30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Eva D. 13.11.2008 21:02

Re: ODS musi prestat delat revoluce a reformy

S tím limitem je to fakt.Vzhledem k tomu, že mě udržení se v přijatelné kondici už pár let stojí dost tak jako tak, za jakéhokoliv ministra, tak se nevzrušuji, už dávno nevěřím na zdraví zdarma. Šetřit v tomhle směru - to bych zaplatila jinak, hůř. Musím šetřit jinde, tam, kde to nebolí.

Ovšem platit za recept, ne za položku, to by mi bylo taky milejší.

JJ 13.11.2008 16:16

Re: ODS musi prestat delat revoluce a reformy

A krome toho jsou poplatky pro deti politickou hlouposti (receno jemne, aby to filtr PSA snesl). Nic se tim neziska a akorat to nastve hodne lidi.

portwyn 13.11.2008 16:34

Re: ODS musi prestat delat revoluce a reformy

R^R^R^ k celému vláknu.

Jarys 13.11.2008 16:41

Re: ODS musi prestat delat revoluce a reformy

Drobné změny? Co to je? Problém je v tom, že jakési drobné změny jsou k ničemu a skutečné reformy se samozřejmě nebudou líbit hloupému občanovi.

portwyn 13.11.2008 13:15

No, já zas znám řadu zaměstnanců

soukromého sektoru, kteří by nedokázali dělat moji práci.

Veřejní zaměstnanci jsou mj. zdravotníci, hasiči, policisté, učitelé. Ve školství rozdíly v kvalitě nepozoruji (mohu porovnávat, učím na obou typech), ve zdravotnictví také ne. O soukromých hasičích nevím (možná podnikoví, tam taky nevím o rozdílech) a soukromé bezpečnostní služby...no... ;-D

portwyn 13.11.2008 13:16

Toto byla reakce na Gregoryho,

odskočilo mi to. Pardon.

Gregory 13.11.2008 13:28

Re: Toto byla reakce na Gregoryho,

Do jisté míry máte pravdu , ale jen do jisté . V soukromém sektoru se výdělek odvijí od toho kolik  je dotyčný schopen vydělat . Podrobnosti nebudu rozebírat .  Ale ve státním sektoru je to trochu jiné .  Tam je to s výpočtem mzdy komplikovanější . Nemyslím , že by měla být taková provázanost jako teď . Státní zaměstnanci by naopak měli mít jiné výhody , které bývaly běžné , např definitivu a pod . aby byla atraktivní . Ale to , že třeba učitelé argumentují tím , že si třeba podnikatel vydělá xxx a požadovat od státu v podstatě dorovnání , to mi připadá nesmyslné .

portwyn 13.11.2008 16:25

Většinou souhlas

Jen: já tím neargumentuji a mé kolegy jsem takto argumentovat neslyšel. Řada z nich je ostatně OSVČ kvůli vedení vzdělávacích kurzů.

Celkově ale souhlasím s tím, že takto to počítat nelze. Zároveň ale nelze počítat podle toho, kolik škola vydělá - prostě na žáka jde určitý obnos a když učíte lépe, nedostane škola navíc ani korunu. Mechanismus je jiný...

Gregory 13.11.2008 16:48

Re: Většinou souhlas

Máte bezpochyby pravdu . Problematija odměňování např. učitelů je opravdu složitá . Ale jestli si dobře pamatuji , tak ten argument o výši výdělků v podnikatelské sféře několikráte zazněl z úst představitelů odborů státních zaměstnanců . ( nepamatuji si přesný název ) . A několikráte tam zazněl i požadavek 1 .5 násobku průměrné mzdy . A průměrnou mzdu právě významě ovlivňují podnikatelské příjmy .

portwyn 13.11.2008 17:16

Školské odbory? Pche.

