním? Na zbytek stačí Dalíkův kufřík s kompromateriály a svazky bankovek, jak jsme opakovaně viděli. Pár koupených poslanců jiných stran a hned máme před sebou čtyři tučné roky. Tomu říká pan Klíč návrat k pravicovým kořenům. CEVRO je skutečně povedená instituce.

JaS 13.11.2008 10:20

Re: Proč by měla

To je totiž požadavek, který říká: fungujte pořádně, jak máte, a současně jednejte podle instrukcí reklamní agentury. To je problém blbé populace, která žije v blahobytu, nemusí myslet a k vytváření názoru jí stačí reklama. Proti tomu asi může pomoci jedině katastrofa, kdy všichni budou muset trochu myslet, aby přežili.

Pepino 13.11.2008 7:46

Nechci do toho ODS kecat

ale nového předsedu by měli hledat na úrovni zákl.organizací.Jinak podle mého názoru dopadnou jako ODA.

VLK 13.11.2008 12:44

Re: Nechci do toho ODS kecat

Jak dopadli lidovci? A to Cunek uz byl starostou okresniho mesta a senatorem. ODA dopadla proto, ze jeji volici odesli za modnejsim lakadlem - US. ODA byla podstatne lepsi nez US.

tosek 13.11.2008 7:13

???

Jen tak mimochodem. Jak souvisí zmražování platů státních zaměstnanců s pravicovou politikou? Asi tak, že ze státní správy odejdou poslední zbytky kvalifikovaných, schopných a pracovitých odborníků. Aha, tak teď už to chápu.

clay 13.11.2008 8:20

Re: ???

no jinak se ty deficity zastavit nepodaří.....čeho je ta státní správa schopná?;-D

VLK 13.11.2008 12:49

Re: ???

Bylo by lepsi tam mit dobre placene statni zamestnance, kteri dokazou nepriznat socialni davky tem, kteri je nepotrebuji. Tim by se usetrilo vic.

MGM 13.11.2008 8:21

Re: ??? - zmražování platů státních zaměstnanců

To nejspíš souvisí s  rozhazováním peněz daňových poplatníků. Zkuste se na problém podívat z této stránky.

portwyn 13.11.2008 13:10

A nebylo by efektivnější

vyházet ty nadbytečné a ostatním z ušetřeného přidat? Je to snad málo pravicové?

V nejrůznějších stupních řízení např. školských institucí boptná počet úředníků. S nimi přibývá byrokracie, takže vyplňujeme více a více různých výkazů místo práce, kterou bychom měli dělat.

Šoumen 13.11.2008 18:10

Re: A nebylo by efektivnější

To je zcestné. Nekolikrát jsem byl v dobách svého zaměstnání přesvědčován o tom, že teď propustíme 50 lidí a těm ostatním se zvednou platy o to, co se ušetří. Jenom kecy a kecy. Nikdy se totiž nikomu nezvedl plat za ty ušetřené peníze. Jen si je rozdělili manažeři a jiní paraziti.

Eva D. 13.11.2008 18:29

Re: A nebylo by efektivnější

R^VV

Gregory 13.11.2008 11:43

Re: ???

Společného má hodně .  Plat státního zaměstnance se v současnosti vypočítává z průměrné mzdy . To znamená , když se podnikatelům a jejich zaměstnancům daří , zvedají tím automaticky plat státním zaměstnancům , aniž by se tito o to jakkoli přičinili . Přitom do značné míry platí zásada , že státní zaměstnanci by se v soukromém sektoru těžko uživili .