Banda darmožroutů, jejichž politika mnohdy učitelům škodí. Například odbory slavně vykecaly povinnost zaměstnavatele dávat za přesčas 100% navrch, tudíž je pro školu moc drahé nechat učitele přivydělat suplováním a radši vezmou důchodce nebo studenta :-/ U nás (velká veřejná škola s dobrými výsledky) neexistuje odborová organizace. Já v odborech nikdy nebyl a ti co byli, odešli.

portwyn 13.11.2008 17:22

Moc rychlá ruka

Nějaký koeficient přepočtu je nutný, nelze nechat plat navěky zamrzlý a kompenzovat to benefity typu "máte oběd v jídelně za 17"...to bych mohl ještě pořád brát 5570 hrubého jako v roce 1996. Ale souhlasím s Vámi, že odborářské požadavky jsou mimo realitu. Mně osobně by stačilo 1,2 průměru, mám 40 dní dovolené, to je taky hodnota. A chápu, že v soukromém sektoru zaměstnanec má vyšší riziko propuštění. Proto taky jsem ve veřejném sektoru - živím 3 lidi a chci mít nějakou jistotu.

---------- 13.11.2008 12:37

ODS dostala ve volbách pěkně na tlamu, to je dobrá zpráva

ODS ve volbách zaslouženě padla na hubu a ve volbách 2008 prohrála, to je dobře. Nevyhnutelný pád neodvrátila ani předvolební intervence orálně nadstranického prezidenta ČR, čestného předsedy ODS občana Klause. Zdalipak se dočkáme filmu Občan Klaus, jako byl v Čechách promítán filmový propadák předešlého orálně nadstranického prezidenta Občan Havel? Za vrchního velitele Havla bylo prováděno humanitární bombardování Jugoslávie s účastí české armády, za vrchního velitele Klause se s účastí české armády humanitárně bombarduje Irák a Afghánistán. ODS se svým orálně nadstranickým prezidentem chce instalovat v ČR cizí okupanty s radarem. Díky volebnímu pádu ODS se snad naštěstí podaří zabránit vpuštění nových okupantů do ČR. Při vojenské přehlídce se mohl český lid podívat, jak to české okupační armádě sluší v pouštních maskáčích. Okupované státy z toho jistě mají také radost.

Aby ODS měla víc než 20 pct, musíte se v ODS naučit líp lhát, aby vás pak lidi volili. Dnes už je obtížné nalhat lidem, že všechno co vláda ODS dělá proti lidem je prý v jejich prospěch. Lidi v ČR už nejsou tak blbí jako v listopadu 1989 a mnohé pochopili. Byli by to idioti, kdyby tleskali vládě ODS, která bez skrupulí privatizuje celou českou republiku a drancuje kde to jde. Vláda ODS a její kamarádi neváhají privatizovat cokoli. Má cenu všechno vyjmenovávat? Vláda ODS špatně spravuje Českou republiku, která je navíc vydána na pospas zahraničním nájezdníkům. Všechno začalo za ministra financí Klause. Od té doby si cizáci odvážejí z ČR nemalé zisky jako z dobytého území. Vláda ODS dosud nepochopila, že úlohou vlády je chránit vlastní stát, průmyslem počínaje a zemědělstvím a potravinářstvím konče. Prezident Klaus a po něm jeho epigoni to nazývají sociální inženýrství. V dalších volbách převezmou do rukou sociální inženýrství opět voliči a opět ukážou vládě ODS, co si přejí a odinstalují ODS od moci. Ničemné Klausovské průpovídky a Klausovská hesla vám nebudou k ničemu. Lidi totiž chtějí slušně žít.

Gregory 13.11.2008 13:41

Re: ODS dostala ve volbách pěkně na tlamu, to je dobrá zpráva

Na privatizaci nevidím vůbec nic špatného  ( já jsem nezprivatizoval nic ) . Pořád lepší než když majetek patří " všem a nikomu " a nikdo se o něj taky vlastně nestará . Jak to vypadá ,to jsme tady viděli 40 let , a lépe na to nevzpomínat . FUJ .

---------- 13.11.2008 14:23

Re: ODS dostala ve volbách pěkně na tlamu, to je dobrá zpráva

Když probíhal listopadový puč 1989, tak ČSSR byla bez dluhů a peníze dokonce jiným státům půjčovala. ČSSR měla rozvinuté trhy po celém světě, takže výrobní kapacity československého státu velmi dobře prosperovaly. Toto všechno se podařilo pod vedením nastrčeného Havla, největšího viníka Klause a spol. a ostatních šíbrů Sametu úspěšně zlikvidovat. Např. po zničení hutnictví v Kladně a Ostravě si Němci postavili v 90. letech nové velké železárny v Německu za Krušnými horami a ochotně převzali trhy, které musela opustit ČSSR. O to také vlastně šlo. Byly zničeny automobilové a letecké podniky atd. Má význam vyjmenovávat všechny „úspěchy“ sametového listopadového puče 1989? Z ČR je montovna a zisky mizí v cizině. Byla uměle vytvořena závislost české ekonomiky na cizině. Lidé v ČR to mohou zažívat každý den na vlastní kůži. Havlovo a Klausovo lhaní má bohužel své pokračovatele. Dějiny stejně jednou odsoudí tyto hlavní aktéry listopadového podvodu a spravedlivě je zhodnotí. Nikdo na ně nebude vzpomínat a každý si jen uplivne když uslyší jejich jména. FUJ

Gregory 13.11.2008 14:41

Re: ODS dostala ve volbách pěkně na tlamu, to je dobrá zpráva

No , to je příspěvek hodný úvodníku Rudého práva . Má to ale jeden základní nedostatek .Všechno od začátku do konce to jsou naprosté nesmysly . V roce89 bylo hospodářství naprosto na huntě . Výroba běžela jen podle pravidel poviné výměny nekvalitního zboží v rámci RVHP . Měna neměla hodnotu ani potištěného papíru a nechtěly ji ani rozvojové země . Devizy nebyly ani na nákup nejnutnějších technologií a celý vývoj byl beznadějně zastaralý . Proto také po uvolnění trhů došlo ke krachu jednoho podniku za druhým . Nebyly prostě naprosto konkurenceschopné . Kdyby to bylo tak výborné jak líčíte tak by k žádnému listopadu nikdy nedošlo a komouši by od zhunovaného hospodářství neutekli .  Jo , teď když už by zase bylo co ukrást , to už zase drze vystrkují hlavy .

---------- 13.11.2008 15:01

Re Gregory: ODS dostala ve volbách pěkně na tlamu, to je dobrá zpráva

Lhát umíš dobře. Ty bys mohl být klidně i hejtmanem za ODS nebo třeba prezidentem za ODS. Ty hesla a opakované lži o předlistopadové ČSSR ti jdou dobře. Od vás by se chlapci z ODS i Goebbels mohl učit.

Gregory 13.11.2008 15:15

Re: Re Gregory: ODS dostala ve volbách pěkně na tlamu, to je dobrá zpráva

Problém je v tom . že jsem si té předlistopadové éry užil víc než vrchovatě a po značnou část života . Pamatuji i padesátá léta .  Takže já mluvím o tom co jsem skutečně zažil na vlastní kůži , a ne to co jsm si vyslechl na stranickém školení jako Vy . A v rámci svého pracovního zařazení jsem měl dost a dost možností poznat situaci třeba v Lokomotivce ČKD Libeň . V Železárnách Králův Dvůr . Ve mnoha cementárnách , ale třeba i podnicích zahraničního obchodu . Takže vím o čem mluvím a ne o tom co bych si přečetl v Rudém právu .

Jarys 13.11.2008 16:49

Re: Re Gregory: ODS dostala ve volbách pěkně na tlamu, to je dobrá zpráva

Nádhera - díky za takovou reakci! Nedokázal bych to napsat lépe R^

Jarys 13.11.2008 16:47

Re: ODS dostala ve volbách pěkně na tlamu, to je dobrá zpráva

R^

Vašek 13.11.2008 17:31

Re: ODS dostala ve volbách pěkně na tlamu, to je dobrá zpráva

Jen na okraj:vnitřní dluh státu činil několik bilionu korun,Jen pro názornost v r.l989 tehdejší ministr dopravy Blažek uvádě,že k vybavení českých drah na úroveň Rakouska by byla potřeba iunvestic ve výši 25O miliard.Z rozpočtu měl  k dispozici 5 miliard,takže úroveň rakouských drah b ychom dosáhli za 5O let.A tak tomu bylo ve všech oblastech od stavu budov až po památky.

R.J. 13.11.2008 13:59

Re: ODS dostala ve volbách pěkně na tlamu, to je dobrá zpráva

Autore --------, řekni nám tu velkou pravdu, jak jsi žil před rokem 89 slušně. Těším se na to , třeba mě slza dojetí ukápne.

---------- 13.11.2008 14:23

Re: ODS dostala ve volbách pěkně na tlamu, to je dobrá zpráva

Zkus nejdřív říct, jak podle tebe žili bídně, ale nesmíš přitom lhát jak je dnes obvyklé a nesmíš taky argumentovat tím, že za pokrok budeš vydávat polistopadový život společnosti na dluh. Třeba mně slza dojetí ukápne.

R.J. 13.11.2008 14:41

Re: ODS dostala ve volbách pěkně na tlamu, to je dobrá zpráva

Věř mě kamaráde, kdybych Ti popsal osudy rodiny mojí a rodiny mé ženy,pokud v Tobě je aspoň kousek lidství, opravdu by Ti slza ukápla,nejedna. Ale svi/ně se tomu jěště smějí a považují to za "spravedlnos". Musím podotknout, že takových byli tisíce, přervané životy, někteří o něj přišli, tak o čem chceš diskutovat? Nevíš co činíš, nebo ano?

Gregory 13.11.2008 14:43

Re: ODS dostala ve volbách pěkně na tlamu, to je dobrá zpráva

Hledat u komunisty kousek lidství?  To je zásadní omyl . Něco takového neznají ani z doslechu .

Eva D. 13.11.2008 18:38

Re: ODS dostala ve volbách pěkně na tlamu, to je dobrá zpráva

R^VV

František 13.11.2008 15:03

Re: ODS dostala ve volbách pěkně na tlamu, to je dobrá zpráva

Jste hlupáček, který si nedomyslí důsledky svých naivních názorů. Jsme příliš malí a nestateční. Určitě budeme spadat do sféry vlivu Američanů nebo Rusů. A než ti Rusové, tak jsou snad lepší Američané. Pokuste se to pochopit. Jde to?

---------- 13.11.2008 15:23

Re František: ODS dostala ve volbách pěkně na tlamu, to je dobrá zpráva

Ve sféře západu může ČR klidně být, proč ne? Vypadá to, že jste příkladně vymytý režimní mozek a máte v tom jasno, tak mi vysvětlete, proč by musela být na území ČR cizí okupační armáda z USA? Toto české kutilství pod vedením ODS se nelíbí celé Evropě a začíná proti tomu hlasitě projevovat odpor. Toto nemohu pochopit, pomozte mi s chápáním, český chytráčku.

Gregory 13.11.2008 15:46

Re: Re František: ODS dostala ve volbách pěkně na tlamu, to je dobrá zpráva

Vy jste opravdu naprosto mimo . Jak jste došel na ten pojem" okupační armáda" ? Pletete si pojmy , nejsme v srpnu 68 . A kterou část Evropy myslíte ?  Mimochodem lidí s Vašimi názory a přehledem vídám dost , když jezdím pro manželku do práce a čekám na ni , tak mi klepou na sklo u auta a pokoušejí se mi sdělovat svoje světoborné názory a zásadní pravdy . Dobře byste mezi ně zapadl . Chodí tam po parku a mají debatní kroužky kde řeší všechno možné . Říká se jim schizofrenici a moje žena tam dělá psychterapeutku . Musím podotknout , že sklo u auta nestahuji . Jejich bláboly mně nezajímají , na rozdíl od Vás nemají přístup na počítač . Ale jinak by vás ani bystrozraký nerozeznal .

bezocasý obojživelník 13.11.2008 15:52

Re: Re František: ODS dostala ve volbách pěkně na tlamu, to je dobrá zpráva

Možná se pletu, ale nezačala s vyjednáváním kolem radaru  - tedy naprosto nežádoucí přítomnosti cizích vojsk na našem území, vláda ČSSD?

Janus 13.11.2008 15:59

Re: Re František: ODS dostala ve volbách pěkně na tlamu, to je dobrá zpráva

Máte pravdu - pletete se. Ale pletou se Vám pojmy "vyjednávat o něčem" a "bezvýhradně souhlasit s umístěním".  ;-D